Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5763 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, בראשון אני מקבל זוג (רק זוג בגלל מקבלות תקציב) טויו R1R

היום לצערי אני נועל רבעיית GT צ'מפירו 228 טריים (סוף 2009) 15/195/50

האחיזה לצערי לוקה בחסר.

אמנם כל האתרים שמייעצים ממליצים על הרכבת הצמיגים החדשים מאחור, אבל הטיעונים הם טריות נטו.

היות וגם ה GT טריים ואני מחפש בעיקר שיפור אחיזה אשמח להמלצה מחברי הפורום היכן להתקין את הזוג החדש.

תודה מראש :)

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צמיגים חדשים ובטח ובטח ברמה של הR1R שמים מאחור לא משנה כמה טריים הנוכחיים. הסיבה : מקדימה יש לך שליטה לאן האוטו הולך ומאחורה אין ולכן עדיף צמיגים שיאחזו יותר טוב מאחור. אם תעשה חיפוש תראה שדנו בנושא עשרות פעמים.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

המלצה שלי - חכה עם ההתקנה של הR1R עד שיהיה לך כסף לרביעיה.

בכלל נראה לי מוזר לקנות רק זוג וללכת עם סט-אפ שיכיל כאלה הבדלים באחיזה.

להביא רכב לכזה מצב של חוסר איזון יביא אותך להמון מצבים מסוכנים במקום לתת לך להנות מאיזה שיפור באחיזה.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

תודה, עכשיו זה מכניס אותי לדילמה אחרת.

היום אני יושב על מידה 195/50 למרות שהיא לא מופיעה באוטודאטא (יש לציין שהמידה מאושרת ברשיון הרכב)

באוטודאטא מופיע 195/45, השאלה אם אני מחליף רבעייה, אם לא להחליף על הדרך את המידה.

תודה

-איוניק 5 עלית

פורסם

אם מאושר לך ברישיון את המידה שהצמיגים שלך נועלים אז אל תשנה שום דבר, כנראה בזמנו הבעלים הקודמים הצליח להשיג אישור למידה הזאת והאמת הייתי נשאר עם חתך 50 כי 45 יהיה פחות נוח.

אני החלפתי השבוע את כל הצמיגים שלי בגלל פנצ'ר רק באחד כי חששתי משינוי לרעה בהתנהגות הרכב בגלל זוג חדש מאחורה וזוג בן שנתיים וחצי מקדימה

פורסם

קח T1R במקום R1R להפרש שחסכת תוסיף עוד כמה זוזים ורכוש רביעיה טרייה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

מסכים עם הנסיך,

הR1R מאוד אוחזים והGT זה צמיג מסוכן (לא הייתי שם אותו לא מקדימה ולא מאחורה).

אולי תוותר על זוג R1R בשביל רביעיה טובה?

משכנתא זה קל

פורסם

אני מקבל על ה R1R מחיר מעולה, אז שכנעתם אותי ואני אזמין רבעייה :) R1R באותה מידה :D

-איוניק 5 עלית

פורסם

תתחדש! אבל לצורך הבהרה בלבד,

את הצמיג הטוב יותר תמיד מומלץ לשים מקדימה.

במקרה של החלקה עדיף שהתחת ייצא ויגרר אחרי ההגה (היגוי יתר) מאשר התחת ימשוך אותך קדימה ולא תהיה שליטה בהיגוי (תת היגוי),

מתת היגוי יותר קשה לצאת, וזה לא תורם לשום דבר, בהיגוי יתר לפחות יש גם את הרגע וחצי של הנאה כשהתחת משחק.

ליעד.

פורסם
אני מקבל על ה R1R מחיר מעולה, אז שכנעתם אותי ואני אזמין רבעייה :) R1R באותה מידה :D

בהמשך להודעות הפרטיות - שמח שהגעת למסקנה הנכונה של לזרוק את הזבל הסיני מהרכב וללכת על רביעייה.

השאלה היא איזו רביעייה.

שים לב שה TRED של הR1R הוא 140 מול 280 של הT1R כלומר הוא יחזיק משמעותית פחות זמן וכצמיג יום יומי לרכב שהוא לא קיצוני במיוחד, לדעתי ה R1R פשוט לא מתאים.

אפילו אני הרכבתי רביעיית T1R.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אוי ליעד ליעד. עד מתי אוגוסט 2010...

באופן בטיחותי - את הצמיגים הטובים ביותר יש לשם אך ורק מאחור. היגוי ייתר זו תופעה מסוכנת הרבה יותר לנהג מאשר תת היגוי.

בהיגוי ייתר יש סכנה להתהפכות הרכב, למעבר לנתיב הנגדי וכן הלאה.

תת היגוי משאיר את הרכב עם הקדימה לכיוון הנסיעה (מה שבטוח יותר), ומוציא את הרכב מחוץ לכביש (שזה עדיף אל פני מעבר לכיוון הנגדי).

כשמדובר בנהגים מתקדמים - ניתן לשם את הצמיגים הטובים מקדימה כדי לעודד היגוי ייתר מהנה אך יש לנהוג בזהירות המתאימה - במיוחד בסיבובים מהירים.

גם ההבדל בין זוג הצמיגים המתוארים פה הוא אדיר - לכן נבון היה לבחור בקנייה של ארבעה צמיגים.

פורסם

עד מתי אוגוסט ארבע? 1904.:lol:

כנראה שמרוב מקצוענות שכחת שפולו הוא עם הנעה קדמית.

לגבי המסקנה שלך שתת היגוי מוציא את הרכב מחוץ לכביש, זה נכון. אבל רק בפנייה שמאלה... :oops:

ברכב הנעה קדמית, קל וחומר כשמדובר בנהגים "פשוטים" ולא מתקדמים כהגדרתך, מוטב שהצמיגים הטובים יותר יותקנו על הסרן הקדמי.

התגובה האינסטנקטיבית של נהג "פשוט" לתת היגוי - הפנייה נוספת של ההגה - תגרום לתת היגוי חריף יותר, שבהמשך ( בשנייה שהגלגלים משיגים אחיזה) גורם לרכב לתת "סטירה" לכיוון אליו מופנים הגלגלים.

לסיכום, עדיף להרכיב רביעייה זהה וטובה.

נתי

פורסם
אישית אני ממליץ לשים את ה R1R קדימה אבל להיזהר וללמוד את הרכב מחדש כי הזנב יהפוך למאוד שמח

ראבק, מדובר על פולו 16V

על איזה זנב שמח אתה מדבר? אפשר לחשוב שמדובר ב-911 משנות ה-70

כמו שאמור עדיף לשים רביעיה.

אם בכל זאת שמים רק זוג, אז כמו שאמרו - מאחור יותר בטוח, מקדימה יותר כיף ותוכל להרגיש יותר את ההשקעה בצמיג (הגה, תת היגוי וכו').

Porsche 911 GT2

BMW 335i 2011

Mini Cooper JCW 2009 - GONE

BMW M3 2006 - SOLD

פורסם

כשמקדימה הצמיגים מסומררים לכביש, ומאחורה יש צמיגי GT צ'מפירו אני מניח שדווקא DANI צודק.

נתי, זה לא משנה איזו הנעה יש לרכב, כלל אצבע אומר, הצמיגים הטובים מאחורה.

משכנתא זה קל

• תוכן חדש...