שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 52 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
היי, בראשון אני מקבל זוג (רק זוג בגלל מקבלות תקציב) טויו R1R היום לצערי אני נועל רבעיית GT צ'מפירו 228 טריים (סוף 2009) 15/195/50 האחיזה לצערי לוקה בחסר. אמנם כל האתרים שמייעצים ממליצים על הרכבת הצמיגים החדשים מאחור, אבל הטיעונים הם טריות נטו. היות וגם ה GT טריים ואני מחפש בעיקר שיפור אחיזה אשמח להמלצה מחברי הפורום היכן להתקין את הזוג החדש. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת TalRaZ, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם. לפני חודש קניתי איביזיה 1800 טורבו סטנדרטית לחלוטין. באותו אין שום שיפור כמו שהוא יצא מהחברה ככה הוא אצלי האוטו יד ראשונה,עכשיו בלוח שעונים דולק לי כל הזמן הציור של המנוע (צ'ק אנג'יין) הייתי במוסך והוא אמר בגלל שיש לי חור באגזוז הוא מפעיל את החיישן למדה וזה מה שגורם למנורה לדלוק. השאלה שלי אם החיישן הזה מפריע בנסיעה השוטפת של האוטו אם זה מוריד מהכוח והמהירות של האוטו ואפשר להמשיך לנסוע ככה או שעדיף לתקן? בכל מקרה אני שם צנרת ושם דוד חדש אבל סתם שאלה לידע כללי אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי.תודה
הודעה אחרונה מאת fish, -
- 13 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום וחג שמח, אני מחפש רפידות טובות לרכב והבנתי שיש מלא חברות וסוגים שונים, מה מומלץ יותר ומה מומלץ פחות? (גודל דיסק קדמי - 288). קיבלתי הצעה על ספרקו T51 וגם על "Ferodo DS Performance street " (הם לא DS2500, ההצעה מח"ול והמחיר קרוב לספרקו) וגם " ATE PowerPad " (קדמי) גם הצעה מחו"ל - בערך 900 ש"ח+-. איזה עוד אפשרויות יש? איך הרפידות הנ"ל ביחס למקוריות? לגבי הדיסקים אני גם בדילמה אבל יותר דחוף לי הרפידות.
הודעה אחרונה מאת daniel_18, -
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
בתמונה עיגול 1.2.3.4 איך קוראים לחלקים ומה תפקידם? אגב 4 זה פורק לחץ? ובתמונה הזאת זה פורקי לחץ? אם לא מה החלקים האלה?אם כן למה 2 פורקי לחץ כאלה?
הודעה אחרונה מאת fish, -
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם, ברשותי אודי A3 1.8T. לאחרונה המליצו לי על החלפת בולמי הזעזועים ברכב, הרכב עבר 135,000 ק"מ. לאחר בדיקה ביבואן, נמסר כי המקוריים עולים סביב 4000 ש"ח (קדמי ואחורי). לאחר שבדקתי את בולמי BILSTEIN והבנתי שהם הכי טובים היום עשיתי סקר שוק בחו"ל. אני כרגע בגרמניה והוצעה לי החבילה החבילה הבאה: SPRINGS דגם 29767-2. דגם ספורט שמנמיך בכ35 מ"מ. בולם קדמי B6 VE3-4407. בול קדמי B6 BE3-2543. כל החבילה הוצעה במחיר של 540יורו. האם המחיר כדאי לחבילה? האם יש משהו נוסף שאני צריך לקנות פרט להרכבה כמובן? אודה לעזרתכם. תודה רבה, רונן
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, ערכתי חיפוש ויצאתי קצת מבולבל. בבעלותי גולף MK1 קבריולט 1991, שנמצאת אצלי קרוב ל 4 שנים. נראה שמצב המתלים לא מזהיר, ובנוסף, קיים אצלי חשד שבעלים קודמים של הרכב קיצרו את הקפיצים, על מנת להנמיך את הרכב בדרך זולה. הרכב משמש אותי בשימוש יומיומי (בעיקר בכבישי ת"א),ולכן אני לא מחפש להקשיח אותו יתר על המידה, במידה שתקריב את הנוחות! רציתי להתייעץ כאן עם המבינים והמנוסים!!! האם ללכת על בולמי מונרו? אולי שילוב של קוני ואייבאך? משהו אחר? חשובה לי בעיקר הבטיחות והנוחות, ולא ללכת לתקוף עם הרכב פניות ולהשתתף בג'ימקאנות! תודה מראש לכל העוזרים, עידו.
הודעה אחרונה מאת idob, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 2 אלף צפיות
אז אני לא יודע עד כמה זה יקרא שיפור . אנחנו מחזיקים בעסק סוואנה 2002 , מנוע 6.5 טורבו דיזל . לא אוכלת , אלא שותה דלק . מספקת מומנט באופן שיכול אולי לבייש איבו . חשבתי אולי אפשר לתכנת את הצ'יפ מחדש שישחרר פחות כוח וסוסונים , ובתמורה חיסכון ניכרת בדלק . תקציב - לחוץ . התוצאות בהחזרים כספיים על הדלק צריכים להיות תוך כמה חודשים . יש לציין שהרכב נוסע דיי הרבה (משמש איש הרכבות שנמצא כול יום באתר אחר ), כמה במדוייק אני לא יודע .
הודעה אחרונה מאת amisha, -
- 14 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
יש לי מהעבודה היילקס 2010 עם מנוע 2.5 טורבו דיזל. הרכב חדש וטוב. אבל הוא לא מאיץ חזק וחסר לו כח. לפי מה שהבנתי הוא 102 כ"ס מה אפשר לעשות בכדי להוסיף לו כמה סוסים חיוניים?? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 4 אלף צפיות
איך אפשר לשפר האוטו? אני לא מדבר על פנסים, ג'נטיים, מדבקות. יש אפשרות לסיים צ'יפ למנוע 1.8 I-VTECK? או שיפור אחר שישפיע על הרכב.
הודעה אחרונה מאת Jusper, -
-
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן, ברשותי פיג'ו 206 מודל 2002 ואני רוצה לברר לגבי שיפור מערכת הבלימה, ושיפור האחיזה. אני לא מתכוון להוסיף עוד כוח לרכב - לכן אני לא רוצה להתפרע יותר מדי. קודם נתחיל במערכת הבלימה - אילו שיפורים ניתן לבצע? האם דיסקים מחוררים ומחורצים ורפידות טובות יתנו לי הבדל משמעותי, או שיש צורך בדברים נוספים? לגבי אחיזה - כרגע מותקנים על הרכב הצמיגים במידה המקורית. אם אני זוכר נכון זה 185/65R14 האם צמיגים טובים כמו Toyo T1R יספיקו או שיש צורך לשנות מידות? אם צריך לשנות מידות כמה לערך יעלה דבר כזה? ושאלה אחרונה, מה לגבי חוקיות של שיפור מע' הבלימה?
הודעה אחרונה מאת Top Geek, -
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, אני רוצה להזמין רפידות של ATE מחו"ל ואני לא סגור על המידה של הצלחת (288 מ"מ או 312 מ"מ). אפשר לאשר בוודאות מה הגודל של הצלחת. העניין קצת דחוף לי כי אני צריך להודיע לחנות. תודה רבה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת PsyRax, -
- 31 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
הרכב פונטו HGT שנת 2001, כרגע נוסע על סט-אפ בולמים \ קפיצים מקורי. אני עומד בפני קנייה של קפיצי הנמכה, והדילמה שלי היא כזאת: כרגע הכיס שלי לא מאפשר קנייה של סט שלם של בולמים+קפיצי הנמכה, למרות זאת לקפיצי הנמכה בלבד אני יכול לעמוד בהוצאה הזאת כרגע (קפיצי הנמכה 35MM של weitec), הבולמים המקוריים קשיחים גם ככה - האם אפשר להרכיב קפיצי הנמכה בלבד על הבולמים המקוריים? זה יוסיף משהו ליציבות בפניות \ פיתולים מלבד המראה או שרק בשילוב בולמים+קפיצים ניתן לקבל יציבות טובה? התיכנון בגדול הוא לקנות את הקפיצים ועם הזמן כשהכיס ייתן לקנות גם בולמים. תנו חוות דעת
הודעה אחרונה מאת ליאור קלה, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם לפני מספר ימים נתפס/נשבר לי בולם באוטו תוך כדי נסיעה העכשיו הבולם בצד שמאל פשוט ירד למטה ולא חוזר למעלה עקב זה הנסיעה פשוט מעצבנת ברמותתת קפיצות ושיפשופים של הכביש בלתי פוסקים !! ביררתי קצת לגבי בולמים לאלפא 146 שנת 95 והמחירים פשוט בשמים... לזוג קדמיים כ 2000 שקל חיפשתי קצתת בגוגל והגעתי לEBAY שם ראיתי שהמחיר לזוג הוא כה 50 דולר http://cgi.ebay.com/ALFA-ROMEO-FRONT-GAS-SHOCK-ABSORBERS-/170227848474?pt=AU_Car_Parts_Accessories&hash=item27a25ed51a חיפשתי כמעט בכל מקום משומשים אבל לאא הצלחה השמח לקצת עזרה בנושא
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 1 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אז כמו בכותרת, מבקש עזרה מחברי הפורום. התקציב הינו 300-350 ש"ח לצמיג. כרגע מורכבים 2 קדמיים של טויו - PROXES TPT. האחוריים כבר "מתים" וצריך להחליפם, ומהר. רוצה צמיגים שיעשו את העבודה (אוחזים כמה שאפשר, הכל בתקציב כמובן). בסך הכל לא מדובר ברכב ספורטיבי, ונוהגים עליו רגוע 99% מהזמן. חיפשתי ב-TIRES4U, ולא נראה לי שהמחירים ריאליים כלכך כמו במציאות. בכל מקרה, משום מה, אין מבחר רב במיד המבוקשת (195\60\15). אני גר במרכז, אז המלצה על כל פנצריה באיזור של חולון, בת ים, ראשל"צ, יפו וכו' תתקבל בברכה. תודה.
הודעה אחרונה מאת ytzhak, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
יש לי זוג טויו T1R קדמיים בני 4 חודשים +- וזוג דאנלופ לה מאן בני שנה וחצי +- כדאי להעביר את הטויו לאחור?. אם אני אעביר האם אצטרך כיוון פרונט?. מה דעתכם על הדאנלופ לה מאן?
הודעה אחרונה מאת shahar1, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
ערב טוב, אני מבקש המלצה, איזה צמיגים כדאי לשים לגולף GTI, כזו שנוסעת ביום יום, שמצד אחד תהיה להם אחיזה טובה לנהיגת ספורט ומצד שני ישמשו אותי ביום יום ולאורך זמן ??
הודעה אחרונה מאת ytimsit, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן בקרוב אני אצטרך להחליף צמיגים במאזדה היקרה שלי, כרגע היא נועל 215/45/R17 הם יושבים על הרכב כבר 3 שנים, מאז שקנינו את הרכב והם במצב מצויין לכל הדעות אפילו שמדובר בתקופה ארוכה, לא יבשים לא סדוקים, בסה"כ לא התעללו בהם והם קיבלו ספריי מיוחד לצמיגים כל יום שישי, בכל אופן אילו צמיגים אתם ממליצים לי לשים שיתאימו למידה הזו? אני מקווה שכל הארבעה לא יעלו לי יותר מ2200-2300 ולעניין אחר, לאחר קנייה של a3 הבחנתי שהצמיגים אומנם במצב טוב אבל יש להם כבר שנה-שנה וחצי, ואני משער שתוך חצי שנה נצטרך להחליף גם שם רביעיה (אני מחליף רק רביעיות לא אוהב זוגות..) הבעיה ששם המידה גדולה מדובר ב 225/35/R18 של DUNLOP, מסקרן אותי כמה עלו הצמיגים הללו בזמנם מישהו יכול להעריך? וכ…
הודעה אחרונה מאת la1234, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
כאן היתה הודעה עם המילה 'לדים'.
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
טורבו? או לחילופין האם אפשר להוסיף טורבו למנוע כזה המגיע ללא טורבו? תודה למשיבים גמר חתימה טובה
הודעה אחרונה מאת S_G, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מחפש חרט לחריטת סליבים של Darton בבלוק של הונדה. חריטה לפי מפרט טכני באנגלית. דרוש מישהו מקצועי, עם הרבה סבלנות וידע, אנגלית ברמה גבוהה. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת DavidCivicSi, -
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם אני שואל בשביל חבר יש לו רנו 5 טורבו מקורית ויש לו צמיגים אחוריים יותר גדוליים מהקדמיים ולפי מה שאני יודע יש דבר כזה האם אפשר לאשר דבר כזה ברשיון?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
איך קוראים לאורות הכחולים ששמים מתחת למספר של האוטו בחלק הקדמי ?
הודעה אחרונה מאת Romek, -
- 29 תגובות
- 5 אלף צפיות
חברה יש לי כמה שאלות כמה זמן\ק"מ בערך צריך לעבור כדי שהצמיג החדש יתן את כל מה שיש לו?(אחיזה על הכביש) וכמה זמן בערך אמורים להחזיק צמיגים טובים? תודה.
הודעה אחרונה מאת amir74, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מזה לחצים של הטורבו? נגיד אומרים גדישה ב0.5 באר? באימפרזה טורבו 99 להחליף ולהגדיל לטורבו יותר גדול, זה חוקי? כמה מונחים של הבנתי. קלאצ'ים קרמיים?מזה קרמיים? מזה tsi או tfsi? ומה הכוונה vag? אם יש איזה אתר שמסביר מזה לחצים של הטורבו איך מודדים ועוד כמה מונחים לידע אני ישמח. ותודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת carsx, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום לכולם, האם מישהו יכול להסביר לי בדיוק מהו לחץ הבאר? מה ההשפעות שיש לו על המנוע, וממה צריך להיזהר או לטפל ?
הודעה אחרונה מאת sulimanister, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום אני כבר כתבתי פה ופתחתי אפילו נושא בקשר לצנרט לפילטר אוויר פתוח לסובארו. ובסוף אף אחד לא ענה אז המשחתי לחפש ולא מצאתי בשום מקום אז בניתי לבד(אם אפשר ליקרוא לזה בנייה) קניתי פילטר אוויר פתוח ולקחתי צינור של מבודד ששמים בקירות ומעבירים ביפנים חשמל. חייב לציין שהוא דו שכבתי ונידלק מאש אחרי 2 דקות. והינה הכול מוכן רק לעשות עוד כמה חורים ולשים וליסוע .אבל עלה לי לראש אם הפלסטיק הזה יכול להיתפורר על ההתחלה(וזה משהו זמני לחודשיים)או אם הפלסטיק הזה יכול לינמוס לי? גם אני לא שם את הפלסטיק על הכניסת אוויר אלה עם גומי כמו במקורי. אז השאלה אם יש לי ממה לחשוש או אני יכול לשים בנתיים זמני וליסוע עם ראש שקט חודשיים? הרכב המדובר סובארו אימפרזה 98
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לאנשי הפורום היקרים שלום, לצערי הלך לי האטם ראש מנוע ברכב שלי (הונדה סיוויק SR). הרכב קצת משופר (צנרת אגזוז שלמה 2.5 [בלי ממיר] + סעפת + פילטר פתוח אם תיעול של אוויר קר + מערכת הצתה שלמה [coil + ir plugs + 10.4mm wires]. הרכב עשה 200000 ק"מ. אני מעונייו להחליף לאטם שהוא יותר טוב וחזק ממקורי ואם אפשר שגם קצת יעלה את הקומפרסיה. אני צריך את עזרתכם בבחירה (כי יש מלא בשוק ואני לא יודע מה הכי טוב). אני מתלבט בין - MLS כמו זה http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Honda-Acura-D16Y5-D16Y7-D16Y8-Victo-Stack-Head-Gasket-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem5885803ba3QQitemZ380196895651QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories וזה http://cgi.ebay.co…
הודעה אחרונה מאת Rafimr, -
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום רב, יש לי שאלה כללית. האם יש אפשרות להחליף את צלחות הבלימה הקדמיות ברכב לקוטר גדול יותר? (נניח מ 260 מ"מ ל 280 מ"מ ) . (כמובן שמדובר בהחלפה שכוללת צלחות/ רפידות / קליפרים תואמים ) בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Croc, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
ובמה זה כרוך? ברור לי שזה לא חוקי (כמו כל שיפור אחר בארצנו) השאלה היא, האם זה אפשרי. מבחינת צורת המנוע ואיך שהוא יושב בתא המנוע.
הודעה אחרונה מאת punto_gt, -
-
- 4 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
אהלן,לפני שבועיים הייתי בחיפושים אחרי 4 צמיגים ספורטיבים לרכב שלי,פזלתי נורא לכיוון ה T1R אבל לא מצאתי אותם,חיפשתי גם S.DRIVE אבל לא היה במידה שלי.בסופו של דבר קניתי רביעייה של MAXXIS MA Z1 מרושם ראשוני של שבועיים ובהשוואה לקודמים הצמיגים האלה פנומנאלים אני ממש מבסוט עליהם. מכיוון שלא שמעתי עליהם שום המלצות מאף אחד(לא לטובה ולא לרעה) מעניין אותי לדעת איך הם לעומת הT1R וה S.DRIVE. מכירים את הצמיגים האלו? מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת Oren da man,
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 2,105 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Altera
- yoni162
- DareDevil
- יובל .מ.
- ארז 1
- חיים יוד
- גולדן191
- AUDIO KING
- פיגו107שנת2010
- yuvk
- אהרן ג
- מור 1