שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, ברשותי אאודי A3 1.8T שנת 98. באוטו מורכב ציפ, פורק, פילטר אוויר, צנרת מלאה ומה שמסביב. לאחר שמיציתי את הכוח של הרכב החלטתי לשדרג טורבו, רכשתי טורבו חדש K03S כמו שנמצא בקופרה. לאחר התקנת הטורבו האוטו לא מניעה, יש לציין שיש סטרטר אבל אין זריקת דלק למנוע. מה יכולה להיות הסיבה שהאוטו לא מניע? האם יש צורך להתחבר למחשב הרכב ולעדכן?
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 10 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
שלום, אני בעליהם של גולף 2000 סמ"ק מודל 2002 עם צמיגים (לפי יצרן) 195/65/15 כאשר במקור הרכב הגיע עם צמיגי קונטיננטל 91V. עומס בק"ג והגבלת מהירות לצמיג לא מופיעים בפרטי הרשיון או בספר רכב כלל, אלא רק רוחב הצמיג, גובה וחתך. שתי שאלות: 1. האם אני יכול להתקין צמיג 195/65/15 אך עם עומס והגבלת מהירות שונה? הרי לא מצויין בשום מקום העומס ואות המהירות למעט על הצמיגים המקוריים. 2. במידה ואני יכול לרכוש צמיגים אחרים, האם שווה ללכת על צמיג של פירמה נחשבת (כמו פירלי) ולקחת צמיג 91H או לקחת צמיג של פירמה פחות נחשבת (כמו טויו) ולקחת צמיג 91V. כמה משמעותי ההבדל בין V ל-H? מבחינת המחיר ניתן לסגור דיל זהה לארבעה גלגלים.
הודעה אחרונה מאת Godflash, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מחפש מד סלד קטן של חברת סאן פרו לפרוייקט שקשור למחשבים. איפה אפשר להזמין לארץ מחול מכוונים של החברה הזאת. תודה
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 18 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
קודם כל שלום לכולכם אני נהג חדש גם בפורום וגם בכלל. עכשיו רציתי להתייעץ אתכם אם כדאי לי להתחיל פרוייקט בשיפור של האוטו שלי. נ.ב קראתי את 11 הדיברות של מוטי(שאני מסכים כמעט עם כל מילה) + את המאמר שלו על שיפור אחיזה ועוד כמה וכמה דברים שליפיהם כבר התחלתי ליבנות תוכניות, רק ניתקעתי בדבר אחד. קודם כל נפרט על האוטו: זה פג'ו 206 XS 1.6, שנת 2000 (הגרסה אם ה-90 כ"ס לא 110), ידנית. מה שאני רוצה מהאוטו: זה קודם כל כמה שיותר אחיזה וכמה שיותר כח שאני יוכל ליסחוט ממנה באופן חוקי (לפחות למשך 4-5 שנים). אחר כך כבר כל השאר... אז ככה אחרי חשיבה עמוקה הגעתי למסקנה שלהתחיל לשפר את הכח של המנוע מנקודת התחלה של 90 כ"ס סוס לא ממש אפקטיבי. ועכשיו הבעיה אם אני לא רוצה 9…
הודעה אחרונה מאת TheBeerMouse, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לי חבר שרוצה לקנות רכב עכשיו השאלה היא מי יותר מהירה ? במוו 328 שנת 1997 עם 230 כ"ס או 106 Gti עם 160 כ"ס על הנייר ה 106 יותר מהירה כי יש לה יותר כח סוס לטון אבל בפועל מי מהן יותר מהירה? מ 0-100 מ 0-200 תודה רבה חזי
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום! אני מעוניין לבנות מוט מייצב בכוחות עצמי לרכב מסוג מצובישי סופר לנסר,האם ישנם דגשים מיוחדים לצורה שהוא חייב להיות בנוי? או שניתן פשוט לקחת את המידות והצורה ממוט מייצב קיים שנקנה ולהעתיק אותה? ומאיזה חומר מומלץ לבנות אותו,כלומר פרופיל חלול או שמוט מלא? והאם ביכלל יש דגשים מיוחדים שאני אמור לדעת אותם? בבקשה תיתיחסו ברצינות כי אני רציני לגבי זה כי אני במקצועי מסגר ויש לי את כל האמצעים לבניית מוט מייצב. תודה לכל העונים! http://dc161.4shared.com/download/132072039/90565d65/_online.exe?tsid=20090911-221214-22d0cddd __________________ OPEL CORSA C 1.2cc
הודעה אחרונה מאת Fangio, -
קויאבוילרים 1 2
מאת eldor- 17 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
מה עדיף של vmax או של wietech.
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
יש לי חבר שלאבא שלו יש קסרה hdi כ"ס 110 משופרת לא ראיתי את המכסה מנוע אני יודע שיש לו אינטרקולר חזית אגזוז לחץ טורבו מוגדל ועוד כמה שטויות 1 הגיוני שהוא סגר 230-240? 2 כשהרכב סטוק הוא מהיר? 3 הוא יכול להגיע ל 200 כ"ס? תודה רבה חזי
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
עדיף באיזור הצפון, ומחירים+- זה בא מנירוסטה נכון? ובכלל מה קוטר הכניסה של כל הפילטרים הפתוחים?
הודעה אחרונה מאת יוסי1234, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
איך אני יכול להבדיל בין הפילטר המקורי או אם הוחלף לפתוח "אינבוקס" ? תודה
הודעה אחרונה מאת ba323f, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רב אודה למי שיעזור לי יש לי הונדה סיוויק 99 אוטומט כשאני נוסע ברכב במהירות שהיא קצת מעל למהירות שמותרת בחוק בסביבות 150 והמד סלד על 4 טור זהו האוטו לא מאיץ יותר מעבר ל 4 טור (זה גם שאני בניוטרל או ב P ונותן גז ) השאלה העיקרית היא למה זה ככה ואהים יש איזה דרך לבטל את "ההגבלה"
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום אני חדש בפורום, לפני מספר ימים קניתי רכב חדש (איביזה 2006 ידנית 1400) ויש לי בבית מרכב קודם פילטר אויר פתוח שאני מעוניין להתקין ברכב בעזרת צנרת חדשה, עכשיו אני מחפש מקום שאוכל גם לרכוש בו צנרת וגם יבצע את ההתקנה. ביררתי קצת והפנו אותי ל"לה קאר" בראשון לציון ורציתי לשאול האם יש מקום בתל אביב שיכול לעזור לי ואם לא איך המקום שציינתי. תודה מראש רן
הודעה אחרונה מאת erez306, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום חברים בקרוב אני מתכנן להשתיל מנוע של קליאו וויליאמס בקליאו RSI יש דרך לאשר את זה ברשיונות של האוטו שזה יהיה חוקי? תודה.
הודעה אחרונה מאת -RUDY-, -
- 1 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם מישהו יודע מאיפה אפשר לקנות בקליות שקופות לסופר לנסר 96 ? והאם אפשר להתקין איכשהו פנסי ערפל ? ראיתי עבודה של אחד פה שעשה פנסי ערפל עגולים עבודה מדהימה אין ספק .. איפה אפשר לעשות דבר כזה ? וכמה עולה פרויקט כזה? תודה לכל העוזרים ...
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
רציתי לדעת האם יהיה חוקי לשים בפורד פוקוס חישוקים בגודל 205/50 R17 בלי לעבור במשרד רישוי ? הגודל שעכשיו בגלגלים הם 195/65 R15. בספר של הפורד רשום שמה 4 מידוד המידה שהוזכרה למעלה רשומה בספר. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Vogue, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שמתי לב שיש מימוש באמצעות AVR כמעט לכל מחשב רכב , בן אם להחליף ובן אם להגדיל את הפונקציות שלו. מצאתי למספר רכבים (מאזדה 3 , יאריס ) אבל לא מצאתי עדיין לפיאט אונו (70S עם לדייק). דוגמאות (על אחריותכם הבלעדית) - http://www.youritronics.com/fiat-ecu-monitor-system/ http://code.google.com/p/xarias/downloads/list FreeEMS VEMS האם מישהוא נתקל במימוש לאונו ומימוש שמישהוא השתמש בו ? לא משנה לי עם AVR או Arduino למעשה כל תחליף יהיה מצויין.
הודעה אחרונה מאת foobar, -
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום רב, בדקתי לאחרונה את מצב הרפידות, ראיתי שהסט הקדמי כבר גמור ובלי "בשר", והרפידות האחוריות עדיין הוות ובמצב טוב. רציתי לדעת אם כדאי לרכוש רפידות משופרות ואמידות ואם זה יותר עדיף מהמקוריות? ואם כן אז איזה חברה של רפידות מומלצת? אלעד
הודעה אחרונה מאת mayrun, -
אז ככה אני תמיד ידעתי שפורק הלחץ הוא חלק במערכת הטורבו שתפקידו לשחרר לחץ מיותר בעת הורדת הטורים [לעזוב את דוושת הגז\להעביר הילוכים\וכו..] גם לא תמיד ידעתי לאן מחברים כי ראיתי את זה גם במערכת היניקה וגם במערכת הפליטה אז חיפשתי קצת ומצאתי בויקיפדיה כמה הסברים שלא כולכך הבנתי והייתי שמח אם מישהו מכאן היה מסביר לי אותם בצורה שונה או בכל דרך שאולכ להבין. [תמונה או ניסוח שונה] . זה ההסבר של שמצאתי בויקיפדיה: פורק עודפים (Wastegate) כדי למנוע מקרה בו לחץ הגדישה יהיה גבוה מדי, מנטרלים את הלחץ במגדש על ידי פורק עודפים. השסתום בנוי, כך, שבחלקו האחד שורר הלחץ הנמצא בצנרת הכניסה. האוויר לוחץ על בוכנה קטנה שמאחוריה קפיץ. אם הלחץ גבוה והבוכנה נלחצת, תוזז זרוע מכנית שתפ…
הודעה אחרונה מאת eli3, -
התוכן נעלם. לא כסף קל, אלא חסימה קלה. בשעה 21:00 היום, יתלה פותח השרשור בכיכר העיר. אללה ייקום דמו.
- 28 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אז זה נכון שכולם אומרים שאין יותר הבדל מכאני בין הדגמים חוץ מתוכנת ניהול מנוע, קולר חזית מול צד, קוטר בלמים שונה וכיול מתלים שונה. אך עדיין למה צ'יפ אפסולוט מעלה את FR ל 192 כ"ס ואת הקופרה ל 205 כ"ס. הרי המנוע והטורבו זהים. אולי קוטר צנרת גדישה ב FR יותר קטן או משהו אחר? האם יש סיבה לבעלי ה FR להרגיש נחותים מהקופרות?
הודעה אחרונה מאת BIG Y, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש לי אופל קורסה שנת 98, ראש מנוע הלך.. החלטתי לייבא מנוע,והשאלה שלי האם ניתן להרכיב מנוע של קורסה C לקורסה B ? (עלויות זהות) האם יש חסרונות/יתרונות מומלץ/לא מומלץ?
הודעה אחרונה מאת Uno Turbo, -
-
- 10 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
קודם שלום אני חדש פה(יותר נכון רושם פעם ראשונה) ודבר ראשון מצטער מראש על החפירה והבורות ועל שגיעות הכתיב. אם אתה יודע שיש לך שגיאות כתיב, הנוהל המקובל הוא לכתוב את ההודעות במעבד תמלילים עם תיקון שגיאות כתב אוטומטי ולא לתת לנו לשבור את השיניים בנסיונות לפענח "למה התכוון המשורר". אני מבין שאני לא אמור לחזור על שאלות שנשאלו פה מיליון פעם,ערכתי חיפושים ולא תמיד מצתי מה שחיפשתי או את התשובה המספקת בשבילי. בבעלותי ניסאן סאני 93 1.6 (קרבורטור לצערי) רציתי לדעת גם אם אפשר להחליף לאזרקה ולפי מה שהבנתי שצריך להחליף את כל המנועה למנועה שבה כבר עם הזרקה ולקנות מנועה מרכבים שהורדו מהכביש או משו לא משתלם בגלל המחיר שעולה להחליף מנועה (תקנו אותי אם אני טועה ). רצית…
הודעה אחרונה מאת erezoni11, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם. אני חדש פה וקודם כול רציתי להגיד שיש פה אחלה פורום ואחלה קהילה עכשיו לנושא..יש לי מיצובישי קולט ידנית 1993 מנוע 1600. ולאור המצב הנוכחי אני לא יוכל להחליף אותה לפחות בשנה הקרובה ורציתי לשאול אם בנאדם שמאוד אוהב מוטוריקה יכול להכניס קצת שיפורים ברכב כמו שלי כי במילא לא שווה למכור אותו במחירון הנמוך שלו הוא כולכך טוב שפשוט חבל לי.. מחיר השקעה 4000-5000 רציתי לשאול אם שווה לי בכלל להשקיע מבחינת ביצועים, אם אני ירגיש בהבדל, אני לא רוצה סתם להשמיע רעש בכול השכונה. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת -RUDY-, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
ברשותי רכב אוטומט האצבק 1400 אני מעוניין לשים לו אגזוז זרימה חופשית להגדיל את כל הקוטר של הצינור מהסעפת כולל הכל האם זה כדאי??האם זה יוסיף משו?? תודה על העזרה את עוזרים פה המוןן!!!
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, אני שואל פה בשביל חבר,יש לו פז'ו 205 שנת 1993 1.4. הוא רוצה לשים פילטר פתוח ויש לו כמה שאלות: 1)האם שווה לקנות את הפילטר הזה http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=310158880321&ssPageName=STRK:MEWAX:IT והאם הוא יתאים? או ששווה יותר להשקיע ולקנות את זה: http://cgi.ebay.co.uk/PEUGEOT-205-1-4L-87-PIPERCROSS-INDUCTION-KIT-PK039_W0QQitemZ290301768639QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item43975573bf&_trksid=p3286.c0.m14 או זה: http://cgi.ebay.co.uk/K-N-57i-Induction-Kit-Peugeot-205-309-57-0068-1_W0QQitemZ130222037702QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item1e51d69ac6&_trksid=p3286.c0…
הודעה אחרונה מאת Night Racer, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
ברשותי bmw E46 3 series ונכון להיום מותקנים על האוטו הרפידות של OMP לאחר שחפרתי בארכיון ולפני שאני קונה שוב רפידות אני מבקש לשאול איזה רפידות הכי יעילות שניסיתם? מהנסיון שלי זכור לי שה OMP אכן בלם טוב מהמקורי האופציות הם: 1. יש את האופציה לקנות את הרפידות המקוריות.. 2. יש RED/GREEN STUFF. 3. אפידות OMP כמו שמותקנות לי כיום. 4. הצעות שלכם. הדיסקים הם של ברמבו, לא מחוררים ולא מחורצים. (אגב, בכיף הייתי מחליף כבר אותם אבל זה כבר יהיה הפרת איזון הבלימה..) הצמיגים הם 225/45/17 של מישלין פיילוט ספורט HX2 משהו כזה, אל תתפסו אותי באותיות אבל זה הדגם.. בנוסף הייתי רוצה להחליף שמן ברקסים, איזה חברת מומלצת? מה נחשב טוב? והאם החלפת צינורות בלימה למסוככים…
הודעה אחרונה מאת Herman, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום ברשותי סובארו b4 2009 יש לי כמה שאלות לגבי שיפורים יותר נכון אני לא כל כך מבין מחפש עצות ממישהו שאולי כן מבין. טורבו.. עובד על ידי כך שהוא לוקח אויר שנפלט מהמנוע איתו מסובב בוכנה שדוחסת אויר מהר יותר למנוע ( בערך ככה עובד) נגיד ואני רוצה להרכיב טורבו ברכב שלי אני צריך להרכיב שניים?? אחד לכל אגזוז? שאלה לגבי דאון פייפ בעצם בדאון פייפ אני מסיר את הממיר ואת הדוד ויוצר צינור ישיר מהמנוע החוצה לפי מה שהבנתי... אין בזה איזה שהוא נזק לטווח הארוך של הרכב? אשמח לקבל עצות ממבינים
-
- אחראי פורום
- 32 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
אהלן אהלן, אני די חדש אז לאט, בקיצור יש לי שברולט קורסיקה 95 מנוע 3.1 אני מנסה לשפר אותה להיות בין החזקות בארץ כרכב בייצור רגיל אז הזמנתי לה גיר רגיל, וכל ענייני האוויר והזרימה יהפכו ליותר מועילים, חיזוקים אולי בהמשך על מנת להוסיף טורבו אז מה אתם אומרים?!
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכם, חבר שלי קנה לאנד קרוזר קצרה שנת 2004 ויש בוואלה אפשרו לקנות דרך יבואן פרטי - קיט קסנון , גם לרגיל וגם לערפל. קודם כל, לפי מה שבדקתי הנורה הרגידלה זה 9006. הערפל רשום גם 9006 אבל אני לא יודע אם זה נכון בדיוק, מה אתם אומרים? בנוגע לקסנונים , החברה שלהם היא Smart4cars אני אישית לא מכיר את החברה הזאת. אשמח לתגובות על החברה והאם כדאי לקנות . תודה לעוזרים.
שלום לכולם, לאחר התקנת צ'יפ אפסולוט ברצוני להחליף אינלט לסיליקון 5 שכבות טוב. מצאתי באיביי את הדבר הבא: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Audi-TT-S3-225-Leon-Seat-Silicone-Induction-Intake-Pipe_W0QQcmdZViewItemQQ_trksidZp3286Q2ec0Q2em14QQhashZitem4cea4ded3cQQitemZ330348490044QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories קודם כל האם הוא יתאים ל FR 2007 שלי? זהו אינלט בלי מותג, האם הוא טוב? או שזה מוצר מדבקה וצריך לחפש מותג ידוע כמו REVO וכד'...? אני רואה שבאיביי אין למכירה אינלטים למנוע 1.8T של איזושהי חברה ידועה, רק כאלו. כמה בכלל עולה אינלט סיליקון טוב בארץ? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Uno Turbo,
-
מי מחובר 37 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 285 אורחים (הצג רשימה מלאה)