Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5910 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום הנכבדים,

מרצדס C200 CDI 2005

1. אני מעוניין לרכוש צמיגים חדשים לרכב, הומלץ לי על ידי הפנצ'ריה על צמיגי toyo tpt proxes 88H במידה 205/55 R16

בעלות של כ 380 ש"ח לצמיג כולל איזון, הרכבה ומע"מ.

חיפשתי בפורום וראיתי שהביקורות צוננות, חלק אהבו וחלק פחות.

הרכב הוא הנעה אחורית ובעל מומנט לא מבוטל לכן מפרפר לעיתים בפתיחה, כמו כן, הESP עובד שעות נוספות.

השימושים הם כרכב משפחתי עליו אימי נוסעת לעבודה (והחליקה כבר כמה פעמים עם הנוכחיים) ואני קצת יותר משתולל עם הרכב.

האם מומלץ?במידה ולא, מה כן?

התקציב כ 1500 ש"ח.

2. אותו פנצ'ריה הציע לי 4 ג'נטים מגנזיום מקוריים של מרצדס בעלות של כ 2000 ש"ח לארבעתם (כולל מנעול נגד גניבות או משהו כזה). אני מאוד רוצה להחליף כי הג'נטים הקיימים שלי עקומים ועברו יישור פעמים רבות. האם יש בכך סיכונים?מה עלי לבדוק?והאם אחווה שיפור בבלימה ובהתנהגות הכללית?

3. לרכב מגדש טורבו סטנדרטי, רציתי לדעת מה הם היתרונות אם בכלל של פורק לחץ, והאם ישנם שיפורים בעלות נמוכה/סבירה שכדאי לבצע?

חשוב להזכיר שהרכב עם 406,000 קילומטר.

תודה,

מתן.

פורסם

ולאן בדיוק תחבר את פורק הלחץ של הטורבו? :wink:

ישנן פורקים מיוחדים לדיזל אבל אין בהם שיפור כלשהוא.

המחיר של הצמיגים סביר אבל כל עוד זה לא דגם הT1R ומעלה הוא לא ספורטיבי.

במידה והג'אנטים שלך כבר עשו את שלהם אל תחכה ותחליף כמה שיותר מהר, רק שים לב שבמידה והג'אנטים שאתה קונה יד 2 שהם במצב טוב ללא עיקומים\סדקים\שברים וכו'.

פורסם

זאת בדיוק השאלה, האם הפוקר יינתן שיפור כלשהוא מלבד רעש הפריקה, או אפילו להפך יעשה נזק בשל גילו של המנוע?

האם יש שיפורים קטנים יחסית אחרים שכדאי?

בנוגע לצמיגים, הם לא ייתנו אפילו מידה קטנה של ספורטיביות?מה בנוגע לאחיזה סבירה ונוחות נסיעה?

הג'נטים הקיימים בהחלט עשו את שלהם, נשבר לי כבר הגב מהפנצ'רים. האם יש סיכונים בהרעה בביצועים או בעיות כאלה ואחרות מהחלפת הג'נטים? האם יש צורך להתאים, מלבד ההתאמה הפיזית, בין הג'נט לרכב ?(שוב מקוריים של מרצדס וחדשים)

פורסם

תתחיל לעשות חיפוש לגבי השאלות, על רובן יש המון חומר.

אין לך מה להתקין פורק אם מה שמעניין אותך זה ביצועים.

הג'אנטים שתתקין חייבים להיות מתאימים לרכב גם בהתאמה פיזית וגם באופסט כדי שיתאימו במדיוק.

עדיף שיהיו קלים יותר ממה שיש לך עכשיו אם מה שמעניין אותך זה ביצועים.

פורסם

מה עלויות דבר כזה?

מדובר בעצם בהחלפת התוכנה של הCDI לאחת טובה יותר?או שזה צ'יפ?

יש סיכונים?

איך מתבצע תהליך השדרוג?

האם פורק לחץ יגרום לשמירה טובה יותר על הטורבו?כמה עולה אחד פשוט שרק יתן לי את הרעש אבל לא את הבאנג ולא יגרום גם נזק כמובן.

מה אמרנו שזה אופסט?

דבר נוסף שרציתי לשאול ושכחתי, עוצמת הבלימה ברכב לא מספקת אותי, הוא מאוד כבד ואני מוצא את עצמי הרבה פעמים בולם ברמזור בקושי. האם ניתן להחליף את הדיסקים למחוררים?האם כדאי להחליף את כל ה4 או רק אחורי/קדמי והאם זה יתן לי את השיפור בעוצמת הבלימה שאני חפץ בה?

פורסם

מומלץ מאוד לטעמי לבצע שידרוג תוכנה, מה שבעצם עושים זה בעיקר להעלות גדישה ולשנות את היחס האוויר דלק (בכלליות כן?)

תהליך השידרוג פשוט מאוד דרך שקע הדיאגנוזה ברכב. רבע שעה של כוס קפה וסיגריה (הקפה של אלי יותר טוב משל אביחי:wink: ) ואתה יוצא מבסוט.

החיסרון הוא אפשרות לבלאי קצת יותר גבוה לחלקים מסויימים, לי אין שום תלונות במשך המון שנים והרבה סוגי צ'יפים על מגוון מנועים.

אין לך למה להרכיב פורק כמו שכבר רשמתי לך מקודם וחוץ מרעש פריקה לא תקבל שום שיפור.

לגבי אופסט עשה חיפוש, גדולים וחכמים ממני הסבירו את זה מצויין.

פורסם

תודה פיש, אחפש לגבי האופסט.

האם העובדה שאני מעלה את עוצמת הגדישה עלולה לפגוע בטורבו?לאיזה חלקים אני עלול לחוות בלאי מואץ?

איפה ניתן לבצע בארץ?ומה העלות המשוערת?

כדאי גם לשים פילטר אוויר טוב יותר באותה הזדמנות?

מה דעתך לגבי הבלמים?

עריכהL: בדקתי אופסט מהו, בקיצור הקילסרנס שנוצר מאחורי הג'נט. אז כשאמרת שתאימו באופסט יש לך מידה? או שהכוונה בהתאמה רק לוודא שזה לא פוגע בשום דבר וגם לא יושב על שום דבר כמו הקליפרים למשל?

פורסם

1. דיברתי עם הפנ'צריה, הוא יברר לי מחיר עבור ה T1R שהבנתי שהם הכי מומלצים.

2. ביום ראשון הוא יביא את הג'נטים ככה שאוכל לראותם ולראות את האופסט וההתאמה.

3. החלטתי שאני אתקין "צ'יפ", אפשר המלצה על מקומות באזור ירושלים/המרכז?

4. עדיין זקוק להמלצה כיצד לשדרג את עוצמת הבלימה ברכב, האם ניתן פשט דיסק מחורר והאם זה מה שאני צריך בכדי לקבל את עוצמה הבלימה הנוספת?האם כדאי לעשות זאת לפני שאני רוכש את הג'נטים?

תודה לכל העוזרים.

פורסם

"צ'יפ" אתה מוזמן לקפוץ לסדנאות ולהיתרשם, ישנם כמה וכמה מקומות מקצועיים בארץ, אחד מהם גם הגיב לך פה בשירשור.

205\55 R16 אני קניתי לא מזמן ב2000 ש"ח לרביעיה בT1R כולל הכל ואשפר למצוא גם קצת יותר בזול אבל לא היה לי כח להיתעסק עם זה.

לגבי שיפור הבלימה: אתה צריך להיות יותר ממוקד, מה בדיוק אתה רוצה לשפר?

האם זה את דעיכת הבלמים או עוצמת הבלימה בנשיכה הראשונה?

אם זה בנשיכה הראשונה אין לך מה להתקין דיסק מחורר\מחורץ ללא הגדלת הקליפר.

דווקא ברכב שלך זה הכי פשוט שיש לשפר בלימה עקב ריבוי גרסאות.

תתחיל מריענון כל מערכת הבלימה ותמשיך הלאה.

במקרה הכי "נורא" אתה תמיד יכול לקנות מהפירוקיה הקרובה לביתך קיט בלימה מלא של C-AMG ...

פורסם

אם אתה "בולם בקושי ברמזור" כהגדרתך,אתה נוסע מהר מדי למצב הברקסים באוטו שלך.לא משנה אם שמת אותם אתמול והם עלו מיליון שקל.תסיק את המסקנות לבד.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

ברור לי שמדובר בנסיעה מהירה מידי, אבל זאת דוגמא. זה לא קורה בכל נסיעה או בכל מצב...דוגמא אחרת היא למשל בלימה בירידה תלולה וממהירות גבוהה, כמו בירידה שאחרי מחלף הראל לכיוון תל אביב.

קשה לי להניח את האצבע על מה לא מספק בהם, אני חושב שאני לא מרוצה מהדעיכה, הנשיכה הראשונית סבירה אבל לאחר מכן בכדי להגיע לעצירה מלאה עלי לסחוט את הבלמים עד הסוף וההרגשה לא נעימה וכאילו קרובה להחלקה או שמא מה שאני מתאר הוא בדיוק הפוך, אולי הנשיכה הראשונית אינה מספקת ולכן אני נאלץ לסחוט את הבלם עד הסוף?

• תוכן חדש...