Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6275 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פונטו HGT שנתון 2002,

חשבתי על בנייה של צנרת חדשה לאגזוז, מה שאומר דוד אחורי, ממיר ספורטיבי וכו'.

בהתחשב שהאוטו הוא ללא מגדש, האם תיהיה תוספת של עוד כמה סוסים? או שהרעיון גרוע וההשקעה תיהיה לחינם.

פורסם

אלטרנטיבה לבנייה עצמאית - רכישת מערכת פליטה מיצרן מוכר כדוגמת "סופרספרינט".

אני מעריך שמערכת מושלמת (סעפת, צנרת מרכזית, דוד אחורי) תיתן תוספת של כ -8 - 10 כ"ס, בעלות של כ - 7000 ש"ח.

האם כדאי להשקיע? - ההחלטה שלך.

106GTI - Deus ex machina

פורסם
אלטרנטיבה לבנייה עצמאית - רכישת מערכת פליטה מיצרן מוכר כדוגמת "סופרספרינט".

אני מעריך שמערכת מושלמת (סעפת, צנרת מרכזית, דוד אחורי) תיתן תוספת של כ -8 - 10 כ"ס, בעלות של כ - 7000 ש"ח.

האם כדאי להשקיע? - ההחלטה שלך.

בנייה עצמית תניב את אותו ההספק בערך?

פורסם

זה תלוי בך אם אתה יודע לבנות ברמה איכותים ויש לך את הכלים המתאימים

אז אין סיבה שלא.

עוד יבוא היום וגם לי יהיה Ford Mustang 67'

חסר לי רק כסף זמן מקום כלים וידע.

פורסם

אוקיי, אז בוא נבהיר עניינים לפני שאני מרים את הפרוייקט.

במידה ויש לי מישהו שיודע לבנות מערכת פליטה בקוטר מסויים, בכמה צפוי לעלות ההספק? יש צורך להוריד את הממיר לשם כך? מדובר במנוע 1.8 של HGT סטנדרטי לגמרי.

פורסם

מעבר לקוטר הצנרת הראשית (במקרה שלך כנראה משהו כמו "2.5) צריך להחליט על קונפיגורציית סעפת הפליטה (4-1 או 4-2-1) ולתכנן אורכים / קטרים, רזונאטור, דוד וכו' ע"מ לקבל את עקומת הכוח שאתה רוצה.

חשוב שתדע שמע' פליטה (בדגש על סעפת פליטה) למנוע אטמוספרי מסובכת יותר לתכנון ממע' פליטה למנוע מוגדש.

106GTI - Deus ex machina

פורסם

מספיק כבר לצטט את ההודעות שמעליך. תודה, יאשה.

ולמרות הכל, הקושי בבניית מערכת פליטה, האם התוספת בהספק תיהיה מורגשת בכלל או שזה יהיה זניח? אני פשוט רוצה לדעת את הכדאיות של פרויקט כזה.

פורסם
מספיק כבר לצטט את ההודעות שמעליך. תודה, יאשה.

ולמרות הכל, הקושי בבניית מערכת פליטה, האם התוספת בהספק תיהיה מורגשת בכלל או שזה יהיה זניח? אני פשוט רוצה לדעת את הכדאיות של פרויקט כזה.

ב-7K אני יכול לחשוב על שיפורים טובים יותר לפונטו HGT [מה שלום המתלים שלך?]

בכל מקרה, אני כעת בשלבי סיום בבניית צנרת פליטה ברכב שלי, עד כה עלות החומרים כ-1500 שקל [צינורות נירוסטה, זויות נירוסטה, אלקטרודות נירוסטה, V BANDS ומסיכת ריתוך שלבדה עלתה 300 ש"ח]

העבודה קשה ומסובכת, עם זאת אני לא רואה איך מגיעים לעלות כוללת של 7K, גם לו קניתי רתכת חדשה ודיסק ומסור שורף לא הייתי מגיע לעלות כזו.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

כ - 7000 ש"ח יאפשרו לרכוש סעפת 4-2-1 + צנרת מרכזית + דוד אחורי של "סופרספרינט".

אני מכיר את המחירים כי רכשתי ל - 106GTI.

אגב, כמו כל דבר בחיים המחיר הזה כולל עלות מו"פ, הנדסה, עבודה, מיסים ורווח (לא מילה גסה) של כל הגורמים הרלוונטיים.

היות ופותח השרשור לא מתכוון לבנות בעצמו, ההשוואה אמורה להיות "סופרספרינט" (או כל יצרן מוכר אחר) מול בניה של "מישהו שיודע לבנות מערכת פליטה בקוטר מסויים".

אם הפרוייקט שבנדון כולל סעפת פליטה, הייתי מוודא היטב שיש מי שיודע לתכנן את הסעפת, על כל המשתמע מכך.

רון - ברור שבניה עצמית תהיה זולה יותר (וגם מהנה יותר, אם אתה בקטע). אם אני זוכר נכון הרכב שלך מוגדש ולפיכך תכנון הסעפת פשוט הרבה יותר.

אגב, מסכים איתך שייתכן וניתן למצוא שימוש מועיל יותר ל - 7K, אבל זה לשיקול פותח השרשור.

106GTI - Deus ex machina

פורסם

אפשר להעתיק את הסעפת של סופרספרינט, בסה"כ צריך לשמור על קשתות ברדיוסים גדולים יחסית , קוטר צינור מתאים ,אורך מתאים ושהכל יכנס בתא מנוע .

למה לא כל היצרנים מתקינים סעפת-הדרס ברכב סטנדרטי ?

הסיבה שסעפת כזו בנויה לחלץ יותר כוחות סוס מהמנוע ע"ח עקומה צרה יותר בטווח סל"ד צר יותר.

לא מתאים ליום-יום.

פורסם

בתיאוריה אפשר בהחלט להעתיק סעפת כדוגמת "סופרספרינט".

אם יש לך הרבה זמן פנוי, מכופפת צינורות "מנדרל", רתכת מתאימה וחומר גלם - אני מניח שתוכל לייצר העתק שווה ערך בזול.

נסה את זה במציאות. קצת יותר קשה ולא בטוח שמשתלם כלכלית, במיוחד אם מדובר ביחידה בודדת.

מדוע יצרן הרכב לא מתקין סעפת טובולארית 4-2-1? אני חושב שהסיבה העיקרית היא עלות. זול יותר לייצר סעפת פליטה ביציקה. אין בעייה לתכנן סעפת 4-2-1 שתיתן לך כל עקומת כוח שתרצה.

אחת הסיבות שרכשתי "סופרספרינט" היא בגלל שהיצרן מבצע בדיקות דיינו כחלק מתהליך הפיתוח (טוב, היצרן לפחות מצהיר שהוא עורך בדיקות כאלה...). תשווה פלט דיינו לפני מול אחרי ותראה שבמקרה זה אין עקומת כוח צרה.

106GTI - Deus ex machina

• תוכן חדש...