שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום. מצטער על הבורות מראש. ישלי דיהטסו אפלאוז 92 אוטומט אין לי ג'נטים/מגנזיום באוטו קיצור גלגלים רגילים. רצתי לדעת איך מתבצע ההתקנה של הג'נטים והצמיגים איתם? כאילו אני צריך לקנות אותם בנפרד? נגיד כשאני קונה ממישהו ג'נטים אני בעצם קונה רק את הברזל , ואזה צמיגים אני צריך לקנות מותאם לג'נט לפי גודל הצמיג? הבנתי שיש חתכים וכו' אני צריך משהו ספציפי שמתאיםם לרכב שלי , ואם כן איפה אני יכול למצוא את המידות וכו'?
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום. יש לי דיהטסו אפלאוז שנת 92 אוטמוט. הבנתי פה ממישהו שרשם וגם מהיוטיוב שיש מנוע לapplause שנקר ZI משהו כזה שהוא 130 כח סוס ואף יותר. בקיצור מנוע ממש משופר! רצתי לדעת ממי שמכיר האם אפשר להתקין בדיהטסו שלי , כמה יעלה המנוע + הרכבה ואם אפשר כמה נתונים טכנים על מנוע זה. לינק לקטע ביוטיוב:
הודעה אחרונה מאת yakir-11, -
-
- 7 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום היקרים. לא מזמן אני ובעלי קנינו רכב של חבר שנפטר בצער רב. אנחנו מאוד רוצים לשפר את הרכב במהירות ובאחיזה, חשוב לציין שהרכב בעל ערך מאוד גבוה ולא ניתן להחלפה. הרכב משנת 1998. הרכב טופל מיום היוולדו בקמור, הרכב במצב חדש ולא זקוק לשום יישור קו כלשהו. לרכב צמיגים 225/45/18 חדשים, ובוצע טיפול בשמנים איכותיים. התקציב שלנו נע ביין 4k-6k. אנחנו טסים בחודש הבא לגרמניה וחשבתי האם ניתן להביא חלקים מגרמניה במחירים זולים? הכוונה היא יותר לשיפור היופי,ולא מכני. חשוב לציין שהמטרה היא מעט כוח בהאצה, לא משהו בסדר גודל של טורבו,או החלפת מכלולים כגון מנוע,גיר. תודה רבה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת lorena, -
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם 1. במידה ואני רוכש את המנוע האם צריך לבצע בו חיזוקים כמו בוכנות טלטל וכו' או שמנוע מגיע מחוזק (יעבוד אטמוספרי בעתיד מתכנן לגדוש) 2. האם ניתן להשיג את המנוע בארץ ואם כן איפה וכמה יעלה לי 3. האם יש "גבול" לכמה כ"ס שהמנוע יכול להחזיק תודה רבה לכולם
הודעה אחרונה מאת DavidCivicSi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
שלום, הרכב שלי הוא סובארו אימפרזה שנת 2007 מנוע 2000 גיר ידני רציתי לקבל יעוץ ממי שבקיא ומנוסה עם סובארו... אני לא רוצה להשתגע עם טורבו ולגעת במנוע יותר מדי אבל אני מאמין שיש עוד כמה סוסים פוטנציאלים במנוע (סטנדרטי 160 כ"ס) מה האפשרויות לגבי ביטול הממיר הקטליטי (שיושב ממש ביציאה מהמנוע) והרכבת סעפת חופשית? (גם מבחינת החיישני חמצן)? מה האפשרויות לגבי תוכנת ניהול המנוע? (צריבה, עדכון, איך ואיפה)? WWWRRRXXX!
הודעה אחרונה מאת עומרי AMG, -
-
שיפור בלימה
מאת SurfHigh- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחרונה התחדשתי בקאיה סראטו חדשה 2009. למי שלא מכיר, זה 1600 אוטומט סטנדרטי של קאיה, דגם פחות מהסיד. מבחינת מנוע האוטו חזק ולא חסר לא כח בשום מצב, מבחינת כל השאר הוא בינוני כצפוי וזה בסדר כי לא ציפיתי למשהו אחר. לעניינו: מה שמפריע לי היא התחושה הספוגית של דוושת הבלימה. הבלמים עצמם מספקים עוצמת בלימה בינונית פלוס וזה בסדר, רק שהלחיצה על הדוושה מרגישה ספוגית מאוד, ודורשת מהלך ארוך על מנת להגיע לעוצמת בלימה טובה. לרכב דיסקים גם מאחורה. מה אפשר לעשות כדי לקבל תחושה נוקשה יותר?
הודעה אחרונה מאת Az, -
- 4 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
לאחר שעשיתי חיפוש, [כמו שחלקכם אוהבים להזכיר] ולא מצאתי את מה שחיפשתי , החלטתי לפתוח על זה שרשור. ולשאלות - מהו הקאמפשט? [מה תפקידיו והיכן הוא נמצא] ומהו האינטרקולר? [גם כן, מה תפקידיו והיכן הוא נמצא]. תודה רבה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Az, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מצאתי באינטרנט שיפור לרכב. http://yhst-19807630266082.stores.yahoo.net/vp12rev50.html מה אתם אומרים על זה ? הם מציעים את זה לכל הרכבים, ואומרים שזה לא מזיק או משנה שום דבר ברכב. ולא מבטל שום אחריות זו או אחרת. בEbay זה כ- 80$ והתקנה קלה מאוד. לא שמעתי על זה אף פעם. אבקש חוות דעת רציניות וענייניות בלבד. בתודה יהודה
הודעה אחרונה מאת dariel, -
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי לכם, אני רוצה להחליף את הגריל הקדמי ברכב, יש לי כמה "שלבים" שם שבורים, בערך 2. ככה קניתי את הרכב - אין לי מושג איך שברו את זה... איך בכלל אפשר? בכל אופן, אני רוצה לתקן את זה ורציתי לדעת איזה סדר גודל של כסף זה יכול לעלות? כמו כן, האם אפשר לתקן או האם צריך להחליף קומפלט? תודה תודה טלי
הוספת שעון חום לפונטו
מאת Guest יחיא- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם פונטו 97 s60 הדגם הזה אין לא שעון חום רק נורית תדלוק ברגע התחממות אני יכול להוסיף בעצמי שעון בנפרד ?
רציתי להשים אגזוז זרימה חופשית כדי שיהיה רעש יפה אבל במוסך אמרו שזה לא יתאים לי כי אין לי ממיר ושהדבר היחיד שאני יכול לעשות כדי שיהיה רעש זה לעשות חור בהגזוז או להוריד את הדוד האמצעי(יש 2 דודים) עשיתי חור בצינור ללפני הדוד מאחורה והאוטו עדין שקט למישהו יש מושג?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
שלום לכולם למי שמכיר ולמי שלא, ברנו מגאן קופה מנוע 2.0L התנהגות הכביש מפחידה ביותר, יש לי ניסיון של כמה סיבובים לא חדים במיוחד,במהירות של אולי 40-60 קמ''ש, בזמן הסיובוב תת היגוי הזוי,והרכב מיצידו מעוניין להמשיך רק ישר תוך כדי הרגשה שהוא עומד להיתהפך. למזלי יש לי יכולת נהיגה לא רעה כי אם לא ההייתי פוגש את עמוד הרמזור מקרוב,לא פעם אחת-וטוטלוס. הרכב עצמו כ''סטוק'' נותן תחושת נסיעה בגובה ובכל סיבוב הוא מתרומם. לרכב כוח לא חסר ויש מי שקורא לו רכב ספוטיבי. אני מאוד מרצה מהרכב,חוץ מזה זה ממש מפריע לי וממש לא בטיחותי! אני מעוניין לשפר משמעותית את מערכת המתלים ובכלל את התנהגות הכביש ברכב. כרגע הכל תקין כסטוק,בולמים,משולשים,בולג'וינטים,מוט מיצב וכו'. מידות הגל…
הודעה אחרונה מאת naor205, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בשעה טובה קפיצי ההנמכה של V-MAXX הגיעו אחרי חודש וחצי של המתנה. הקפיצים הוזמנו מ E&A שאני רוצה לציין נתנו שירות מעולה . ממליץ עליהם! הקפיצים הינם 40MM הנמכה עכשיו אני חושב שיש להם בעיה או שזה רק אני תסתכלו בתמונות כולם באותו גודל (לא גובה ) וממה שראיתי אצל אחרים הקדמיים קצת יותר גדול בגודל. אשמח לתגובות!
הודעה אחרונה מאת MaorXXX, -
מדבקות לרכב
מאת joni24- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
ערב טוב רציתי לדעת היכן ניתן לרכוש מדבוקת שרשום עליהם "יונדאי" ובכלל מדבקות יפות לרכב.... תודה רבה,צור
הודעה אחרונה מאת mill3r, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ברשותיmazda323f שנת 92 קרבורטור ואני רוצה להשים לו אגזוז זרימה חופשית שאלה שלי היא כזאתי איזה אגזוז יתאים לרכב שלי איזה שינוי צריך לעשות בקרבורטור(אם צריך) והאם זה מזיק מבחינה מכנית וכמה יעלה התענוג תודה לעוזרים
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
אם מישהו מוכר או יודע איזה חנות מוכרת בירושלים וכמה בערך זה צריך לעלות
-
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שאלת סקרנות, לא פעם שמעתי על מכוניות שמשלבות מגדש-על (סופרצ'ארג'ר) עם טורבו על מנת להשיג את מיטב הביצועים בכל טווח הסל"ד. אני לא יודע אם המגדש-על שמדובר עליו במכוניות הספציפיות ההן הוא מהסוג שיושב בין הסעפת יניקה לקבורטור/ בית מצערת או שדוחף אוויר למצערת דרך צינורות גדישה. השאלה שלי היא איך משלבים את שניהם כדי שיעבדו ביחד? אני מצטער אם המושגים שאני משתמש בהם לא מובנים, ההבנה שלי בתחום היא די כללית.
הודעה אחרונה מאת kookoo, -
-
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
תראו את זה, אל תשכו לשים HD! ואז תראו את זה (שוב, אל תשכו HD !!!) http://www.facebook.com/ext/share.php?sid=91946539913&h=E052y&u=UplAZ&ref=nf
הודעה אחרונה מאת Soundman, -
- 2 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום! רציתי לשאול בשביל אדם אחר אם חוקי להסיר הגה עם כרית אויר לטובת הגה ספורט נטול כרית. ומה לגבי רכב שבא מהמקור בלי כרית? אז מותר? שמעתי ממקור אמין על אדם עם 106 ראלי שהורד מהכביש בגלל הגה ספורט... תודה רבה לעונים.
הודעה אחרונה מאת or444, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום אני בעלים לשעבר של לאון טורבו 4 על 4 שנמכרה בצער רב באותו היום עשיתי תאונה עם אופנוע ,כך שאין רכב ואין אופנוע אני מתעניין בקניית מרצדס A190 שיהיה לאשה .......אמהמה אני גם הייתי רוצה לשפר אותה כי אני לא יכול בלי איזה צ'יפ ופילטרון מי מכיר את פוטנציאל השיפורים של הנ"ל ומי מכיר את שאר הירקות שהרכב צריך 1. איפה קונים חלפים זולים? 2. מי מכיר מוסך שהוא מורשה אך לא מרכזי? במרכז אם אפשר! 3.איזה שיפורים יש לרכב וכמה זה יתן בסוף? 4. איזה שמן צורך המנוע? כל מידע יתקבל בברכה כולל המלצות לכאן או לכאן תודה חברים א'
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
איזה סעפת פליטה נחשבת ליותר טובה\עמידה מברזל יצוק או נירוסטה? או שאין כמעט הבדלים
הודעה אחרונה מאת nety, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום יש לי מאזדה לנטיס שנת 95 עם 120.000 ק"מ אני רוצה לשפר את הכוח של האוטו איך ומ אני יכול לעשות בשביל לשפר את הכוח
-
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום חברים. אני רוצה לשפר קצת את האפקטים של האוטו שלי, אני רוצה להרכיב בו סטרובים (לא יודע איך אומרים את זה בעברית). האם מותר לפי חוק להרכיב אותם ברכב פרטי? מדובר בסטרובים בגוון לבן, שאותם אני רוצה להרכיב בפנסי ערפל קידמיים. תודה על התייחסותכם!
כמה כוח סוס מוסיף צנרת מלאה לרכב טורבו?
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום, המנוע כבר במצב לא טוב, בקרוב המכונאי עושה לי אוברול וחשבתי שאם כבר עושים אוברול אז אולי כדאי לשים חלקים משופרים. אני צריך לציין -הצילינדרים יוחלפו קומפלט ,בוכנות וכל השאר.. איזה חלקים אפשר לשים משופרים כדי לעלות קצת מ130 כוח סוס שהיו כאשר המנוע היה חדש . האוברול שיחזיר את המנוע לימיו הטובים יעלה 4500 שקל והוא מחליף הכול חוץ מהבלוק ,אז אני מעוניין לדעת כמה יעלו לי חלקים משופרים.. דגם מנוע- M102 הזרקה מכנית. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת ~shay~, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
רציתי לדעת היכן ניתן לקנות קיימשפטים חמים לפורד אריקה שנת 96. ומהי העלות הסבירה לחלקים הנ"ל.
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
עד 3500 אלף שקל...ללא שיפורים חיצוניים.ברצוני לשפר את תגובת המנוע
הודעה אחרונה מאת -RUDY-, -
תמיד התלהבתי מזה ואני לא כ"כ מבין בזה.. נגיד ויש לי מזדה 3 2008,(לא כ"כ חשוב כרגע סוג הרכב),מה אני צריך לעשות באוטו כדי שיהיה לו רעש חזק ויפה מהמנוע? אם יש למישהו כח להסביר לי על זה..אני אשמח :]
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אילו חנויות מוכרות ומומלצות בנושא השיפורים חוץ מפיט סטופ ו-?a&e תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Eran@TIG Motorsport, -
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ברשותי פונטו ספייס שנת 2006 דגם אקטואל 60 כ"ס. כמה שאלות לגביי פילטר פתוח בהקשר לרכב הספציפי, זה יועיל ל"נשימה" של המנוע? אני לא מצפה לתוספת כוח או משהו בסגנון, אבל אני יישמח לקצת באס מהמנוע. יש למישהו המלצה לפילטר מסויים? (עלות+התקנה) ועל מקום באזור הקריות שיודע למקם את הפילטר במקום נורמלי ולחבר אותו כמו שצריך? כמו כן מה החסרונות בפילטר פתוח? טסט הבנתי שעובר. אה כן ושאלה אחרונה, יש פילטרים שבאים בתוך תיבה שניראת מקורית? מה ההבדלי עלויות, והאם זה משתיק את הרעש שהפתוחים הרגילים עושים? מקווה שהייתי מובן, תודה.
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים,