Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6470 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתקלתי באטם שמיוצר מהחומר הזה ונאמר כי הוא עוזר להורדת טמפ' האוויר הנכנסת לצנרת יניקה.

נשמע מעניין.

למישהו יש ניסיון עם זה?

זיו.

(מחקתי את מה שרשמת כאן כדי שלא ידעו שעשית פדיחה ורשמת "טלפון" במקום טפלון...

יאשה :wink:)

פורסם

האטם מוריד את הטמפרטורה משום שהוא מבודד את החום העובר מהראש מנוע לסעפת יניקה.

האטם הזה יעיל רק במקרים והסעפת יניקה לא עשויה מפלסטיק.

אם אני זוכר נכון הוא אמור להוריד 5% מהטמפרטורה ביניקה.

ז"א שאם הטמפרטורה שלך בסעפת יניקה היא 50 מעלות האטם יוריד את הטמפרטורה ל 47.5 מעלות.

לא יצא לי להשתמש בזה או לחלופין לראות תוצאות של השימוש באטם על דיינו.

אני מניח שזה לא יכול להזיק.

אם אתה מחליט לקנות תדווח על ההשפעות שלו.

ערן

פורסם

יש לי גרפים של הטמפ' עם האטם המקורי לעומת האטם טפלון על רנו קליאו 172. הבעיה היא שהן לא מדעיות כיוון שביום השני של הבדיקות (עם האטם טפלון) היה חם יותר לטענתו.

הגרפים מראים על ירידה בטמפ' האוויר הנכנס.

והנה בשפה שלהם (למי שיש כח לקרוא):

Havn't had time to see if there were any gains though as I didn't finish till late. I did a before log using some software, I also couln't resist seeing if idle temps had improved before I packed up. Before the gaskets were fitted I left the car idling for about 10mins and inlet air temp was around 63c. About 10pm when the outside air temp was about 17c I left the car idling for 25mins and it only just touched 50c! I'll do a full report tomorrow though.

rstl3.jpg

rs1mu3.jpg

rs3on7.jpg

rs12vg9.jpg

ולמחרת עם האטמים מטפלון:

Just got back from a test with the gaskets on, and to say the outside air temp was a whole 5c higher outside with direct sunlight than yesterday the results were good. The temps were in a much narrower band.

The cardbroad ranged from 60c on idle to mid 30s when booting it. The PTFE was 50c to mid 30s even with the warmer weather. I was also giving it far more stick and say in slow traffic or at traffic lights it was rising MUCH slower than with the coardboard gaskets, I was quite surprised.

rsfh8.jpg

rs1pb7.jpg

rs2gc0.jpg

rs3ar5.jpg

rs4sc6.jpg

הנתונים נלקחו בעזרת צ'יפ של RSTuner.

החלק הוזמן כמובן ויגיע בימים הקרובים.

מעניין לראות אם יהיה הבדל בתחושה ועוד יותר מעניין היה לראות אם יש הבדל כלשהו על דיינו.

זיו.

פורסם

אני רוצה גם , מאיפו הזמנתה ? אני מניח שאין להשיג לתמה .

אולי לקנות את החומר וממנו לחתוך לפי הצורה של הסעפת יניקה .

רעיונות מישהו ?

אור

פורסם

החיתוך חייב להתבצע ע"י מכונה שעושה שימוש בטכנולוגיית לייזר.

רוב המוכרים באיביי כבר ניסו למכור אטם כזה לקליאו ספורט מחיתוך עצמאי. התוצאה לא מקצועית בעליל.

הייצור של הנ"ל מתבצע על ידי בחור שעובד בחרה שבטח שמעתם עליה - hill power, שמייצרת צינורות סיליקון בעיקר.

פורסם

בלי קשר למכונות ולייזר - צריך לחשב הרוחב המתאים לסעפת. הבחור ניסה 3mm והיה רחב מדי.

והנה המוצר שהתקבל על ידי בחור מקליאוספורט.נט. מיוצר על ידי בחור שזהו עיסוקו:

DSC02024.jpg

DSC02004.jpg

DSC02017.jpg

שימו לב להפרשים בגדלים של החורים.

מאוד לא ברור לי איך תצליח לחתוך טפלון (לא קל) בדיוק מופתי שכזה ללא שימוש בטכנולוגיה חדישה כלשהי.

בכל מקרה - כשהמוצר עולה 40 פאונד, אני לא רואה טעם בכלל לנסות ולייצר כזה בעצמי.

מה גם, שאני בטוח שאני לא אצליח.

אפשר לנסות לפרסם מודעה בפורום ה-106 באנגליה ושמישהו ירים את הכפפה.

זיו.

פורסם

חס וחלילה להתקין את המוצר שבתמונות הללו, עם כל הכבוד לעבודה, זאת לא עבודה מקצועית בכלל, הבדלים עצומים בחורים, כמו כן, החורים של הברגים, לפעמים ממש צמודים לחורים אחרים ועלול להקרע עקב הגבול הדק וכו'. אחד למעלה, חד בצד, השני בכלל לא בכיוון וכן הלאה. עבודה חובבנית לצערי.

פורסם

קיימת גישה נוחה ומהירה לטכנולוגיה של חיתוך בקרן לייזר וסילון מים,

כך שאם מדובר ביותר מיחידה אחת אנחנו נרים את הכפפה :-)

פורסם

הותקן אצלי בזמן החלפת סעפות.

אני לא יודע כמה זה שיפר, אבל לפי בדיקות על האטם המדוייק שאני התקנתי, זה נתן עוד 2 כ"ס באנגליה.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

• תוכן חדש...