שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם. די חדש בתחום השיפורים ולקראת קניה של AUDI A3 יד שניה (2008) האם יש משמעות למנועי FSI 1.8 / 2 לגבי יכולת שיפור בעתיד? אני מתכוון ותוכנה לניהול המנוע בעיקר. תודה!
הודעה אחרונה מאת matanya cahana, -
שודרגה קופרה 07 1 2
מאת oranp83- 20 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
חבל שלא עשיתי את זה קודם, upsolute chip tuning + פילטר פתוח (לדעתי סימוטה) אינלט סיליקון ופורק פורג' 004 בסיסי ביותר אבל הבדל מהותי כל שאומר הוא - מומלץ!
הודעה אחרונה מאת RS, -
פילטר פתוח
מאת liorharush- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מחר אני מתכנן להרכיב פילטר פתוח בלנסר 2007 קוד מנוע 4G18.רציתי לדעת אם יש בקופסה של הפילטר חיישן חמצן או שהוא נימצא בסוף הסעפת בתחילת המצערת?
הודעה אחרונה מאת liorharush, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום יש לי במוו 328 ויש לי בעיה החלפתי לגאנט m3 17 אינץ והוא נוגע לי בבודי מה אני עושה כי תמיד אני רואה כאלה עם עונדות וקולטים משופרות למיניהן (נגיד...) עם חישוק 17 ואפילו 18 אני לא מאמין שהן נוגעות בבודי מה לעשות בבקשה תעזרו לי אני אובד עצות תודה רבה חזי
הודעה אחרונה מאת hezi241, -
- 10 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
רכב שבדרך כלל יש עליו צמיג עם קוד מהירות H, להחליף לצמיגים עם V - זה בסדר?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 18 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
יש לי שאלה שיכולה להראות ממש פעורה אבל אני עדיין אשאל אני מעוניין להחליף את הפילטר הרגיל של הB3 שלי לפילטר פתוח השאלה היא האם כדי לעשות את זה והאם אפשר לעשות את זה לבד והאם זה עובר טסט תודה לכל העוזרים דימה
הודעה אחרונה מאת just(is), -
-
- אחראי פורום
- 35 תגובות
- 8.8 אלף צפיות
ממה שאני זוכר ההבדל היחיד בין הדגמים הוא צ'יפ נכון? כלומר אם מחליפים או מעדכנים תוכנה לצ'יפ של קופר יהיה לאוטו 115 כ"ס? למישהו יש קצת יותר פרטים על השידרוג הזה?
הודעה אחרונה מאת Croc, -
-
- 3 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום, אני מחפש להחליף צמיגי הרכב שלי בסט רביעייה חדש ואיכותי המיוצרים ע"י יצרן מוכר באירופה ולא במזרח הרחוק כדוגמת סין. בעיקר מחפש נוחות, שליטה טובה וצמיגים שקטים. מידת הרכב - 185/60R14. חבר המליץ לי על צמיגי Eco Contact 3 של קונטיננטל שיש ברכבו, בפנצ'ריות שונות שבדקתי ניתן למצוא במחיר של כ 430-440 ש"ח מה דעתכם על הצמיגים הללו? האם נחשבים לאיכותיים? האם יש אלטרנטיבות עדיפות במחירים האלה? תודה.
הודעה אחרונה מאת Croc, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני מעוניין לרכוש b4 ידנית מנוע 2000 אני רוצה לדעת אם יש אופציה להרכיב על האוטו טורבו למרות שהוא לא בא אם טורבו ומה יכולה להיות העלות תודה לעוזרים ...
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם חדש כאן. מדובר בלנדקרוזר 2005 דיזל 166כ"ס מה האופציות להוסיף קצת כח? ראיתי כל מיני ציפים למיניהם שווה משהו? ואם כן איזה חברות מומלץ? תודה לעונים מראש.
הודעה אחרונה מאת dudii, -
-
- 12 תגובות
- 13.1 אלף צפיות
שלום, שמעתי להמלצות חברי הפורום והחלפתי את הצמיגים ברכב לרביעיית T1R חדשים. בעל הפנצ'ריה המליץ לי לעשות כיוון פרונט בגלל שהוא ראה את השחיקה של הצמיגים הקודמים וגם כדי לשמור על החדשים.. העלות היא 350 ש"ח +- האם בד"כ אחרי שמחליפים סט צמיגים עושים כיוון פרונט או שזה משתנה מרכב רגיל לרכב ספורטיבי? תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת nety_b, -
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
התקנתי בגולף GTI MK4 בוסט קונטרולר Greddy Profec B Spec II. אני תוהה היכן למקום אותו בתא הנוסעים. יש לי מישהו רעיון יצירתי למיקום שיהיה פרקטי לשימוש ולא בולט לעין? תודה רבה לעונים, עידן.
הודעה אחרונה מאת BILLABONG, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לי אופל קאדט 83 אני מעוניין לשדרג כמה חלקים. 1 מראות צד פנורמיות 2 לוח שעונים 3 הגה כוח מישהו יודע? איזה חלקים מרכבים אחרים- יתאימו לאופל קאדט 83? (מלבד ההגה )
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם מעוניין להחליף את כל הבולמים ברכב הנ"ל שנת 1992 (קרי דור 2) מחפש יציבות אך גם נוחות כי הרכב גם משמש לנסיעות בתוך העיר מדי פעם המחירים בארץ לא רלוונטים אני קונה את זה בחו"ל מעוניין ביותר בבילשטיין - יש לציין שהרכב עם קפיצי הנמכה של אייבך 40 מ"מ תודה
הודעה אחרונה מאת johnstas617, -
- 17 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
2 שאלות: קיבלתי הצעה מצמיגי אנטון וצמיג ישיר על TOYO T1R טרי כולל הרכבה ואיזון, אצל שניהם ב-400 ש"ח לצמיג, המידה: 185\55\15 האם זהו המחיר הזול ביותר שניתן להשיג? אם אני עובר למידה שגם מתאימה לי אבל לא מקורית שהיא: 195/45R15, מה יהיה ההבדלים לעומת המידה למעלה? תודה.
הודעה אחרונה מאת thestig3, -
- 0 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם יש ליאיביזה טורבו שנת 2002 מנוע מחוזק טורבו GT2871 ציפ של פריליניג צנרת 3 קולר חזית מזרקים 440CC ועכשיו אני גודש 1.4 ואני רוצה לגדוש 1.6 1.7 באר ואמרו לשים 25% טולול בדלק עכשיו אני רוצה לשים על מיכל מלא ורציתי לדעת כמה ליטר דלק נינכס באוטו? והאם כדאי 25% או 20% תודה לעוזרים מה דעתך להתחיל להשתמש בסימני פיסוק?
הודעה אחרונה מאת GT-TURBO, -
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום ליפני שבוע קניתי פורד אסקורט RS. בעל הרכב הקודם שם ברכב רבעיית falken ZE912 הקדמיים די גמורים הדופן חסרת בשר ויש קמטים כאלו בדופן אך האחוריים חדשים לגמרי. השאלה שלי האם לימכור את האחוריים ולשים T1R (הציעו לי 1500 שקל רבעייה) או דגם אחר שתמליצו עליו? או שעדיף להישאר עם falken ולהחליף רק את הקדמיים?
- 14 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שבת שלום ובוקר אור לכולם! אני עומד לפני רכישת סט קוילים לרכב ( פונטו hgt) ואני מתלבט על איזה סט ללכת. מצד אחד יש את הvmax שעולים בסביבות 4000 ש''ח ומותקנים על מספר רכבים כמו שלי והתגובות עליהם טובות מאוד, למרות שאני לא ממש מכיר את החברה הזאת. מצד שני יש את Weitec, חברה מאוד מוכרת ומוצלחת שהסט לרכבי יעלה בסביבות 5500. את התקציב אני יכול למתוח קצת וללכת על הWeitec, השאלה היא האם יש צורך בכך בכלל. מבחינתי אין לי בעיה עם נוחות נסיעה ירודה. הרכב ינעל רביעיית r1r במידות 15 50 195 ויורכב גם מוט מייצב עליון של omp. אני ינסה להביא את הרכב עד לקצה היכולת שאני יוכל מבחינת התנהגות, כמובן כל זה במגבלות התקציב. דעת המומחים נחוצה פה. אשמח לעזרה בהתלבטות בנושא. (ערכ…
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן חברים בעבר בנסיעה מחוץ לעיר מד הסל"ד היה מראה 3000 במהירות 100 בדיוק, היום לאחר החלפת חוטי הצתה מקוריים לחוטי הצתה של megnacor המהירות עלתה ל107-108 קמ"ש ב3000 סל"ד למה? נ.ב הרכב הוא רובר 216 ידני שנת 98
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3 אלף צפיות
רכשתי לפני כמה ימים פיאט בראבו ואני מתענין לגבי שיפור האחיזה הבעיה שאני אוהב להיכנס בצלילה לפניה או כיכר אני לא מחפש להיכנס להשקעה מטורפת לגבי צמיגים אני בודק כמה אופציות ולגבי הזווית גילגול חשבתי להוסיף מוט מייצב ושמתי לב שיש מוט מייצב עליון תחתון אחורי וקדמי מה ההשלכות של מיקום מוט מייצב בכל אחד מהמקומות?
הודעה אחרונה מאת BMW_525_89, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
יש המון שאלות בנוגע לצמיגים וכולם חוזרים על אותם שאולות\טעויות א בגלל שמעמם לי השקעתי עלייכם מתחילים מידע בסיסי "צמיג הוא חישוק גומי המכסה את הגלגלים של כלי תחבורה. הצמיג הומצא במטרה לרכך את מגע הגלגל עם הקרקע ולבלום את הזעזועים, בפועל בשל היותו הקשר היחיד בין כלי הרכב לכביש, משמש הצמיג כגורם בטיחותי ראשון במעלה בכל הנוגע ליציבות הרכב, ולשליטה מרבית של הנהג" ציטוט מויקופדיה מידות אותיות וכו' 225\45\17 225 היא מידת הסוליה במ"מ 45 היא מידות הדופן באחוזים לסוליה 17 קוטר הגאנט באינצים קוד מהירות Y W H הם בעצם קודי מהירות של הצמיג Y=300+ W=270 V=240 H=210 N=150 לפעמים לצד קוד הנ"ל תמצאו גם מספר כמו 86 97 וכו אלה הם …
הודעה אחרונה מאת SuRuK, -
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מישהו יודע אם אני מרכיב פורק לחץ על האוטו הוא סטנדרט לחלוטין בלי שום שיפור והפורק לא עובד..מה יכולה להיות הסיבה? ניסיתי להרכיב כמה פורקים ואף אחד מהם לא מוציא צליל יכול להיות בגלל שהאוטו סטנדרט או שיש איזה צינור וואקום קרוע? מישהו יכול לעזור לי??.
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 10 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
איזה חברות מומלצות לתוך עד 8 אלף סלד ? לטורבו GT30 .
הודעה אחרונה מאת MORE BOOST, -
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום חברים, יש לי ווסת לחץ דלק שרבים אומרים לי להחליפו, אומרים לי שהוא על הפנים, שהוא מזייף ושכדאי להתקין אחד אחר, מה הסיפור של הווסת הזה? כמעט כל בן אדם שני מעיר לי עליו (ראה תמונה) על פניו, עושה רושם שהווסת הנוכחי עושה את העבודה, אך נראה לי שיש איזה סיפור מאחוריו, כל כך הרבה הערות מכל כך הרבה אנשים שונים, מכלול הווסת דלק כל כך פשוט שקשה לי להבין מה יכול להתקלקל בו, ולפיכך אני מתלבט אם להזמין ווסת פשוט ב-40$ או ווסת ב-200$, למישהו יש רעיון לווסת חדש? איזה חברות מומלצות? ואשמח לשמוע אם מישהו מוכר אחד. תודה רבה, סופ"ש נעים.
הודעה אחרונה מאת avihai_r, -
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מה הבדל בין הבולמים וקפיצים? הם אותו דבר לא ?
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ראייתי כאלו באינטרנט ועניין אותי לאיזה סוג רכבים הוא מיועד? רכבי ספורט בלבד עם מנועים גדולים או שאפשר להתקין אחד גם ברכב פרטי ועם זה יהיה שימושי לרכב עם מנוע 1.8 למשל או שלא ישנה כלום?
הודעה אחרונה מאת BIG Y, -
- 6 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
לאחר לבטים רבים אם למכור את הרכב או שלא החלטתי להשאיר את החיה בבית. הרכב המדובר הוא אימפרזה WRX שנת 2006 שעברה שלב שידרוגים ראשוני הכוללת: צנרת 3' של בורלה מהמנוע לדוד, ניהול מנוע של ECUTEK , משאבת דלק וולברו 255, גאנטים של BBS וצמיגים במידה 225-45-17. לרכב 75,000 ק"מ עכשיו עבר טיפול שבו הוחלפו הרפידות והצלחות של הבלמים לכן שידרוג מערכת הבלימה ישקל בהמשך. מטרות השידרוג: 1. הקטנת תת ההיגוי בכניסה לפניות מהירות. 2. שיפור ההתנהגות הכללית של הרכב. 3. העלאת הספק המנוע. הרכב משמש אותי בעיקר לסופ"ש אך עדיין חשוב לי שרמת איכות הנסיעה תפגע כמה שפחות למרות השיפור בהתנהגות. תקציב: 15-20 אלף ש"ח. חשבתי בנושא שיפור ההתנהגות על סט קוויליברים של טין או חברה אחרת…
הודעה אחרונה מאת eyal_ro, -
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, רציתי לדעת במידה ואני מתקין פילטר אויר פתוח האם יכול להגרם נזק במידה ואני משאיר את צינור "משאבת בוקר טוב" חשוף וללא פילטר? הרכב הוא A3 2001 טורבו.
הודעה אחרונה מאת BIG Y, -
שינוי מצתים
מאת kobi_g- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ברשותי גולף MK5 מנוע 2 FSI ברכב יש מצתים של NGK מסוג PZFR5N-11T מסידרת LASER PLATINUM האם אפשר להחליפם במצתים מסידרת Iridium IX כדי לשפר את ביצועי המנוע במעט?
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
סמי סליקס
מאת whiteraver- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אני שוקל מעבר לצמיגי סמי סליקס. מה החסרונות והיתרונות? האם מעבר לאחיזה טובה יותר אני צריך להביא בחשבון צריכת דלק גבוהה יותר? בלאי מהיר יותר? האם יש רכבים עבורם לא מומלצים צמיגי סמי סליקס? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת ilan a,
-
מי מחובר 49 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 1,511 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- garicho
- SlowRide
- orsh99
- דובצע
- פאטון
- lanosforce
- nglancer
- בנא
- ארז 1
- hunter22
- Obgel
- Rשף