שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום! הגיע הזמן להחליף צמיגים,הם במצב סבבה,אבל לא מספקים את הצרכים הנוחכים ואז בטח שלא את העתידיים. כרגע מולבש רבעייה שלkumho 769 powermax 185-55-15 הם סבבה אבל בפתיחות יש פירפורים,ומרגיש החלקות בסיבובים שלא היו אמורים להיות.העיקר האחיזה,לא איכפט לי מהמחיר במיוחד.הלוואי והיה בארץ יוקוהומה advan a043 .אבל היבואן לא מיבא ולא מתכנן להביא. הייתי שמח לשמוע הצאות מאנשים שמכירים את הרכב הנ"ל.כמו כן יש לציין שכוילאוברים הוזמנו וסט של ברמבו בדרך מחוי בתור תשתית לכן יש חשיבות רבה ונשאל בפורום שיפורים.
הודעה אחרונה מאת nirrafi, -
- 29 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
לחברי הפורום שלום רב ברשתי רכב מסוג PASSAT 2003 עם מנוע 1.8T רציתי לדעת האם כדי להוסיף שעון טורבו לרכב ? והאם ההרכבה שלו על הרכב מסובכת לבנאדם עם רקע טכני כללי ? עוד שאלה האם הוספת פורק לחץ (פנימי-חיצוני) תורם לחיי הטורבו של הרכב ? ממחכה לתשובה כמו כן אשמח לקבל מדריך או קישור על דרך חיבור פורק לחץ במידה וקיים ועל הרכבת שעון טורבו וחיבורו בתודה כפיר.
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, עלתה במוחי שאלה מעניינת. אני יודע שלהחליף מנוע שהוא לא תואם (משמע 3.8 ליטר למנוע 4.0 ליטר) אסורה בארצנו. השאלה שלי האם אפשר לקחת למשל קאדילאק בעלת מנוע 4 ליטר. ולהשתיל בקאדילק מנוע טיוטה 4 ליטר. הריי שניהם באותו נפח. האם זה חוקי ? אגב שאלה נוספת האם אפשר להחליף גירים שהם לא מקוריים באותה שיטה? תודה לעונים.
- 2 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
קניתי היום את המכשיר הנ"ל, מכשיר חדש עם דיבורית בלוטוס אחרי פעם אחת שנסעתי איתו מהחנות הביתה המסך כל הזמן כתום התקשרתי לתמיכה של רונלייט והם אמרו לי שזאת תקלה בכל המכשירים מהסדרה החדשה SPIRIT, משהו שקשור לרשיון... וישלחו לי היום טכנאי שיעדכן לי את הרשיון או גרסת התוכנה. עכשיו השעה כבר 15:30 ואני בטוח שטכנאי לא יגיע היום. הלוואי שלפחות יגיע מחר. חוץ מזה לא עונים בתמיכה, המתנתי שעתיים עד שענו לי ועשרות שיחות טלפון.... דבר שלישי לא קיבלתי בערכה דיסק למרות שכתוב על האריזה שהערכה צריכה להכיל דיסק. הם אומרים שאין דיסק, נראה לי לא אמין שנותנים תשובה כזאת אחרי שעל האריזה כתוב בעברית שהדיסק הוא חלק מהערכה. בחנות היתה לי הרגשה ש MIO זה מותג הכי אמין…
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
ברשותי סובארו אימפרזה שנת 2007 מנוע 2000 160 כוח סוס ידנית. השאלה שלי אם יש באפשרותי לשפר במעט את ביצועי הרכב בלי לבזבז יותר מידי כסף על טורבו או על החחלפת כל מיני חלקים יקרים ? ואם בכלל שווה לי לשפר שזה לא יפגע לי באופן משמעותי בצריכת הדלק ובמנוע כמובן. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת rotem005, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
נתקלתי ב EBAY בצ'יפ שכזה המציע להוסיף עד 25 כ"ס נוספים לרכב ע"י כיול מסוים של המחשב עם המוע. POWER BOOST CHIP WORKS BY TELLING THE ECU THAT THE INCOMING AIR IN THE INTAKE SYSTEM IS COLD SO ADVANCES THE IGNITION TO COMPENSATE PRODUCING MUCH MORE POWER!!!!!!!! נשמע כמו איזו בדיה מעניינת, או שאולי מישהו מכיר דבר כזה ואיך להתקין את זה... 2 לינקים מצורפים: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/HONDA-CIVIC-ACCORD-PRELUDE-PERFORMANCE-CHIP-35BHP_W0QQitemZ390076214862QQcmdZViewItemQQptZRace_Car_Parts?hash=item5ad25aae4e&_trksid=p4506.c0.m245 http://www.qcwo.com/technicaldomain/?p=172
הודעה אחרונה מאת אורן שרותי רכב, -
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
רציתי לשאול, יש אפשרות להשתיל שבלולון קטנצ'יק על RS2000? אני לא מדבר על משהו ספציפי להעלת ההספק, אני פשוט מעוניין בהתעטשות של הרכב בהעברת ההילוכים! :] המנוע מסוגל להחזיק שבלולון קטן שלא צריך לשנות יותר מידי? אם כן, מה צריך לבוא ביחד עם השבלול?
יש כזה דבר צ'יפ לגיר,חבר התווכח איתי אמר לי שיש ככזה דבר זה מוריד זמן מ0 ל100 כי זה מושך הילוכים יותר מעביר הילוכים מהר יותר(גיר אוטומט)
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
רציתי לדעת,מה הכי משתלם להוסיף אחרי שרכשתי סיאט איביזה 01 סיגנו. 100 כ''ס. להוסיף כמה שיותר כ''ס במחיר הכי נמוך שאפשר. כלומר תוספות קטנות ששוה לשים אותם,אני לא מדבר על עוד 50 כ''ס וכדו'.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, רציתי להתקין פילטר פתוח לאמפריזה אבל מישהוא אמר לי שהפילטר הזה יגרום לנזקים רציניים בנמוע ולא כדאי לי להתקין אותו, עד כמה הדבר נכון? לפי מה שקראתי פה ושמעתי הפילטר פתוח עוזר למנוע ולא מזיק נכון? מנהלים בבקשה לא למחוק אני חייב תשובה אחת לפתוח, אני יודע שפילטר זה משהוא לא חוקי אבל בבקשה תנו לי הזדמנות לשאול. תודה רבה.
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש לי רכב מהעבודה ובו מערכת אינסטרוניקס (איות?) שמשגרת לקצין הרכב הודעה על מעבר מעבר למהירות המוגדרת של 125 נדמה לי . מאד מציק ובפרט על כביש 6 . יש דרך לשנות הגדרות/לבטל ללא ידיעתו? תודה
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכם!היום בבוקר כמתי,הסתקלתי על כמה תמונות של TS-ים בחול...תפסו אותי העצבים הרגילים על הביזיון שעשו ביוניון מוטורס(הכוונה שבכל העולם הם בעים אם סאן-רוף וספויילר וסמל של TS מאחור וVVT ועולים חצי...),והחלטתי שהגיע הזמן לפצות את הנינג'ה הקטנתונת שלי על כך. למשהו יש מושג איפה בארץ אפשר למצוא ספויילר לאוטו שלי? ולתת גם המלצות לגבי מקומות שמתעסקים אם שינויים חיצונים ברכבים ברמה מקצועית?
בשרשור ארוך ומתיש בנושא תוכנת APR הועלו מספר נקודות של קוראים בנוגע לתוכנה זו או אחרת וכיצד היא חיה ליד התוכנה המקורית של היצרן . והאם יתכן וייגרם נזק לבעל הרכב כתוצאה מהתוכנה המשפרת . לבקשת דודי נפתח השרשור כאן , כך יוכלו המבינים לדון בניחותא בנושא מבלי שהנושא הפרטי שעלה שם יעיב על הדיון. ומיכוון שאני מבין קטן, אני אתן את הבמה לגדולים ממני. אני אעביר לכאן הודעה אחת שלי משם ברשותכם. כפי שאמרתי לא מבין אז למבינים. http://www.goapr.com/products/ecu_up...4tsi_twin.html נשמח לשמוע מהם, מה הם מבינים . וייתכן ואני לא רואה טוב אבל לא מצאתי את השירוקו ברשימה המאוד מרשימה של המכוניות /תוכנות __________________ ישראל סבא בסבבא של :smile: :s…
הודעה אחרונה מאת MaorXXX, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
הבחור עובד ברמת באיזור תעשיה בני ברק רחוב מקביל לE&A במוסך בשם "מוסך יוסה". נתן לי הצעה מסויימת לגבי שיפור\שידרוג\החלפת חלקים ברכב. מישהו מכיר ויכול להמליץ או לישלול את הבחור? זכור לי שפעם שמעתי את השם ממישהו שגם המליץ עליו.
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
אז ככה - הבלמים בקליאו מעולים, המון תחושה והדרגתיות בבלימה. אפס תלונות. עם זאת, הייתי רוצה לשפר את הקירור שלהם כדי שישמרו על האפקטיביות גם בסשן ארוך מאד ותובעני. מכיוון שהרכב באחריות חברה ושהוא בולם בצורה מעולה בתנאים רגילים אני לא ממש רוצה לעשות שינויים מהותיים (לדוגמא להחליף דיסקים). אני מחפש משהו שייתן מקסימום עמידות במינימום בלאגן. התקציב גמיש. הצעות ?
הודעה אחרונה מאת maor172, -
-
- 33 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום, אשמח לקבל המלצה לצמיגי סמי סליקס במידה 205/55/16 הצמיגים יורכבו על מאזדה 6. חשוב לי שהצמיגים יהיו איכותיים של חברה טובה, עם בלאי סביר יחסית למרות שאלו צמיגי סמי סלקייס. מבחינת מחיר בעיקרון אין בעייה, אבל שיהיה עדיין בגבול הסביר. תודה יצחק.
הודעה אחרונה מאת senda, -
- 15 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום בקרוב אני מתכנן לקנות רכב ואחת האפשרויות שחשבתי עליהן היא רובר 216. שאלתי היא : כמה בערך יעלה להרכיב טורבו לרובר זו / להרכיב עליה מנוע של 620 ?
הודעה אחרונה מאת rover turbo, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
הרכב זה סיטרואן BX שנת 89 ידני ,כרגע מקדימה מורכבים 2 KUMHO ומאחור 2 FADERAL ממש ישנים וסדוקים שאותם ברצוני להחליף,עכשיו ה KUMHO מקדימה הוא שנת 06 שווה גם כן להחליף ? חשבתי על ה KUMHO ASX או FALKEN ZE912 השאלה מה עדיף ?עדיפות לאחיזה טובה גם בחורף וגם בקיץ,אשמח לשמוע עוד המלצות . תודה
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יש לי סיאט איביזה סיגנו 1600 שנת 01. האם אפשרי וחוקי להתקיו בה מנוע של סיאט איביזה טורבו 1800?או כל מנוע 1800 עד 2000 שמפיק 130 כ''ס ומעלה. והאם כן מה העלות כולל התקנה?
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום , מחפש תוסף לדלק או למנוע לפורד פיאסטה שנת 97 דגם יוטה . מה הכי מומלץ לרכב זה?
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אפשר לשפר אוטו כזה פה בארץ או שקשה מידי למשל לי בא לשפר את המונע שלו מהתחתתת זה אפשרי כולל לעשות לו הסבת גיר ואם אפשר להגדיל את המונע מ1600 ל 1800 או 2000 תשמעו אני לא מבין גדול בדברים האלהה אז בגלל זה אני שואל את השאלות האלה בקיצור תודה מראש לעוזרים
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
רציתי לשאול אם יש אפשרות להתאים מנוע של קופרה דור 2, מנוע 2000, לסיאט איביזה 97, מנוע 1600? בעיקרון אני יודע שעד שנת 99 ככה האיביזה היו מקורן מספרד, ומשנת 2000 הן באו מגרמניה, זה משנה?
הודעה אחרונה מאת punz, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום. ברצוני להחליף את המנוע של הצרפתייה החביבה שלי (205) למנוע 1600 קצת יותר חזק וחדש. שאלותי הן - מאיזה רכב מומלץ לקחת מנוע כזה שיסתדר עם ה205? מה עוד צריך להחליף חוץ מגיר ? מהן העלויות ? אשמח לקבל המלצות למוסך טוב ואמין(!!!) בדרום.
הודעה אחרונה מאת umardekar, -
ערכות יניקה מומלצות 1 2
מאת סאפיר- 29 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אז מי בעצם עדיף? פילטר בתיבת CF של סימוטה שמתחבר למערכת יניקת אוויר מבחוץ או פילטר פיטרייה פתוח של K&N שעושה אותו דבר בצורה שונה? K&N http://www.knfilters.com/instructions/57-0399_inst.pdf יתרונות שאני רואה: יותר אוויר שהפילטר "יבחר ממנו" מה שגורם לאוויר סביב הפילטר להיות קר יותר חסרונות: האוויר מתועל בצורה פחות מאופטימלית אל הפילטר ונראה שזה נעשה בצורה מאוד חאפרית *מדובר בתמונה מס' 16 ב"הוראות ההתקנה" בקובץ המצורף Simota http://www.simota.com/main.htm?pid=31 יתרונות וחסרונות בעצם הפוכים מהערכה של K&N שכן פה צינור היניקה מתחבר ישירות לפילטר אך בכך מקטין את "שטח" (באמת שאין לי מושג איך לקרוא לזה) האוויר הקר יש לציין שה"תיבה" של הפילט…
הודעה אחרונה מאת asafay1, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום אנשים. נתחיל מזה שאני חדש בפורום אז מזל טוב על ההודעה הראשונה) אז ככה הגיעה הזמן לחפש מגנז ומגנז טוב. כוךם יודעים על הבעיה של האחיזה בדגמי האיביזה וגלגלים טובים טובים לא יפתרו תבעיה אבל יעזרו אני יודע שיש אופציה להגדלה אבל אין לי מושג אך כמה ולמה התקציב הוא מקס 5000שח לכל הקומפלקט "מגנז וצמיג" איני יודע איזה חברות טובות ואיזה לא איזה נחשבות ליותר ספורטיביות וכו.. אז אם אפשר תעזרו לי קצת בעניינים פה. שלחו כמה לינקים של מקומות אמינים באיזור מרכז ודרום ומוצרים טובים ואיכותיים בבקשה אולי גם כמה תמונות של דוגמאות יעזרו מאוד תודה מראש לכל עזרה שתכתב פה.
הודעה אחרונה מאת MaorXXX, -
- 28 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
שלום, ברצוני להתקין צ'יפ להעלת הכוח. עכשיו יש מצבים למשל בבוקר בפקקים שאני לא צריך כוח ובעקבות כך צריכת דלק גדולה. האם יש איזשהי סדנה שיכולה להתקין לי צ'יפ ולעשות בורר מצבים על הדש-בורד : מצב 1 - מצב כוח, לתאוצות חזקות מצב 2 - חיסכון בדלק מצב 3 - מצב סטנדרתי (מה שיש לי עכשיו) יש משהו כזה? תודה
הודעה אחרונה מאת נהג רגוע, -
- 24 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
כרגע יש לי איביזה שנת 2002 אני על טורבו מקורי . גודשת 1 באר עם סופר ציפ. אני רוצה להחליף לציפ אחר בשביל לגדוש 1.5 בערך . אמרו לי אבסולוט יתאים . עכשיו עד כמה אני ירגיש שינוי ? האם יהיה הבדל משמעותי ? אמרו לי סביבות ה2000 שקל . שווה את הכסף ? תודה מראש לעוזרים .
הודעה אחרונה מאת sshh, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שבת שלום לכולם .. איזה אגזוז יהיה קל להרכיב לפג'ו 106 XS 97 ושלא עושה הרבה רעש שיהיה צליל יפה.. .. איזה חברה של אגזוז ?? וכמה מילימטר צריך שתיהיה היציאה של האגזוז לסעפת ? תודה מראש
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם כיצד מחברים את הפריט הבא? האם הוא מחליף אחד אחר קיים ברכב? http://cgi.ebay.com/ebaymotors/01-05-VW-JETTA-GOLF-1-8T-COLD-AIR-INTAKE-FILTER-KIT-RED_W0QQcmdZViewItemQQ_trksidZp3286Q2ec0Q2em14QQhashZitem1c0bb4b436QQitemZ120455476278QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories
הודעה אחרונה מאת huli2000, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
ראיתי שהקויבוילרים שלי דיי גמורים לכן אני רוצה לשאול איזה כדי לקנות לרכב שלי(איביזה קופרה). ועל הדרך עם אני מחליף קויבוילרים אז כבר נחליף (אולי!!) צלחות ברקס (רק השאלה כמה זה עולה?). ואם עושים משהו על הדרך אז כדי גם להגיד כי אני לא כזה מבין בברקים. וכמובן איפה הכי כדאי להרכיב.
הודעה אחרונה מאת eldor, -