Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

זה יהיה קצת ארוך, אני מקווה שתצליחו לעקוב :wink:

אחד מסודות הצלחתה של היאריס T-SPORT כרכב "ספורטיבי" היא תיבת ההילוכים שלו. מדובר בתיבה מתוצרת Aisin מדגם C56 אשר לה יחסי העברה קצרים למדי ויחס סופי (Final) של 4.312. מדובר ביחס מאוד גבוה שכאמור מתבטא בביצועים מצויינים בתאוצה מהמקום, טיפוס מהיר בסל"ד במהירויות ביניים ותאוצה טובה גם בהילוך חמישי על חשבון מהירות סופית נמוכה יותר.

עד כאן הכל טוב ויפה, רק שאני מעוניין לשנות את זה.

מרבית הנסיעות שלי הן על כביש מהיר עם מעט מאוד עצירות. ב 100 קמ"ש ה T-SPORT מגרדת את קו ה 3,100 סל"ד, סל"ד גבוה, מרעיש ומטריד לאורך זמן. על 110-120 באמת שאין על מה לדבר, כמעט 4,000 סל"ד רועשים בתוספת רכב קל הם לא מתכון מנצח לשיוט נינוח על כביש 6.

לבעייה שלי יש שני פתרונות אפשריים:

1. החלפת גל גל השיניים של הפיינל ואחד השאפטים (אני לא סגור ב 100% איזה מהם, צריך עוד לחקור את העניין). יש שני קיטים ייעודים של TRD, אחד מוריד את הפיינל ל 4.058 והשני ל 3.772, מה שמקנה מהירות סופית גבוהה יותר (עד 30 קמ"ש יותר) וסל"ד שיוט נמוך יותר.

2. החלפת תיבת ההילוכים לתיבה "ארוכה" יותר.

אני נוטה ללכת לכיוון הפתרון השני.

שינוי הפיינל גורר שינוי ביחסים של כל הגג"שים בתיבה. הגגש"ים של ההילוכים הראשון והשני פחות מושפעים מהשינוי הזה, ואילו הרביעי והחמישי "מתארכים" באופן מורגש יותר. לצורך העניין זה בדיוק מה שאני מחפש, פגיעה מינימלית בביצועי הרכב בהאצה ראשונית והאצות ביניים ועם זאת הארכת ההילוך החמישי לשיוט נוח יותר (מהירות סופית ממש לא מעניינת אותי).

עם זאת, הקיט הנ"ל לא נמכר כבר כמה שנים, ומבירורים שערכתי הוא עלה בזמנו בסביבות ה 500$ לפני משלוח, מה שהופך אותו ללא רלוונטי כרגע.

האפשרות השנייה היא החלפת כל תיבת ההילוכים, וזה כאמור הפתרון שיותר קורץ לי.

מבירורים שערכתי עולה כי ניתן להשתיל במקום התיבה הנוכחית שתי תיבות, C150 ו C154. שתי התיבות הנ"ל שווקו על יאריס עם מנוע ה 1NZFE שיש ביאריס T-SPORT אם כי לא תחת הגרסה הספורטיבית, אלא דווקא בתצורת הסדאן של היאריס שנקראת "אקו" בארה"ב, קנדה ואוסטרליה ו "ויץ" בארצות אסיה וכנראה שגם בדרום אפריקה.

ה C150 מציעה יחס פיינל של 4.058 וה C154 מציעה יחס של 3.772, מה שמאוד קורץ לי ודומה להחריד לקיטים של TRD.

אז מה אני רוצה לדעת?

1. האם יש כאן מישהו שעשה פרוייקט דומה, לאו דווקא על טויוטה?

2. האם יש בארץ מישהו שמתעסק עם תכנון ובניית גג"שים לתיבות הילוכים?

3. האם מישהו מקוראי שרשור זה בעל \ מכיר מישהו עם יאריס ידנית עם מנוע 1,000 או 1,300? אני מעוניין לבדוק נתון מסויים.

תודה לעונים!

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לרוב היאיריסים 1.0 היו תיבות ידניות ולמקצתן תיבות חצי אוטומטיות - ידניות למעשה.

מבחינה טכנית, להחליף תיבת הילוכים זה עיניין פשוט למדי - חצי יום לערך.

אני מניח שלא תהייה בעייה להשיג תיבה כזו בפירוקיות, סה"כ תיבה ידנית היא לא ממש מצרך מבוקש שם..

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

תיבה של יאריס ידנית לא תהיה בעייה להשיג בארץ, אבל אני צריך לבדוק מה הדגם שלה ובשביל זה אני צריך מתנדב עם יאריס 1,300 או 1,000. מבירור בפורומים בחו"ל התיבה של היאריס הרגילה גם כן קצרה מאוד, אני בכלל לא בטוח שההשתלה הזאת תהיה שווה משהו אם היא בכלל אפשרית.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תשמע

אם חשוב לך הביצועים של הרכב, הייתי מציע לך לחקור עוד ועוד עד שתמצא גלגל שיניים של ההילוך החמישי שיאריך לך את הנסיעה, שלדעתי זה הפתרו הכי טוב. כמובנ שזה בגדר זה שזה לא יעלה אלפי שקלים.

כי ברגע שתחליף גיר ותאריך את הכל, כל האוטו ישתנה, ולרעה.

ואם תשנה עינה סופי, זה יעשה את אותו הדבר, שזה בעצם שוב יהרוס את האוטו.

הייתי אומר לך לעלות באיזה מידה בגלגלים ואז זה יעזור לך הרבה בכביש מהיר, אבל זה לא פתרונ נורמלי באארץ

A.R.T Performance

פורסם

אי אפשר להחליף רק גלגל שיניים אחד, הלוואי וזה היה כל כך פשוט.

אתה צודק שהביצועים נפגעים, אבל זה לא כל כך קריטי. יחסי ההעברה נשארים מספיק קרובים וגבוהים בהילוכים הנמוכים. קניתי את היאריס מתוך ידיעה שהיא לא תהיה חורכת אספלט, פשוט רציתי רכב עם קצת יותר פלפל. ההסבה הזאת לא אמורה לפגוע משמעותית בביצועים שלו ומצד שני תתאים הרבה יותר לצרכיי. אם אני אראה שהאוטו הפך לעגלה זה לוקח בדיוק כמה שעות להחזיר את התיבה המקורית, אני אוהב פרוייקטים :wink:.

איתמר.

פורסם

המהירות הסופית התיאורתית תגדל, בפועל אין לך מנוע שיהיה מסוגל לבצע זאת, אני משוכנע שבמקור ה-TS לא מתקרב לקו אדום בחמישי (אני מנחש שיש לו עוד 1000 סל"ד במקרה המינימליסטי....)

לדעתי 3100 סל"ד ב- 100 סל"ד זה יחס סביר בהחלט לשיוט, הרעש נובע מבידוד רעשים לא מרשים.

לדעתי המשחק בגיר בסרס חלק נכבד ממה שיש ל-TS ואין לה יותר מידי :|

Never drive faster than your guardian angel can fly

• תוכן חדש...