Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רפרפתי במאמר (המצויין) של מוטי (+תרגום של רוני) בנושא התנהגות ומתלים.

שמתי לב שיש מוט מגשר (Strut Brace):

• קידמי עליון - מחזק את החלק הקדמי של השלדה ולכן מפחית היגוי יתר
  • קידמי תחתון - למה צריך אותו? לא משיג את אותה תוצאה כמו של הקידמי עליון?
  • אחורי - מחזק את החלק האחורי של השלדה ומפחית תת היגוי. לאן בדיוק הוא מתחבר? שני בתי הבולם מאחור נגישים מתא המטען?

פורסם
לאן בדיוק הוא מתחבר? שני בתי הבולם מאחור נגישים מתא המטען?

בהחלט. הנה מספר תמונות ברכבים עם תצורות שונות (האצבק וסאדאן).

ולקינוח, מישהוא פעם ראה סטראט-ברייס לגיר?

זה במקרה לדיפרנציאל של קורווט.

DTE-Strut-Brace-thn.jpg

rear str.jpg

rear strut.jpg

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הבנתי. ומה הסיבה שיש סטראט קידמי תחתון?הוא לא ממלא את אותו תפקיד בדיוק של העליון? מוט כזה בגובה נמוך מהאגן שמן נראה קצת מסוכן בכבישי מע"צ...

פורסם
מוט מגשר אחורי מפחית תת היגוי ומוט מגשר קידמי מפחית היגוי יתר? לפי ההגיון זה ההפך, איך זה מתבצע?

[אני לא בטוח בדברים הבאים אבל...]

כלל האצבע אומר ששינוי בציר אחד משפיע על הציר השני.

אם אני מקשיח את הציר האחורי, למשל מוסיף מוט מגשר אחורי => הציר האחורי הופך להיות קשיח יותר בעוד שהציר הקדמי נותר באותה רמת קשיחות/רכות => כעת בתנאים קיצוניים יותר משקל יועבר לציר הקדמי, כי הציר האחורי קשיח יותר ופחות "מקבל" את העברות המשקל => הציר האחורי צייתן פחות בעוד הציר הקידמי צייתן יותר.

לדוגמא, כאשר אנחנו באמצע סיבוב/עיקול מעבירים משקל קדימה (ע"י עזיבה פתאומית של המצערת או ליטוף קל של דוושת הבלם), המשקל עובר קדימה וכתוצאה מכך הזנב יוצא מהמסלול (בסט-אפ אדיאלי :-)). אז אם נדאג לציר אחורי קשיח יותר (סטראט אחורי), יותר משקל יעבור לציר הקדמי ממקודם והרכב ייטה להוציא את הזנב יותר ממקודם.

מסייג את ההסבר הנ"ל הן בגלל השעה והן בגלל שאין לי שום בסיס לתיאוריה הזו. נראה לי הגיוני...

עדיין מחכה לתשובה בקשר למוט גישור תחתון? למה הוא הכרחי? לא מספיק קידמי עליון?

• שנתיים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...