שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מחפש ציפ ל ROVER 620 SI .
הודעה אחרונה מאת y.bar, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לקנות מפירוק ספויילר למיצובישי לנסר 2001 . למישהו ידוע על מקום שאפשר לקנות באזור חולון ? תודה
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 9 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
לא הצלחתי למצוא שום תשובה בכל אתר בחו"ל או בארץ האם ניתן להתאים ג'אנט ברוחב 8 אינץ (15 אינץ בגודל) לHGT בלי התאמות מיוחדות - ספייסרים, הוצאת כנפיים למיניהן וכ'ו ? הייתי היום בצמיגי אברוס והוא אומר ש80% שזה יכנס בלי התאמות אבל לא מוכן לתת אחריות לזה ושזה יהיה על אחריותי אני אשמח לשמוע רעיונות... חשוב להדגיש שהרכב מונמך 35 מ"מ
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לאחר חיפוש בפורומים, לא מצאתי תשובות. בקרוב אני עומד להעביר את הרכב טסט. האם כדאי להחליף את החישוקים (מבחינת עלות הרישוי והפרוצדורה) לפני הטסט, יחד איתו או אחריו? מה הפרוצדורה של החלפת חישוקים והאם זה להעשות בטסט?
הודעה אחרונה מאת amir74, -
שלום לכולם לא מזמן רכשתי לנציה דדרה 1.8 לפרויקט שיפור עבודה בסיסית אני עושה במו ידי (תחביב) הגעתי למצב של להחליף קלאץ' והחלטי לעבור לקלאץ' קראמי במקום להרכיב עכשיו פשוט ולאחר מכן לעבור לקרמי המטרה :"פתיחה חזקה והעברת הילוך זריזה ביותר" האם לשם כך אני צריך גם קויק שיפט? ואם יש למישהו הצעות מחיר אשמח לקבל בפרטי או בטלפון 0543054092 תודה
הודעה אחרונה מאת הייכל, -
קיט טורבו
מאת מאור_מורדוך- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
רציתי לדעת עם הקיט הזה שווה משהו : http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=350256832959&viewitem=#ht_5081wt_939 הוא לרובר 620 SI .
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי ראלי 96. וקיבלתי הצעה לקנות כיסאות ספורט ספרקו מדגם EVO 2 . זוג ב2300 במצב חדש חדש.באקטים בלי מתאמים בלי כלום.ביררתי אצל בחור שמתקין כיסאות כאלו והוא אמר 400 +- . עכשיו השאלה שלי אם מיבחינת מחיר זה שווה ? האם זה מחיר טוב מאוד/סביר/גבוהה ולא כדאי. תודה.
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם , מחפש אנג'ל אייז לדהייו לגנצה איכן ניתן לרכוש .דיברתי אם כמה סוכנים ביד 2 ואין לאף אחד אשמח אם תעזרו .
- 9 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכם. רציתי להתייעץ איתכם בנוגע למוטות גישור (STRUT BRACE), כידוע לי או לפי הבנתי מוטות גישור / אנטי רולים משפיעים רבות על התנהגות הרכב, בין עם זה נהיגת מסלול, דריפט, או סתם נהיגה רגילה. למיטב הבנתי מוטות הגישור ( STRUT BRACE ) ברכב גורמות להפחתת זוויות הגילגול בכניסה לפניות, במיוחד בנהיגה ספורטיבית ששם זה מורגש ההבדלים בין לנסוע עם לבלי. התייחס כרגע למוטות גישור : קיימים סטראט בר קידמי עליון, אחורי שממוקם בבגאז' בדרך כלל, ותחתון מתחת לרכב בחלק האחורי לפי מיטב זיכרוני. נ"ב, אני מעלה את הנושא כי אני בעלים של רכב בעל הנעה קידמית ולוקח את הרכב למגבלות שלו, ועדיין לאחר שיפורי אחיזה ( צמיגים DIREZZA DZ101, BILESTEIN B8, וקפיצים EIBACH , סט של מוטות גישור STRUT B…
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
- 3 עוקבים
- 25 תגובות
- 4 אלף צפיות
למישהו פה יש ניסיון עם הוספת שפריצר מיים לאינטרקולר בסובארו GT. אני בונה רכב ראלי לקטגוריה GT/WRX ומתלבט אם כדאי להוסיף את האופציה הזו שמותרת בתקנון אבל לא בטוח כמה זה משמעותי וכמה זה שווה את ההתעסקות שאומרת: א' לסחוב איתי ליטרים של מים לכל מרוץ, ב' אף פעם לא יהיו לי מיים במיכל של הווישרים. אשמח לקבל התייחסותכם. תודה נדב
הודעה אחרונה מאת FifthGear, -
- 25 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אני רוצה לקבל המלצה לצמיגים במידה 185.60R14 שכל צמיג יעלה עד 400 שקלים. תודה רבה לעוזרים (:
הודעה אחרונה מאת smallars, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום היתי רוצה לברר לגבי התקנה של שואב (לא יודע את המונח המדוייק) RAM AIR ולשלבו אם פילטר אין בוקס. האם פעולה כזאת תתן תוצאה/ שיפור/החמרה של הספק/תגובת דוושה? במנוע אטמוספרי. אני בעל איביזה חדשה 1.6 ידנית. אני מתכוון למשהוא שדומה ל CARBONIO של APR אבל לא קיט שלם אלה רק הקצה שלו. בגלל שלפי מיטב הבנתי אין טעם להתקין במנוע אוטמוספרי קונוס משום שהוא ישאב אך ורק אוויר חם וההספק ירד. לכן אני שואף להגדיל את כמות האוויר הנשאב מלפנים, משום שבאיביזה יש כבר מין סוג של RAMAIR קטן אני מחפש להמשוך באותו כוון. והאם יש פטרונות יותר זולים אני לא מחפש קרבון מיצידי פלסטיק. כמובן במחיר צנוע יותר. קיט יעודי לא קיים לרכב שלי.
הודעה אחרונה מאת BobbyMiata, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
היתחדשתי בקפיצים חדשים לרכב !ברצוני לשתף אותכם בכמה תמונות
הודעה אחרונה מאת ETAVZ3, -
-
- 2 עוקבים
- 85 תגובות
- 28 אלף צפיות
שלום חברים. כפי שאתם בוודאי יודעים ,מנועי ה 1.8-T הינם מנועים חזקים ועמידים במיוחד. ממנוע כזה,אשר מפיק 150 -180 כ"ס במקור ,ניתן להפיק כ 350 כ"ס ,ללא כל צורך בחיזוק או שינוי מכלוליו הפנימיים של המנוע (תלתלים ,קראנק,ראש,בוכנות וכו"ב). עמידותו של המנוע ,הפכה אותו לפופולארי מאוד בעולם ולחובבי השיפורים בעיקר... היום,אנחנו מלווים פרויקט שיפור שכזה,בסופו אנחנו מתכוננים להכפיל את הספק המנוע . לצורך כך ,ערכנו רשימת קניות" צנועה" והרי היא לפניכם: 1.מגדש טורבוGT-28 RS מתוצרת חברת ,GARRET 2.סעפת פליטה בהזמנה אישית (גיא סרדין) 3.צנרת פליטה בבניה אישית מתוצרת ART PREFORMANCE (אסף ורונן) 4.צנרת יניקה בבניה אישית ,גם היא מתוצרת ART PREFORMANCE 5.מזרקי דלפי 440 CC …
הודעה אחרונה מאת AC/DC, -
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
http://global.ebay.com/Mod_Chip_Resistor_5-25bhp_rover_100_2000_2200_600_city/260594889325/item זה לרובר 620 SI . ורציתי לדעת מה זה הציף הזה.
הודעה אחרונה מאת d.j benyosef, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ערב רב לכולם לרוב אני לא כותב פה, אלא בעולמות מקבילים חבר ביקש ממני חו"ד על יצרן הצ'יפים הזה http://www.chiptuning.com/index_en.html אשמח לדעותיכם המלומדות ד"א המועמד לשיפור הוא ברלינגו 1.6HDI בהספק 90 כ"ס שאו ברכה
הודעה אחרונה מאת glglz, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
רפרפתי במאמר (המצויין) של מוטי (+תרגום של רוני) בנושא התנהגות ומתלים. שמתי לב שיש מוט מגשר (Strut Brace): קידמי עליון - מחזק את החלק הקדמי של השלדה ולכן מפחית היגוי יתר קידמי תחתון - למה צריך אותו? לא משיג את אותה תוצאה כמו של הקידמי עליון? אחורי - מחזק את החלק האחורי של השלדה ומפחית תת היגוי. לאן בדיוק הוא מתחבר? שני בתי הבולם מאחור נגישים מתא המטען?
הודעה אחרונה מאת R3load, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם, האלפא שלי בתהליך שיפוץ וכחלק ממנו חשבתי לבנות צנרת חדשה מנירוסטה. יש לציין שאין בעיות עם הצנרת הקיימת (המקורית),היא פשוט מחלידה לאיטה כמו כל ברזל בן 25 שנה. המנוע שיושב על הרכב הוא 1500 בעל שני קרבורטורים כפולים. הצצה לצנרת ניתן לראות בתמונה המצורפת, אם יהיה צורך אני אצלם ואעלה עוד תמונות. הצנרת הקיימת בנויה בתצורת 4-2-1 עם שני דודים,אחד לאחר חיבור כל ארבעת הצינורות ואחד בקצה האגזוז. הייתי מעוניין לקבל צליל קצת יותר עסיסי מהרכב אך עם זאת שניתן יהיה לסוע עליו גם נסיעות ארוכות בלי שיציק הרעש ויאפשר לי גם לשמוע מוזיקה בפנים הרכב. על הרכב אינו מורכב (ולא יורכב) טורבו לכן אני לא מצפה לתוספת הספק או משהו בסגנון,רק קופץ על ההזדנות ניתן לאמר. חשבתי …
הודעה אחרונה מאת RACEPAK, -
-
- 2 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום רב בדקתי באי בי לCHIP לרכב ,וזה מה שמצאתי http://cgi.ebay.co.uk/Diesel-Tuning-Performance-Chip-Mercedes-Class-C-CDI-/260454030802?cmd=ViewItem&pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3ca4451dd2 זה מועיל במשהו? יתן שיפור כמו שנרשם, או שזה סתם בזבוז כסף? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת CH@OS, -
- 6 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום לכולם. אחרי שנה וחצי וכמעט 40K קילומטרים, כניראה שהגיע הזמן להחליף צמיגים, מה גם ש 2 מסמרים ביחד נכנסו באותו גלגל, מה שנתן את הדחיפה. בכל אופן, בפנצ'ריה הציעו לי את ה toyo proxes r32, במחיר של 520 ש"ח לצמיג. ניסיתי לחפש קצת ברשת, מצאתי ב 557 לצמיג, אבל גם לא מצאתי שיותר מדיי אנשים קנו את הצמיגים הנ"ל. האם אפשר לקנות אותם בראש שקט? אני חייב לציין שהצמיגים המקוריים ( Bridgestone Potenza RE040 ) הם פשוט מעולים.
הודעה אחרונה מאת ניב, -
- 12 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום הנכבדים, מרצדס C200 CDI 2005 1. אני מעוניין לרכוש צמיגים חדשים לרכב, הומלץ לי על ידי הפנצ'ריה על צמיגי toyo tpt proxes 88H במידה 205/55 R16 בעלות של כ 380 ש"ח לצמיג כולל איזון, הרכבה ומע"מ. חיפשתי בפורום וראיתי שהביקורות צוננות, חלק אהבו וחלק פחות. הרכב הוא הנעה אחורית ובעל מומנט לא מבוטל לכן מפרפר לעיתים בפתיחה, כמו כן, הESP עובד שעות נוספות. השימושים הם כרכב משפחתי עליו אימי נוסעת לעבודה (והחליקה כבר כמה פעמים עם הנוכחיים) ואני קצת יותר משתולל עם הרכב. האם מומלץ?במידה ולא, מה כן? התקציב כ 1500 ש"ח. 2. אותו פנצ'ריה הציע לי 4 ג'נטים מגנזיום מקוריים של מרצדס בעלות של כ 2000 ש"ח לארבעתם (כולל מנעול נגד גניבות או משהו כזה). אני מאוד …
הודעה אחרונה מאת CrashZone, -
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
כרגע בבעלותי סאאב 9-3, כשרכשתי את הרכב הוא עמד על כ175 כ"ס, והחלטתי לשדרג ע"י שדרוג התוכנה של המחשב, הלכתי עם BSR שהעלה את ההספק למשהו כמו 200 כ"ס (תאורטית). ההבדל היה מורגש באופן מיידי והייתי מאוד מרוצה. השדרוג התבצע בבית - קיבלתי מהם את הPPC שלהם, עדכנתי לתוכנה החדשה ביותר דרך המחשב, חיברתי לשקע הדיאגנוסטי (מתחת לדשבורד) ולאחר כמה לחיצות המחשב עודכן. אני לפני החלפה של הרכב, כנראה ללאון FR או SPORT UP מהשנתיים האחרונות וחשבתי לבדוק יותר לעומק הפעם - יש חברה מומלצת יותר לשדרוג של הרכב הזה? בלאון זה קריטי כי הSPORT UP מגיעה עם 185 כ"ס וBSR אומרים שהם מעלים אותו ל245, שיפור עצום של 60 כ"ס...
- 23 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
אחרי מספר לא מבוטל ,של שיפורי מנועי ה TFSI ה"רגילים"(200כ"ס),הגיעה היום גם S-3 ,להתנסות בתוכנה משופרת מבית GIAC . לאלו שלא יודעים ,חברת GIAC הינה חברה המתמחה בתוכנות משופרות לרכבי VAG , ונחשבים למובילים בתחום! התהליך ארך כ 50 דקות,כאשר אנו מגבים את התוכנה המקורית,שולחים הזמנה ל GIAC ומקבלים בעבור 20 דקות,מספר קבצים משופר לרכב הספציפי הזה. בעל ה S-3 ,בחר בתוכנה המתאימה את עצמה אוטומטית ,גם לדלק באוקטן 95 וגם לדלק באוקטן 98 . התוכנה ,מעלה את הרכב מ 265 כ"ס ל 330 כ"ס !! הרכב נכנס לעבודה: גיבוי למצבר: בנוסף ,רכש בעל הרכב שלט (FLASH HOLDER) המחבר לשקע הדיאגנוזה של הרכב,ומאפשר לבעל הרכב "ניוד" בין תוכנות 98 אוקטן ל104 אוקטן ,אפשרות החזרת…
- 5 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
לאחר המתנה ארוכה,קיבלנו היום תוכנה לפונטיאק סולסאטיס.למען האמת ,היתה התענינות רבה בנושא,אבל עד היום עדיין לא עשינו אפילו רכב אחד ולא יכלנו להביע את דעתנו על מהות השיפור. עד היום. קצת אינפורמציה:הרכב,מגיע מקורי עם מנוע 2000 טורבו ומפיק 264 כ"ס. תוכנת ניהול המנוע ברכב שודרגה ע"י חברת "אפסולוט"והרכב יצא מכאן ,בדריפט מטורף(הנעה אחורית) ועם 300 כ"ס! השדרוג בוצע דרך שקע הדיאגנוזה ולא השאיר כל סימן. מכיוון שזו הסנונית הראשונה,חשבנו שתרצו לדעת.
הודעה אחרונה מאת itamareiny, -
- 5 תגובות
- 10 אלף צפיות
בוקר טוב האם יש חנות/יבואן לפילטר K&N בארץ? (חיפוש באתר זה + גוגל לא הניבו את המצופה) מצאתי רק מוסך שיפורי ג'יפים ומוסך טרקטורונים שמציעים דגם ספציפי. אגב, מעוניין לרכוש קיט יעודי ל- MGF מסדרת 57i. בתודה מראש אורן
הודעה אחרונה מאת oren, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום. ברשותי הונדה האצבק 93 שלא משנה מה יש לה כרגע במנוע אני רוצה להחליף אותו לK20. השאלה שלי איפה אני מוצא כזה?? ואם צריך התאמות או שהוא יושב בול?
הודעה אחרונה מאת D.A 91, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מה קורה? אני מחפש צמיגים לרכב מסוג סוזוקי בלנו שנת 98. הרכב משפחתי, בלי שום שיפורים, סטנדרטי לחלוטין ולכן לא צריך משהו משוגע. התקציב: 250-300 ש"ח לצמיג. איזה חברה אתם ממליצים להרכיב? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום יש לי הונדה שנת 93'. ואני רוצה בבקשה הצעת צחיר על כמה ג'אנטים שראיתי אותם בpit-stop הם של LENSO הנה הדגמים:(D1R)(DS-5) אלה הדגמים מי שיכול עזור לי אודה לוו מאוד הנה המידה של הצמיג 195/50/15
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
מה נותן הוספת פורק לחץ לרכב שהוא לא טורבו? מדובר על רכב בנזין עם נפח 2000 סמ"ק, גיר אוטומט
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני רוצה להשאר עם מנוע אטמוספירי מה בכל זאת אפשר לעשות במנוע הזה כדי לקבל שיפור מורגש בביצועים? התקציב הוא עד 10000 שח
הודעה אחרונה מאת Avia,
-
מי מחובר 42 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 916 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- MRobot
- tuple
- T_A
- mikyl
- דניאל1983
- לירון .ה.
- yoav911gt2
- SlowRide
- GTאי
- Nico62
- natco
- D4K