שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 14 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום לכולם אני רוצה לשפר את הרכב שלי,ברמה הנמוכה,סדר גודל 3,000K דגם הרכב: הונדה סיוויק נפח מנוע : 1.6 כ"ס : 160 שנה הרכב : 1994 אני כעיקרון מחפש מקום שאוכל לקנות חלקים בארץ,עבודה אני לא צריך. החלקים שאני רוצה 1.חוטי הצתה MSD העבים 8MM 2.מכסה מפלג כולל המוט עם המוח הפנימי של MSD והמגבר הצתה 3.מזרקים + חנוכיה מורחבת,אין לי כל כך מושג כמה CC אני צריך,אשמח אם תגידו לי מה הכי מתאים לי 4.בוכנות משופרות הקלים,לא יודע אם ישאר לי לזה,אבל אשמח לקבל גם סדר גודל . 5.עדכון תוכנה למחשב ניהול מנוע * אני האמת מחפש שהרכב שלי יהיי חזק בפתיחה,הסגירה לא מעניין אותי כל כך השיפורים שקיימים אצלי ברכב : גלגל תנופה קל,קיט יניקה משופר עד הריצפה צנ…
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
דוד שלי טס לטוקיו לשלוש ימים לרגל עסקים,בגלל שהיא ידועה כעיר השיפורים רציתי לדעת איך המחירים שמה לחלקי אפטר מרקט,מקומות מומלצים? ואם אפשר לקבל כמה אתרים של חנויות שמה.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
brembo vs omp
מאת לאון- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הסתכלתי היום על דיסקים קדמיים לרכב שלי (קסרה 2 ליטר בנזין) של omp ושל brembo. מה שמוזר זה שע"פ האתר של omp לרכב שלי הדיסק הוא בגודל 266 מ"מ וע"פ brembo הוא 283 מ"מ, כאשר לפי דעתי הדיסק אצלי הוא בגודל 283 מ"מ. בנוסף עובי הדיסק של omp הוא 20.4 מ"מ ושל brembo הוא 26 מ"מ. השאלות שלי הן קודם כל למה יש הבדל בגודל הדיסק כי כנראה נפלה פה טעות (אולי זאת גם טעות שלי), למה יש הבדל כזה גדול בעובי הדיסק. ובאופן כללי, איזה יצרן יותר מומלץ? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת לנצ'יהוליסט, -
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, ברשותי מגדש טורבו שקיבלתי מחבר garrett ta3107 465778-18 האם אני יכול ללבנות אותו על רובר 620 טורבו ? האם יש לי מה לעשות איתו אם אני לא יכול לשים אותו על הרובר? זה טורבו שירד מגורר מטוסים גדולים מנוע דיזל. תודה מראש,
הודעה אחרונה מאת Avivio, -
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
נתקלתי במושגים האלו בהקשר של אימפרזות טורבו למיניהן ועמידה בהספקים. מה המשמעות של הביטויים הנ"ל? תודה.
הודעה אחרונה מאת andernalin_junk, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני רוצה לרכוש שעון דלק + פוד השאלה שלי האם אני יקנה את השעון דלק ?,ויגמר לי הדלק תידלק לי נורה שעומד להסתיים לי הדלק הכוונה שכאילו יש לי עוד 10 קמ עד שיסתיים והאם עם זה בכול השעונים או בשעונים מסויימים אשמח לשמוע גם מחיר לשעון ואיזה מותג לקנות תודה מראש רכב סובארו גאסטי 94 הזרקה מנוע 1200
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום. בימים הקרובים אני רוצה לקחת 106 ראלי לבדיקה. אשמח לקבל המלצות על מוסכים/אנשים פרטיים שמכירים את הרכבים האלה מיקרוב. בכוונה פתחתי את הנושא בפורום הזה בגלל שהרכב עם תוספות. (אם בכל זאת הנושא לא מתאים לפורום זה - עימכם הסליחה) תודה רבה.
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם, ברמה התיאורתית אודי 1800 רגילה 125 כ"ס שנת 2002 מה דרוש לשנות/ להוסיף בכדי להפוך אותה לדגם בעל 150 כ"ס? וכמה זה עולה כל העסק פלוס מינוס...? תודה רבה.
-
- 9 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום, ברשותי אימפרזה GT שנתון 99 עם טורבו VF22 רציתי לשדרג מעט את הספק הרכב ולהחליף טורבו, הייתי מעוניין לדעת האם מנוע וגיר סטנדרטי יוכלו להתמודד עם טורבו מסוג TD06 25G? תודה רבה לכל העונים!
הודעה אחרונה מאת TIG Motorsport, -
שלום. עקב פריצת אטם ראש מנוע החלטתי לבצע בראש שיפורי נשימה ( פורטינג). כמו כן חשבתי לגלח את הראש ליצירת קומפרסיה. מבקש עצתכם היכן כדאי לבצע פורטינג, ביניקה? או בפלטה? כמו כן כמה אוכל לגלח מהראש? ידוע לי שגילוח יתר מהראש יגרום לצילצולים במנוע. האם מישהוא יכול להמליץ על מידה כלשהיא לגילוח? תודה.
הודעה אחרונה מאת TA2, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום, אני רוצה לתפור צ'יפ לרובר 620 טורבו סטנדרטית ,אמרו לי שזה משפר את הביצועים ומעלה גדישה מה שהייתי מאוד רוצה לפי דעתי היא יכולה יותר מ0.8 בר... 1.האם קיים למחשב של הרובר 620 TI?? 2.כמה זה יעלה?? 3.עד כמה זה אפקטיבי??? תודה מראש,
הודעה אחרונה מאת fleshbone, -
-
אפשר להשיג לרכב הזה בקליות שקופות או כל מיני תוספות שישפרו מראה?
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום. אני רוצה להתחיל בפרויקט למוסטנג מבחינת יופי. כיום יש לי טמבונים מפיברגלס, שאני רוצה להחליף אותם לפלסטיק. שיפר כל האוטו מבחינת חוץ, אם זה טמבונים אנג'ל לייז, קסנון, הנמכה, גאנ'טים, צביעה או אפילו הרחבה של הבודי. אשמח לקבל על מקום אחד שמיתמחה בכל זה, ואם יש בעיה מבחינה חוקית. תודה.
- 3 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
יש לי פיג'ו 206 1.4 XT שנת 99 ידנית: כיום יש על האוטו גאנטים 14' אם צמיגים 175 על 65 שהצמיגים כמעט ומתים ולכן אני רוצה להחליף אותם. 1) איזה חברה של צמיגים מומלצת (תקציב עד 1500) לרכב זה? 2)האם שווה לי להגדיל מידה ל15'? 3)אם אני נשאר במידה הזאת האם שווה לעבור ל185X65 במקום מה שיש עכשיו?
הודעה אחרונה מאת Roman_Tmur, -
- 22 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
טוב אז ככך אחרי שירדתי מהפרוייקט של הקאווליר, אני מעוניין להתקין טורבו לרכב שיש ברשותי הוא: מיצובישי לנסר קלאסיק ספורט 2.0 2006. מצאתי כמה אפשריות באייבי: 1.http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=170403461916&viewitem=&_trkparms=algo%3DLVI%26its%3DI%26otn%3D2&category=33742 1.http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Mitsubishi-Lancer-T3T4-Turbo-Charger-Kit_W0QQitemZ350215651256QQcmdZViewItemQQptZMotors_Car_Truck_Parts_Accessories?hash=item518a7abfb8 הבעיה היא שכתוב שהטורבו מגיעה ל450+ כ"ס ואני לא רוצה מפלצת. השאלה היא כמה יעלה הפרוייקת לא כולל ישור קו (נעשה כבר) בלי צמיגים (נקנו חדשים). האם קיים בישראל קיט שמתיאם לרכבי?
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ראיתי שבחו"ל זה אחד הדברים הראשונים שעושים ל106 וגם בארץ הבנתי שלא חסר אנשים שנוסעים ככה. מישהו יכול לחוות דעה האם השיפור מורגש? למה ניתן לצפות מזה? הבנתי שאמור להכנס יותר אוויר. זה אומר שאני אצטרך איכשהו לפצות עם דלק? במידה ואני מוצא סעפת,מה אני צריך עוד על מנת להרכיב אותה (חיישן מצב מצערת וכו')?
הודעה אחרונה מאת deltaHF, -
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
צהריים טובים, שאלה כללית שמסקרנת 2 חברים שלי ואותי : בעיקבות מיקרים נישנים וחוזרים של תהיות לגבי סוג ודגם של ציפ ברכב שלהם. לצורך העיניין ,האחד בעל A3T והשני בעל WRX]שניהם בעלי ציפ ממה שידוע להם באופן כללי ,הבעיה של שניהם שהם לא יודעים איזה ציפ יש ברכב ואתמול בעיקבות שיחה של שלושתינו הם העלו בפניי את השאלה הזו,ולצערי לא היה לי מה להשיב להם.. בכ"א בזמנו לאחד נאמר שיש לו ציפ של ריבו,השני זורק לי באוויר אפסולוט. השאלה שלי היא פשוטה,איך אפשר לאמת איזה ציפ מותקן ברכב וזאת באמצעות אמצעים פשוטים ונגישים,[למשל האם דרך VAG COM,ניתן לקרוא איזה ציפ מותקן בA3 לצורך העיניין?] ממה שידוע וזכור לי ,האימפרזה גודשת 1.1 באר ,והA3 גודשת 1.2 באר. [יש לציין ששניהם מרוצים מת…
הודעה אחרונה מאת audi t, -
- 2 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, דגם מנוע בניסאן טראנו בנזין שנת 96 הינו KA24E ע"פ אתר אינטרנט מסויים, ברכב זה יש 103 כ"ס. אם אינני טועה, לניסאן SX240, אותו דגם מנוע, אבל ע"פ אתר אינטרנט יש לרכב 140 כ"ס. מישהו יכול להסביר ? האם המידע בידי הוא שגוי ? האם מדובר בראשים שונים ? מחשב שונה ? מתייחס למנוע עם קאמשפט יחיד. ב2 הרכבים נפח מנוע 2389 סמק. אם אכן המידע שבידי נכון, אז אני מחפש מנוע של SX240 עם מחשב וצמה, תודה.
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, ברצוני לרכוש פנסים אחוריים שקופים לרכב ומצאתי את הדגם שאני מחפש בebay. עכשו הבעיה היא שאני לא יודע עם החנות שמצאתי עושה משלוח לארץ ואם כן כמה יעלה המשלוח. בקיצור אני צריך עזרה ממישהוא שקצת מבין בזה,להלן קישור: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=120523693128&category=33716&_trksid=p4340.m263&_trkparms=algo%3DSI%26its%3DI%252BC%26itu%3DUCI%26otn%3D10%26ps%3D63%26clkid%3D7470649883808040599 אשמח לפרטים ועזרה..!
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום רב. התוכנית לי היא כזאת לקנות מונטה קרלו רגילה ולהשתיל לה מנוע סופרג'ארג'. השאלות שלי הם: אם השלדה תחזיק? אם אני צריך להחליף עוד כמה דברים ומה הם? המנוע שאני רוצה להחליף הוא 3800 סופרג'ארג', והמנוע הרגיל של המונטה קרלו הוא 3800 רגיל! אם יש לכם עוד כמה תשובות אני אשמח לשמוע! תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת kobyiso, -
- 15 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
טוב אז ככה אני מעוניין לקנות שברולט קוואליר במחיר 5000 ש"ח, ולהתקין טורבו שמתאים בדיוק לקוואליר. יש לי 3 שאלות: 1.כמה אני יצתרך להשיקיע ברכב חוץ ממחיר הטורבו (6000 ש"ח)?. 2.כמה כוחות סוס יוסיף הטורבו? בתודה מראש, בן.ד
הודעה אחרונה מאת y.bar, -
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם. בשבוע שבועיים האחרונים ליד איפה שאני עובד(איזור חוף שמן חיפה) יש מלא מוסכים, עומד שם רכב בנוי מדוקדק עד הפרטים הכי קטנים(אני יודע לזהות), שירוקו מדהימה שנת 83 בצבע סגול עם גנטים מהממים,בכלל כל הרכב במצב חדש לגמרי כולל הפנים,אין כלום מקורי,הרכב נמוך על הכביש,המנוע עם טורבו וכונס,נשמע רוצח! משהו מכיר את הרכב הזה או יותר נכון את הפרוייקט המדהים הזה? מצפה לתגובות ממי שיודע על מה אני מדבר.
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
ערב טוב. לאחר שנפרץ האטם ראש ברכב שלי. פורק כול הסעפת פליטה ומכיוון שהממיר שלי היה דיי גמור, הוחלט להוריד אותו! ברכב שלי יש דוד זרימה חופשית ופילטר פתוח+צנרת. אשמח לדעת כמה כ"ס בערך יוסיף לי הורדת הממיר,עם יוסיף בכלל? בברכה טל
הודעה אחרונה מאת אורן שרותי רכב, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
אפשר לעשות לאלפא 159 2.2 סלספיד טורבו ? הכוונה חדשה שנת 2010 . אני יודע שאת הגרסא הכי פשוטה 1.8 מקבלים עם טורבו אבל אפשר להוסיף באופן עצמאי טורבו ? אם כן , כמה זה עולה ? מה ההיתרונות לעומת החסרונות ? זה משנה צריכת דלק ואת הבלאי ? וזה שווה את הכסף ? תודה.
הודעה אחרונה מאת liav_s2000, -
-
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
רכשתי בשעה טובה פורד אסקורט קבריולט שנת 90 מנוע 1600 אני מעונין לדגם אותה ולכן יש לי כמה שאלות אשמח שתנסו לעזור לי 1}ראיתי שיש בקליות שקופות לדגם הנ"ל גם אחוריות וגם לוינקרים בחזית איפה אני יכול להשיג כאלה בארץ? 2}אין לאוטו מערכת אזעקה איזה דגם כדי להרכיב ? 3}היות והאוטו שרכשתי היה רוב הזמן עם הגג פתוח לוח השעונים שלו הלך מהשמש לוח של איזה דגם נוסףמתאים לו? 4}הדופן של הדלתות גם הם לא במצב תצוגה דופן של פורד אסקורט עם 4 דלתות יכול להתאים? אשמח לקבל טיפים נוספים לשיפורים לא רק חיצונים
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בס"ד לכל באי הפורום, שלום רב. ברשותכם, יש לי שאלה בנוגע לדיבורית בגולף החדשה. לא מזמן הזמנו גולף חדשה שאותה אנו אמורים לקבל מחר בעז"ה. ההורים שלי מעוניינים לשים דיבורית Bluetooth ברכב כך שאין צורך לחבר את הפלאפון לכלום, הרכב מזהה אותו אוטומאטית. דיברנו עם המוכר בצ'מפיון והוא אמר לנו שהעלות של התענוג הזה היא כ-3.5 אלף ש"ח. אבא שלי ערך קצת בירורים והבין שלמעשה, הגולף מיוצרת בגרמניה כשיש בתוך ה-"רדיו" (זה מן מסך כזה שדרכו שולטים על הרדיו, כל ה-GPS ועל עוד כמה דברים כאלו Built-in) כבר דיבורית מובנית, אך כשהרכב מגיע לארץ, מוציאים לו את השבב האלקטרוני הזה שמאפשר את הדיבורית Bluetooth הזו, וגובים ממך 3.5 אלף ש"ח נוספים במידה ואתה רוצה שיחזרו לך את אותו השבב כ…
-
- 4 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
כאשר מחליפים גלגל תנופה לאחד קל יותר מהמקורי יהיו בעיות בסל"ד סרק? זיופים וכל מיני בעיות. אשמח לתשובות! תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Yogevv, -
אוקיי למי שזוכר מהתרד האחרון והקודם שפתחתי פה בפורום[בעיות משחקי גדישה שניפתרו בעיקבות בריחות בצנרת שסודרו,ולאחרונה בעיות בגדישה נמוכה ועצלה של הטורבו אצלי [KO3] ולאחר שלא הצלחתי להיתגבר על התופעה בכוחות עצמי.] היום על הבוקר התייצבתי אצל אלי ואביחי[הבורקסים חיכו לי על השולחן ,חמים ופריכים,באתי בדיוק בזמן].אביחי ניגש ישר למאלכה בדק שוב ,בריחות,צינורות,דיאגנוזה במחשב,שבין היתר כללה בדיקות גדישה בכמה סוגי לחיצות,חיישנים תיקוני הצתה משאבת דלק לחץ בעמידות בלחיצות,הכל היה תקין,לאחר מכן חשדנו שוב בMAF,הוא הוחלף,לא עזר,החלפנו N75 לא עזר,האוטו נימצא בבסיסו תקין למהדרין. אביחי מתח עוד קצת וויסטגייט [3-4 כריכות לפני הסוף]ראינו שהרכב מגיב וגודש פחות או יותר כמו שהיה בהתחלה.…
הודעה אחרונה מאת asafay1, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, כמו שכתוב בכותרת, אני מתעניין בהסבת e34 (מדגם 520i) ל 525 (או אולי אפילו, חלילה ל 530 או 540). גיר ידני כמובן. בהמשך לשרשור הזה, אני מבין שהעניין אפשרי טכנית, אך יש בעיה חוקית. מישהו יודע מה הפרוצדורה בשביל לעשות זאת חוקית? מה הצ'קליסט? מה מונע? האם יש דרך לעקוף את המכשולים? נקודה חשובה: לא מדובר על רכב בשימוש יומיומי. ז"א לא תהיה בעיה להשביט אותו לתקופה לצורך פרוייקט ההסבה. ושאלת המשך, האם ניתן להסב 525 אוטו' לידנית? תודה, טל.
הודעה אחרונה מאת טלר, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
הרכב האצ'בק 99 ידני אני רוצה לעשות פרוייקט עם שיפט לייט, מצאתי בחיפוש כמה שקנו ולא התאים להם לרכב (מהשו עם צלינדרים מעל ל-4\6) איך אדע איזה לקנות?
הודעה אחרונה מאת PIT-STOP,
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 809 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- hunter22
- sperial
- SlowRide
- Chmimo
- 2pac
- גולדן191
- Itzik-b
- RedLabel
- zaf
- hans
- yoni162
- davemustaine87