שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אני עומד לפני רכישה של וולוו S60 T5 2002 רציתי לדעת האם הטורבו הקיים ב t5 וב awd זהה אם מישהו יודע. והאם צ'יפ יכול לתת ל AWD את אותם נתוני הספק כמו שיש T5 ? במידה וכן אז האם ההלדקס יעמוד בעומס ?
הודעה אחרונה מאת 98civic, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום. אני רוצה לשים פנסי אנג'ל אייז בטויוטה שלי ורציתי לדעת אם יש בעיות עם הפנסים האלה או כל דבר שעדיף שאני אמנע מלשים אותם כמו בעיות חשמל וכ'ו .. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני שואל שאלה כללית שרק עכשיו עלתה לי לראש. למשל יש לי 4 צמיגים 165\65R14 אני יכול לשים צמיגים רחבים יותר ולהקטין\להגדיל חתך צמיג? זה מותר לפי החוק? או שאני חייב להתקע עם המידות הנוכחיות? אני יכול להבין שאולי להגדיל ל15 או 16 אינץ' זה לא חוקי. אבל לשנות חתך ורוחב מותר לפי החוק? אני לא כל כך מבין בזה ומקווה לתשובה מדוייקת
הודעה אחרונה מאת bublik1, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מה גודלם המדוייק של הגנטים בפולפווגן פולו שנת 2004 דגם הבייסיק? האם גנטים של גולף יתאימו לרכב? כמה אמורים להעלות 4 במצד טוב יד שניה או חדשים? נדב
הודעה אחרונה מאת nadavt, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני רוצה לדעת כמה אני יכול הכי הרבה להרחיב את הצמיגים באוטו וכמה אינץ גאנט אני יכול להשים כי היה לי ניפני זה צמיג ברוחב 230 וזה לא היה חוקי ועם אפשר להשים לה פנסים כחולים הוא קסנון הוא אנגל אייז חוקי לאוטו והם אולטרה לאוטו זה חוקי פלוריסנט הוא לדים הוא נורות של פנסים בצבע כחול והם יש הגה ספורט עם כרית אוויר . תודה לעוזרים
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, אני מחפש המלצה לצמיגים טובים למרצדס C200TDI שנת 2005. הרכב כידוע או לא בעל כוח מומנט גבוהה, והצמיגים כיום מפרפרים בקיק. אני מחפש צמיגים איכותיים, אבל ברמה מוגזמת (ויקרה), הרכב לא משמש למשהו מיוחד מלבד נסיעות רגילות ולכן רצוי שיהיו טובים גם לגשם וגם יאריכו ימים. מידת הצמיג היא 205/55R16 עריכה: זה CDI אם זה משהו ולא TDI תודה
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום אני יודע שהרבה דיברו כאן על הנושא(הכותרת) יש לי שאלה כללית,האם לפי החוק מותר להרכיב במקום הדוד האחורי אגזוז זרימה חופשית? ומה עם המשתיק? עם או בלי? אשמח לקבל תשובות.
הודעה אחרונה מאת orgalit, -
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
האם מישהו מכיר צמיגים של חברת Goodride ? מה דעתכם עליהם, כמובן לגבי המידה 205/50 17 אינץ' תודה
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בבעלותי רמקולים מסוג: MODEL VS4121 SYSTEM SPECIFICATIONS SOUND PRESSURE LEVEL (SPL): 97 DB TOTAL CONTINUOUS POWER 31 WATTS RMS FRONT SPEAKERS 6 WATTS/CHANNEL @ 4 OHMS @ 10\% THD @ 150 - 20000 HZ 2 CHANNELS LOADED SUBWOOFER 19 WATTS @ 4 OHMS @ 10\% THD @ 20 – 150 HZ SINGLE CHANNEL LOADED SYSTEM RESPONSE 25 HZ – 15 KHZ (-10DB) SIGNAL TO NOISE RATIO @ 1 KHZ INPUT: > 73 DB DRIVERS (PER SATELLITE) TWO 28MM FULL-RANGE AND ONE 3” MID-BASS DRIVER DIMENSIONS:4” (W) X 4.7” (D) X 9.2” (H) SUBWOOFER DRIVER ONE 6.5” LONG-THROW WOOFER DIMENSIONS:8” (W) X 9.9” (D) X 13.6” (H הייתי רוצה לשים אותם ברכב.השאלה שלי האם זה אפשרי ללא מגבר? ישמח ל…
- 23 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
התחדשתי באימפרזה WRX שנת 2006 שמורה ביותר. לרכב צרנת 3 אינץ' של בורלה מהמנוע ותוכנה של חברה אנגלית המתמחה באימפרזות. בכדי להשלים את השיפור הראשוני ברצוני להתקין פילטר אויר (בתצורת ראם אייר) ופורק. 1. איזה פילטר אתם ממליצים לשים? K&N? SIMOTA? HKS? 2. האם כדאי להרכיב פורק 50/50 או חיצוני? ושל איזה חברה? תודה רכב לכל העונים
הודעה אחרונה מאת reuven, -
- 5 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
http://cgi.ebay.com/SEAT-IBIZA-04-TURBO-FR-150BHP-VIPER-INDUCTION-KIT_W0QQitemZ120390107753QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item1c07cf4269 מה אתם אומרים על זה?
הודעה אחרונה מאת AVIHAITOPOR, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 10.6 אלף צפיות
ערב טוב . מדובר בגיפ' רוביקון יבוא אישי חדש (2009) שהגיע לארץ כרוביקון חדש מקורי מהחברה ושופר פה בארץ , הותקן לו קיט הגבהה מקורי הוגדלו צמגים והותקן מיגון . השאלה היא כזו האם להזמין קיט סופר צ'רג'ר המותאם למנוע הנ"ל (V6 3.8L) המקורי, או להחליף את המנוע למנוע 5.2L V8 של EMI ? המנוע הקיים חדש, הרכב חצי שנה על הכביש V6 200HP, המנוע EMI 5.2 V8 350HP אם יוזמן יוזמן חדש . תודה לעוזרים אבקש לפרט גם סיבות אם אפשר .
הודעה אחרונה מאת jeep4000, -
-
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם! ברשותי פילטר פתוח של חברת K&N, מהסוג המיועד לשימון. איזה שמן מומלץ למרוח עליו? יצוין שזהו פילטר למנוע עם קרבורטור. תודה רבה ושבת שלום רואי
הודעה אחרונה מאת rover turbo, -
שיפור לאון טורבו 2005 1 2 3
מאת פוגלש- 30 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום, עקב בעיית תקציב כנראה שאת הרכב לא אחליף בזמן הקרוב ובכל זאת חסר לי כוח (רוצה להגיע לאזור ה -250 ), מהתרשמותי עד כה הבנתי כי השיפורים הבסיסיים הינם: ציפ >>דאון פייפ>>הזרקת מתנול/קולר חזית. ועכשיו לשאלות: איזה ציפ עדיף אפסלוט / APR?? (בכוונה "עדיף" אני מתכוון לכוח בסוף הדרך מול אמינות) הבנתי כי המתנול והקולר מבצעים את אותה הפונקציה , כמוכן המתנול יותר זול, איפה הקאטץ'?? על איזה סדנא אתם ממליצים? תודה וחג שמח!!!! דרך אגב רעיונות נוספים יתקבלו בברכה
הודעה אחרונה מאת פומפה, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום אני כרגע בחיפושים אחרי מכלולים לבאגי שאני בונה. יש לי פורד סיירה בשביל תרומת איברים, אבל אני מעוניין במנוע קצת יותר מודרני וחזק. אז השאלה שלי היא האם מנוע של פורד מונדאו (ZETEC) ישב על הגיר של הסיירה, ללא קשר לתושבות עצמן. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת sa_ka, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מדבר על הצינור המחבר בין הפילטר עצמו לבין המצערת כמו בתמונה הזו: אני מבין שזהו צינור שונה מזה המיועד למנועי ה1.6. מס' שאלות: מהו מחיר סביר לחלק הזה? (לחדש ולמשומש) היכן אוכל לקנות באיזור רחובות? תודה רבה לעוזרים. להנהלה: אם נושא הפילטר הפתוח אינו מספיק מתאים לפורום השיפורים אבקש לא לנעול את השרשור אלא להעבירו לפורום הטכני. תודה.
הודעה אחרונה מאת fish, -
מבקש יעוץ לגבי צנרת 1 2
מאת DaniAv- 17 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אהלן, החלטתי לרדת מפרויקט טורבו כרגע וללכת על משהו רציני יותר בהמשך. לכן אצתרך שינוי בתוכנית, כרגע מושתל בפורד סיירה מנוע מסוג פינטו מוזרק, בעל הספק של 115 כ"ס לפי נתוני יצרן. ככל הנראה שלא יהיו נגיעות במנוע עד לפרויקט הבא, שזה בעוד 9+- חודשים. ההתלבטות היא האם לבנות צנרת בקוטר 2 אינץ או 2.5? הביעו דעתכם.
הודעה אחרונה מאת or444, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מה ניתן לשפר ב2006 הישן, משום מה כל השיפורים לסיוויק שאני מוצא הם לדגמים ישנים של שנות ה-90 עד 2002. יש שיפורים לדגמי 2006 כמו ג'אנטים,צינור פליטה,בלמים וכדומה כדי להפוך את הרכב לצעיר יותר (לא ברמה מוגזמת של אורות ניאון וכדומה) ? תודה
הודעה אחרונה מאת fish, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן, אני מתלבת לקנות רכב סופר לנסר ידני, עכשיו שמתי לב שכל המכניות האלו עברו הרבה הייתי רוצה לדעת כמה עולה מנוע חדש מקורי של האוטו? תודה מראש סליחה אם יש לי שגיות כתיב אבל אני דיסלקטי אז בבקשה אל תשימו לב לזה
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
המצבר הקיים כרגע הוא שנפ 45 אמפר המצבר הקודם היה 55 אמפר האם ניתן לחבר כרגע 55 או 60 אמפר במקום השנפ 45?והאם יש בגדלים שמתאימים לרכב. אני שואל כי התקשרתי לחשמלאי והוא אמר שמכון התקנים שינה את התקן וכרגע רק 45 אמפר יכול להתאים לרכב גם מבחינת גודל וגם מבחינת עוצמה האם הוא צודק? תודה לעוזרים.
גולף דור 4
מאת orikoif- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם מישהו יודע את הביצועים של פולקסווגן גולף דור 4 למנועים 2.0 ו-1.8...חיפשתי ולא מצאתי,תודה מראש
- 1 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום,לפני שתתחילו להציע חיפוש וכו',כבר נסיתי ולא מצאתי שום דבר עדכני לכן אני שואל. יש כאן מישהו בפורום שיודע איפה אפשר למצוא נורות קסנון H11 בין 6-8K? (אם זה עוזר אז למאזדה 3 הצורה החדשה). דבר נוסף אם אפשר להוסיף לתשובה לינק אל הנושא שמוסבר בו על כול הנושא של הקסנון(שוב בצעתי חיפוש ולא מצאתי,מצטער :-] ). חיפשתי ביד2 ובעוד כמה אתרים ופשוט אני לא מוצא מסוג H11 בין 6-8K. תודה רבה,וחג שמח.
- 5 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
חברי הפורום שלום, רציתי לשנות לא מזמן את הפילטר אוויר שיש לי ברכב לפילטר אוויר פתוח אך נתקלתי בכמה בעיות: 1. בעיית החיישן שלא ממליצים לחבר כי הוא ישרף. 2. לאחר חיבור פילטר אוויר פתוח הרכב לא "סוחב". וזאת נאמר לי ע"י מתקין מומחה שלא המליץ לעשות זאת כי הוא כבר ניסה על כמה רכבים מאותו סוג הוא ציין שזה קורה רק במאזדה 323 לאנטיס במנועים 1800 ו 2000 מישהו יודע איך להתגבר על זה?
הודעה אחרונה מאת ba323f, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם. זה יהיה קצת ארוך, אני מקווה שתצליחו לעקוב אחד מסודות הצלחתה של היאריס T-SPORT כרכב "ספורטיבי" היא תיבת ההילוכים שלו. מדובר בתיבה מתוצרת Aisin מדגם C56 אשר לה יחסי העברה קצרים למדי ויחס סופי (Final) של 4.312. מדובר ביחס מאוד גבוה שכאמור מתבטא בביצועים מצויינים בתאוצה מהמקום, טיפוס מהיר בסל"ד במהירויות ביניים ותאוצה טובה גם בהילוך חמישי על חשבון מהירות סופית נמוכה יותר. עד כאן הכל טוב ויפה, רק שאני מעוניין לשנות את זה. מרבית הנסיעות שלי הן על כביש מהיר עם מעט מאוד עצירות. ב 100 קמ"ש ה T-SPORT מגרדת את קו ה 3,100 סל"ד, סל"ד גבוה, מרעיש ומטריד לאורך זמן. על 110-120 באמת שאין על מה לדבר, כמעט 4,000 סל"ד רועשים בתוספת רכב קל הם לא מתכון מנצח לשיוט נינוח …
הודעה אחרונה מאת NadavRally, -
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם התחדשתי היום הסוזוקי גרנד ויטרה 2008 הרכב לפי דעתי בסדר גמור למחיר שלו חוץ מי דבר אחד שמפריע לי מרגישים כול גרגיר בכביש. הבולמים קשים מאוד. אני צריך להחליף עכשיו צמיגים המידה המקורית היא 235\65\17 אם אני יחליף ל235\70\17 אתם חושבים שזה יעזור קצת? אם כן העם יש מספיק מקום בבית הגלגל הכוונה אם הגלגל לא ישתפשף בפניות? האם זה יתן יותר עומס אל המשולשים או המיסבים או כול דבר אחר? תודה מראש ארתור
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
כפי שפירטתי באשכול : http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=296636 הותקנו ברכבי רבעיית a.drive מתאריך ייצור 3409 למרות שהזמנתי c.drive. היות ולא אני לקחתי את הרכב הצמיגים הותקנו ונסעו כמה ק"מ. כעת יש לי אפשרות להחליף את הצמיגים בפנצ'ריה אחרת ל- c.drive חדשים אך מתאריך ייצור 0309, כלומר מלפני 10-11 חודשים בערך. האם כדאי לבצע את ההחלפה ?
הודעה אחרונה מאת Uno Turbo, -
- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
צהריים טובים לכולם, אוקיי אז ככה נכנסתי ליוטיוב סתם ככה לדפדף בסירטוני טורבו שאני רוצה להביא לרכבי, ופתאום נתקלתי בג'אנט של חברת ASA ופשוט התאהבתי בו מהרגע הראשון לא אכפת לי לייבא אותו לארץ העיקר שיהיה לי אוטו ברכב שלי! הנה סירטון: (אשמח לעזרה לגילוי שם המלא של הג'אנט) תודה מ- ראש לעוזרים!
פירלי PZERO NERO 1 2
מאת אייל- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אהלן, מחפש חוות דעת על הצמיג לחיוב או לשלילה. מדובר ב PIRELLI PZERO NERO במידה 215.45R17 המחיר שקיבלתי 660 ש"ח ליחידה פלוס מע"מ. המתחרה שלו הוא מישלין פיילוט אקזקלטו (או איך שזה לא הולך) שאני יודע שהוא מצויין אבל עולה 1K+מעמ ליחידה. יצא מהמירוץ בגלל המחיר: ברידג'סטון פוטנזה RE050 שעולה כ1.3K+מעמ ליחידה. (כל זאת לפני שבדקתי מה יש לטויו להציע - יבדק מחר.) תודה
הודעה אחרונה מאת tgt, -
טוב,אז בימים האחרונים אני בשלבי הגדשת הרכב שלי הינה כמה תמונות של השלבים של בניית המנוע וכולי : התחלתי עם האוברול והחלפת בוכנות של כדי להוריד את היחס דחיסה : בלוק מנוע אחרי שיוף וניקוי שלקח לי שעה!! על הדרך שייפתי קצת את המכסה שסתומים : יש עוד עבודה עליהם. ניקוי הבוכנות דווקא היה כיף לשבת ולנקות אותם אחרי הרכבת הרינגים הגרמניים...
הודעה אחרונה מאת avichyav, -
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
רציתי לדעת האם ניתן להרכיב רק קפיצי הנמכה על הבולמים המקוריים ? הרכב הוא גולף דור 3 שנת 96 שמורה יחסית כרגע אין נזילות מהבולמים ועושה רושם שמתנהגים טוב.אני רוצה להנמיך טיפה להתנהגות כביש יותר טובה (אבל לא קריטי) ויותר למראה חיצוני ,בתוספת ג'אנטים כמובן. ראיתי שיש אפשרות לשים קפיצי הנמכה מתכווננים אם נגיד אני יגיע לרמה של 30מ"מ זה יכול ליצור בעיות כלשהן ? ובמידה ויש לי את ארבעת הקפיצים ביד,כמה ייקחו לי על הרכבה במוסך ? והאם יש מקום מומלץ שלא ישחטו במחיר על זה ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת פומפה,
-
מי מחובר 44 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 946 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Pavlik
- GREEN.
- NickName1
- DareDevil
- א.ד.מ.
- gpm11
- amosbmw
- yd b-4
- NAPOLEON
- שחר 1
- FROGIE
- zvigolden