Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא ברור לי כ"כ לאן המערכת "מזריקה מים"ֿ, האם הכוונה להשפריץ מים על הסעפת יניקה? בכ"א אני מכיר פרוייקטים מSeat cupra.net שעשו כל מני התאמות של שפריצרים מאוד חזקים לאינטרקולרים וטוענים שם להבדלים לא רעים בTrack days, בטווח הקצר זה לא כזה משמעותי כי בכ"ז די קר שם, בארץ זה יהיה הרבה יותר מועיל לצורך העניין.

אבי.

פורסם

מדובר על 50 אחוז מים מזוקקים ו50 אחוז מתאנול

זה מגיע לסעפת היניקה בכמויות מאוד קטנות כך שזה לא ממש מים אלא טיפות קטנות מאוד.

זה מעשיר מעט את האוקטן

מונע דטונציות

מוריד את הטמפרטורה בסעפת היניקה משמעותית

ויש האומרים שזה מנקה גם את הצילנדרים מהצטברות פיח.

אני נוסע עם מערכת כזו כבר קרוב לשנה.

פורסם

BLUE-R תודה רבה על ההסבר.

עדיין קשה לי להבין כיצד מים שנכנסים לחלל

הציל' לא גורמים נזק ועושים בדיוק את ההפיך לפי הנאמר.

האם יש הרגשה רצינית בשיפור ביצועי המנוע?

מעניין...

פורסם

מדובר ברסס טיפות קטן יותר מ 10 מיקרון , והכמות קטנה מספיק מכדי לגרום לנעילה הידרוסטטית.

החשש העיקרי מנזק מתפתח הוא בשטיפת שכבת השמן המגינה מדפנות הצילינדרים .

פורסם

האם ניתן להשתמש במערכת כזו כתחליף מלא לאינטרקולר במנוע מוגדש?

והאם יש שיפור ביצועים במנוע אטמוספרי?

פורסם

כן, היא מהווה תחליף לאינטרקולר.

ומהווה קו הגנה יעיל במנוע אטמוספרי לדטונציה ולמניעת פיח בתאי שריפה.

הפיח גורם לתערובת עניה ההרסנית למנוע.

פורסם

אם זה מהווה תחליף מלא לאינטרקולר זה מאוד שימושי לפרוייקטים של גדישת מנוע אטמוספרי הרוצים להמנע מתשומת לב מיותר מצד גורמים שונים.

השאלה היא מה אמינות המוצר ומה יקרה במצב של תקלה או סתם מצב טיפשי בו שכח בעל הרכב למלא את הנוזל למערכת זו,

האם רק הביצועים יפגעו או בנוסף יש סיכון למנוע?

בנוסף נכנסתי לאיביי וראיתי מערכות ברמות מחיר שונות, עד כמה ההבדל בניהן משמעתי?

אני מאמין שהשוני בניהן הוא באיכות בלבד מכיוון שזוהי מערכת הנראת לי פשוטה ביותר מבחינה הנדסית.

פורסם

יש נורות אזהרה למיכל מתרוקן.

במידה ואין מים או המשאבה כושלת - סביר להניח שתתרחש דטונציה והמנוע לא יאהב את זה. יש שסתומים זרימה שיכולים לבטל גדישה אם אין זרימת מים.

החיסרון של הזרקת מים הוא שזה יותר מורכב מלשים אינטרקולר אויר/אויר ויש פוטנציאל לבעיות.

כלל אצבע להזרקת מים או אינטרקולר:

גדישה עד 5 PSI - הזרקת מים בלבד

מ 6 עד 12 PSI - אינטרקולר

מעל 12 PSI, אינטרקולר + הזרקת מים

כמובן שאפשר להשתמש רק באינטרקולר. זהו כלל אצבע, אבל הזרקת מים לבד לא יעילה מספיק בגדישה גבוהה.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

להזרקת מים יתרון בקיצור תגובת הדוושה .

האוויר באינטרקולר עושה מסלול אאל"ט ארוך פי 5 עד לסעפת היניקה לעומת צנרת רגילה +הזרקת מים.

פורסם

הרצון שלי הוא להימנע מאינטרקולר לחלוטין כדי לא למשוך תשומת לב מיותר של גורמים שונים,

אך אני רוצה להגיע לגדישה של 0.7-0.8 באר שזה קצת יותר מ5 PSI.

לכן השאלה שלי האם מערכת כזאת יכולה להוות תחליף מלא לאינטרקולר גם לגדישות גבוהות יותר?

ותמיד אפשר לדאוג למערכת גיבוי במקרה של תקלה בעל חיישן כלשהו שיחליף מערכות בעת הצורך.

למשל לחצן כמו במערכת של האור ברקס שנלחץ ע"י הלחץ שמפעילה המשאבה, כל עוד הוא לחוץ מערכת א' פועלת, כאשר הלחץ מפסיק מערכת ב' עוברת לפעולה.

פורסם

ל0.8 הזרקת מים בלבד לא מומלצת בכלל.

הזרקת מים הרבה יותר מעניינת כשמדברים עליה מול טולול.במכוניות שגודשות גבוה הצורך בהעלאת אוקטן הדלק מ98 הוא משמעותי.

בדרך כלל משתמשים במילוי טולול יחד עם הדלק. טולול מאוד מגביל מכיוון שאתה חייב לנסוע עליו כל הזמן ובמידה ואין לך

במיכל כרגע טולול לא ללחוץ מעל גדישה מסויימת וכולי.

פה נכנס היתרון של ההזרקת מים, ניתן לכוון בניהול מנוע מפות שונות שעוברות לפי טריגר שמשותף גם להזרקת מים, נניח מעל

באר גדישה ואפילו למנוע מעבר גדישה למפה עם יותר קידום הצתה במידה ואין מתאנול במיכל הזרקת מים.

Race Smart

פורסם

כאשר מוסיפים את החומר "טולול" (המכונה גם "טולואן") למעשה מעלים אוקטן.

בדיוק כמו עם החומר "מתאנול".

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

• תוכן חדש...