שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
רציתי לדעת באופן כללי אם הוספת ציפ שמעלה את הספק המנוע גורם לבלאי מואץ למנוע ו/או לגיר ואיך ההשפעה על צריכת הדלק (הרכב הוא סקודה סופרב 1.8tsi) תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת benj, -
- 16 תגובות
- 6 אלף צפיות
שלום לכם , ברכב שלי המרכב שלו קופה יושב מנוע על SR 1600, החלטתי לשדרג אותו למנוע VTI, האם זה חוקי להחליף את המנוע VTI שכולל 160 כוחות סוס ?
הודעה אחרונה מאת Daniel_Vti, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם ברצוני להתקין אינלט לאיביזה קופרה,האם אינלט משל גולף 1.8T דור 4 זהה לזה של איביזה קופרה? או שיש אינלט המיועד לקופרה במיוחד? תודה
הודעה אחרונה מאת Tamir FR, -
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני רוצה לשפר את ההתנהגות בA3 T שלי. הבנתי שאפשר לעשות כיוון פרונט מיוחד שיתן היגוי עדיף ויותר קצת תת היגוי, אני אשמח לקצת פרטים בנושא. ואיזה מיתלים מומלצים לרכב שלי בתקציב שפוי?
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום חברי מתעניין ברכישת צ'יפ לפאסאט 1.8 טורבו שנת 2005 (לא הצורה החדשה) אך חברי מתלבט בגלל הגיר האוטומט שאומרים שהוא רגיש. האם באמת הגיר רגיש ויתפרק מהתוספת הנכבדת? אשמח לתגובות יום טוב
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 23 תגובות
- 17.8 אלף צפיות
מדובר באביזה FR 2005 לאחר שהמליצו לי על שני דגמים: 1. פלטיניום NGK PFR6Q 2. אירדיום NGK BKR7EIX * לפי מה שהבנתי לאירדיום (BKR7EIX) יש פחות תיקוני הצתה
הודעה אחרונה מאת yohad, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום חברים! אני מעוניין להתחיל פרוייקט של השתלת טורבו ברנו מגאן קופה 2.0 שנת 1996 יש לי מספר שאלות, איזה קיט טורבו ממולץ? לכמה כוח סוס האוטו יגיע בסופו של דבר (אני מאמין שהיום האוטו עומד על סביבות 135-140)? מה העלות המשוערת? תודה על העזרה.
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
-
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
צ'יפ פשוט לסמארט קופה 2004 מנוע 700 טורבו. לא משהו שמוסיף 30 כ'ס, משהו פשוט פשוט. כמה אמור לעלות כולל התקנה? כמה סוסים הוא יוסיף בערך, כרגע היא על 62 כ'ס? והאם אצטרך לחזק את האוטו (חוץ מבלמים..) בהתאם לצ'יפ? תודה.
הודעה אחרונה מאת SmartCoupe, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, בידי סופר לנסר 95 אוטו' בקרוב ההפוך אותה לידנית. למרות שסופר לנסר לא רכב ספורט בשום אופן רציתי לדעת אם אפשרי להתקין לה קיט יניקה מלא. (אני יודע שאפשרי אבל לקיט שיש לי) בידי קיט מנירוסטה ואני לא ממש בטוח אם זה מתאים לרכב שלי, ואיך בידיוק מחברים את החיישנים הקיימים ברכב. כמה אנשים בתחום ענו לי על השאלה אבל כל אחד בצורה שונה. תמונות: http://img20.imageshack.us/img20/9828/dsc00185hi.jpg http://img163.imageshack.us/img163/7382/dsc00187hk.jpg אנא רק למבינים בנייכם.. תודה
הודעה אחרונה מאת WhiTe_NiGa, -
-
היי, הבעלים הקודם תידלק 95, למרות שלא נשמעו צילצולים החלטתי לנסות 98. עושה רושם שיש שיפור (גם לפני זה היה מצויון). לפי התוצאה בינתיים נראה שיש הבדל.
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום. האם מישהוא יודע איזה קאמשאפט חם מתאים למנוע ( 205 97 1.4 TU). אם כן של איזה רכב יתאים? האם זה ישפר במשהוא? האם צריך להחליף עוד משהוא בנוסף? אודה לתגובות.
הודעה אחרונה מאת igi2000, -
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום רב בלי להתיחס לנושא טסט השנתי, האם הסרת הממיר תשפר או תזיק לרכב (דיזל) בברכה אליהו
הודעה אחרונה מאת אליה, -
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
האם זה משנה אם הפורק יבוא לפני הטורבו או אחרי הטורבו?
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 19 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם, אז ככה, ברשותי הונדה סיוויק שנת 94 4 דלתות. מאז שקניתי אותה, שמתי לב שהיא נמרחת, מתנדנדת בפניות, כיכרות, בבלימות האוטו שוקע קדימה. אחיזה לא טובה בלשון המעטה. הבולמים שלי היו ישנים ומאוד רכים, לכן החלטתי לרכוש סט בולמים חדשים, KYB גז סטנדרטיים, בתקווה שזה מה שישפר את האחיזה. הבולמים החדשים הורכבו, אך אין שיפור באחיזה! אותן תופעות כמו עם הבולמים הישנים, הדבר היחיד שזה נתן זה אוטו קשיח יותר במעמורות, באמפרים. 1. האם הרכב אמור להתנהג בצורה כזו כפי שיצא מהחברה? או ישנה תקלה מסוימת באוטו שאינני מודע לה, כמו קפיצים, whatever. 2. הבנתי שבחלק מהדגמים של הרכב הזה יש מוט פיתול אחורי, אצלי יש הכנה אליו אבל הוא לא נמצא, יכול להיות שכאן טמונה הבעיה? 3. אפשר…
הודעה אחרונה מאת RACEPAK, -
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
Apologies as my Hebrew is a work in progress. While I made a number of adjustments when moving to Israel, I could not get rid of my car fetish I am looking to buy a VW 1.8T car and install a big turbo kit (purchased abroad). I will likely also purchase the software and flashloader abroad. Who does everyone recommend to do the turbo/manifold/injectors/oil lines install here in Israel ? Thanks
הודעה אחרונה מאת nimikipod, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, ראשית שמי אור ואני טרי בפורום הנוכחי אך לא טרי כלל בנושא רכבים. נעים מאוד! אחרי שנים של ליסינג יונדאי גטס נוראית וצפופה יצאתי לחופשי וקניתי את אחת מהעסקאות המשתלמות ביותר היום: סקודה סופרב 1.8 tsi עם 160 כ"ס אלגנס הרכב מדהים בעניי, אלגנטי ושמרני מאוד מבחוץ ונותן הרבה מאוד מבפנים - בערך כמו הבעלים שלו (אני ). על הנייר הרכב מספק סחורה יחסית טובה אך לאחר תקופת הסתגלות קצרצרה של יום נסיעה נחבטתי באכזבה. נכון הרכב חדש והמנוע רק התחיל לזוז, והרכב בתקופת "ההרצה" אך בכל זאת הרגשתי כאילו המנוע אומר לך.... "אחי אני לכוד בתוך מפות ופרוטוקולים שאין להם מושג מי אני בכלל, תוציא אותי החוצה, תן לעבוד" אחרי הקדמה כזו ארוכה מגיעה שאלה מאוד פשוטה: חקרתי ובדקתי ולצ…
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום יש לי הונדה סיוויק הא'צבק (EG6 למבינים) אני רוצה לשדרג לג'נטים+צמיגים שיתאימו לי הכי טוב לרכב. אני מרגיש עם הג'נטים והצמיגים המקוריים שיש לי קושי בהיגוי. יש לציין שאני מקפיד כל הזמן על אוויר נכון,ולמרות זאת הרגשה קשה. גודל הצמיגים R15/195/55 שאני מתכוון לקשוי בהיגוי,ימינה ושמאלה (הגה מת) במהירות נמוכה. אני רוצה ללכת יותר בכיוון של גודל 17 עם צמיג חתך נמוך רצוי לציין גם שההחלפה תשתלם לי,לא מבחנת יופי,אלה מבחינת התנהגות ואחיזה בכביש. אני רוצה להרגיש נהיגה קלה ולא מסורבלת אשמח לכל המלצה טובה בנוגע לשאלתי בנושא. תודה מראש,ושבוע מצויין לכולם.
הודעה אחרונה מאת עדן בר, -
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
לחברי הפורום שלום אני רוצה לשים טורבו לרכב, רציתי לדעת על איזה טורבו הייתם ממליצים? ואיזה קרבורטור מתאים לו? כיום הרכב משופץ ברמה די גבוהה בעל קרבורטור כפול של וובר 24\34 האם הוא מתאים? מבחינת הסעפות והצנרות אין בעיה לייצר אותם לבד..האם הקאם שפאט מתאים גם הוא או שצריך להחליפו גם כן? תודה מראש ישי בן-ברוך
הודעה אחרונה מאת GTI33, -
שאלה בקשר לפילטר
מאת bbl1- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום יש לי שאלה קטנה הפילטר הזה חוקי? http://www.hjush.com/prodetailsamewin.asp?pro_id=7 עם זה לא חוקי ותופסים אותי מה עושים לי ?, זה עובר טסט? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת bbl1, -
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מישהו התנסה עם הצמיג הזה? פלאקן 912? איך הוא כצמיג ספורטיבי? נניח לעומת ה-T1R? מה ה-TW שלו?
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום. אני עומד בפני קניית מתאם לסעפת יניקה של מנוע פורד (מנוע פינטו), דבר זה יגרום לקרבורטור לשבת יותר גבוה. רציתי לדעת, האם יש שינוי בביצועים לאחר הרכבת מתאם כזה לסעפת? שינויים בכיוונים או בצריכת דלק? תודה רבה, JEP.
הודעה אחרונה מאת moshedj2005, -
- 1 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אני מחפש איזה מדריכון לאיך לשים גרביונים שחורים לפנסים האחוריים כי יש לי את הגוון האדום ברקע והוא ממש מכוער. כזה גוון: תודה לעוזרים
- 6 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
מדובר במנוע של פיג'ו 1.6 16 שסתומים מדגם NFU הרעיון הוא שיפור המנוע הנ"ל , וזה כולל החלפת ניהול של 106 gti , והחלפת קאמשאפטים יותר חמים ( או של 206 XS חמים יותר או של 106 GTI ) ומרימים הידראולים וקפיצים , השאלה היא האם זה אפשרי להתאים את הצמה של המנוע NFU לניהול החדש שיהיה לו ( 106 GTI ) ? ויש עוד שאלה לגבי אפשרות החלפת מצערת מחשמלית למכאנית , ( כי עדיין לא מצאתי סעפת של 106 GTI ) , האם זה אפשרי להחליף רק מצערת (לא כל הסעפת יניקה ) ואיזה מצערת תתאים חוץ ממצערת מכאנית של 106 GTI ? איך אפשר לשפר את הסעפת יניקה של מנוע NFU שתוכל לענות על השיפורים הנ"ל ? (כמה זה קשה למצוא מנוע של NFX... )
הודעה אחרונה מאת 106devil, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום , ברשותי לאנטיס 1.8 אוט'. אני מחזיק בה כ- 3 שנים והיא במצב מדהים. כבר למעלה משנה חשבתי שהייתי מעוניין לשמור אותה ולהכניס בה מעט שיפורים - בעיקר בשביל אחיזה. הבעייה היא שמדובר ברכב אוטומטי, כך שהרכב מלכתחילה מסורס. אין לי צורך בנהיגת מירוצים אלא בעיקר תקשור טוב יותר עם הכביש (אך גם כוח לא יזיק). לאחרונה עלתה בי המחשבה שאולי זה לא רכב שראוי לשיפורים, וכדאי למצוא משהו אחר (אפילו מאזדה אחרת אבל ידנית) ולהכניס בו את השיפורים. בהנחה והמאזדה שווה כ- 18K אז התקציב להחלפה לרכב אחר הינו בתוספת של כ- 20K = כ-40K. השאלות: 1. האם באמת כדאי להיפרד לשלום מהמאזדה ? 2. מה הרכב האידיאלי (עדיפות למשהו קטן) בתקציב הזה על מנת לקבל התנהגות ספורטיבית יותר נ.ב , 4-5…
הודעה אחרונה מאת rafi532, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
השאלה כתובה בכותרת, עדיפות כמובן למותג איכותי, יש חנויות שמתעסקות עם זה באזור מפרץ חיפה? מה צריכה להיות העלות?..אשמח לתשובות, אלון.
הודעה אחרונה מאת y.bar, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום חברים, לאחרונה חשבתי להתקין ציפ לאימפרזה שלי שהיא סטנדרתית בלי חמוצים. מנוע 2.0R עם 160 כ"ס גיר אוטומתי 4 הילוכים. אז רציתי לדעת איזה ציפ הכי מומלץ,כמה יעלה, מה יתרונות/חסרונות, ומאיפה אתם ממליצים לקנות? האם צריך להתקין או לשנות עוד דברים ברכב כדי להתקין את הציפ? תודה.
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, רציתי לברר אם מישהו יודע האם ספויילר של מיצובישי קולט 97 ומעלה יתאים לדגם הישן יותר (93-96) תודה.
הודעה אחרונה מאת mh53, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מנוע 1600. לא עבר שיפוץ ראש מנוע. 360K ק"מ. מתוחזק היטב. סטיישן. קרבורטור (לא הזרקה). בשל שינוי מקום עבודה (אני מתכנן לנסוע כל יום 150ק"מ חמישה ימים בשבוע) סה"כ 45K ק"מ בשנה. צריכת דלק 1/11.5 מחוץ לעיר ו1/9.5-10 בעיר עם מזגן. הבעיה - לא מספיק סוחב בעליות, בטח לא עם מזגן. אני רוצה לשפר את תצרוכת הדלק והסחיבה. האם אפשר לשדרג את המנוע ל1800/2000? איך תצרוכת הדלק במנועים אלו? האם כדאי לשים טורבו? יש בכלל לדגמים אלו? תקציב - 15-20K ש"ח. על אף שהרכב לא "שווה" לפי המחירון יותר מ10 אני מוכן להשקיע בו סכום יפה כדי שימשיך לשמש אותי בצורה מיטבית.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 17 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
כרגע המחיר לא משנה. צמיג מול צמיג מה עדיף? אחיזה ספורטיבית בעיקר!
הודעה אחרונה מאת RS, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, השאלה נוגעת למיניוואן מסוג דייהטסו גראן מוב משנת 1997. הרכב עבר כ-200 אלף ק"מ, לפני מספר חודשים הורכבו 4 צמיגים חדשים במידה סטנדרטית (175x60 R14), מצב הבולמים המקוריים תקין. בסה"כ מדובר ביפנומטית עם מנוע 1500 שמבוססת ברובה על שרייד מאמצע שנות ה-90. המטרה: שיפור האחיזה והקטנת זוויות הגלגול. נכון להיום, הרכב רוכן בצורה מאד דרמטית בעת פניה במהירות מעל 30 קמ"ש או בלימה חזקה. אני תוהה אם ע"י החלפת בולמ"ז ניתן להקשיח מעט את התנהגות הרכב. אין עניין להיכנס לשיפורי מנוע, הספק או צמיגים. אשמח לשמוע את דעתכם - האם נראה לכם ששיפור כזה הוא אפשרי? אילו רכיבים אצטרך להחליף לשם כך? ובאילו עלויות זה יכול להיות כרוך (מאות/אלפים...)? יש לציין שהרכב שייך לאמא שלי ו…
הודעה אחרונה מאת yuvk, -
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 809 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- hunter22
- sperial
- SlowRide
- Chmimo
- 2pac
- גולדן191
- Itzik-b
- RedLabel
- zaf
- hans
- yoni162
- davemustaine87