Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6485 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי מיצובישי גאלאנט משנת 89 מנוע 1800 אוטומטית

למנועי 1600 באותם השנים יש גיר ידני

השאלה שלי היא האם אפשר לקחת גיר של גאלאנט 1600 ולהרכיב על הגאלאנט שלי?

אם כן, האם זה יתן שיפור בהאצה של האוטו?

פורסם

לי יש שאלה, האם היית משקיע כמה אלפי שקלים על רכב ששווה כמה אלפי שקלים?

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

העניין הוא שאני אוכל להשיג הכל בזול יותר מצרכן ממוצע + סנטימנטים לרכב שנמצא בבעלותי כבר קרוב ל10 שנים !

קיבלת את התשובה שלך?

פורסם

אני חושב שהחלפה מאוטומט עתיק של 3הילוכים (או אולי אפילו 4 - לא זוכר בדיוק) לגיר ידני 5 הילוכים זה שיפור משמעותי מאוד באמינות, צריכת דלק ויכולות דינאמיות של הרכב.

ללא ספק שזה ייתן שיפורים שאתה מצפה. בדוק את האפשרות להחליף, מדובר על לא מאט עבודה שתעלה סכום כסף מכובד. הרי צריך גם את הדברים שמסביב, כגון פדלייה עם המערכת שלה, משאבות קלאץ' במידה וקיימות בדגם שלך, שינוי מערכת קירור במידה ויש קולר לגיר אוטומטי, אולי החלפת ספידומטר וגלגל תנופה.

יקר, אבל אם אתה רוצה לקבל יותר מהאוטו, לפי דעתי שווה בהחלט. השאלה, האם אתה בטוח שלא קיים אחד כזה בארץ עם גיר ידני, כי בחו"ל יש גם עם מנוע 2000.

אני מניח שגיר של 1600 ו1800 אמור להיות זהה, אבל בדוק את זה. יכול להיות למשל דפרנציאל עם יחס העברה שונה, קצר יתר, כלומר אותו שלך יאיץ טוב יותר מגיר ידני של 1800, אבל יסע על סל"ד גבוהה יותר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

10-15 אש"ח.

תקח בחשבון שכנראה תצטרך להתעסק עם המחשב של הרכב וחיישנים שונים.

אני ממליץ לאתר רכב שלם לחלקים (שעבר תאונה) כי אי אפשר לדעת איזה חלקים בדיוק תצטרך. ברכבים חדשים זה מגיע למצב שצריך להחליף את המחשב + סוויץ' בשביל להחליף גיר.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

סליחה, טעות שלי. חשבתי שהבחור התבלבל עם המספרים וזו גאלאנט 98 ולא 89.

אם אכן מדובר ברכב ישן עם קרבורטור אז כל העניין הופך לפשוט הרבה היותר.

פורסם
וברגע שהעניין הופך פשוט יותר אז העלויות יורדות בהתאם? :)

מה קוד המנוע שלך ?

למה יכול להיות שהמנועים דומים לרכבים אחרים .. ואפשר לחשוב מאיפה להביא גיר מאיזה רכב

מקסימום משנים קצת תושבות עם יש צורך העיקר שיתאים ההאוסינג של הגיר למנוע

פורסם

כן, העלויות זולות יותר.

אני לא מבין גדול בהנעות לגלגלים הלא נכונים כמו שיש אצלך אבל תוסיף לרשימה גם פלייוויל, סט דוושות, פלסטיקה ויכול להיות גם ציריות (בהנעה אחורית צריך להחליף גל הינע).

• תוכן חדש...