שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 14 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
מוט מייצב עליון. חוקי או לא חוקי? יש אפשרות לקבל הורדה מהכביש על זה? דוח? או סתם הצקות מיותרות מצד השוטרים/בוחנים? תודה לעוזרים! שחרון
הודעה אחרונה מאת ליאור קלה, -
- 10 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
ברשותי הונדה אקורד מנוע 2000 יפיופה צבע חדש + תוספות קוסמתים רוצה לשפר את הספק מנוע כמה זה יעלה לי ויאפה
הודעה אחרונה מאת Croc, -
- 20 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
שלום, אולי לא ניסחתי עצמי טוב אבל השאלה היא כזו. ברכבי יש קפיצים סטנדרטיים של מיצובישי קולט / סופר לאנסר, נניח ואני מתקין קפיצי הנמכה של כ - 2 עד 3 ס"מ יותר נמוכים, למיטב ידיעתי הם גורמים לרכב להיות הרבה יותר קשיח, איך זה משפיע? כלומר, האם הרכב למשל בבאמרים יזוז כרגיל רק שהמרכב שלו נמוך יותר או שפשוט הוא יהיה הרבה יותר נוקשה ובקושי תהיה תזוזה של המרכב עצמו? אני אסביר מדוע אני שואל, אני לאט לאט משפר את הרכב ואחרי יישור קו ארוך שנגמר סופסוף הרכב מתנהג ומרגיש מעולה. החלטתי לשפר אחיזה ושמתי ג'אנט ברוחב 8" שיושב על צמיג 195/55/15 , אני יודע שזה לא מי יודע מה, אני חושב על שידרוג ל 195/50 או 195/45/15. בכל אופן, הדופן הממש חיצוני של הצמיג, נותן שיפשופים קלים בזמן שאני…
הודעה אחרונה מאת Shotdown, -
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום חברים, חבר שלי רוצה להזמין טורבו לרכב של חברת JDM, שמעתי את השם החברה הזו כמה פעמים, אבל הקישור שאליו הוא הפנה אותי מעלה תהיות רבות בנוגע לאיכות המוצר, מישהו יכול לומר לי איפה הקאץ' פה? והאם מישהו שמע על החברה הזו בעבר? תודה רבה לעונים. קישור למוצר (Ebay): http://cgi.ebay.com/ebaymotors/GT3582-70-82-AR-OIL-WATER-COOLED-HYBRID-TURBO-CHARGER-/330447426723?cmd=ViewItem&pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item4cf03394a3#ht_3778wt_939
הודעה אחרונה מאת =Adi=, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כמה יעלה לי לגרום לרכב שישמעו את הפריקה מבלי לגרום לרכב בעיות כלשהן? יש לי סיאט איביזה 2008 FR. אני לא יודע פשוט כמה עולה כל רכיב שצריך להחליף ואיזה רכיבים. וקראתי בשרשור כאן בפורום של E&A יש טריק להרכיב פורק חיצוני מבלי לפגום ברכב, מישהו יודע מה העלות כולל הרכיבים?
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
- עד כמה עדכון תוכנה יכול להוסיף כוחות סוס לרכב המדובר? - על איזה תוכנה אתם ממליצים, ואיפה להתקין אותה? - מה סדר גודל של מחיר לעדכון? תודה לכולם ולילה טוב.
הודעה אחרונה מאת RS, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלו איפה ניתן להתקין/לקנות מתאם AUX שאני יוכל להתחבר דרכו אייפון ו USB לרדיו דיסק המקורי של הרכב. רכב פיג'ו 307 שנת 2003. תודה
-
"...לפני כ-3.5 חודשים נעצר בחור עם רכב מסויים ע"י ניידת שחיכתה לו ליד הבית. מהניידת יצא בוחן. הוא הוריד את הרכב מהכביש והבעלים קיבל הזמנה לדין. כמה שבועות אחרי כן, עוד חבר עבר סצנה דומה רק שהפעם שתי ניידות בהם 4 שוטרים (לפחות אחד מהם וזה מה שחשוב -הוא בוחן)חיכו ליד הבית. בזה לא נגמר-היה עוד שיא שנשבר: 4 שעות ארכה הבדיקה שכללה פנייה למוסך מורשה. התוצאה: קנס והורדה מהכביש. עובר לו חודש ,עוד חבר נעצר- באותה שיטה. חצי שעה והוא מורד מהכביש ומוזמן לבית המשפט! ולקש ששבר את גב הגמל: היום בבוקר- ושלא כדרכו חבר נוסף מחליט לצאת לנסיעה עם רכבו הפרטי ליעד מסויים . כצפוי הוא מקבל את ברכת "שבוע טוב" מהכהן-בוחן מבית מדרשה של את"ן -משטרת ישראל. ..." ההודעה המלאה:…
הודעה אחרונה מאת tamos, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ברשותי פיאט פונטו ספייס 2001 דגם ELX עם ה80 כוח סוס. אני רוצה להתייעץ אתכם האם אפשר לתת עוד כוח לאוטו, ואם כן מה אפשר לעשות ומה בערך המחירים? תודה רבה לכולם
הודעה אחרונה מאת fish, -
מה אפשר לשפר ? אם אני ארצה להגדיל את הכוח של האוטו תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 0 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני חשבתי לעשות לרכב קפיצי הנמכה להונדה סיוויק קופה 96 , יש חברות שהן יותר טובות אבל תנו לי את הקפיצי הנמכה הכי טובות שיש להונדה סיוויק קופה 96 שמעתי על מונרו איך הם? אני רוצה להרגיש שהאוטו אוחז ונעים . תודה רבה . נ.ב אני רוצה שיהיה להם קאלבוריים עם בולמים במידה 25 ..
הודעה אחרונה מאת Civic_Coupe, -
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, רכשתי הונדה סיביק האצבק מודל 99 ידנית. מעוניין לשדרג את המראה ולשפר את האחיזה באמצעות הג'אנטים הבאים שמתאימים לפיאט או סיאט. ממה שאני יודע להונדה יש מרווח ברגים 4 - 100, במידה והג'אנט מתאים מבחינת מרווח הברגים, האם ניתן לאשר מהלך זה? הנה הקישור http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicAccessory.php?CatID=1&SubCatID=7&CarID=199296&Code=81dbd497362af052fb93d99cafbdcc8a תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת nivshemer, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום. חבר טוב שלי החליט שהוא רוצה לשפראת ה106GTI שלו . יש לציין שהרכב עצמו שמור מאוד ועבר ישור קו בעת הקנייה. בהתחלה עלתה האופציה של טורבו על מנוע סגור אבל הוא מעדיף להישאר אטמוספרי בעיקר בגלל ששיפורים כאלו מושכים הרבה פחות תשומת לב, טורבו עם אינטרקולר צנרת ופורק ימשוך לא מעט תשומת לב. המטרה זה כמובן להישאר כמה שיותר אמין, הרכב הוא רכב יום יומי. מבחינת שיפור זה לסחוט מהמנוע עוד 15-20 כ"ס שעל ה-106 ירגישו כלא מעט. תקציב- כרגע אין תקציב מוגדר בדיוק אבל הבחור בהחלט מוכן להשקיע ומודע לכך שזה יגמר כנראה בסכום של 5 ספרות. כרגע הוא הוסיף לרכב RAM AIR של סימוטה. מה שחשבנו עליו זה 1. קאמפשפטים חמים. 2. צנרת אגזוז 2.75 + אגזוז כמובן. …
הודעה אחרונה מאת yohann, -
-
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם יש ברשותי מאזדה 323F 1.8 ידנית אני קראתי כל כך הרבה כבר על פילטרים פתוחים אבל יש לי שאלה ספציפית לאוטו שלי. שמעתי שאם שמים פילטר פתוח במאזדות אז זה משגע את החיישן כמות אוויר ואחרי כמה זמן הוא נשרף. האם זה נכון ? כיצד אפשר למנוע את זה?
הודעה אחרונה מאת ba323f, -
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום חברי הפורום, יש ברשותי פורד פיאסטה דינמיק שנת 97 ויש לי שאלה מה אפשר להתחיל לשפר כלומר מסכום נמוך לגבוה. תודה למגיבים!
הודעה אחרונה מאת BG41, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
במידה וכן תודה מראש
-
שאלות בקשר לטורבו 1 2
מאת Grabb3r-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
חשבתי לשים טורבו לרכב שבשרותי ללא חיזוק מנוע וכו'.. פשוט תוספת הטורבו אפשר לדעת מה העלויות והסיכונים? מדובר בהאצ'בק 99 1.4 ידנית
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני רוצה לקנות רק קפיצי הנמכה בלי הבולמים (שישבו על המקוריים), רציתי לדעת איזו חברה מתאימה לרכב כי אני מחפש יד שניה. תודה מראש, רונאל
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
נושא שמעניין אותי עכשיו נכון שאם נכניס אויר קר יותר ובלחץ גדול יותר ביצועי הרכב יגדלו . נכון\ או לא אז !! אם נתקין וינטה חזקה לפני פילטר אויר או אחרי זה לא יעשה את העבודה זה אמור לשפר את הביצועים אשמח לתגובות
-
- 8 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
רכשתי לפני כשנה סובארו פורסטר טורבו (XT) שנת 2006. בשנה האחרונה שידרגתי את מערכת הבלימה, הורכבו גלגלים איכותיים בעלי משקל נמוך וצמיגים דביקים כעת הגיע הזמן להעלות הספק. על פי קריאה שלי ברשת יש 2 אפשרויות: 1. Access Port של חברת Cobb (אבל אני חושב שזה רק עובד על פורסטרים מארה"ב). 2. EcuTeck - אני לא הבנתי איך זה עובד בדיוק ואיזה תוספת אני אקבל. אשמח לדעת מה אתם חושבים ואם יש עוד אופציות. תודה.
הודעה אחרונה מאת ilan a, -
- 11 תגובות
- 12 אלף צפיות
לפי מה שהבנתי אסור שיהיה לרכב נפח גדול יותר.. זה אומר שאם אני רוצה מנוע 1.6 אני יצטרך לקחת את האצבק הישנות אבל לבנתיים אני אם האצבק ה1.4 , אז אני רוצה שיהיה לי גם ידע מקדים יותר כשאני יגיע ל1.6 .. איך אפשר להגדיל כוחות סוס באופן חוקי?
הודעה אחרונה מאת RENAULT 5, -
- 17 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום, עד לפני כשבוע היו מורכבים על הסיויק שלי (96 קופה) 4 צמיגי GOODYEAR EAGLE F1 (ג'נט "16 195/45). הייתי מאוד מרוצה מהצמיגים - אחיזה מעולה פנייה מדויקת ושקט מופתי. לפני כשבוע החלפתי את זוג הצמיגים הקדמיים לTOYO T1R לאחר שקראתי המלצות חמות בפורום על הצמיג והבנתי שאין הבדל גדול בינם לבין הGOODYAER. בעת החלפת הצמיגים העברתי את זוג החדשים לאחור ואת הזוג שנשאר העברתי לקדמת הרכב, כלומר כרגע בחלק הקדמי מורכב זוג ה-GOODYAER ומאחור מורכב זוג ה-TOYO. מאז שהחלפתי את הצמיגים הרגשתי שינוי לרעה ביציבות הרכב בפניות. קשה להסביר אך ברגע הפניית הגה ההרגשה היא שהזנב מכניס את החרטום לתוך הפנייה, בנוסף משחק עם הההגה במהירות הגבוהה מ-80 שוב גורם להתנהגות מוזרה שלא הכרתי קודם ל…
הודעה אחרונה מאת מישמיש, -
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
רציתי לדעת אם יש איזה שהוא פוטינציאל שיפור לסיויק 5 דלתות החדשה, מנוע 1800 סמ"ק וגיר אוטומטי? אם כן מהן האופציות?, למרות שאני נוטה לכיוון שיפור גרסת מחשב המנוע("ציפ"), ורציתי לדעת אם זה אפשרי במנוע אטמוספרי זה שהוא לא מוגדש, אם יש אפשרות לכך אז מי הן החברות שיצרו גירסא לרכב זה?
הודעה אחרונה מאת עמית כתב, -
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני מעונין להזמין קוילאוברים של חברתweitec לרובר 620 שנת 97 . אני מעונין לדעת אם אני מרכיב גאנט 18 חתח 40 נגיד עד כמה אני יכול להנמיך את הרכב בלי פגיעה בבמפרים ? אפשר לדעת מאיפה אני יכול להזמין ,הוא שיש חברה בארץ שמיבא את הדגם לארץ ? תודה רבה לעוזרים !
הודעה אחרונה מאת שרגאמן, -
- 27 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום לכם בדרך כלל אני כותב בפורום אספנות אך הפעם אני חושב שיותר מתאים לשאול את השאלות כאן למי שלא מכיר יש פורד אסקורט דור ראשון (הצהובה) מנוע אטמוספרי משופר סעפת 4 ל1, דוד זרימה חופשית, 2 ווברים 40 כפולים, הבעיה: הרעש הורג אותי אי אפשר לדבר בלי לצעוק רדיו בפול וכדומה. חשבתי על הפיתרון של להוסיף עוד דוד השתקה בזרימה חופשית ז"א שני דודים בטור. דעתכם בבקשה לחיוב ושלילה.
הודעה אחרונה מאת דורוןא, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכלום, רציתי לקבל ייעוץ לגבי חומרים שאצטרך לרכוש להחלפת כבל מינוס מהמצבר ועד הגשר והלאה משם עד לגיר (ככל הנראה ) למאזדה 323 1.8 דגם מנוע BJ שנת 2001 . צריך לקבל מחירים,אורכי חומרים בבקשה ואם אפשרי להפנות אותי למקום באיזור המרכז. מצריך כבל מינוס עבה מאוד,נעלי כבל ואורכים מדוייקים.כמו כן אודה להסבר על אופן הביצוע.
הודעה אחרונה מאת Giora, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בוקר טוב, מישהו יכול בבקשה להצביע לי על קלאץ' קרמי מומלץ לאימפרזה טורבו GT שנתון 99? אני כבר מבולבל מכל החברות ומכל המחירים, תודה רבה. עדי,
-
- 4 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום חברים, האם ספייסרים מעמיסים על מכלולי הגלגל או על חלקים אחרים ברכב? במקרה הזה, ספייסרים של 5 ס"מ באימפרזה GT, הנעה 4X4 אשמח לשמוע חוות דעת בעניין, תודה רבה,
- 9 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
שלום חברים, מישהו יכול לומר לי בבקשה מהו טווח ההספקים של הפורק הנ"ל? זהו הפורק לחץ הנמצא ברוב מכוניות האימפרזה טורבו GT, האם הוא יכול לתמוך בפריקות של טורבואים כמו GT35, GT40, GT42? תודה רבה לעונים, עדי,
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הרכב, שנת 2001. האם אתקל בבעיה ברישוי, או שהדבר מאושר אוטומטית ? תודה מראש, אריאל.
הודעה אחרונה מאת amirxt,
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 2,414 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- malcishua
- Pavlik
- davemustaine87
- SurfHigh
- romansah
- Night Driver
- `Infinity
- נירו72
- gpm11
- PASHUT
- דובצע
- WideFocus