שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
שעון Air/Fuel
מאת ziv_h- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
רכשתי לאימפרזה טורבו פוד עם 3 שעונים. אחד מהם הוא שעון Air/fuel. השעון שהורכב היה לא תקין. יש לי שעון אחר שתקין אך אינני יודע איך להרכיב אותו. מישהו יכול להמליץ על בעל מקצוע באזור המרכז שמתמחה בדברים הללו. חשוב לציין שכל החיבורים ישנים.
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כמה לדעתכם צריך לעלות עיסקת חבילה של פילטר פתוח + צ'יפ למנוע + מערכת פליטה של remus ? מדובר על הונדה סיוויק שנת 2004
הודעה אחרונה מאת Ac Performance, -
קלאץ ל206
מאת tt for ever-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום ברשותי 206 CC מנוע 2000 גיר רגיל ... שמעתי תמיד על קלאץ קראמי וכל מיני סוגים האם יש אפשרות שמישהו יסביר לי על זה ואולי ימליץ לי מה לעשות ברכב שלי בנוגע לקלץ ?
הודעה אחרונה מאת tt for ever, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אז כמו שכתבתי השאלה היא כזו האם ניתן לחתוך את היציאות של הרגזוז ולרתח במקום יציאה כביכול רגילה או לא חשודה בכלל וכם לא ניראת לעיין ( שהטמבון יכסה עליהה ולא יראו אגזוז אבל יהיה אפשר להנות מהרעש ? האם מישהוא ניסה את זה ?
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
הזרקת מים מקובלת בשימוש ברכבים מוגדשים , גם כתחליף לאינטרקולר . נהוג לקבוע כי הייעוד העיקרי של המערכת הוא במניעת דטונציה וקירור התערובת , ואילו שמירה על תאי שריפה דפנות צילנדרים נקיים מפיח היא בסה"כ תופעת לוואי ברוכה , אבל זה בסה"כ נקודת מבט שונה, אפשר להתייחס לה"מ כמערכת לשיפור אמינות המנוע , גם ללא השקעה נוספת בשיפור הספקו . הרולס-רויס של מערכות ה"מ מגיע מאנגליה האקווהמייסט ,אלא שמדובר במערכת יקרה , המשאבה מהווה את החלק היקר והאקזוטי במערכת . באוטוספיד חפרו וחפרו במשך תקופה במטרה למצוא פתרון זול , עד שנפלו על מכונת קפוצ'ינו איטלקית עם משאבה שכמעט ענתה על הדרישות , כמעט כי הדיוטי סייקל של משאבה במכונת קפוצ'ינו הוא מטבעו נמוך (לא מכינים קפוצ'ינו בר…
-
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי אימפרזה GT שנת 99. טורבו TDO5 16G ,וסת, צנרת, בוסט קונטרולר פרופק B SPEC 2 .עכשיו רציתי לדעת יש לי מחשב מקורי של אימפרזה טורבו E1 רשום עליו. ורציתי לדעת מכיוון שהבוסט קונטרולר של גריידי אמרו לי שהוא מדוייק בגדישה, באיזה גדישה מחשב מקורי אמור לנתק את הגדישה עם עוברים אותה? חיפשתי ליד החיבורים של המחשב אין עוקף מאפ שמחובר ולא בתא מנוע, ועכשיו חבר שלי הביא לי לבדוק צי'פ עוקף מאפ של גיא פריליניג ואני רוצה לדעת אםיש לי כבר צי'פ או לא? אז אני רוצה לדעת באיזה גדישה המחשב צריך לנתק? והאם גם בפיק הוא מנתק או רק בגדישה שהוא מחזיק? תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת GT-TURBO, -
- 4 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום לכולם יש ברשותי סיאט לאון חדשה שנקנתה מהחברה. במידה ואני מחליף את הצנרת של האגזוז,האם האחריות בטלה? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת נתנאל, -
- 11 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
יש לי פונטו HGT שנתון 2002, חשבתי על בנייה של צנרת חדשה לאגזוז, מה שאומר דוד אחורי, ממיר ספורטיבי וכו'. בהתחשב שהאוטו הוא ללא מגדש, האם תיהיה תוספת של עוד כמה סוסים? או שהרעיון גרוע וההשקעה תיהיה לחינם.
הודעה אחרונה מאת Top Geek, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום ! תומרו לי מה נותן ג'נט גדול 19 אינצ עם צמיג צר לרכב, יותר יציבות ? הרי כרית האויר יותר קטנה . ראיתי כבר הרבה רכבים עם ג'נטים גדולים עם צמיג צר
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
יש לי תאוטו ואני הגדלתי תגלגלים שלה מ- 175 ל-195 וזה השפיע על הסחיבה שלה. מה אני יכול לעשות כדי שהאוטו יסחוב לי טוב... תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת itaylook, -
- 1 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכם, ברשותי הונדה אקורד שנת 94 עם המנוע הבסיסי שלה שמפיק 150 כ"ס. למרות שברחו להם כמה סוסים עם הזמן. אחרי שנתיים נהיגה על האוטו והיכרות כל דבר קטן ברכב, החלתטי לעשות הסבה לידני בזמן הקרוב. אז רציתי לקבל קצת עצות לגבי ההסבה עצמה, לגבי סוגי גיר שיתאימו רכב כזה. וכמובן עלות משוערת. ועוד שאלה בעניין, אני יודע בוודאות לגבי רכב אחד לפחות מאותו סוג שעבר את אותו פרוייקט + החלפת מנוע + השתלת טורבו באיזור המרכז. אז גם רציתי להתעדכן לגבי סוגי מנועים שאני יכול להכניס ברכב. כמובן באותו נפח, אבל עם יותר כוח. ההונדה המדוברת שעברה השתלת מנוע, הבעלים השתיל בה מנוע של פרלוד + טורבו. אז רציתי לדעת מה ייתן לי מנוע של פרלוד על האקורד שלי. כי אני מתכוון גם להחליף מנוע ברגע שה…
הודעה אחרונה מאת E_M777, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
למישהו יש מושג איפה אפשר לרכוש דבר כזה?
הודעה אחרונה מאת kookoo, -
-
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
חברה שאלה היא כזות מה זה "גדישה" בכלל אשמך לקבל תשובות או קישירים תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת purefog1, -
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
יש לי 306 חיפשתי באיביי שיפורים לרכב וראיתי את זה : http://cgi.ebay.co.uk/PEUGEOT-106-205-206-207-306-307-309-405-GTI-20-BHP_W0QQitemZ350193922562QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item350193922562&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1683%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318 מה זה הדבר הזה ? מה הוא עושה ? אני בטו שזה לא עושה משהו באמת אבל זה מעניין אותי.
הודעה אחרונה מאת fox2, -
- 9 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום ברשותי איביזה טורבו כח לבינתיים יש לה מספיק.. והייתי מאוד רוצה לעזור לה עם היציבה מי ישמע יהיה לי ראלי או GT, אבל משהו מכובד נראה לי שאפשר לעשות מתוכנן להביא קיט אנטירול ואולי איזה מוט מייצב נוסף לאחורה או משהו, ולהרכיב סט בולמים קפיצים, או אפילו קויילאובר. הייתי מעוניין להשלים את החבילה עם צמיג רחב יותר.. כמו שאמרתי בכותרת אני לא מעוניין לשנות חתך או קוטר.. (או את הג'אנט לצורך העיניין אני דווקא מרוצה ממנו) רציתי לשאול מאנשים בעלי ניסיון מה רוחב הצמיג המקסימלי שאפשר לשים באיביזה בלי לפגוע בתאוצה, בקשר לצריכת דלק זה לא ממש משנה לי אלא אם כן זה שינוי ממש דרסטי לרעה.. כרגע אני עושה 7(ב 7 אלף טור) וכמובן האם אפשר להלביש אותו על הג'אנט המקורי.. תו…
הודעה אחרונה מאת asafay1, -
- 17 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום חברים לאחרונה קניתי את האוטו וברצוני לשפר אותו קצת מבחינת הביצועים איני מחפש דברים מטורפים אלה משהו שישפר את זמינות הכוח ויגדיל אותו קצת...אם מישהו בקיא בעניין אני אשמח לשמוע.....
הודעה אחרונה מאת c52002, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום יש לי איביזה tdi 98, יש לי טורבו מוגדל וכול מיני חמוצים, אני רוצה לקנות עכשיו מזרקים מוגדלים חיפסתי כול הארץץ לא מצאתי כלום. אז צריך להזמין מחול מישהו יודע מאיזה אתר אני יוכל להזמין דבר כזה?? אוו עם אפשר להסיג בארץ ??
הודעה אחרונה מאת אושרי&יפרח, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שעוני pres אני מחבר ליונית חום מנוע ? \ ושעון חום מנוע אני לוקח מהיונית חוטים ? או יותר נכון מנצל אותם ? .. ואיך מרכיבים טמפ' שמן בקאוליר 96 תודה =]
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מהכתבה המענינת על דרכים לטיפול בהתחממות-יתר ,לא הצלחתי להבין איך הרדיאטור הרגיל החד-שלבי שופר לתלת-שלבי בהמלצת החברה הזו.
הודעה אחרונה מאת Herman, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום הייתי היום במוסך ברעננה ברשותי אודי A4 שנת96 אוטומטית בעל המוסך אמר לי שלא חייבים לשים את החלק בקצה הפילטר אפשר פשוט להשאיר פתח קטן בצינור הקיים האם זה נכון? מה ההבדל בין שני הסוגים?
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
שיפור למיצובישי קולט 94
מאת Guest Binoon- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכם, ברשותי קולט 94 וברצוני לבצע שיפורים קוסמטיים וגם מכניים. ברשותי 3000-4000 ש"ח לפרוייקט ואני לא יודע היכן להתחיל (אני לא מכיר חנויות שמתמחות בשיפורים, לא יודע מה כדאי לשפר קודם או להוסיף וכ'...) אני מתגורר בראשל"צ, אשמח לשמוע הצעות.
-
מה זה מיכל איסוף שמן? 1 2
מאת lbass- 19 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
קישור לאן אני מחבר אותו? אפשרי לחבר במאזדה 3? למה הוא מועיל? למה הוא מזיק? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת proxima, -
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום בוקר טוב אני מתעניין ב 3 דברים: פילטר אויר פתוח. אגזוז פתוח רצוי דרגון (כרגע יש דרגון מרעיש,שבור על האוטו...) קלאץ' משופר אני לא מבין בזה אבל שמעתי על קלאצ'ים יותר טובים מהרגיל... או על חברות וסוגים שמתאימים והיכן ניתן להסיג אשמח לכבל מחירים וחברות .. נ.ב יש לי מיצובישי קולט 93 ידנית לא נעול על דרגון או שום חברה אחרת.... תודה מראש לעוזרים....
אהלן חבר'ה קרה לי אתמול קטע די מרגיז בעניין הצמיג של הרכב. באתי להחנות את הרכב במקביל למדרכה ברוורס ופתאום הרגשתי שעליתי על משהו שגרם לצמיג לעשות רעש מוזר ומה מתברר קרש פיצפון עם מסמר באורך 5 ס"מ נכנס לי לתוך הצמיג. נסעתי היום לאחת הפנצ'ריות באיזור ואמרו לי שלא ניתן לסדר את הצמיג ולטענתם נהיה לו קרע פנימי בגלל המסמר וצריך להחליף צמיג. הבנתי שבמקרה שלי אני חייב להחליף רבעייה שלמה עקב ה4X4 ועקב רמת השחיקה שחייבת להיות זהה חשבתי להתייעץ לגבי חברה איכותית ומוכרת לצמיגים, הצמיגים הנוכחים דנלופ DZ101 215/45/17 במצב סביר. תקציב עד 600-700 לצמיג. מחיר זול יותר לצמיג טוב יתקבל בברכה אלעד
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
1. האם שינויים קוסמטיים כגון ערכת ניקלים (ידיות , מראות ,מסגרות לפנסים קידמיים ואחוריים) דורשים אישור מסויים? 2. קניית Angel Eyes ב-Ebay והזמנה לכאן , דורשת בתשלום למכס ? אם כן כמה בערך זה יעלה ? ואיפה ניתן להתקין את הפנסים האלו ? (צריך אישור מיוחד ? ) 3. לפי מה שהבנתי גודל הג'אנט בדגם האקטיב הוא 15' (נכון ? ) האם יש אפשרות להגדיל לג'אנט גדול יותר ? אם כן לאיזה והאם צריך אישור מיוחד לכך ? מצטער אם השאלות קצת דביליות תודה מראש לעוזרים.
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אז נתחיל בתיאור קצר של הרעיון שעלה בראשי לפני כמה שבועות. קניית הונדה סיוויק לצורך העניין שנת 1998 . עכשיו עד לא מזמן לא אהבתי הונדה אבל נסעתי על סיוויק של חבר (2005) והאמת דיי הרשימה אותי מכל הבחינות . עכשיו הרעיון הוא לקחת סיוויק 98 (אפשר קופה לא משנה כרגע) ולהזמין לה מנוע מחו"ל. עיינתי קצת ברשת ומצאתי את זה : http://http://www.jdmenginescorp.com/engine_details/honda_jdm-b16b-dohc-vtec-type-r-engine-swap מנוע של סיוויק טייפ R שנת 98 ומעלה בעל 185 כ"ס ותיבה ידנית 5 היל'. השאלה האם הרעיון הזה יכול לצאת לפועל בישראל(מבחינת חוקיות)? שמעתי בעבר על אנשים שהזמינו מנועים חדשים מחו"ל ומלבד קצת חפירות של המכס לא הייתה להם בעיה (מדובר במנוע מקורי של הונדה לל…
הודעה אחרונה מאת זיו ירושלים, -
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום רב, המידה היא 195-45-15 עד עכשיו היו לי KUMHO SUPRA 912, הרגישו מעט פלסטיים, הייתי מעדיף משהו אוחז יותר. הגיע הזמן להחליף, כך שאני מבקש המלצה לצמיג אוחז לכביש - לא סמי סליק... שיהיה מרובע! הרכב הוא פיאסטה ישנה... תודה לעונים!
הודעה אחרונה מאת bizuna, -
- 8 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
ברשותי יונדאי קופה V6 שנת 2005, כרגע ההספק עומד על 167 סוסים. ברצוני לדעת אם אני יוכל לשים מגדש או משהו אחר שיעלה את הספק המנוע, לא משנה כרגע תקציבים והכול בנתיים אני רק מתעניין כדי להגיע מוכן למוסך שלא יעבדו עלי(אם אפשר פירוט על מחירים והכול). וגם היכן אפשר לעשות את כל התהליך הזה בלי לקרוע את הכיס(איזור מרכז). וכמובן שיהיה מאושר על ידי משרד הרישוי. תודה לעוזרים אור.
הודעה אחרונה מאת or-a, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם , ברשותי פיגו 306 ידנית 1.8, רציתי להחליף את האגזוז המקורי באגזוז יותר "פתוח", חשוב לציין כי היו כל סוגי האגזוזי לחץ , דרגון , סברינג , רמוס וכו.. , לא מעוניין באגזוז גדול ובולט(אחרי הורדה מהכביש), וחשבתי לשים אגזוז מקורי של רכב ספורט כגון:איביזה טורבו, אימפרזה וכו.., השאלה היא איזה אגזוז יתן לי מענה הכי טוב גם של רעש ספורטיבי יותר ופתוח יותר? תודה ושבוע טוב
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי אימפרזה טורבו שנת 99 טורבו TD05 16G וסת לחץ דלק חיצוני של ארומטיב, צנרת 3 קומפלט, פורק פורג, אינטר WRX ציפ עוקף מאפ של גיא פריליניג עכשיו חיברתי לפניי הרבה זמן ברז נחושת מקצועי לטורבו וסובבתי את הברז לגדישה של 1.2 באר ויש ימים שפתאום הוא גודש 1.2 בימים קרים הוא עובר את זה ובימים חמים הוא גודש 1 0.9 באר ואני רוצה קבוע האם צריך לסובב עוד? וחשבתי על בוסט קונטרולר גריידי פרופק B האם הוא יהיה יותר יציב מברז גדישה, האם זה יוסיף משה,ו והאם הוא אמין? והאם יכול להיות שהשעון גדישה מזייף? זה שעון עם יוניט בנפרד של אוטוגיי'ג ושמתי את היוניט בתא מנוע.
הודעה אחרונה מאת srack,