שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 6 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
יש לחבר שלי גולף VR6 מושקעת אפשרי להחניס (=להכניס)טורבו למנוע אטנוספארי(= אטמוספרי) ?
הודעה אחרונה מאת E&A-AUTOSPORT, -
מערכת ניטרו
מאת R620SI- 1 תגובות
- 25.7 אלף צפיות
האם אפשר להתקין מערכת NO2 על מנוע ACCORD 97 אוטומט . עד כמה כוחות סוס , וכמה יכול לעלות המערכת . האם זה חוקי בטסטים כמו שנאמר פה :http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=187483&highlight=%D7%A0%D7%99%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%A1 האם אפשר להזמין מאיביי? לדוגמא: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=370252288117&viewitem= המנוע לא מחוזק יש פריטים קטנים במנוע : פילטר פתוח , אגזוז זרימה חופשית , כבל הצתה . עם אפשר להתקין מיכלול נוסף שיחזק את המנוע לדוגמא : צנרת מחוזקת , ציפ למנוע , משאבת דלק משופרת . צריך עזרה למצוא את החלקים לרכב .
הודעה אחרונה מאת gilmizrahi, -
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום , עלתה במוחי מחשבה לסוג של "שיפור" ליניקת אוויר. סתם לצורך הדוגמא, אם אני לוקח צינור שרשורי או משהו בסגנון מקבע אותו בפתח פנס ערפל (אין לי פנס ערפל אלא רשת בחור), ומשם מריץ אותו עד הראש של הפילטר פתוח, ההנחה היא שיגיע הרבה יותר אוויר ועוד קריר יחסית עד לפילטר, הדבר נותן יתרונות או שכביכול הוא סתם יהיה טירחה של הזמן כמובן שכחתי להוסיף, הכוונה היא לא לקחת את הפילטר לטמבון אלא שישאר באותו מקום בלי לזוז מ"מ אלא שפשוט יגיע אליו צינור מהטמבון.
הודעה אחרונה מאת asaf123456, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
קבלתי Supercharger במתנה חדש בקרטון. סופר צארגר חשמלי מומצע גדישה שלו כ 2 עד 3 PSI ביחידת בארים גדישה בין 0.2 עד 0.3 BAR . עליית הספק עד 50 כוח סוס. עליית ההספק תלויה גם בסוג המנוע כדאי להרכיב אותו על הסופר לנסר?? אם תיקנתי אותו על הסופר לנסר מה הוא גורם?
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 7 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום חברים, נראה לי שהגיע הזמן להחליף את הפילטר הפתוח שלי ברכב, אך אני לא מצליח למצוא פילטר דומה לשלי, עם רשת עליונה, לכן הייתי מעוניין לדעת האם בכלל יש הבדלים בין השניים מבחינת ספיקת אוויר ואיכות סינון (ראה תמונות), הרושם הראשוני הוא שהפילטר עם הרשת שואב הרבה יותר אוויר, אך כשמסתכלים על הפילטר השני ניתן לראות ששטחו גדול יותר עקב השקע העליון שממלא מעט את חלל הפילטר, לא מצאתי ברשת תמונה דומה אבל אצלי בפילטר כל המשטח העליון עשוי רשת, אשמח לשמוע את דעתכם בעניין, עדי
הודעה אחרונה מאת =Adi=, -
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני דיי חדש פה אז אני יפרט בקצרה קניתי סיאט איביזה שנת 2008 נפח המנוע הוא 1.4, צבע הרכב לבן, ההספק שלה הוא 85 כ"ס, דגם הRefference. ממש חדשה נחטפה לפני שבוע. אני מרוצה מאוד מהיופי שלה וד"א היא נוחה מאוד, קטנה כזאת קומפקטית . אך יש בעיה אחת, היא ממש אבל ממש חלשה. אולי אני קצת מגזים כי לפני כן מאליבו שנת 2005 והיא דווקא הייתה חזקה. טוב מה אני מקשקש, רציתי לשאול אתכם חבריי לפורום כמה כסף הצטרך להשקיע בשביל לעלות אותה מ12.9 קג"מ ל15+ עם 105 כ"ס מכוון שיש אותה לחבר קרוב שלי שנת2007 1.6והיא הרבה יותר זריזה ממנה רואים שהיא לא מתעייפת לסחוב. אשמח לתשובות כמה יעלה לי הדבר ומה זה כולל בפנים. ואני לא חושב אפילו קצת על להחליף ל1600 כי רק קניתי את הרכב ואני מרוצה …
הודעה אחרונה מאת OrionG, -
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם, רציתי לדעת, איזה מבין השיפורים הבאים יתרום הכי הרבה לאחיזת כביש ולהפחתה בתת היגוי בפיג'ו 106 XS '96 דור 1 (נוחות הנסיעה לא מעניינת אותי כל כך): מוטות גישור/מייצבים, קפיצי הנמכה+הקשחה, בולמים, צמיגים טובים. התקציב הוא 2000- 2500 ש"ח. אשמח גם לקבל המלצות על חברות טובות. בברכה, אלי.
הודעה אחרונה מאת deltaHF, -
(התלבטות)צ'יפ לאיביזה קופרה 07 יש המלצות?
מאת Guest runner50-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם,קניתי לא מזמן את הרכב ,סיאט איביזה קופרה 2007 , הרבה נוסע מצוין אבל כמובן שהוא מגיע מהמפעל מאד מאד אנמי וצריך לדחוף לו איזה זריקת עידוד. אני מאד מתלבט בין הצ'יפ שכמעט הרוב נוסעים איתו על הרכב (Absulute של אי אנד איי בתוספת של ברז/בוסט קונטרולר). ובין שאר הצ'יפים היחסית חדשים יותר שמציעים בארץ : Revo stage 1 ,Apr,UNITRONIC וניראה לי ששכחתי עוד אחד... יש רשמים מה יותר כדאי להתקין על הרכב? הסט אפ שיהיה על הרכב זה צ'יפ ואינלט כרגע ולא יותר מזה..(מטעמי תקציב)
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום אני עומד להרכיב פורק לחץ בסופר לנסר ידנית שנת 95 האם זה גורם לבעיות??אולי יש לכם מידע
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
טוב אז ככה אחרי שנתיים מוצלחות עם הדייהו שחוץ מטיפולים שוטפים לא ראתה מוסך החלטתי לא למכור אותה ולתחזק אותה לעוד שנתיים השיפורים שחשבתי עליהם הם ככה צמיגים אפילו להחליף גם את הג'אנט למגנזיום בולמים,קפיצים ומערכת בלמים איזה חברות עדיף ומה יותר נחוץ להחליף קודם כשהצמיגים בעדיפות ראשונה כמובן, התקציב שלי לשיפור עומד על 5K.
הודעה אחרונה מאת CH@OS, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
נפל לידי אינטרקולר של מסחרית. אורך 45 ס"מ. עובי 7 ס"מ. מה הנתונים שאני צריך לבדוק לפני שאני מרכיב אותו על הרכב הפרטי שלי? ואיזה שינויים אני צריך לעשות? תודה.
-
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
אז ככה ברשותי אאודי A3 טורבו אוטומט שנת 2001, בעבר החלפתי את הפילטר המקורי של האוטו בפילטר של K&N אשר יושב בתוך התיבה המקורית של הפילטר, כל העסק עבד מעולה. היום חבר שלי פירק פילטר פתוח מהאוטו שלו והחלטתי לעשות החלפה בין הפילטרים שלנו, פירקתי את שלי אבל פירקתי גם את התיבה עצמה וחיברתי את הפילטר ישירות לסופית של המסנן ופשוט את התיבה הוצאתי החוצה (הוא היה מחובר בדיוק כמו הקודם - אחרי החיישן אויר רק בלי התיבה) הנעתי את האוטו ושמעתי מן רעש חלש מאוד שלא היה לפני זה, בקיצור שלבתי לD ופשוט כל פעם שהאוטו העביר הילוך הגיר דפק בצורה שכל האוטו קפץ, כל העברת הילוך האוטו פשוט רעד אבל הוא נסע חלק בהילוך משולב (בהגבלה של הטיפטרוניק להשאר על אותו הילוך) בקיצור כמובן שבאותו הרגע עצרת…
הודעה אחרונה מאת Charge, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, ברשותי אסטרה GSI 2200 מודל 2002 אוטומטית (לצערי) שעברה 158,000 ק"מ. אם זה חשוב היא נועלת T1R חדשים בני חודשיים. לאחר החלפת הבלמים המוסך הפנה את תשומת ליבי לנזילות שמן משני בולמי הזעזועים הקדמיים. אחד כבר סיים את חייו והשני בדרך. הבולמים הנוכחיים הם מקוריים של GM כמובן. אם אני כבר מחליף בולמים חשבתי להחליף לבולמים ספורטיביים (בתקווה שיקטינו את התת היגוי). חיפשתי בפורום ומצאתי אפשרויות כמו KONI ו-BILSTEIN. לצערי איני מבין יותר מידי בתחום ולכן יש לי מספר שאלות: 1. האם הגיוני להחליף עכשיו רק את 2 הבולמים הקדמיים בספורטיביים (האחוריים לא נוזלים כלל)? או שזה הכל או כלום? כמובן שהמטרה היא לחסוך בכסף של הבולמים האחוריים כל עוד הם תקינים. 2. האם אצליח להגיע…
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מה זה front strut bar prosport ולאילו שימושים הוא. תודה!
הודעה אחרונה מאת BobbyMiata, -
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
נא לא להתעצבן לגבי השאלה שלי, עשיתי חיפוש בנושא, ולא מצאתי תשובה שתענה לשאלתי. ברצוני ליבא מספר חלקים לרכב, לצורך דיוק, טמבון קדמי וחצאיות, ועוד כמה חלקי פלסטיקה קטנים. לפי מה שהבנתי השתנו חוקי היבוא, ועכשיו הם עומדים על סטנדרטים אחרים. אז אם מישהו ייבא משהו בזמן האחרון, ויכול להגיד לי למה אני צריך להתכונן, איזה מסמכים לארגן, ובכלל איזה כאב ראש עומד מולי, מהשניה שאני אזמין ועד השניה שזה יהיה מורכב אצלי על הרכב. וגם לגבי המחירים. לפי חישוב קצר שעשיתי החלקים הולכים לעלות באיזור ה 1700 שקל, איך אני עושה את חישוב המס והמכס? תודה לעונים מראש
השאלה שלי היא כזו - איזה מנוע אפשר להתאים למיצובישי קולט (מנוע טורבו) שיכנס כמעט 1 ל 1 ולא מצריך שינויים בתא המנוע בצורה שצריך להרכיב את הרכב מחדש? או האם פרוייקט טורבו חלש יהיה יותר חסכוני? כמובן שאני מדבר על המנוע ספציפי ולא על שאר המכלולים, במידה ותגיע לידי ההזדמנות לשדרג את המנוע, הרכב יעבור שידרוג של קפיצים ומתלים ספורטיביים, במידה וצריך חיזוק גיר, מעבר לצמיגים רחבים יותר וכל שאר התהליכים. שמעתי לא מעט על מנוע קולט GTI? אבל אף פעם לא יצא לי לראות את הדבר, בנוסף, פרוייקט טורבו יחסית חלש כרוך בהוצאה העולה על 15 אלף? אני לא מעוניין להגיע להספקים מטורפים אלא לאזור ה 150 כ"ס בערך, אם אפשרי מעט יותר בלי תוספות רציניות גם בסדר אבל כביכול זה היעד. כמו שאמר…
הודעה אחרונה מאת 123 boom, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום חברים,אני אישית לא זוכר שנשאלה פעם שאלה כזאת. האם התקנה של אגזוז זרימה חופשית יכול לגרוע מהביצועים,השאלה נשאלת על רכבים אטומוספרים ורכבי טורבו ,מה יהיה השוני? האם ברכבי טורבו זה יעזור או יגרע? האם בשני סוגי הרכבים יש משמעות של קוטר צנרת האם באטמוספרים פחות טוב צנרת "עבה" וברכבי טורבו יותר "בריא" או להפך? אשמח לתגובות. תודה מראש ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת DUDUSL2, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי ברכב שלי יש שליטה על הרדיו דיסק מההגה. אני מעוניין להחליף את הרדיו דיסק המקורי מכיוון שהוא עושה בעיות בקריאת דיסקים. במידה ואני מחליף האם תהיה לי אפשרות עדיין לשלוט על הרדיו דיסק מההגה? תודה, אלי.
הודעה אחרונה מאת Turbo-boY, -
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם. ברשותי 106 XR סטנדרטית. מכיוון שאני מעדיף להישאר חוקי ועם זאת לקבל עוד קצת כוח כשצריך, מעוניין לקבל מידע לגבי התקנת מערכת הנ"ל. תועלת על מנוע 1.4 8V הזרקה. סיכון בהתקנה על מנוע סגור. עלות משוערת. סיכוי בתפיסה ע"י גורמים לא רצויים והשבתה/קנס/סדום ועמורה.
הודעה אחרונה מאת andernalin_junk, -
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שבוע טוב לכולם. הייתי רוצה לדעת איזה שיפורים התחלתיים אפשר לשים באיביזה 96 מנוע 1600 הזרקה. תנסו מלהמנע מאגזוז זרימה חופשית בינתיים כי אני מפחד שהוא ירעיש לי יותר מידי וכבר יעצבן. אז אשמח לקבל שיפורים קטנים שעושים הבדלים שמורגשים. אם תוכלו בערך לתת מחירים אני גם ישמח. תקציב שיפורים עד 5000 שקלים. תודה ושבוע טוב.
הודעה אחרונה מאת cgsc, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן אני מעוניין לקנות אגזוז לחץ בעיקר בגלל המראה ואני מעוניין ברעש עדין.. לא להרעיד את כל השכונה.. אשמח אם מישהו יוכל להמליץ לי על סוג מסוים, ועל איפה לרכוש תודה רבה!
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, יש לי פורד פוקוס 2007 אם גלגלים בקוטר 15 אינצ'. אני רוצה לרכוש גלגלי מגנזיום גדולים יותר, אך אני לא יודע אם הרכב יעבור טסט... עד איזה קוטר אני יכול להתקין כך שהרכב יעבור טסט? תודה...
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום יש לי גולף שנת 2002 מנוע 1600 אני רוצה לעשות לה צמיגים רחבים ורציתי לדעת האם צריך אישור לדבר כזה וכמה זה אמור לעלות?
-
- 15 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
לפני כשבוע, לכבוד הקיץ שהגיע, הרכבתי צמיגי סמי סליקס של דאנלופ (פורמולה R אם אני לא מתבלבל) על ה106 שלי . יש לציין שבשבילי זאת פעם ראשונה שיוצא לי לנהוג ברכב עם צמיגים כאלה ואלה הרשמים שלי: הדבר הראשון שהרגשתי זה שההגה ניהיה כבד יותר,במיוחד בזמן סיבוב שלו בעמידה במקום. על צמיג קר האחיזה לא מדהימה והמעבר מאחיזה להחלקה מלאה מאוד מהיר. הרבה יותר מהיר מאשר היה על הקלבר HP2 שלי,כך שצריך להיות דרוך יותר. לאחר שהצמיגים מתחממים,הרכב פשוט נדבק לכביש (על אספלט סלול היטב). ניסיתי אותם בכל הפניות שאני מכיר היטב,פניות מכל הסוגים, ובכולן מהירות הפניה עלתה בצורה מאוד משמעותית . על צמיגים חמים גם הזינוק מהמקום מתאפשר עם הרבה פחות פירפורים ובזבוז זמן. חשוב מאוד! שמתי ל…
הודעה אחרונה מאת alexander8824, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני מוכר את כל סוגי הארנבים מארנב לפנים הרכב ועד בחוץ שלחו הודעה למי שרוצה
-
- 17 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אז ככה, לאחר שרכשתי פילטר של K&N חיברתי אותו לרכבי אך יש רק בעיה אחת, בעקרון אני רוצה אותו פתוח לגמרי אבל מצד שני בתיבה יש יציאה יעודית החוצה ששואבת אויר קר, בכל מקרה כעת הפילטר מורכב במקום המקורי אך בקופסא של הINBOX יש בנוסף ליציאה של הסעפת שמחברים אליה את הפילטר גם עוד צינור יותר דק אשר יוצא מהצד הקדמי והולך לו לכיוון הטמבון, למישהו יש מושג מה הוא הצינור הזה? אני לא חושב שהוא יונק שום דבר ואין לי מושג מה הוא עושה שם, אם מישהו יוכל לעזור לי אשמח!
הודעה אחרונה מאת Fangio, -
פורק לחץ טורבו
מאת Sucro- 6 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שאלה פשוטה, חוקי או לא? אם כן או לא אשמח לדעת מאיפה נלקח המידע. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת rover turbo, -
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
איזה מיתלים נמוכים אני יכול להתאים לרובר 216? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת MaorXXX, -
- 3 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום, אני רוצה להתקין צ'יפ לרכב ואני מתלבט בין שתי החברות הללו. הבנתי שבצ'יפים של שתי החברות ההספק עולה ל300 כ"ס. כמה שאלות: 1. איזה צ'יפ יותר מתאים ומומלץ למנוע הזה? ואיזה יותר "אגרסיבי"? 2. האם יהיו הבדלים בצריכת דלק בין הצ'יפים? 3. אני ארצה לשפר עוד כמה דברים, אולי קיט מתנול או אינלט ופילטר, לאיזה צ'יפ זה יתחבר יותר טוב? תודה לעוזרים
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכם, ברשותי פולק' גולף מבציר 2000 גיר ידני 1.4 ליטר 75 כ"ס. האם זה אפשרי וחוקי להלביש את מנוע TSI 1.4 החדש וגם תיבה אוטמטית DSG? במקום המנוע והגיר הקיימים? תודה והמשך יום נעים, עידן.
הודעה אחרונה מאת eldor,