Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פותח השרשור - למה אתה מקיצוניות אחת (של צמיג מפוקפק) הולך לקיצוניות אחרת (צמיג מיועד בעיקר למסלול)?

מה תעשה בגשם?

האם אתה מוכן לחיות עם שחיקה מהירה?

המלצה על T1R היא טובה לדעתי אבל זה לא עוזר לך כמעט בכלל מבחינת חיסכון בכסף.

אולי פשוט תלך על צמיג נורמאלי לא יקר? נגיד דאנלופ SP9000.

לדעתי תמצא עוד 800 ש"ח ותקנה רביעה של T1R.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כנראה שמרוב מקצוענות שכחת שפולו הוא עם הנעה קדמית.

לגבי המסקנה שלך שתת היגוי מוציא את הרכב מחוץ לכביש, זה נכון. אבל רק בפנייה שמאלה... :oops:

ברכב הנעה קדמית, קל וחומר כשמדובר בנהגים "פשוטים" ולא מתקדמים כהגדרתך, מוטב שהצמיגים הטובים יותר יותקנו על הסרן הקדמי.

נתי

לא שכחתי שהפולו היא הנעה קדמית, זה גם לא משנה. עם R1R מקדימה ו GT מאחורה הרכב יכול להגיע להיגוי ייתר בקלות רבה. האחיזה הגבוהה של הקדמיים יאפשרו מהירות פניה הרבה יותר גבוהה כשאחוריים יפרשו לטייל הרבה לפני כן.

בקשר לדבר השני אתה צודק במאת האחוזים. באמת לא חשבתי :-)

עדיין, תת היגוי הרבה יותר בטוח וקל יותר לתיקון לנהג הבלתי מקצועי. עצם עזיבת הגז הטבעית תעביר משקל קדימה וזה יפחית את התת היגוי. בהיגוי ייתר עזיבת הגז תגרום להחרפת התוצאה והחלקה קיצונית יותר. תיקון ייתר אופייני יגרום להחלקה לכיוון השני ופישטייל. גם תוצאות תאונה כמו שציינתי קודם יוחרפו מאוד אם תהיה החלקה בהיגוי ייתר.

פורסם

תמיד ראיתי שרושמים ומאמינים בשטות הזאת של לשים צמיגים טובים מאחור,

אני רוצה להסביר משהו, וכמובן שאני מתייחס , כמו שאתם מתארים , נהג בלתי מקצועי. שאין לו הבנה בנהיגה ואיך רכב מתנהג. שזה 90 אחוז מכלל נוהגי ארץ ישראל.

כמובן שמדברים על רכב הנעה קידמית בלבד כרגע, אם הצמיגים הטובים והטריים יושבים מאחור , זה יגביר בצורה דרסטית תת היגוי , ולשינוי אם הצמיגים מקדימה זה יגביר היגוי יתר. אך יש חור בכל התאוריה שלכם בגלל הנהג הממוצע..

הוא צריך להגיע לגבול של הצמיג בישביל לגרום לדבר להגיע למצב של היגוי יתר\ תת היגוי. זאת אומרת שאם עד היום הוא נהג בצמיגים א' שהם מיועדים לנהיגה יום יומית , שהגבול שלהם הוא X . ברגע שהוא ירכיב מקדימה את הצמיג האיכותי ומאחור את הצמיג א' , בראש שלו הוא עדיין ינהג ברכב לפי המגבלות של הצמיג א' ולא ישירות יעלה מהירויות, ורק לאחר כמה זמן שהוא למד טיפה את הרכב הוא יתחיל לעלות את המגבלה לאט לאט.

בנוסף לכך. בגלל שאנו מדברים על נהג ישראלי ממוצע . שהחוק היחיד היבש שהם מכירים הוא " איבדת שליטה, ברקס פתאומי במיידי." שבמצב הזה בתת היגוי זה יהיה פי כמה וכמה חריף יותר ויכנס במדרכות, יעיף כמה אנשים בדרך וכן הלאה. בניגוד לזה, אם הוא ישים מקדימה, אז ההיגוי יתר יהיה חריף יותר. ואם לא יצליח לתקן את ההגה ( כי אמרנו שזה נהג ממוצע) אז הזנב יברח קיצוני ואז הוא יפחד (החוק הישראלי) וילחץ ברקס פתאומי שסך הכל יגרום לעוד היגוי יתר, וספין. שזה אומר שהוא יסתובב במקום.

אז להשוואה, כניסה במדרכה, ולהוריד כמה אנשים ..או .. להיסתובב במקום , ובמקרה הכי גרוע שרכב מאחור שלא ישים לב יכנס בך.

נניח את נושא הדירפטים בצד, אני ברכב שלי בחיים לא אשים צמיגים איכותיים מאחורה ומקדימה פחות טובים. אבל זה החלטה שלי.

שאלה אחת יש לי, רכשתי לפני כמה ימים האמת צמיגים GT צמפירו , זה הצמיג היחיד שמצאתי למידה שלי שהוא הכי איכותי. לכן השאלה שלי, למה התגובות כל כך נגדיות פה? אני דווקא חובב אותם , ליד רוב הצמגים האחרים במידה 13 שיש בארץ .

ALEXN,

פה הטעות שלך, כנראה שההבנה שלך בצמיגים היא מעוטה. כל שינוי קטן בצמיגים יכול לשנות לך את הרכב שלא תכיר אותו בכלל, ואני גם מדבר על הבדל של 3 PSI שוני בכל סרן. הרכב יהפוך לך מרכב שלא פונה לרכב שהזנב שמח. תנסה במגרש סגור אולי תבין על מה אני מדבר.

A.R.T Performance

פורסם
ראבק, מדובר על פולו 16V

על איזה זנב שמח אתה מדבר? אפשר לחשוב שמדובר ב-911 משנות ה-70

כמו שאמור עדיף לשים רביעיה.

אם בכל זאת שמים רק זוג, אז כמו שאמרו - מאחור יותר בטוח, מקדימה יותר כיף ותוכל להרגיש יותר את ההשקעה בצמיג (הגה, תת היגוי וכו').

כמו שכבר כתבו פה לפני, אנחנו מדברים על הנהג הממוצע, שלא מבצע פרובוקציות להיגוי יתר, או שנכנס לפניה בתת היגוי חריף אלה על משהו שימשיך לנהוג באותה הצורה אבל ירגיש דבוק יותר לכביש, אז עם R1R כאשר יקפוץ לו ילד לכביש או שהרמזור יתחלף לאדום כשאתה נמצא 50 מטר מרמזור אבל עדיין על 110 הרכב יבלום בצורה הרבה הרבה יותר טובה וזה העיניין הכי בטיחותי שיש, כמובן שעדיף רבעיית T1R אבל אם בכל זאת אז זה הפיתרון הנכון לדעתי לפחות.

פורסם
ALEXN,

פה הטעות שלך, כנראה שההבנה שלך בצמיגים היא מעוטה. כל שינוי קטן בצמיגים יכול לשנות לך את הרכב שלא תכיר אותו בכלל, ואני גם מדבר על הבדל של 3 PSI שוני בכל סרן. הרכב יהפוך לך מרכב שלא פונה לרכב שהזנב שמח. תנסה במגרש סגור אולי תבין על מה אני מדבר.

סבבה אחי. שיהיה בהצלחה בפעם הבאה שאתה נוסע ב- Togue

Porsche 911 GT2

BMW 335i 2011

Mini Cooper JCW 2009 - GONE

BMW M3 2006 - SOLD

פורסם
כמו שכבר כתבו פה לפני, אנחנו מדברים על הנהג הממוצע, שלא מבצע פרובוקציות להיגוי יתר, או שנכנס לפניה בתת היגוי חריף אלה על משהו שימשיך לנהוג באותה הצורה אבל ירגיש דבוק יותר לכביש, אז עם R1R כאשר יקפוץ לו ילד לכביש או שהרמזור יתחלף לאדום כשאתה נמצא 50 מטר מרמזור אבל עדיין על 110 הרכב יבלום בצורה הרבה הרבה יותר טובה וזה העיניין הכי בטיחותי שיש, כמובן שעדיף רבעיית T1R אבל אם בכל זאת אז זה הפיתרון הנכון לדעתי לפחות.

אני אישית גם הייתי שם על הסרן הקדמי במכונית הנעה קדמית

משום מה כולם כאן חושבים שאתה באודישן לסרט של Best motoring

Porsche 911 GT2

BMW 335i 2011

Mini Cooper JCW 2009 - GONE

BMW M3 2006 - SOLD

פורסם
תתחדש! אבל לצורך הבהרה בלבד,

את הצמיג הטוב יותר תמיד מומלץ לשים מקדימה.

במקרה של החלקה עדיף שהתחת ייצא ויגרר אחרי ההגה (היגוי יתר) מאשר התחת ימשוך אותך קדימה ולא תהיה שליטה בהיגוי (תת היגוי),

מתת היגוי יותר קשה לצאת, וזה לא תורם לשום דבר, בהיגוי יתר לפחות יש גם את הרגע וחצי של הנאה כשהתחת משחק.

אתה טועה ובגדול:

*את הצמיגים ה"איכותיים" יותר (פונקציה של דגם,טריות וכו') מומלץ לשים תמיד מאחור,בלי קשר לסוג ההנעה.

*לנהג ההדיוט יהיה הרבה יותר קל לתקן תת היגוי (אינסטנקטיבית- הפחתת הגז\בלימה) מאשר היגוי יתר (שוב, אינסטנקטיבית הפחתת גז\בלימה=החרפת ההיגוי יתר).

אצל נהג מקצועי יותר הבעיה פוחתת כיוון שהוא ידע בתת היגוי להפחית מעט גז בעדינות ובהיגוי יתר לעשות הצלבה ולהוסיף גז במקרה הצורך.

ברכב הנעה קדמית, קל וחומר כשמדובר בנהגים "פשוטים" ולא מתקדמים כהגדרתך, מוטב שהצמיגים הטובים יותר יותקנו על הסרן הקדמי.

למה ? גם בהנעה קדמית וגם בהנעה אחורית עדיין הציר שמכוון את הרכב ושיש לך עליו שליטה (הגה) זה הציר הקדמי).

התגובה האינסטנקטיבית של נהג "פשוט" לתת היגוי - הפנייה נוספת של ההגה - תגרום לתת היגוי חריף יותר.

לא מסכים עם הקביעה הזאת, זה נכון שנהג ממוצע שיקלע לתת היגוי ינסה לחדד עוד יותר את הפניית ההגה, אבל התגובה האינסטקטיבית הראשונה שמגיע לרוב היא דווקא עזיבת דוושת הגז\בלימה שמפסיקות את התת היגוי.

נכון שהנהג עלול קצת "לאבד את עצמו" ברגע שהגלגלים יחזרו לאחיזה לאחר התיקון, אבל זה עדיין מצב בטוח יותר מאשר מצב של היגוי יתר ששם לרוב הנהגים יש תגובה אינסטנקטיבית מנוגדת לחלוטין לדרך הטיפול הנדרשת (הצלבת הגלגלים לצד שאליו נזרק התחת והוספת גז לפי הצורך).

רוב הנהגים שיקלעו להיגוי יתר פשוט ירדו על הבלמים, מה שיסתיים מבחינתם בספין,אם הם יהיו טיפה יותר מקצועיים הם באמת יפנו את הגלגלים לכיוון הזנב ואז ברגע שהרכב יחזור לאחיזה הם יקבלו את הסטירה לצד השני.

זו גם הסיבה לכך שכמעט כל המכוניות מכויילות לכיוון של תת היגוי ולא להיגוי יתר, פשוט הטיפול האינסטנקטיבי בתת היגוי קל יותר.

לסיכום, עדיף להרכיב רביעייה זהה וטובה.

מסכים לחלוטין.

נתי

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

האמת, התלבטות קשה, והטיעונים לכאן ולכאן טובים.

בנוסף, כשצמיגים הטובים מקדימה מרחק בלימה קטן משמעותית - זה גם שיקול. בקיצור - דילמה. לי אין תשובה החלטית.

מה אני הייתי עושה במצב כזה? קונה רביעיה.

נ.ב GT צ'יפופו מאחורה עם מקדימה R1R זה שילוב קטלני גם לנהגים בעלי ניסיון!. זו דעתי. חבר'ה, כביש ציבורי זה לא מנחת.

נ.ב2 GT מקדימה ו-R1R מאחורה זה חסר טעם לחלוטין - שעמום יבש, ואי ניצול של יכולת הצמיג.

פורסם

דעתי,

אם תשים את ה R1R מקדימה הרכב יפנה יותר טוב אבל הזנב שלך יהיה שמח - אני אישית אוהב את זה. מתרגלים ונהנים.

בעבר הרחוק שלי היו מותקנים אצלי ברידג'סטונים במידה 225\40\18 מקדימה ומאחור קומו 205\55\16 - שמעו זה היה חוויה מגניבה הזנב היה יוצא החוצה בקלות והפרונט נישלט מדהים.

אם תחליט להתקין את ה R1R מקדימה אתה תהייה בתת היגוי תמידי :lol:.

אם תחליט להחליף את כל הרביעייה ל R1R, תקבל רכב שמתנהג מדהים.

תהנה.

פורסם
תמיד ראיתי שרושמים ומאמינים בשטות הזאת של לשים צמיגים טובים מאחור,

כמה טוב לדעת שאתה לא מזלזל במה שאחרים אומרים.

כנראה ששכחת שהרכב לא נוסע רק בעיר אלה גם במהירויות גבוהות מחוץ לעיר. היגוי ייתר במהירות של 80-120 קמ"ש לא יגמר רק בספין אלה בכניסה עם הצד לגדר בטיחות - הרבה פחות בטוח מכניסה עם הפרונט.

מעבר לכך ברקס בתת היגוי יסייע להעביר משקל קדימה ואת האחיזה. בהיגוי ייתר זה יגרום לאיבוד מוחלט של השליטה ברכב.

לסיכום שאל כמה מומחי בטיחות ונהיגה, מעניין מה הם יגידו לך. בינתיים אין לך שום בסיס לזלזל בדעה של אחרים. בעיקר לא אם היא מנומקת ואפילו נכונה :-)

פורסם

אכן שטות לשים צמיגים חדשים מאחורה.

כל בתי הספר לנהיגה מתקדמת בארץ (וסביר להניח שגם בעולם) טועים :roll:

הכותבים כאן גם מתייחסים לתיקון של היגוי יתר כאילו מדובר בעניין של מה בכך... חבר'ה, גם כשאתם מתקנים היגוי יתר על המסלול,

שימו לב איזה מרחק עברתם שלא בנתיב הנסיעה - בכביש אין פריבילגייה כזו... הכביש צר בהשוואה למסלול, כך שזו אינה השוואה נכונה.

יתרה מזו, הנהג הממוצע (אני יודע, הדרכתי כבר כמה מאות אם לא אלפים כאלו במהלך חיי), באופן טבעי ילחץ על הבלמים, או יפנה את ההגה עוד יותר,

לעיתים בלי קשר לסוג ההחלקה שכרגע הוא נתון בה - קרי - גם בתת היגוי וגם בהיגוי יתר, הוא לא באמת יידע מה לעשות וכיצד.

גם אם הוא כן יודע מה לעשות, לא כל מצב של החלקה ניתן "להחזרה" לאחיזה מלאה, לעיתים אין פשוט מספיק מרווח, וזה קורה לא מעט בכביש הציבורי.

בהמשך לדברי Senda, חשוב לזכור שתת היגוי שיוליך לתאונת חזית זה לא מצב כל כך נוראי,

בהשוואה לתאונת צד, שם הרכב ה-ר-ב-ה פחות מוגן (תפתחו פעם את הדלת שלכם ותראו מה יש שם, זה כל מה ששומר עליכם בחיים בתאונה כזו).

היה לי חבר שנהרג בתאונה כזו (תאונת צד לתוך עמוד בדיוק באמצע הדלת), רכב פשוט לא יכול לספוג מכת צד כזו כמו שהוא היה סופג מכת חזית כזו, זו המציאות.

מעבר לכך, צמיג אחורי שמתפוצץ מסיבה כזו או אחרת, יוליד אובדן שליטה (במהירות בינעירונית סבירה). צמיג קדמי שיילך לעולמו במהירות כזו,

יוביל לסטייה מסויימת מנתיב הנסיעה, אבל לא יוביל לאובדן שליטה, וזה דווקא קרה לי פעמיים בחיים - עצם זר שחתך לי צמיג קדמי באמצע נסיעה בינעירונית מהירה.

בשתי הפעמים שזה קרה פשוט כיוונתי את הרכב לשוליים הימניים לאחר כבוד, הגלגל הוחלף, ושום דבר לא קרה.

עם צמיג אחורי שמתפוצץ אני די בטוח שהמצב לא היה נגמר בכזו קלות, עבור הנהג הממוצע בכל אופן.

נקודה לציון - קריאה בפורומים אינה הופכת נהג ממוצע לנהג שהינו מעל הממוצע. גם לא התחרעות ללא הדרכה על המסלול. קחו בחשבון.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

טוב לסיכום הדיון, אחרי שהבנתי שלשים R1R על הרכב שלי זה בזבוז (אני לא כ"כ עשיר כדי לשים צמיג חדש כל חצי שנה והבנתי שהם דורשים החלפה כל 20K ק"מ)

אז הרכבתי רבעיית טויו פרוקסס 4.

רשמים על הנעליים החדשות בקרוב :)

תודה

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

• תוכן חדש...