שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, הרכב בעל 212000K המשאבת סולר מטפטפת כטיפה אחת לשניה, זה הרבה, מה עלות התיקון ? איפה יש מקומות טובים ? כי מה שקראתי כול אחד שהייתה לו בעיה דומה זה חוזר אחרי זמן מה. באזור חדרה-נתניה, תודה
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני מחזיק באלפא 147 2.0 ליטר, מידת צמיג : 205/55/16 . הצמיגים שלי קרובים לסוף ואני מתלבט איזה רביעיית צמיגים לקנות . רוב הנסיעות שלי הן מנהלתיות ובסופי שבוע נסיעות כיף, כך שאני רוצה צמיגים שייאזנו בין צורך בביצועי אחיזה גבוהים ובין צורך בצמיגים שיהיו גם שקטים ונוחים יחסית . התקציב שאני מייעד לעניין הוא 2000 ש"ח ( גמיש קצת ) - איזה צמיגים יכולים להתאים ? - איפה הכי כדאי לרכוש את הצמיגים המומלצים ?
הודעה אחרונה מאת senda, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש ברשותי לנסר 2005 ידנית מנוע 2000 מה אפשר לשפר ברכב? אבל בתקציב נורמלי זאת אומרת לא 10000 שקל אלא יותר הכיוון של חצי מזה אה ושיעבור טסט יש למישהו רעיונות תודה
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האוטו לאחר הרכב בולמים וקפיצי הנמכה, בימים הקרובים אני אבצע כיוון פרונט ואני רוצה על הדרך לחדד מעט את ההתנהגות של האיביזה. מה מומלץ לעשות בדיוק מבחינת הקאמבר, טויו, קאסטר? על מנת להגביר מעט את האחיזה ואולי להפחית מעט את התת היגוי, גם על חשבון יציבות בכביש מהיר (לא באופן מוגזם אבל). תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, ברשותי פג'ו 306 שנת 97 1.6 מנוע בעלת 90 כ"ס אך מכיוון שהיא שנת 97 יש לה בלאי ולכן היא כבר לא 90 כ"ס אלה פחות לפי מה שהבנתי. שאלתי היא כזאת איזה "שיפורים" ניתן לשים לה בכדי להאיץ מהר יותר ולהגיע למהירויות גבוהות יותר? שמעתי על צ'יפ וכל מיני כאלה מה זה אומר? מה אני עוד יכול לשים לה? מאיפה משיגים את החלקים הללו ומהו מחירם? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת amirxt, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם איזה רכב אפשר לקנות בסכום של עד 7000 שקל שלאחר מכן יעבור מסכת שיפורים ? הכוונה לשיפורי מראה ,בעיקר ולאחר מכן מנוע וכל השאר. אני מדבר על רכב משפחתי ולא רכב קומפקטי. כמו כן , איפה ניתן למצוא אתרים שעוסקים בנושא ? תודה ויום טוב
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני משדרג בקרוב את מערכת הבלימה : קליפרים ברלינגו,דיסקים חדשים ,רפידות חדשות ואולי גם משאבת ברקס . רק נושא צינורות הברקס נותר פתוח, צינור ברקס תוצרת קוריאה עולה 50 ש"ח, צינור מקורי תוצרת גרמנית משובחת (הר פרוייכלין משהו) עולה 600 ש"ח. החלטתי ללכת על תוצרת ישראלית, יענו סמי. איך לאפשר לדעת את המידה הנכונה ? האורך נשאר אותו אורך בקליפרים החדשים ?
הודעה אחרונה מאת proxima, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לי פיג'ו 306 1600 סמ"ק ( בעל הספק 90 כ"ס ) דגם המנוע הוא TU5JP/Z (NFZ) שנת ייצור 97 עם תיבה ידנית הבעיה שהלך מנוע.. אני רוצה להחליף את המנוע למנוע קצת יותר חזק.. חיפשתי את המנוע של 106 gti דגם NFX אבל קשה להשיג...(למי שיש שיגיד לי) אני רוצה כמה הצעות למנוע 1.6 עם 16 שסתומים שישב אצלי באוטו.. ואם צריך לשנות כמה דברים , אז מה אני צריך להחליף ? תודה.
הודעה אחרונה מאת Uno Turbo, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הצלחתי לפצל את הסעפת ככה במקום 4-1 זה יוצא לי 4-2 עד הדוד האחורי,אמרו לי שזה אחד הדברים הכי טובים שאפשר לעשות כדי להפיק מהמנוע כמה שיותר כח סוס! יש למישהו עצה לגבי זה?
הודעה אחרונה מאת Yogevv, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכום יש לי שני שאילות לגבה האוטו שלי vento 98 1.9 tdi אז ככה האנגקטורים האורגנאלים של האוטו מגיעים 300\190 באר החליפו לי אותם לאנגקטורים 300\220 באר האים זה משפיע רע למנוע וגם לסחיבה של הרכב כי בעליות בקושי מגיע למהירות 110 או 100 והשאילה השניה למה שאני מתקים פילטר פתוח לאוטו נדפק ישר החישן של האויר אני מחבר את הפלטר ישר לחישן של האויר ואיך שאני רוצה לנסוע כבר נדפק החישן מד כמות אויר לא יודע למה אתם יכולים להסביר לי תודה מראש אוהב אותך
פילטר אינבוקס 1 2 3
מאת rm571- 30 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
הייתי רוצה לדעת איך מנקים פילטר אוויר אינבוקס, מבלי לקנות את את הערכת ניקוי, או שאני חייב את הערכה.
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם שאלתי היא כך,אני ראיתי קיט טורבו להונדה למכירה בחו"ל לסדרה מנועי B ורציתי לדעת רק אם יאשרו לי את ההזמנה הזאת בארץ,הכוונה שלא יעשו לי בעיות שזה יגיע. האתר שממנו אני מתכוון לקנות ebay קישור לקיט הראשון: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/14-PC-B16-B18-CAST-TURBO-KIT-CIVIC-HATCHBACK-1992-93-95_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem27abc9eb6cQQitemZ170385861484QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories קישור לקיט השני : http://cgi.ebay.com/ebaymotors/92-00-CIVIC-EG6-B16-TURBO-KIT-CAST-93-94-95-96-97-98-99_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem33560ea66eQQitemZ220487132782QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories ועוד דבר נוסף,הקיט לפני עבודה ממש זול,ואי…
הודעה אחרונה מאת m_c_ofer, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, נתקלתי בכמה פרוייקטים מעניינים בחו"ל לשיפורי קוסמטיקה לרכבים. אחד מהם הוא פשוט צביעת גג הרכב לצבע שחור הנותן הדמייה של גג פנוראמי(אבל בהחלט כל צבע אחר אפשרי). השאלה הנישאלת האם זה חוקי במדינתנו? האמת שהייתי בטוח בהחלט שכן.. עד שחשבתי והעלתי בדעתי שבמקום שאנו חיים אולי גם פרט שולי שכזה אוסרים בשינוי. תמונה להמחשה ( לא מדובר על גג פנוראמי שמגיע מהמפעל אלא צביעה כללית של גג הרכב) :
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
חשבתי על צ'יפ אבל מה באמת התועלת בצ'יפ ברכב אטמוספרי והאם הגיר יחזיק את זה? חשבתי על צ'יפ,אגזוז,ופילטר פתוח,אבל כמה כול זה יוסיף לרכב והאם הפילטר הפתוח לא ישגע את המחשב? ובכלליות התקציב הוא באיזור ה5 אלף,אם אני צריך לעבור את זה אני מעדיף להוסיף עוד כסף ולהביא GTI.
שאלה בקשר לצנרת לרכב 1 2
מאת DaniAv- 22 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
הוחלט לבנות צנרת חדשה בקוטר של כ3" לפורד סיירה אני חשבתי על צנרת חלקה ללא דודים וממירים עד הדוד האחורי. אח מישהו הסביר לי שצריכה להיות התנגדות כלשהי ולכן יהיה עדיף לשים דוד מעבר משופר. מהי עצתכם?
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
ברצוני לקנות רנו מגאן קופה מנוע 2000 ידני שנת 96. יש לי כמה שאלות לגבי הרכב. 1 מה עלות אחזקה החודשית של הרכב ומהיא צריכת הדלק? 2 האם הרכב אמין בכללי? 3 רשום שלרכב יש 150 כוחות סוס לשנה 96 האם הרכב מספיק חזק בקו ישר לעומת שאר המכוניות בתקציו שלו ? 4 עשיתי חיפוש בפורום ולא מצאתי שום נושא על הרכב הנ"ל מדוע? 5 איך הרנו מגאן קופה 2.0 בהשוואה ל106 gti מבחינת כוח ותאוצה? בתודה מראש אבי
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 20 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
מדובר על איביזה 20VT שנת 01, הגלגל האחורי יושב יותר מידי פנים בתוך הכנפיים, איך הרכבת ספייסירם בציר האחורי בלבד של 15מ"מ-20מ"מ תשפיע על ההתנהגות של הרכב? תודה.
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
יש לי אאודי איי 3 טורבו החלפתי טורבו לk03s שמתי אינלט צ'יפ של אבסלוט פורק שעונים הורדתי את הדודים והממיר שמתי פילטר פתוח ... עכשיו אחרי הכל במקסימום גדישה המנוע התחיל לצלצל עד עכשיו שמתי דלק 95 ולפני 3 ימים התחלתי לשים 98 אבל אני מפחד לגדוש יש למישהו מושג מה יכול לגרום לזה ??? או איך אפשר לסדר את זה????
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
-
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
יש לי גולף VR6 . ואני מחפש לה מנוע כי המנוע שלה הלך זמנו, רוצה קצת מידע לגבי המחיר שלו ומאיפה אני יכול לקנות מנוע VR6 מחכה לתגובות תודה.
הודעה אחרונה מאת ido22, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לכל מי שהיה לו נסיון עם צמיגי גוד אייר GSD3 F1 ויכול לענות... כמה קלמוטרז הם החזיקו? איך התנהגות הכביש שלהם? ומה סדר גודל המחיר של צמיג זה?
הודעה אחרונה מאת נהג רגוע, -
- 7 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם מבקש את עזרתכם בהמלצה לבוסט קונטרול עבור איביזה קופרה כי נמאס לי מהסרג'ים, ומה הם הבוסטים המוצלחים יותר ועלותם כולל התקנה ואיפה? תודה
הודעה אחרונה מאת Kreios, -
שלום רב! יש לי איביזה FR 2008, מידת צמיגים: 205/40/17 אשמח לשמוע את דעתכם לגבי הצמיגים: 1. Falken ze912 2. Dunlop dz101. 3. Toyo t1r. אני מתכוון לקנות רביעייה לרכב ביום שישי, אלו שלושת הצמיגים שהמליצו לי, אני בדרך כלל נוהג יחסית רגוע, אבל כן חשובה לי האחיזה... מה שהכי מעניין אותי לדעת זה אורך החיים של הצמיגים... וכמובן התמורה לכסף. תודה רבה למגיבים, שנה טובה וחתימה טובה!
הודעה אחרונה מאת gil, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מדובר ב206 XS 90 כ"ח 1600 ידנית. אז אחרי שקראתי והחכמתי מכל המאמרים המלומדים של הפורום, עדיין נותרתי אובד עצות. מהנסיון שיש לי עם ה205, והתנהגות השלדה שלה שדומה לרכב קארטינג, קשה להגיע ל206 ולקבל את הכוח והנוחות הנוספת שהיא נותנת, אבל גם החוסר חדות המשווע לעזרה שלה. הרכב מרגיש ממש לא חד בסיבובים, הוא נסחב ונותה על צידו והמתלים מרגישים רכים ביותר. אני מתגעגע לתחושה של להכנס חזק לסיבוב ולברוח ממנו בתאוצה בהילוך שלישי. אז כן, אני לא נהג ראלי אבל אני בטוח שאתם מבינים למה אני מתכוון. אז: מה תאכלס אני צריך לעשות עם הרכב כדי לקבל קצת יותר חדות וקצת פחות תת היגוי והתנדנדות כמו לוויתן? סטראט? להחליף בולמים? עצות יתקבלו בברכה! ליאור.
הודעה אחרונה מאת lmfao123, -
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, אחרי הרצת חיפוש ואי מציאה של תשובה, אני שואל אותכם איזה צ'יפ צריך לחפש בשביל הפאסאט שלי (TDI 1.9 דיזל שנת 98 ) ברשיון רכב הרכב עומד על 110 כוח סוס, כמה כוחות הצ'יפ יסחוט מהמנוע? במידה ויש לי תוכנה וכבל OBD מתאים לרכב שלי, האם אני יכול לעשות את השינוי במחשב ניהול מנוע בעצמי, או שמא אני חייב ללכת ולקנות רכיב שלל ממש ולהתקין אותו על המחשב? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום יש לי מיצובישי לאנסר 2006 2.0 ידנית מצאת ציפ בebay ושמה כתוב שהוא מוסיף 35 כ"ס. כדי לי ליקנות?
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן, בסוף החלטי לא להתקין פילטר פתוח ולהשאיר את המנוע סטנדרתי. אבל ראיתי בכמה אתרים בחו"ל שהם מפרקים את משתיק רעשי היניקה שנמצא בכנף ליד בית הפילטר, עכשיו נגיד שפירקתי אותו ,האם אני חייב לחתוך את החלק התחתון שלו שהוא בעצם המשתיק ולעשות סגירה מפלסטיק לחביבורים של הצנרת ולהחזיר אותו חזרה לרכב בכדי שהפילטר יקבל אוויר קר? והאם צריך לעשות חור קטן כדי לנקז את המים אם נכנס במקרה? ואם אשאיר אותו בלי החיבור הזה האם הפילטר יקבל אוויר קר מהכנף ואיזור הגלגל הימני? והאטם בכלל כל העסק הזה בריא למנוע? ישנה תגובה? והכי חשוב איך יהיה הרעש? דומה לפילטר פתוח? תודה.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מישהו אולי ידוע אם יש יבואן לGreen panel filter בארצנו ? הפילטר לאיביזה FR/CUPRA
הודעה אחרונה מאת WarDevil, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מה זה פילטר פתוח? הבנתי מה הוא עושה בערך אבל מה זה? כאילו פילטר אוויר? איפה שמים אותו?! אפשר תמונה איפה שמים אותו? ואפשר לשים אותו בפיאט אונו?
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום אני כבר כמה חודשים מחפש גנט במידה הנ"ל. בר היתייאשתי מחיפושים וניסיתי לחפש תחלופות וגם זה בעיה למצוא. אני מחפש סגנון גנט רחב עם אופסט שלילי כמו בורבט רק שהגנט עצמו יהיה שונה. אשמח לכל מיני הצעות. (חשוב לי שיהיו קלים, או לפחות לא כבדים!תודה)
הודעה אחרונה מאת MaorXXX, -
שלום לכולם! אתמול רכשתי סט קוילאוברים של V-MAXX וג'אנטים מ-E&A. אז קודם המון תודה לאלי וליאור. קצת התרשמויות מהסט. הרכב מונמך כרגע 40 מ"מ ובאופן מפתיע הוא לא נוקשה כמו שציפיתי שהוא יהיה. הרכב נהיה יותר נעים יחסית למתלים הסטנדרטים וכמובן שחווית הנהיגה השתפרה, הרכב נהיה הרבה יותר מדוייק בסיבובים וכמעט ואין זוויות גלגול. לא יצא לי לנהוג הרבה על הרכב לאחר ההתקנה אבל אלו הרשמים בינתיים. מומלץ בחום.
הודעה אחרונה מאת itamareiny,
-
מי מחובר 44 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 946 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Pavlik
- GREEN.
- NickName1
- DareDevil
- א.ד.מ.
- gpm11
- amosbmw
- yd b-4
- NAPOLEON
- שחר 1
- FROGIE
- zvigolden