Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6167 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, ברצוני להתקין צ'יפ להעלת הכוח.

עכשיו יש מצבים למשל בבוקר בפקקים שאני לא צריך כוח ובעקבות כך צריכת דלק גדולה.

האם יש איזשהי סדנה שיכולה להתקין לי צ'יפ ולעשות בורר מצבים על הדש-בורד :

מצב 1 - מצב כוח, לתאוצות חזקות

מצב 2 - חיסכון בדלק

מצב 3 - מצב סטנדרתי (מה שיש לי עכשיו)

יש משהו כזה?

תודה

פורסם

כן בעיקרון יש בוסט קונטרול שאתה יכול להתקין אותו בתוך תא הנוסעים ולכוון את הגדישה עלות בסביבות 2000 ש"ח

פורסם

בנסיעה עירונית,ובנסיעה רגוע מחוץ לעיר תיצרוכת הדלק אפילו תרד אחרי התקנת ציפ

תיצרוכת הדלק עולה רק בנסיעה מאומצת,שם הטורבו גודש גבוה יותר והמנוע צורך יותר דלק כדי לעבוד בצורה אופטימלית

אי.אנד.איי אוטוספורט

ברוך הירש 11 בני ברק

03-5702345

http://www.eanda-autosport.co.il/

פורסם

מחזק את מה שנכתב מעליי ואומר כאשר אתה עומד בפקק אתה ממילא לא עובר 2000 סל"ד נכון?

גם ככה הטורבו לא נפתח. מה שעושה הצ'יפ זה מעלה את הגדישה (בעיקר) ולכן אין לך מה לדאוג.

מה שכן אתה יכול לקנות בוסט קונטרול (גם נאמר מעליי) וכך תוכל בכל מצב בין אם תרצה קצת כוח או את כל הכוח ולהתאים אותו למה שתרצה.

פורסם

הבוסט קונטרול עולה 2000 ש"ח ...זה בנוסף לעלות התקנת צ'יפ?

ודרך אגב...עם התקנת צ'יפ לא כדאי להחליף בנוסף את האינטרקולר צד הפיצפון שיש לי עכשיו לאינטר חזית נורמלי?

פורסם

ציפ ובוסט קונטרולר חדש כולל התקנה עולה 3700שח

האינטרקולר המקורי של הFR קטן, ואחרי נסיעה קצרה מאומצת הוא מאבד מהאפקטיביות שלו,ולא מצליח לקרר את האויר המגיע מהטורבו,דבר הגורם לטמפרטורת יניקה של 70-80 ואפילו 90 מעלות.

ככל שטמפרטורת היניקה עולה יורד ההספק של המנוע

ניתן להתקין אינטרקולר חזית או הזרקת מיים מתנול שניהם יתנו פיתרון לבעיית החום

אי.אנד.איי אוטוספורט

ברוך הירש 11 בני ברק

03-5702345

http://www.eanda-autosport.co.il/

פורסם

מנסיון, תתקין אפסולוט,ותראה רכב אחר לגמריי, גם ללא האינטר חזית, למרות שזה בהחלט שינוי מבורך שלי לא יצא לעשות.

לגבי בוסט קונטרול -מיותר, שלוט על הרגל שלך, שים שעון טורבו ותהייה מחובר אליו והכל יהיה בסדר- עולה הרבה פחות מ2000 ש"ח

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

אז מהו השיפור החשוב ביותר לאחר התקנת צ'יפ ע"מ להעלות את היעילות של המערכת ולשפר ביצועים...אינטרקולר חזית בגודל נורמלי?

תקנו אותי אם אני טועה...

פורסם

שאלה בשביל הידע הכללי שלי עם יש לי רכב עם טורבו ואני קונה בוסט קונטלור ואני מכון אותו לדגישה של 0.2 לדוגמא אז הרכב יצרוך פחות דלק?

(אני יודע שהרכב ינסע הרבה פחות טוב חזק אבל לגביי הדלק אני לא בטוח)

פורסם

לי יש צ'יפ של JabbaSport, אמור לתת 40% תוספת מומנט בסל"ד בינוני וזה אכן מרגיש בערך כך (30%-40%).

אבל מתחת ל 3000 סל"ד קשה לשלוט על הכוח בעזרת רגל ימין. לרכב יש נטיה להוציא כוח מטורף גם בלחיצה קלה על הדוושה.

לגבי צריכת דלק, גם אם יש שיפור בנסיעה רגועה, הרי שכל פעם שלוחצים, הצי'פ מעלה גדישה לרמה גבוהה, ומזריק בכוונה הרבה דלק עודף שלא נשרף כדי לקרר את המנוע.

לפי המחשב, הצריכת דלק הרגעית, בהילוך חמישי לדוגמא, בסל"ד בינוני גז עד הסוף, עולה מ 21.5 (ליטרים ל 100 ק"מ) ל 35.5 , כלומר מוזרק 65% יותר דלק, ונותן רק 40% יותר מומנט.

לכן גם בנסיעה רגועה של חצי שעה, תוספת של כמה לחיצות קטנות של 10 שניות עושות הבדל ניכר בצריכת הדלק.

לדעתי זה שווה את זה, אבל אל תצפה לשיפור בצריכת הדלק בסיכום החודשי שלך.

אני חושב שלבוסט-קונטרול או לתוכניות שונות בצ'יפ יש יתרון דווקא בתחרויות, כשאתה נכנס ויוצר מפניות ורוצה כוח מבוקר ביציאה מהפניה כדי לא לעוף מהכביש. כיום אני צריך להיות מאוד זהיר על הדוושה ולחכות לראות אם הרכב מאיץ חזק מדי או לא ולתקן בהתאם.

פורסם

35.5 ליטר ל-100 ק"מ בחיים לא היה לי בקופרה שלי בחיים זה לא עולה על 20 אני לא יודע על מה אתה מדבר גם לי יש צ'יפ.

אבל כן אם תלחץ פחות על הדוושה מן הסתם שהצריכה תרד גם עם יש צ'יפ. לצורך השוואה אם אני נוסע ממש אבל ממש רגוע האוטו עושה לי 500 למיכל של 45 ליטר (תחשב לבד כמה יוצא) ואם אני לוחץ חזק הוא עושה לי 330 ק"מ למיכל (גם תחשב לבד)

ותראה איזה הבדל מטורף יש פה.

פורסם

"נהג רגוע" שמעליי, כמה קילומטר אתה נוסע כל יום בערך?

הצריכת דלק שאתה מדבר עליה לא שפויה פשוט, הרכב משמש אותך ליום יום?

נראה לי שהצ'יפ הזה לא מתאים לאיביזה טורבו אולי, שלי משמשת אותי לכ-28 קילומטר ביום,

הלוך חזור מהעבודה בכביש מהיר ללא פקקים ואני מתדלק משהו כמו 350 שקל של 98 כל 10 ימים.

והרכב לוחץ, לוחץ חזק, צ'יפ אפסלוט ושאר חמוצים גודש 1.3 בפיק ומתייצב על 1.0 1.1

כמה אתה גודש? איך הבלאי של הרכב אתה מרגיש שהצ'יפ דופק קצת את המערכת?

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

• תוכן חדש...