Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

GOLF אני מסכים איתך, הרעיון הוא לא "לחנוק" את הציפ..בנייה חכמה של מקסימום ביצועים מהציפ למול מגבלות הרכב זאת הבניה האולטימטיבית בשבילי..(אגב כמדומני שלך יש רכב זהה לא?)

הכוונה שלי היא לשפר את הרכב למשהו רציני בהרבה ממצבו הנוכחי אבל בהדרגה. להתחיל עם ציפ ופילטר פתוח (למרות שנראה לי שהמנוע מקבל אוויר לא חם ולא יודע כמה תועלת תיהיה לפילטר), להמשיך עם אינטרקולר משופר (אני לא בקיא במה שיש לי עכשיו אז יכול להיות שהוא לא יצטרך החלפה) וצנרת פליטה זרימה חופשית. מחפש שיפור ניכר בהאצה (0-100), ושיפור נחמד במהירות הסופית, לא סגירת סקאלה (260) אבל יותר טוב מנתוני היצרן (8 21)

אנזו לגבי הדגם הנ"ל (C220) אני עם הרגשה טובה לגבי ההתמודדות שלו עם לחצים/עומסים הגדולים מהנורמל אצלו..שמעתי על נהגי מונית עם הדגם הזה שהגיעו גם ל1,000,000 + ק"מ עם אותו מנוע!

כן והתכוונתי בהודעה הקודמת שלי לבולמים ולא בלמים..

וEGF מה זה בדיוק? הבנתי שזה שעון אבל איזה?

Audi A6 3.0T Quattro - לשייט ב260 קמ"ש :lol:

פורסם

EGT - שעון חום גזי פליטה. מרכיבים את המדיד ע"י קידוח בסעפת פליטה קרוב ככל הניתן לבוכנה. זוהי התקנה שיש צורך בזהירות בה - הקידוח צריך להעשות לאחר פירוק הסעפת (השבבים עלולים להרוס אם ישארו שם אחרי הקידוח) ויש לוודא עובי נאות על מנת להבריז בצורה תקינה את החור. לאחר ההרכבה תוכל לדעת בכל רגע נתון את הטמפ' היוצאת ישירות מהבוכנה.

מקובל לומר שמעל 900 מעלות זו בעיה במנועי בנזין. למיטב הבנתי דיזלים לא צריכים להגיע ל-800. לציין כי ב-1100 מעלות האלומיניום נמס. הכוונה בהתקנה כזו **לפני** שיפור כלשהו הוא ללמוד על מהירות וגובה עליית החום בסל"ד המשתנה ובעומסים (ת'כלס פונקציה של מהירות מול סל"ד) המשתנים המשפיעים על הטמפ' בלחיצות ממושכות. אחרי השיפור ניתן לאמוד ולומר להיכן לא להגיע על מנת לא לגרום לנזק. כך ניתן להנות משני העולמות - שיפור משמעותי ללא האצת בלאי רצינית למנוע ולמגדש.

אני ממליץ בחום (תרתי משמע..) להתקין שעון כזה לפני צ'יפ. עלות שעון כזה היא סביב 800 ש"ח והתקנה בסדנה/מוסך יכולה לעלות בין 200 שח ליותר (תלוי אם צריך ומה צריך לפרק - לי לקחו 350 ש"ח לפירוק והרכבה כי היה עניין שלפרק את הציריות כדי להגיע למקום הספציפי, ואני בעצמי עשיתי את החור+הברזה).

היכן שבטוח, כדאי, וסביר לנהוג מהר - הזהר!

שם השוטר מחכה...

פורסם

אם אתה רוצה משהו רציני אתה יכול להחליף כמה דברים ברכב .

תתחיל עם אינטרקולר יותר גדול בחזית של הרכב .תעבור אחרכך לטורבו גדול יותר וכמובן החלפה של קאמשאפט יותר חם יעזור .תצטרך לעשות תוכנה קאסטום .כך תוכל להגיע לכמעט כפול ממה שיש לך היום .

נתן

פורסם

לכפול ממה שיש לו היום הוא לא יגיע עם הדברים שהצעת :)

שינוי תוכנה/צ'יפ, פילטר פתוח (ישפר את נשימת המנוע), אינטרקולר חזית (יוריד את טמפ' האוויר בכניסה למנוע). שלושת הדברים הללו יתנו לך את התוספת שאתה צריך.

פורסם

אמרתי גם טורבו וקאמשאפט .

יכול להיות שהקריאה שלך סלקטיבית ?

אחרי שהוא יחליף את הכל הוא יגיע למקסימום של המנוע מבלי לפתוח אותו להחלפה של פיסטונים מיוחדים וטלטלים וכמובן קראנק ספורט .

פורסם

נתן - עשה את כל זה ולא יחליף 4 פיסטונים...?

אתה מדבר על משהו בסדר גודל של עשרות אלפי שקלים. צ'יפ+פילטר+אגזוז+הרחבת IC זה בגדר של אלפי שקלים בלבד. האמת שהשאלה המקורית שלו - האם השיפורים בכלל מתאימים גם לדיזל.. הגענו למחוזות אחרים לגמרי.

היכן שבטוח, כדאי, וסביר לנהוג מהר - הזהר!

שם השוטר מחכה...

פורסם
אמרתי גם טורבו וקאמשאפט .

יכול להיות שהקריאה שלך סלקטיבית ?

אחרי שהוא יחליף את הכל הוא יגיע למקסימום של המנוע מבלי לפתוח אותו להחלפה של פיסטונים מיוחדים וטלטלים וכמובן קראנק ספורט .

נו באמת, אל תלמד אותי לקרוא.

כתבתי שעם הדברים שהצעת הוא לא יגיע לכפול ממה שיש לו היום (והתכוונתי לכל הדברים שהצעת כולל טורבו וקאמשפט).

• תוכן חדש...