שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי כמה שאלות בקשר לשיפור התנהגות במנועי TDI, כמו שהבנתי השיפור הוא משמעותי ומורגש אבל ישנם כמה בעיות כמו עשן יתר ולפני טסט צריך לפתור את הבעיה. השאלה היא כזאת, ישנם כמה אפשרויות לשפר צריבת תוכנה למחשב הרכב או לשים התקן נשלף המחירים של שניהם בערך זהים, אז מה עדיף? תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 21 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
בכל התקופה שאני נוסע על 18" בדרך כלל מורכב סט צמיגים של חברת ברידג'סטון פוטנזה. עברתי כבר 5 -6 סטים של צמיגים ובמידה שלי כל צמיג עולה הון תועפות ( 1K ). הפעם התקנתי צמיגים של חברת טויו דגם R1R, אני לא יודע אם הסט יחזיק יותר זמן מהברידג'סטון אבל קראתי שהדופן החיצונית יותר חזקה. אני יכול לומר הנסיעה הפכה מעניינת יותר - ההגה יותר חד, הבלימה התקצרה, בהעברות משקל קיצוניות הצמיגים פשוט נאחזים בציפורניים לאספלט, הרגשה כיפית עד מאד. תודה לאוראל על הכתובת לבחור ניפלא בשם גילי, הפנצ'רייה שלו ליד בית עובד. וכמובן תודה לגילי על השירות החם, השלמת הקאפה החסרה + פקקים לפרוייקט הבא שלי. מוצר באמת מדהים ! בברכה אסף.
הודעה אחרונה מאת נבדקי רכב, -
- 1 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, רציתי לדעת האם זה חוקי לשים פנסי לד קדמיים כמו שיש ברכבי אאודי החדשים, כלומר האם זה "עובר טסט" והאם זה בסדר מצד משטרת התנועה? חוץ מזה רציתי לדעת האם יש צורך לרכוש סט לדים מסויים לרכב מסויים? לי למשל יש מאזדה 6 שנת 2003 עם פנסי קסנון. האם תיהיה בעיה להרכיב ברכב שלי? או האם יש צורך לרכוש סוג מסויים שיתאים לקסנון? ושאלה ממש חשובה שבגללה ערכתי את ההודעה, האם יש צורך להחליף את כל הפנס או שזאת פשוט תוספת שמלבישים על הפנס המקורי? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
שלום לכולם וצהריים טובים, לאחר נסיעה דיי מפחידה אתמול החלטתי שאני חייב לעשות משהו עם האחיזה של הרכב! הרכב מסוג מיצובישי גאלאנט שנת 2001 גרסאת הספורט, קצת רקע למה אני מחפש ומה הבעיות שבהן נתקלתי עד עכשיו: קודם כל לרכב יש בריחת אוויר בגלגל השמאלי אחורי, מה שאני מאמין שגרם לרכב שלי לצאת להחלקה אתמול. אז אני צריך בעיקרון עזרה בכמה דברים, הראשון מבניהם הוא בחירת צמיג טוב שיאחוז ויחזיק לאורך זמן, חשבתי על ה TOYO T1R אבל המידת צמיגים שלי היא 195/60R15 ולפי הAUTODATA אין אפשרות למידה גדולה יותר ככה שאני בבעיה בקשר למידת הצמיגים שלי, יש מה לעשות עם זה? לרכב כזה ממש לא מתאימה המידת צמיגים הזו אולי לנסות לאשר מידה גדולה יותר לג'אנט ולצמיגים? כי צמיגים ספורטיביים לא …
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
בוקר טוב לכולכם, נתקלתי בצ'יפ הבא: http://cgi.ebay.co.uk/ALFA-ROMEO-156-GT-GTV-2.0-JTS-16V-185HP-231NM-chip_W0QQitemZ250598686748QQcmdZViewItemQQimsxq20100319?IMSfp=TL100319115002r21509#ht_500wt_1182 הספק המנוע היום (המוצהר) הוא 165 כ"ס. הצ'יפ הזה טוען לתת עוד כ20 כ"ס. מכיוון ואני לא מבין בזה כלום (!!), הייתי שמח לשמוע את דעתכם. מי יכול לבצע התקנה של הצ'יפ הזה? איזו השפעה יש לו על אמינות הרכב באופן כללי? (אם בכלל..) תודה רבה! טל.
-
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני לא למדתי מכונאות אך אני מתעניין בזה רבות לאחרונה, הייתי רוצה כמה הבהרות לגבי תצורת טורבו ואלמנטים שמשתייכים לקבוצת השיפורים הנ"ל מה ההבדל בין טורבו רגיל למגדש על מה ההבדלים בין פורקי לחץ BOV ו DV ( blow off valve and dump valve ) מהו TWIN TURBO טורי ומהו TWIN TURBO מקבילי מה השימושים שלהם ומה מהם יותר אפקטיבי לקבלת יחס דחיסה גבוה נ.ב אם שאלתי משהו מובן מאליו או לא קשור אנא ענו אנא ענו לי ללא התחכמויות ! תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת kookoo, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום! הלאון 1800 הרגילה מגיעה עם חישוקים 16 אינצ'. אני מעוניין לשנות ל 17 אינצ'. שמעתי שבמקור, היו דגמים כאלה עם חישוקי 17 אינצ' אך זה לא היה מוצלח כי הרכב היה קשה על הכביש ולכן חזרו ל16 אינצ'. האם זה נכון? מישהוא שמע משהוא כזה?
הודעה אחרונה מאת Roni_Y, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שבוע טוב. מדובר בצ'יפ הזה: http://cgi.ebay.com/VW-Golf-Passat-1-8-TSI-TFSI-Audi-A3-A4-A5-TT-Seat-chip_W0QQitemZ250599492111QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item3a58e4ca0f בארץ הוא יקר משמעותית (לפחות פי 5). האם מומלץ/כדאי/מתאים? תודה למגיבים. ליאור
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
יש לי שאלה תאורתית, במידה ומחליפים מנוע האם ניתן להרכיב מנוע של (1.6)XS או כל מנוע אחר של פיג'ו 206 במידה וכן האם ניתן להרגיב מנוע משנתון אחר למשל על רכב שנת 99 להרכיב מנוע של שנת 2003... אם כן האם ניתן לאשר דברים כאלה ברישיון ואיזה עוד מכלולים צריך להחליף על מנת לעשות שינוי כזה?
-
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום ! השאלה שלי היא כזאת : מדובר על איביזה קופרה 2007 . ברכב יש תוכנת ניהול מנוע שונה והייתי רוצה לשים לו אינלט מסיליקון צריך לשונת את התוכנה לאחר ההרכבה של האינלט ?? ובמידה ויש לי כבר אינלט איפה אני יכול להרכיב אותו(רצוי אם יש מקום בדרום - באר שבע והסביבה) ? תודה !
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
שלום שמי רותם, חדש פה, ומבין ברמה מאוד בסיסית ברכבים. מעוניין להכנס חזק לתחום הנהיגה המוטורית ובינתיים יושב באתר ומכין שיעורי בית. למדתי לא מעט מושגים בתחום השיפורים לרכב שלא הכרתי מעולם ועכשיו הבעיה היא אחרת. מה חוקי ומה לא? על מה יכולים להוריד אותי מהכביש? מה לא עובר טסט? מה כן אפשר לאשר, וכמה זה עולה? אני מדבר על כל סוגי השיפורים מטורבו, פורק לחץ, מוטות מייצבים, קפיצי הנמכה, צמיגים וג'אנטים, קמשאפטים, צנרת 2.5', דוד זרימה חופשית וכו'.. תודה על העזרה.. שבוע טוב
הודעה אחרונה מאת maxpower, -
-
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי לכולם! אני מעוניין לרכוש ג'אנטים איכותיים , הבעיה היא לא רק המבחר המצומצם שיש בארץ , אלא שאם כבר יש מבחר הוא פשוט לא מתאים לי לרכב . אלו המידות (שניהם עדיף בקוטר 17" , אפשר גם 18" , מרווח ברגים 5x114.3) : קדמי ברוחב 7" עד 8" ובאופסט מ-48+ עד 57+ . אחורי ברוחב 8.5" עד 9.0" ובאופסט מ-45+ עד 49+ , או ברוחב עד 9.5" ובאופסט מ-50+ עד 54+ . אין בעיה להמשיך ולהגדיל רוחב אם מגדילים אופסטים , אבל גם ככה מדובר באופסטים מאוד גבוהים (מקורי 55+ 7" קדמי , 65+ 8.5" אחורי) . המראה חשוב מאוד , אבל יותר חשוב שהג'אנט יהיה איכותי מאוד וקל מאוד (המקורי מיוצר ע"י אנקי) . בינתיים האפשרות הטובה ביותר שיש בארץ היא ה-OZ Ultraleggera , אבל אני לא ממהר לעלות ל-18" ומשום מה לא …
הודעה אחרונה מאת DavidCivicSi, -
- 7 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי סיאט לאון שנת 2008 ואני רוצה לשפר אותה מבחינת מנוע על האוטו יש 160 כ"ס לפי הוראות יצרן ואני רוצה להעלות את ה כ"ס מה אני אמור לעשות ואיפה ??? תודה !! שגיא .
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם: אני דיי חדש בתחום השיפורים ויש לי שאלה קטנה למביני עניין, אני מודע למפוח החשמלי הדי מצחיק לדעתי שמוכרים בEBAY ומפםילים הרבה אנשים בפח- לא ל"טורבו" הזה אני מיתכוון. פשוט ראיתי שבתחום הטיסנאות יש מנועים ממש מטורפים מנועי הבראשלס שמגיעים קרוב ל60K סל"ד ומשמשים טיסני סילון למשל ראיתי שיש "מאורר" (לא יודע איך ליקרוא לו אחרת) 100MM עם מנוע בראשלס ונאמר עליו שהוא מייצר דחף של 3 ק"ג רציתי לדעת מה המשמעות של זה? האם דבר כזה יכול לדגדג מנוע קטן מימדים כמו 1.4L ברגע מסויים? כמו אופי הפעולה של ניתרו- רק בזמן האצה למיספר שניות. נא לא ליקפוץ ישר וליסטות מנושא הדיון- השאלה שלי רק טכנית- מה המשמעות של מאורר שמייצר דחף של 3 ק"ג ואני מעריך שההספק של הא…
הודעה אחרונה מאת hwgeek, -
- 12 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
טוב חברים הרגע הגדול הגיע, הזמנת הרכיב הסופי, ההתלבטות שלי קשה, והכל בגלל ערן (כן גומר, אתה אשם) בקטגוריה הזאת, איזה מגדש עדיף לדעתכם ולמה? היעד העיקרי הוא אמינות, עוצמה וזמינות מקסימלית. כבר יש לי כיוון מסויים אך אני עדיין רוצה לשמוע את המומחים שבינכם, ויש פה הרבה, אולי תצליחו לערער את דעתי כפי שערן עשה. HKS T04z Garrett GT4088R Garrett GT4294R תודה רבה לכולכם. שבוע טוב
הודעה אחרונה מאת =Adi=, -
סליחה על הבורות אבל מה זה אפטר מרקט? נגיד פנסים אפטר מרקט וכו'. תודה.
הודעה אחרונה מאת takingg, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אני מחשיב את עצמי כאוהד לא קטן של מכוניות שרירים. אני שוקל להתחיל פרוייקט הזוי משהו על ונדורה(כן כן, שמעתם נכון). האם יש למישהו מושג לגבי פרוצדורת ייבוא מנוע מחו"ל( http://www.gmperformanceparts.com/ ) לארץ וגבלת אישור ותקינה להתקנתו ברכב הנ"ל? אני מדבר על אחד ממנועי ה SMALL BLOCK 350/383... או איזה LS גדוש...
הודעה אחרונה מאת celica gt-i 16v, -
-
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום רב לכל המשפרים . ברשותי הונדה אקורד שנת 94, מנוע 2.2 , אוטומטית. הרכב נמצא אצלנו הרבה זמן, והיות ואנחנו מרוצים ממנו, אז אנחנו לא מעוניינים להחליף אותו אפילו אם נרכוש רכב אחר. הדבר היחידי שמפריע לי ברכב זה עניין הכוח הזמין בהאצות מהמקום. כרגע אני בתהליכי חיפוש אחרי גיר רגיל שיתאים לרכב, אבל לפני שאני מחליף גיר, אני מעוניין לברר לגבי החלפת מנוע. המנוע הקיים ברכב כרגע מסדרת F22A8 שבמקורה הוא 150 כ"ס, שכרגע לא נשארו מהם כ"כ הרבה . רציתי לדעת איזו סדרה של מנועים תתאים לרכב הנ"ל, באותו נפח או עם חריגה של 200 סמ"ק לכל כיוון, כמובן בעל הספק יותר גדול. לא אכפת לי לבצע ייבוא מחו"ל במידת הצורך. חשבתי על מנוע הפרלוד VTI לאחר שמישהו שאני מכיר מהמרכז ביצע פרוייקט כזה על ר…
הודעה אחרונה מאת Sameer_tuning, -
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
עכשיו חזרתי מנסיעה עם האוטו וכל בור הרגשתי שכל האוטו זז אני רוצה להחליף בולמים איזה כדי ומומלצים? אצל מי כדי להחליף ?אני מהקריות האוטו מגיב יפה לכל לחיצה על הגז אבל חסר לי כוח נוסף במה כדי להתחיל ? התקציב די דל עכשיו משהו כמו 5000 שח
הודעה אחרונה מאת לירוי1, -
החלפת קמשפט במיצובישי 1 2 3
מאת zohar_p1- 32 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
שלום לכם. יש ברשותי מיצובישי לנסר 2006 ידנית נפח 2000 ורצה המזל ויש לי את האפשרות להחליף את הקמשפט לקמשפט של איבו 8. רציתי לדעת איפה אפשר לעשות טיונינג? ואם בכלל כדאי לבצע את הפעולה? כמה כוח סוס זה אמור להוסיף לי? ומה הצרות שצפויות לבוא? תודה
הודעה אחרונה מאת zohar_p1, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
ברשותי גולף 1.6 ידני שנת 2001. שמעתי והציעו לי בעבר לשים סופרצארגר. השאלה אם הפרוייקט אכן אפשרי, מה הן העלויות לפרוייקט כזה והאם זה ייגרום נזק כלשהו למערכות הרכב? במידה והפרוייקט לא אפשרי, מה הן אופציות השיפור ההתחלתי שמוצעות לי? נכון לעכשיו הרכב סטנדרטי לחלוטין עם 80 אלף קילומטר. תודה רבה לכולם.
הודעה אחרונה מאת Gunner, -
-
קפיצי הנמכה 1 2
מאת omri888- 16 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
מישהו יכול להסביר לי מה זה נותן לי? חוץ מזה שזה מנמיך את האוטו.
הודעה אחרונה מאת E&A-AUTOSPORT, -
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לחבר יש VR6 טורבו עם ווסגייט חיצוני. עד היום הכול היה בסדר הוא עובד עם בוסט קונטרול, שהבוסט קונטרולר מכובה הוא גודש חצי באר,LOW 1 BAR HIGH 1.5 BAR עכשיו תופעה מוזרה התחילה חו לא משנה מה שהבוסט קונטרול מכובה או דלוק הוא גודש 1.8 2 באר כמובן שזה מסוכן. עכשיו ניתקנו את הבוסט קונטרולר וגישרנו את שני הפיות של הווסגייט חיצוני ואמרו לנו שזה אמור לתת מינימום ועדיין לא נפתרה הבעיה. האם יכול להיות שהווסגייט החיצוני נדפק או הקפיץ שלו? ואם כן האם ניתן לתקנו?
הודעה אחרונה מאת GT-TURBO, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום תקנו אותי אם אני טועה,אני פשוט לא מבין כל כך במדידת צינורות כשאומרים 60mm & 102mm מתכוונים : גודל 60mm הכניסה = 3 צול - וגודל 102MM היציאה = 5 צול ? ותודה מראש
הודעה אחרונה מאת מילאנו בר, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כמה סוסוני אמורים להתווסף בשל השיפורים הבאים: צנרת שלמה עם ממיר ספורט ודוד אחורי , קולר חזית 60*30*5 , אינלט ומניפול ? לאוטו כבר יש ציפ של אבסולוט . והאם אני אצתרך לעשות כיוונים חדשים בתוכנה עקב השינויים ?
הודעה אחרונה מאת petilon, -
- 3 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
הרכב הוא פאסאט שנת 00' 1.8T טיפטרוניק עם 157 אלף. אני מדבר על סטייג' 1. תכתבו לי מה דעתכם, על בסיס ניסיון (עדיף), או על בסיס ידע. אני מעוניין בהתקנת אחת התוכנות. איו חשיבות למחיר. יש לי הצעה על כל אחת מהתוכנות.
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
התערבות על מכוניות : ROVER 214SI ידנית 1600CC 111HP. 1997 אוטומט קווליר 115HP 2200CC . 1996 ROVER 620SI 134HP 2300CC אוטומט . 1997 היתערבות זה העים אחד מהרוברים יותר מהירה וחזקה מהקווליר .
-
- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שמתי לב כי הרכב שלי אינו חד ומדויק מבחינת היגוי וכי זוויות הגלגול של הרכב בפנייה גדולות מדיי, עד כדי כך שאני מאבד את תחושת היגוי בפניות חדות. (כמו לדוגמה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=294793) כרגע הרכב נעול בצמיגי 195/65/15 Dunlop מדגם SP Sport 200 בני שנה וחצי אך הם אמורים להיות מוחלפים בזמן הקרוב מאוד ליוקוהמה 195/65/15 C-Drive. הרכב כעת עם 135K ומעולם לא הוחלפו לו הבולמים לפי תיעוד הטיפולים. בבדיקה האחרונה במוסך לא נמצאו תקלות במערכת המיתלים או נזילות בבולמ"ז, אבל לפי התנהגות הכביש הנוכחית של הרכב נראה לי כי הם בסוף חייהם. לאחר קצת עזרה מהפורום השכן "טכני, אחזקה וטיפולים", החלטתי להחליף אותם בבולמי בילשטיין המיוצרים עבור מרצדס אך קשיחים יות…
הודעה אחרונה מאת Haim_gds, -
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם ברצוני לדעת איך מכוונים את הבולמים? יש לי בולמים של קוני קוילאוברים צהובים,ואני רוצה להנמיך קצת את הרכב,ממש טיפה,כי יש לי תחושה לא טובה בקשר לכיוון שלהם,נראה לי צד אחד יותר גבוה מהצד השני,ואני רוצה לישר את הכיוון שיעמדו על אותו גובה ניסיתי היום להזיז עם ידית הברז שקיבלתי יחד עם הבולמים וזה לא זז,אני מפחד לשבור את הידית הברז. יש מצב שצריך אולי תפתוח את הבורג העליון קצת כדי לכוון? ובדרך כלל על כמה צריך להיות מקדימה ומאחורה? תודה רבה ושיהיי שבוע טוב לכולם.
הודעה אחרונה מאת proxima, -
מתלי קוילאובר
מאת torati- 8 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לכולם, רציתי לדעת מה ההבדל בין מתלים רגילים למתלי קויל אובר. הבנתי שבקוילאובר יש אופציה של הנמכת הרכב בערך ב 30 סנטימטר,אבל ממש לא מובן לי מה היתרון בהנמכת הרכב לרמה כזאת,חוץ מהמראה הספורטיבי המרשים... תודה לכל המגיבים..
הודעה אחרונה מאת yohann,
-
מי מחובר 3 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 1,284 אורחים (הצג רשימה מלאה)