Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6070 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

השאלה נוגעת למיניוואן מסוג דייהטסו גראן מוב משנת 1997. הרכב עבר כ-200 אלף ק"מ, לפני מספר חודשים הורכבו 4 צמיגים חדשים במידה סטנדרטית (175x60 R14), מצב הבולמים המקוריים תקין. בסה"כ מדובר ביפנומטית עם מנוע 1500 שמבוססת ברובה על שרייד מאמצע שנות ה-90. המטרה: שיפור האחיזה והקטנת זוויות הגלגול.

granmove-01.jpg

נכון להיום, הרכב רוכן בצורה מאד דרמטית בעת פניה במהירות מעל 30 קמ"ש או בלימה חזקה. אני תוהה אם ע"י החלפת בולמ"ז ניתן להקשיח מעט את התנהגות הרכב. אין עניין להיכנס לשיפורי מנוע, הספק או צמיגים. אשמח לשמוע את דעתכם - האם נראה לכם ששיפור כזה הוא אפשרי? אילו רכיבים אצטרך להחליף לשם כך? ובאילו עלויות זה יכול להיות כרוך (מאות/אלפים...)?

יש לציין שהרכב שייך לאמא שלי ועושה בעיקר נסיעות קצרות בשטח עירוני. אני לא נוהג עליו, לכן הכיוון פה הוא לא ספורטיבי, רק מעט יותר יציב.

בתודה מראש.

פורסם

צריך לבדוק אם יש לחברות הבולמים (קוני,בילשטיין וכו') חלקים לרכב הזה, באופן אישי אני אהיה מאוד (אבל מ-א-ו-ד) מופתע אם תמצא אצלם משהוא.

מצד שני, הרכב לא אמור לבצע כאלה זויות גלגול/ צלילות בבלימה דרמתיות כמו שאתה מתאר ולכן עולה לראש המחשבה שהבולמים שלך גמורים ולכן הגיוני שיהיה שיפור דרמטי רק מהחלפת הבולמים לחדשים סטנדרטים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תודה על התשובה העניינית.

שני המוסכים החביבים עליי (ביניהם מוסך שאפט) אומרים ש"ככה זה האוטו" ונשבעים שהבולמים במצב תקין.

אצל מפיצי הבולמים בישראל לא מצאתי הרבה אופציות נוספות, וזה לא סוג החלקים שאני רוצה לקנות בחו"ל.

הרכב בולם היטב, אבל התחושה בבלימת חירום למשל היא שהמרכב עף קדימה והשלדה נשארת במקום. כנ"ל לגבי פניות מהירות, למרות שעם הצמיגים החדשים האחיזה השתפרה ותת ההיגוי מורגש הרבה פחות מבעבר.

טוב, כנראה שבאמת אין הרבה מה לעשות. תודה בכל אופן.

פורסם

האם יש מוטות פיתול? מה מצבם ומצב גומיותיהם / תושבותיהם?

אם תנמיך את הרכב, הוא יתגלגל פחות.

דני

פורסם

תנסה לבדוק במכון רישוי אם יש אפשרות לעלות במידת הצמיגים+החישוקים ואם קיימת אפשרות

כזאת,זה יהיה השיפור המומלץ להתחיל איתו.

פורסם

הוא מחפש להקשיח את הקפיצים הרכים של הרכב.

והוא החליף לא מזמן צמיגים.

ואתה מציע לו להחליף לג'אנטים רחבים יותר.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם
הרכב בולם היטב, אבל התחושה בבלימת חירום למשל היא שהמרכב עף קדימה והשלדה נשארת במקום.

גיסנו, הרכב שלך הוא מסוג מונוקוק.

לענייננו: התשובה של יניב משקפת גם את דעתי. אם אין בנמצא בולמים מקוריים, בדוק של חברות תחליפיות כגון: מונרו, זקס, ואם הכיס ומצאי מאפשר אז גם בילשטיין וקוני, אם כי עליך לקחת בחשבון שלפחות באפשרות האחרונה תתכן ירידה קלה בנוחות.

עוד דברים שיכולים להשפיע פלאים על יציבות הרכב הם בושינגים. אינני יודע איך זה בדייהטסו, אבל כשהחלפתי אותם ברכבי הקודם, זה שינה אותו באופן קיצוני.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
גיסנו, הרכב שלך הוא מסוג מונוקוק.

למען האמת, הרכב שלי הוא מסוג קטנוע, הדייהטסו זה הרכב של אמא שלי. :wink:

בכל אופן, ברור לי שזה מונוקוק, לכן אמרתי שהתחושה היא כאילו...

לגבי הצמיגים והחישוקים, אני מעדיף לא להתעסק עם זה, בהתחשב בנטייתה של הנהגת להתקרב יותר מדי למדרכות, לפעמים במהירות גבוהה. חישוקים קלים זה עסק רגיש יחסית, ולא נראה לי שזה הכיוון פה.

לגבי מוטות פיתול, אני בספק אם יש, אבל בהחלט נבדוק את הנושא בביקור הבא בשאפט. באותה הזדמנות נתייעץ גם לגבי הבושינגים.

תודה לכולם, השכלתי. :mm_yeah:

פורסם

נשמע שהחלפת בולמי זעזועים לא תעזור פה, ונדרשת הקשחת קפיצים.

קיימות גומיות יעודיות שמכניסים בין הקפיצים ומקשיחים אותם. זה טוב לקפיצים "עייפים" או רכים מדי במקור. אני לא יודע איפה אפשר להשיג.

:turn-l:
  • תוכן חדש...