Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6293 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה בטוח שאתה לא מתכוון לקידום הצתה פיזבן?

במחיר קיים הבדל גדול בין עלות של חיישן אי ג'י טי לבין עלות של למדה רחב.

בכל אופן אי ג'י טי גבוה יגרום לנהג נורמלי להוריד רגל מהגז.

פיזבן צודק לגבי הסיבה - אם היא הצתה או דלק אבל כדי להציל מנוע מספיק אי ג'י טי.

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

נראה לי שגדישת 106 גורמת לשיכחת העניין שאין צורך לצטט את ההודעה שמעליך . יאשה .

נ.ב הסתדרתי עם צמיגים , תודה בכל מקרה .

האמת שלא,במידה והמשאבת דלק תקלקל באמצע לחיצה,ה EGT לא יספיק לעלות והרינג או בוכנה ינמסו מחוסר דלק.

במצב הזה רק WB יעזור לך,וגם עין שתקלוט את זה בזמן.

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם

אורן - נראה לי שנהג נורמלי ירגיש עם משאבת הדלק מתקלקלת. כלומר, לא יהיה דלק - לכן לא תהיה הצתה, לכן המנוע לא ימות.

ירון - צודק לגבי הסיבה. EGT יכול להראות שיש בעיה, בשביל להבין למה צריך חיבור למחשב ו WB. יכול להיות גם ש התערובת לא תקינה וה EGT עדיין בסדר. זה לא אומר שמנוע לא יכול לצלצל בטירוף ולהתפרק, אבל זה נדיר מאוד, בהנחה שמי שכיוון את הרכב ידע מה הוא עושה.

לגבי איחור הצתה - כן אני בטוח. איחור הצתה אומר שחלק מהתערובת עדין בבערה כאשר שסתומי הפליטה נפתחים, החום הזה עובר לסעפת ומעלה EGT. הוא גם עובר, אגב, לבלוק ומעמיס על מערכת הקירור. מצד שני, ה spool up של הטורבינה יותר מהיר, עקב הטמפרטורת הגבוהות יותר של הגזים בסעפת. פשוט צריך לא להגזים יותר מדי באיחור או בקידום.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

במצב של איתור צלצולים מאחרים הצתה איך זה מתיישב אם מה שאתה גורס פיזבן? אם יש לך קישור אשמח לראות.

עלות שעון למדה רחב וחיישן יקר יותר מעלות שעון אי ג'י טי וחיישן מבלי להיכנס לשיקול של אורך חיי החיישן.

בקיצור - רצוי למדה רחב ואפשר לחיות בלעדיו ועם אי ג'י טי לבד בתנאי שהרכב כוייל נכון.

ירון

פורסם

קיט וואינדבנד של AEM הוא לא כל-כך יקר,אני חושב שהוא באיזור ה1000 ש"ח,

EGT איכותי לא יהיה הרבה יותר רחוק מהמחיר הזה.

אצלי יש גם EGT של גריידי וגם WIDEBAND של INNOVATE שמחובר קבוע לHALTECH שלי ומבצע תיקונים כל הזמן כדי לחסוך בדלק.:-)

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם

הוא מבצע תיקונים בשיוט, כמובן. כשאתה מתגרזן המחשב עובר ל open loop.

ירון - למה אתה מתכוון במצב של איתור צלצולים?

בעיקרון מתחילים בהצתה מאוחרת ומקדמים עד שמגיעים לקצת פחות מהגבול לקידום שאפשר (על מנת לשמור טווח ביטחון). אבל זה בכיוונים.

אם אתה מתכוון למנוע משופר שמצלצל מנסים להבין למה, נראה לי שבאמת מאחרים הצתה ואז בודקים שהתערובת היא הרצויה, לפני שמתחילים לקדם מחדש.

קישורים - http://www.amazon.com/Engine-Management-Advanced-Greg-Banish/dp/1932494421/ref=pd_bbs_sr_1?ie=UTF8&s=books&qid=1238333126&sr=8-1

http://www.amazon.com/Modify-Management-Systems-Motorbooks-Workshop/dp/0760315825/ref=pd_bbs_sr_2?ie=UTF8&s=books&qid=1238333126&sr=8-2

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

תראה, לא נשמע לי הגיוני שאיחור הצתה יגרום לבעיה כפי שתוארה על ידך.

אבל אני ניתן לשיכנוע

ירון

פורסם

אני מסכים עם פיזבז .

בעבר עם ה RS הלבנה , כאשר הייתי מאחר הצתה אז ה EGT בשיוט היה עולה ואם הייתי מקדם טיפה הוא היה יורד .

רק שכאשר הייתי מקדם ההצתה המחוג של החום היה עולה... ( שום דבר שהוספת מעט דלק לא תפתור )

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

• תוכן חדש...