שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
edanj התחדש באינלט משופר מסיליקון,השיפור נאה לגז וגם לסאונד. שימו לב,VAG נוספת למשפחה, גב' netaj התחדשה לה בגולף GTI קב' מקורית. אממה...משפחת J לא נשארת אדישה לאטמוספריות... מבולבלים?(טורבו של סקייליין,גולף תמימה אהממ) גם אנחנו.... עוד ממתקים בהמשך.
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
-
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לכל המומחים שלום. אני לפ ני תחילת פרוייקט וחפש 2 קרבורטורים כפולים. ווברים 40 DCOE/DCOM קשה למצוא. הם נחטפים כמו לחמניות חמות! דלורטו דווקא מצאתי. אבל פתאום צצה לה הזדמנות לזוג סולקסים מתאימים (40 ADDHE, למי שמתעניין). השאלה היא: אני יודע שלווברים יש זמינות חלפים גבוהה ביותר. לגבי הדלורטו - אני מניח. לגבי סולקסים - אני יודע שהם שהם נחשבים לאמינים יותר אבל נראה לי שקשה למצוא להם חלפים, במידה והם ייצטרכו שיפוץ. האם יש דברים בגו? ב-EBAY אפשר למצוא מיליון קיטים לשיפוץ ווברים אבל לא הצלחתי למצוא אפילו מקור אחד לקיט שיפוץ של סולקס... תודה לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת m_c_ofer, -
- 21 תגובות
- 4 אלף צפיות
אהלן חברה , מה הם הצמיגים בעלי האחיזה הכי גבוהה שאתם יודעים למידה ( )185/65/14? מהחברות המובילות: Bridgestone,Yokohama, Dunlop ,Michelin,Kleber,Dunlop,Goodyear,Continental,Kumho. *וכמה יעלו, אם בכלל שווה לקנות ג'נטים משומשים(קלים)במידות: 195/55R15 חישוק 6X15 195/50R16 חישוק 6X16 לאחר חיפוש כמובן+עריקות קטנה מהפורום ככה שאנלא מעודכן כלל, תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת ניב, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מעונין לקנות dunlop lm במידה 185/55/15 לרובר 214 קצת מידע יעזור איך האחיזה התנהגות אם למישהו היה אותם והיה מרוצה/לא מרוצה ולמה פשוט מצאתי חדשים במחיר מציאה תאריך 15/08
הודעה אחרונה מאת gtv11636, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
המלצה חמה לצמיגים בפיג'ו 206 xs עשיתי חיפושים בפורום והתשובות לא חד משמעיות, גם לגבי המידות. הבנתי של-xs עם 110 כ"ס מידות הצמיגים הם: 195/55R15 , אם אלו אכן המידות, מהם שלושת הצמיגים הטובים ביותר בשוק כיום לאחיזה טובה, איכות ועמידות לאורך זמן, חשוב גם שיהיו ספורטיביים. תקציב כולל: עד 3000 ש"ח לרביעייה. תודה מראש על התשובות, טל
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אהלן אני צריך להחליף רביעייה במידה 205/50/16, האוטו עושה בשנה כ12K. לאחר בירור עם פנצ'ריות באיזור, הנה האפשרויות: 1. Toyo T1R - צמיג UHP ב 473 שקל לצמיג. 2. Dunlop SP Sport Maxx - צמיג MP ב 530 שקל לצמיג. 3. Pirelli PZero Nero - צמיג MP ב 870 שקל לצמיג. 4. Pirelli PZero Rosso - צמיג MP ב 770 שקל לצמיג. צמיגים שלא באים בחשבון: 1. Goodyear F1 GS-D3 - מסתבר שאין במידה הזו. 2. Yokohoma S Drive - צמיג UHP, במחיר של 575 שקל לצמיג זה לא נשמע כ"כ אטרקטיבי. 3. Dunlop SP9000 - הבנתי שלא כ"כ מומלץ, ה Sport Maxx הם בעצם המחליפים שלהם. 4. Bridgestone Potenza RE050 - כנראה שלא נמכר בארץ. 5. Pirelli P6000 - כרגע נמצאים על הרכב ברור לי לחלוטין שש…
הודעה אחרונה מאת Yarin, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מדובר ב911 2.7 ליטר 1976 יש באפשרותי להוסיף טורבו במחיר של כמה אלפים בודדים , כמה (ולא האם...) זה פוגע באמינות המנוע? איך אני לומד על זה יותר? האם בנסיעות רגילות בלי לחיצות על הדוושה הטורבו לא נכנס לפעולה? נניח שאני מוותר או מאוכזב - האם יש דרך חזרה?
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לכולכם, בע"ה בעוד פחות מחודש אטוס לדרום אמריקה לטיול ובסופו אבקר גם בניו יורק. בהזדמנות זו רציתי לקנות קיט בולמים וקפיצים לרכבי, אשמח לקבל המלצתכם. הרכב: הונדה סיויק 96 קופה. מטרתי היא לשפר את יציבותו והתנהגותו של הרכב בנסיעה ספורטיבית בכביש (וקצת בג'מיקנות) אך עם זאת לשמור על רמת נוחות סבירה ברכב המשמש אותי לנסיעות יומיומיות. בגדול אעדיף לא להנמיך את הרכב כי מטבעה ההונדה נמוכה. מחיפוש באתר ובאתרים נוספים עלו המון בעיות בבולמי קוני ומנגד בולמי בילשטיין קיבלו המלצות חמות ולכן: 1. שקלתי ברצינות את אופציית בולמי בילשטיין: א. סדרת B6 (ללא הנמכה): מה דעתכם על הבולמים ואילו קפיצים מומלצים עם בולמים אלו ? ב. סדרת B12: מגיעים עם קפיצים אינטגרליי…
הודעה אחרונה מאת ohada, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 4 אלף צפיות
אני יודעה שסאאב זה לא המכוניות הכי טובות שיש אבל אם כבר יש אז יש . חשוב לציין זה לא הרכב שלי סבא שלי קנה ב.מ.וו סידרה שלוש 330i ובעיקרון אין להם מה לעשות אם הרכב אז חשבתי לעצמי עוליי זה עדיף על ה 320 "הישנה" שלי ,אגב המנועה הוא ה 2300 t אבל אני לא יודעה אם ה גירסה של ה 200 או של ה 225 כ"ס ?. השאלה שלי היא האם ניתן לשפר רכב זה בצרה טוב בלי יותר מידיי שינויים (אני לא ממש רוצה לגעת בתיבת האוטומטי )? ואם כן במה הייתים מתחילים ? בעיקרון כמו שאני חושב ורואה מניסיון להתחיל בצ'יפ זה נחמד בעיקר למנוע טורבו ? אבל אני פונה אליכם בבקשת עזרה אגב כמה הייתם משקעים ברכב זה ? והאם ביכלל הייתם משקעים ברכב זה .
הודעה אחרונה מאת ALEXBMW, -
-
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
אהלן, ברשותי רובר 600 טורבו מנוע 2000 ואני רוצה לשפר את תגובת הדוושה שלו, האוטו בסל"ד נמוך לא נותן את ההספק המקסימלי שלו או לפחות שניי שליש ממנו ומגיב באיטיות. באילו דרכים אפשר לשפר זאת ? תודה.
הודעה אחרונה מאת ALEXBMW, -
-
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
רציתי להבין משהו שאומרים שלרכב יש במנוע X כ"ס ובגלגל בתכלס X-10 פחות או יותר איפה נעלמים הסוסים האלה האם הנמכה של הרכב לכביש תחזיר חלק מהם?
הודעה אחרונה מאת WarDevil, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום ברשותי לגאסי 93 אני מעוניין לשפר אותה פילטר אויר פתוח אגזוז לחץ חישוקים לבנים במידה 15 אינץ ספוילר האם תוכלו לעזור לי ולתת לי פרטים בקשר למחירים חלקים וקישורים לתמונות של החלקים וכו
תיעול אוויר קר 1 2
מאת WarDevil-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
ראיתי ברכב של חבר צינור מהקופסת אוויר (פילטר אינבוקס) עד לפתח של הפנס ערפל על מנת שיקבל אוויר קר מבחוץ נשמע כמו שיפור זול רציתי לשמוע את דעתכם כי גם אצלי קיים ברכב פילטר אינבוקס ואם אני יכול לגרום לו לעבוד ביותר יעילות ע"י הוספת צינור שיקבל אוויר מבחוץ אז זה יעניין אותי מאוד, לא נשמע סיפור מסובך. עכשיו שאני חושב על זה רק בלילה יש אוויר קר בשעות הצהרים זה יקבל אוויר חם - לא ככה?
הודעה אחרונה מאת asaf.m, -
-
- 19 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
מעוניין לשמוע המלצות לצמיגים לראלי דור 2 (185/55/14). הצמיגים כבר גם ככה טיפה יבשים והשבוע מוחלפים הבלמים לברלינגו ולכן הוחלט כבר להחליף את הצמיגים. קצת על הרכב: אייבך, בילשטיין (הנמכה 35 ושן מאחורה), מוט מייצב עליון, מנוע וגיר מקוריים מלבד פילטר פתוח. אשמח לשמוע המלצות לצמיגים ספורטיביים ואיכותיים במידה הזאת. עמית.
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
יש לי יונדאי אקסנט () אוטומטית () שנת 2003 1.5 ל' () איך אני יכול לשפר מעט את הביצועים שלה? לא בכיוון של החלפת מנוע וכאלה (אני גם ככה לא מבין גדול בשיפורים) אמרו לי שדלק אוקטן 99 "מנקה" את המנוע, זה נכון? יש איזה משהו שאני יכול להתעסק שמה בתא מנוע? משום מה בלחיצה, הילוך ראשון נמשך עד ל5400 RPM אבל שאר ההילוכים עד ל5800, יש סיבה? תודה חבר'ה.
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שבת שלום לכולם!!!! ברשותי פיג'ו 205 1100 93 התחלתי בהסבה למנוע 1400 קרבורטורים כפולים אם ראש של AX SPORT אטם מחוזק לראש גיר של 205 ראלי. קניתי קליפרים, דיסקים, בוסטר אם משאבה מרכזית של ברלינגו שנת 2001, לפי מה שהבנתי אני צריך להביא את החלקים של הדגם הישן שזה אומר עד שנת 99 תקנו אותי אם אני טועה! הנאבות של 1.1 הם זהים לנאבות של 1.4? ג'אנט 14 שוכבים אצלי במחסן, על הג'אנט עצמו צריך להיות כתוב האופסט? צינרות ברקס של ברלינגו גם צריך לקנות האם אני צודק? לגבי ההסבה של הקרבורטורים, איזה שינוים עוד הרכב צריך לעבור כדי שהוא יסע כמו שצריך? ברצוני להתקין משאבת דלק חשמלי של סובארו הישנות זה יושב על קרבורטור וחשמלי! קיימת אפשרות לנסוע אם קרבורטור אחד ובלחי…
הודעה אחרונה מאת yura18, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
נתקלתי באטם שמיוצר מהחומר הזה ונאמר כי הוא עוזר להורדת טמפ' האוויר הנכנסת לצנרת יניקה. נשמע מעניין. למישהו יש ניסיון עם זה? זיו. (מחקתי את מה שרשמת כאן כדי שלא ידעו שעשית פדיחה ורשמת "טלפון" במקום טפלון... יאשה )
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
קניתי רביעיית פונדמטאל (FONDMETAL) שישבו פעם על בימר כלשהי, ולאחר מכן על גולף MK2. קוטר 15", רוחב 8", אופסט 12. כן, 12. אני מעוניין לשים עליהם צמיגים 195/50/15. אני יודע שהמידה המינימלית לרוחב כזה היא 205/50/15, אבל אני מעוניין במראה הגרמני (יורו-סטייל) עם דופן מתוחה. משיחה קצרה עם פנצ'ראי (מילה חדשה לפנצ'רמעכאר) הבנתי שניתן למתוח רק צמיגים ספורטיביים. כך שמבחינה זו אני מסודר - הכוונה לשים צמיג UHP ומעלה. השאלה המתבקשת היא האם זה מסוכן? ואם כן, עד כמה? התגרזנות רצינית, היגוי יתר או תת-היגוי מוגזם לא יגרמו לצמיג לברוח מהחישוק? מכירים מקרה כזה שלא בתאוריה אלא "על אמת"? ההיגיון שלי אומר שזה אמור להקשיח את הדופן, כלומר הדופן פחות תתקפל בפניות כיוון שהי…
הודעה אחרונה מאת senda, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום אני מתכנן להוסיף פילטר פתוח בA4 שלי שאלתי האם הפילטר יוכל לעבוד טוב מבלי להפריע לחיישן אוויר הנמצא? בברכת שבת שלום בר
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
רציתי לדעת אם מה ששמעתי נכון שמנוע שהוסב לטורבו לא מחזיק יותר משנה +\- (תלוי בהתעללות) אפילו שהוא קיבל את כל החיזוקים הנדרשים?
הודעה אחרונה מאת proxima, -
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום ברצוני להוסיף פילטר פתוח לA4.. האם זה יכול לגרוע במשהו? אני רוצה פשוט רעש יפה בטורים גבוהים. בברכת שבת שלום בר
- 12 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
ברשותי מיצובישי גאלאנט משנת 89 מנוע 1800 אוטומטית למנועי 1600 באותם השנים יש גיר ידני השאלה שלי היא האם אפשר לקחת גיר של גאלאנט 1600 ולהרכיב על הגאלאנט שלי? אם כן, האם זה יתן שיפור בהאצה של האוטו?
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שאלה קטנה לי אל פורום השיפורים (ולא, אין לי כרגע מיאטה NC). האם קיימים בשוק פלאגים משופרים למיאטה מהדור החדש? מישהו יודע האם וכמה הם משפיעים לטובה? היכן ניתן להשיג? חיפשתי באתרים ייעודיים כגון האתר של בריאן גודווין אך לא מצאתי דבר. רוני
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
אם אקח מנוע (לא משנה איזה), ואגדיל את רדיוס הקרנק ב2 מ"מ נניח - הנפח ויחס הדחיסה יעלו? ואם אגדיל את רדיוס הקרנק ב2 מ"מ ואאריך את הטלטל ב2 מ"מ - יחס הדחיסה יעלה?
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מעונין להחליף את הבולמים שלי בתקציב של עד 1500שח קיבלתי הצעה של בולמי גז MONRO ן 700שח לזוג שווה לעשות את זה או שאם למישהו יש משהו יותר טוב ובמסגרת התקציב אני ישמח לדעת
הודעה אחרונה מאת rover turbo, -
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
דוד אחורי RC40 Millenium center exit DTM style RC40 Center pipe Maniflow Cooper S Downpipe Minispares Aluminium Intake Manifold + Vaccum gauge יום שישי מרכיבים את הראש אחרי פורטינג ומצ'פרים אותו בנ"ל...
הודעה אחרונה מאת Ranster, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
עד עכשיו מ2 היבואנים של ביילשטיין/אייבך בארץ קיבלתי הצעה המשתווה ל6 וחצי אלף אני מבקש עזרה על מישהו שיודע שסט כזה ל206CC זול יותר או טוב כמו הסט הזה והאם ניתן למצוא כזה סט אצל מישהו יותר זול או שאתם מכירים מישהו שמוכר כזה סט?
הודעה אחרונה מאת fish, -
הרכב - לאון 2. הוחלפו בולמים + קפיצים לקוני צהובים. לאחר מכן בוצע כיוון פרונט. לפני ההחלפה הרכב היה תקין. לאחר ההחלפה צצו שתי בעיות: 1. ההגה לא היה ממורכז (נטה לשמאל במ"מ בערך). 2. הרכב מושך שמאלה בתאוצה. בעיה 1 נפתרה ע"י כיוון נוסף. בעיה 2 לא נפתרה ולגביה אשמח לשמוע את דעתכם: בגז קבוע הרכב ישר פלס, בבלימה קלה\חזקה ישר פלס, המצב היחיד בו הרכב מושך באגרסיביות לשמאל הוא בתאוצה. ככל שהתאוצה אגרסיבית יותר ככה הרכב מושך יותר. גם במהירויות נמוכות. לחץ אויר נבדק פעמיים. מה לדעתכם הגורם? תודה!
הודעה אחרונה מאת NadavRally, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום שמי ליאור ולפני יומים קניתי יונדאי קופה , לפני היונדאי רכבתי עם אופנוע ספורט שעשה רעש ,ואני חולה על הרעשים של המנוע , מה אתם ממליצים להרכיב על האוטו כדי שיעשה רעש ספורטיבי , תודה רבה
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מחפש את הכתובת של חנות אגזוזים ידועה ומוכרת באזור תעשיה של בתים היא עוסקת באגזוזי זרימה חופשית מערכות פליטה וכו' עם מישהו יכול לתת לי אני אשמח תודה
הודעה אחרונה מאת liri1985,
-
מי מחובר 47 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 127 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- alex321
- פינדר
- vigi
- Igalz
- לב טוב
- DareDevil
- אורי מ.
- itaimoto
- אביעד
- carsgo
- GTI33
- SlowRide