Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחירה טובה ומתאימה לרכב. (בניגוד לR1R)

נסעתי על כאלה שנתיים וחצי והם מספקים את הסחורה.

בהמשך למה שנאמר כאן : לפי מיטב נסיוני, כמעט בלתי אפשר לזרוק זנב עם הפולו 16V, מקסימום מרימה גלגל פנימי אחורי בפנייה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אוסיף ואקשה, דעות רלוונטיות בבקשה!

אז לי כן יש 911 משנות השבעים וכרגע היא נעולה בזוג צמיגים חדשים וזוג ישנים,

אני כן יודע משהו או שלוש על נהיגה-היגוי יתר-רכיבה ומה שביניהם.

יש לציין שהצמיגים הפחות טריים הם מתוצרת מעולה ובמצב טוב מאד.

הרכב חזק ומוציא זנב דיי בקלות.

לטעמי יותר נכון לשים את החדשים מאחור.

צודק?

לא צודק?

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם
תתחדש! אבל לצורך הבהרה בלבד,

את הצמיג הטוב יותר תמיד מומלץ לשים מקדימה.

במקרה של החלקה עדיף שהתחת ייצא ויגרר אחרי ההגה (היגוי יתר) מאשר התחת ימשוך אותך קדימה ולא תהיה שליטה בהיגוי (תת היגוי),

מתת היגוי יותר קשה לצאת, וזה לא תורם לשום דבר, בהיגוי יתר לפחות יש גם את הרגע וחצי של הנאה כשהתחת משחק.

טעות חמורה ופושעת!

את הזוג הטוב יותר חובה לשים מאחורה.

לדעתי זאת טעות ברמה כזאת שרצוי שאחד המנהלים יערוך את ההודעה המקורית שלא מישהו ייקח את ה"טיפ" הזה ברצינות.

פורסם
טעות חמורה ופושעת!

את הזוג הטוב יותר חובה לשים מאחורה.

לדעתי זאת טעות ברמה כזאת שרצוי שאחד המנהלים יערוך את ההודעה המקורית שלא מישהו ייקח את ה"טיפ" הזה ברצינות.

תתפלא, אבל לא חסר בכלל נהגים שעושים את זה, ולדעתי, בהחלט מסיבה טובה, זה שאנשים פה משום מה מעדיפים תת היגוי מאשר היגוי יתר, לא אבין מעולם, אבל שיהיה. החלטה שלי על הרכב שלי, וכמה חברים קרובים שלי, תיהיה לשים תמיד יותר טוב מקדימה.

אבל שוב, איש איש באמונו יחייה.

A.R.T Performance

פורסם

יוהן,

זה שאתה וחברים שלך החלטתם לשים את הצמיגים האיכותיים מקדימה לא אומר שאתם עושים את הפעולה הנכונה.

כנראה שאם רוב יצרני המכוניות מכיילים את המכוניות לתת היגוי, יש לכך סיבה.

גם אם אתה "נהג על", כניסה למצב של היגוי יתר לא נשלט תיהיה לרוב מסוכנת יותר מאשר כניסה לתת היגוי לא נשלט.

הסיבה לכך פשוטה:

היגוי יתר- בלימה אינסטנקטיבית תביא לכך שתחדד את ההיגוי יתר וכנראה תסיים אותו בספין,מצד שני יכול מאוד להיות שתפעל נכון (תפנה את הגלגלים לכיוון התחת ותתן משחק עדין של גז) ואז תחזור האחיזה ותגלה שהפנת את הגלגלים יותר מדי וקיבלת עכשיו היגוי יתר לצד השני...

תת היגוי- בלימה אנסטנקטיבית תביא לכך ש.........הרכב יעצור\יחזור לנתיבו.

אשמח לשמוע מה הסיבה שאתה וחברים שלך בכל זאת מתקינים את הצמיגים האיכותיים מקדימה.

אגב, אף אחד פה לא יעדיף תת היגוי נשלט על פני היגוי יתר נשלט, אבל אני די בטוח שרוב האנשים פה כן יעדיפו שאם הם יאבדו שליטה- שזה יהיה בתת היגוי, פשוט כי יותר קל ופשוט לחזור לשליטה מהמצב הזה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
תתפלא, אבל לא חסר בכלל נהגים שעושים את זה, ולדעתי, בהחלט מסיבה טובה, זה שאנשים פה משום מה מעדיפים תת היגוי מאשר היגוי יתר, לא אבין מעולם, אבל שיהיה. החלטה שלי על הרכב שלי, וכמה חברים קרובים שלי, תיהיה לשים תמיד יותר טוב מקדימה.

אבל שוב, איש איש באמונו יחייה.

יש הבדל גדול בין נהגים מנוסים שנהנים מהיגוי ייתר ובין נהגים רגילים.

אני נוסע עם R1R מקדימה וצמיגים דרגה ד מאחור - גם בנס הרים (למרות ששם זה יכול להיות גם מפחיד). עדיין לאישתי אני אשים את הצמיגים הטובים מאחורה כי אין סיכוי שביא תצליח לשלוט בהיגוי ייתר. תת היגוי יהיה קל יחסית לשליטה גם לנהג הלא מיומן.

פורסם
יוהן,

זה שאתה וחברים שלך החלטתם לשים את הצמיגים האיכותיים מקדימה לא אומר שאתם עושים את הפעולה הנכונה.

כנראה שאם רוב יצרני המכוניות מכיילים את המכוניות לתת היגוי, יש לכך סיבה.

גם אם אתה "נהג על", כניסה למצב של היגוי יתר לא נשלט תיהיה לרוב מסוכנת יותר מאשר כניסה לתת היגוי לא נשלט.

הסיבה לכך פשוטה:

היגוי יתר- בלימה אינסטנקטיבית תביא לכך שתחדד את ההיגוי יתר וכנראה תסיים אותו בספין,מצד שני יכול מאוד להיות שתפעל נכון (תפנה את הגלגלים לכיוון התחת ותתן משחק עדין של גז) ואז תחזור האחיזה ותגלה שהפנת את הגלגלים יותר מדי וקיבלת עכשיו היגוי יתר לצד השני...

אמרת נכון, אבל עדיין זה ניתן ללמידה וההנאה הרבה יותר גדולה בנסיעה. יותר נעים כשנותנים גז בסיבוב שהרכב פונה ומתנהג. הרגשת ביטחון גדולה, אולי מסוכן לנהגים לא מנוסים אבל מי שלומד\למד את התנהגות הרכב מאד יהנה מסוג נהיגה זה.

תת היגוי- בלימה אנסטנקטיבית תביא לכך ש.........הרכב יעצור\יחזור לנתיבו.

אמרת נכון אבל היי הרכב ממשיך ישר בלחיצה על גז בסיבובים, העברת משקל + פניות + גז לא הולך טוב הרכב ממשיך יש לתוך הקיר, יספרו לך בעליי האיביזות שיש להם בעיה דומה.

אשמח לשמוע מה הסיבה שאתה וחברים שלך בכל זאת מתקינים את הצמיגים האיכותיים מקדימה.

יציאה מהמקום יותר טובה, בלימה יותר טובה, הרכב פונה ומתנהג יותר טוב בהחלט.

אגב, אף אחד פה לא יעדיף תת היגוי נשלט על פני היגוי יתר נשלט, אבל אני די בטוח שרוב האנשים פה כן יעדיפו שאם הם יאבדו שליטה- שזה יהיה בתת היגוי, פשוט כי יותר קל ופשוט לחזור לשליטה מהמצב הזה.

ישנם אנשים שיעדיפו שהרכב יתנהג בצורה כזו אבל אכן אתה צודק הרוב פה לא בנויים לחווית נהיגה שכזו, אבל עדיין תאמין לי שלא חסר אנשים שעושים את הדברים כך. :wave:

התשובות שלי באדום.

פורסם

אסף,

כל מה שכתבת היה נכון אם הייתי אומר לך לשים מאחורה R1R ומקדימה במקום צמיגים רק להניח את הג'אנטים על 2 מגשים של מקדונלדס....

:wink:

הכוונה שלי אחת:

תדאג שיהיו לך ברכב ת-מ-י-ד 4 צמיגים איכותיים, אבל את אלה שאיכותיים יותר- תשים מאחור.

אז לא תיהיה לך בעייה לצאת מהמקום כמו שצריך, לא תיהיה לרכב שלך בעייה להתנהג כמו שצריך כמו בנס הרים וכו'.

תעשה גם הפרדה בין איבוד אחיזה נשלט לבין אחד כזה שלא נשלט.

גם לי היתה בעבר 106 ספורטיבית ואין דבר יותר כיף מאשר לכשכש בזנב עם הרכב הזה,כך שאני יודע שאפשר להנות מכשכושי זנב שכאלה (בהנאה קדמית) ויצא לי גם להחזיק רכבים "לא פראיירים" לתקופות קצרות (BMW 330, SLK350 וכו') כך שאני מכיר היטב את הצד השני של "כשכושי זנב",כאלה שנעשים תחת כח,כולל איזה E320 שעברה תחת הידיים.... :wink:

כשאתה עושה את זה בצורה יזומה מתוך ידע,נסיון,הכרה במגבלות של הרכב ובמגבלות שלך- הכל אחלה, תיזום היגוי יתר כשמקדימה הגלגלים מחוברים למסילת רכבת ומאחורה זוג צמיגי אליאנס בני 7 (כדי לוודא שהם התייבשו כהלכה..).

אבל.....במצב בו הרכב יחליק לך בצורה לא רצוייה, אתה תתפלל שדווקא הגלגלים מאחורה היו מחוברים למסילת רכבת...

בקיצור,

המצב האופטימלי (מבחינה בטיחותית) זה רבעיית צמיגים באותה "רמה" (טריות,מידה,יצרן,דגם).

לא התאפשר כי התפוצץ לך צמיג קדמי ונאלצת להחליף זוג צמיגים לאחר 8 חודשים (הרי לא מחליפים צמיג אחד,כן?..)?

תקנה זוג חדש ואותו תמקם מאחורה.

תשתדל גם שהרמה של הצמיגים החדשים תיהיה דומה לאלה שכבר על הרכב (כאמור אם התקנת בהתחלה אליאנס אל תקנה עכשיו זוג R1R כי אתה הורס לגמרי את האיזון של הרכב!!!).

מה ש-SENDA כתב בהחלט נכון,

יכול להיות מצב שמישהו עם הרבה נסיון,הן בנהיגה והן ברכב ספציפי, יתקין מאחור סט שדווקא לא אוחז כדי להפוך נסיעות מסויימות למהנות יותר.

פורסם

קודם כל מצטער על לי "נ" סופית, מקווה שתבינו

עידנ,

הסיבה שאנחנו עושים את זה היא הסיבה שכולם עושים את זה, פחות אחיזה בסרנ האחורי ביחד לקדמי.

למרות שגם אם רביעיית צמיגים חדשים מאותה רמה, הרכב שלי ספציפית מקוייל להיגוי יתר יותר מאשר תת היגוי, אבל נניח שזה לא המקרה,

כמו שטענו פה, היצרניות מבססים בימינו רכבים על תת היגוי בלבד מסיבות בטיחות, למרות שהיום כבר פחות בגלל כל המערכות למיניהם שמפצים על האיבודי שליטה כך שזה כמעט ואף פעם לא יקרה.

אבל עזוב רכבים חדשים, בואי נבסס את הדוגמא שלי על הרכב שלי, ונניח שאני מכיר את הרכב שלי במידה מוגבלת כמו שפותח התרד מכיר את רכבו.

אני נוסע לא לאט ובהחלט לא פונה במהירויות מינימליות , כי הרי יש לי רכב ספורטיבי , סביר להניח שלמדתי אותו במידה מוגבלת,

ברגע שאני אכנס לסיבוב X במהירות שתגרום לרכב שלי להגיע לסוג של מגבלה שתגרום לו לאבד אחיזה באחד הסרנים, ללא ידיעתי כמובנ , אני יעדיף שהזנב יזרק, מאשר שהרכב יכנס לתת היגוי חריף שלא אדע איך לתקנ ואז אתנ ברקס וזה יהיה רק יותר חריף. ואסביר מדוע.

אני לא אגיד מאה אחוז מהנהגים שיש להם סוג של אהבה לרכבים ונהיגה, אבל מרביתם. ניסו או ינסו פעם או פעמים בתחילת הדרך בנהיגה להרים בלם יד, וזה הדרך הכי קלה ללמוד מתי ואיך לסובב הגה חזרה. ולכנ לא אגיד שמרביתם יודעים, אבל הרבה מאוד נהגים יותר מבינים את המושג היגוי יתר (בשפה גסה, ארמברקס) מאשר איבוד אחיזה בגלגלים הקדמיים , לכנ לדעתי ברכב שהנהג לא נוסע "רגוע" הייתי ממליץ לשים מקדימה, כי שוב הברקסים מושפעים, האחיזה מקדימה , ועוד.

עכשיו עוד משהו, אם אתם מתכוונים לשים צמיגים איכותיים מאחורה, ומקדימה כמו שאתם אומרים על הצמיג המסויים הזה "זבל" איך בידיוק יושפעו הברקסים ברכב, הרי שבעים אחוז מהברקסים הולכים קדימה, ככה שזה יגרום לעוד יותר תת היגוי חריף. אז במצב של תת היגוי, תתנו בלימה, ולא תיהיה אחיזה מקדימה. אז מה עשינו בזה?

שוב, זה רק דעה שלי, כמו שאמרתי , כל אחד באמונו יחיה. אני בחיים לא אשים צמיגים יותר טובים מאחור.

A.R.T Performance

פורסם

יש לי חבר חכם עם GTI 205 ששם מקדימה R888 ומאחורה צמיגים רגילים,לא עבר הרבה זמן בבית אורן עד שאיבד את הזנב,למזלו הוא הצליח להשלים את הספין יפה ובלי נזק.

אני פסיכולוגית אין לי אומץ לשים את הישנים מאחורה

פורסם
כמו שטענו פה, היצרניות מבססים בימינו רכבים על תת היגוי בלבד מסיבות בטיחות, למרות שהיום כבר פחות בגלל כל המערכות למיניהם שמפצים על האיבודי שליטה כך שזה כמעט ואף פעם לא יקרה.

קורה גם קורה שרכבים מודרנים מאבדים אחיזה, גם למערכות ABS\EBD\ESP ושות' יש את המגבלות שלהן, הן יכולות לנסות לתקן איבוד אחיזה, לא תמיד זה יצליח (לפעמים איבוד האחיזה פשוט חריף מדי), לכן גם בעידן של כל המערכות האלקטרוניות הללו עדיין רוב הרכבים מכויילים על ידי היצרנים לתת היגוי.

אני יעדיף שהזנב יזרק, מאשר שהרכב יכנס לתת היגוי חריף שלא אדע איך לתקנ ואז אתנ ברקס וזה יהיה רק יותר חריף. ואסביר מדוע.

לא הבנתי איך בלימה תחריף תת היגוי.....בלימה במצב של תת היגוי תביא לאחד מ-2 מצבים:

*ברכב עם ABS- הצמיגים יחזרו לאחיזה והרכב יתקן את המסלול על פי הפניית הצמיגים (כמובן שתיהיה סטייה,אבל עדיין יהיה תיקון נתיב).

*ברכב ללא ABS- הנהג הלא מיומן יירד על הבלמים,במקרה הפחות טוב הוא יילחץ וימעך את דוושת הבלמים עד הסוף,מה שיביא לנעילת הגלגלים הקדמיים וכנראה המשך החלקה קדימה (אם כי תו"כ הפחתת מהירות).

אם הוא נלחץ קצת פחות הוא ילחץ יותר במתינות על הבלמים והצמיגים יחזרו לאחיזו ויתקנו את מסלול הרכב.

איך בלימה במצב תת היגוי תחריף את התת היגוי ? (אני אזכיר לך שאם אתה בתת היגוי- אתה כבר מחליק ללא שליטה..).

אני לא אגיד מאה אחוז מהנהגים שיש להם סוג של אהבה לרכבים ונהיגה, אבל מרביתם. ניסו או ינסו פעם או פעמים בתחילת הדרך בנהיגה להרים בלם יד, וזה הדרך הכי קלה ללמוד מתי ואיך לסובב הגה חזרה.

מזה שמשכת בלם יד (הנד ברקס) בחניון במהירות של 30 קמ"ש כדי לעשות צלחת למדת איך להוציא את הרכב ממצב של היגוי יתר באיבוד אחיזה בנס הרים במהירות 80 קמ"ש ? (אם לא יותר).

קישקוש.

ולכנ לא אגיד שמרביתם יודעים, אבל הרבה מאוד נהגים יותר מבינים את המושג היגוי יתר (בשפה גסה, ארמברקס) מאשר איבוד אחיזה בגלגלים הקדמיים

על איזה נהגים אתה מדבר ? אלה שעברו קורס נהיגה בדרייב ארט\מסלולים ושות' או על הנהג ההדיוט שהוציא רשיון לפני 30 שנה ולא מבין מה אתה רוצה מהחיים שלו עם המושגים שהרגע זרקת (=הנהג הממוצע).

עכשיו עוד משהו, אם אתם מתכוונים לשים צמיגים איכותיים מאחורה, ומקדימה כמו שאתם אומרים על הצמיג המסויים הזה "זבל" איך בידיוק יושפעו הברקסים ברכב, הרי שבעים אחוז מהברקסים הולכים קדימה, ככה שזה יגרום לעוד יותר תת היגוי חריף. אז במצב של תת היגוי, תתנו בלימה, ולא תיהיה אחיזה מקדימה. אז מה עשינו בזה?

אם אתה נהג "רציני" מספיק כמו שאתה מתיימר להיות (ואתה כותב שאתה שם צמיגים טובים מקדימה כדי להנות מהנהיגה, אז אתה מתיימר להיות נהג רציני), אתה צריך להבין שיש לכך השלכות, אתה הופך את הרכב שלך למהנה יותר במצבים נשלטים\יזומים, ובמקביל אתה הופך אותו למסוכן יותר במצבים הפחות נשלטים.

שוב, זה רק דעה שלי, כמו שאמרתי , כל אחד באמונו יחיה. אני בחיים לא אשים צמיגים יותר טובים מאחור.

כמובן שבסופו של דבר זו החלטה שלך ולכן, כמו שאומרים בצבא, איחלתי לחייל בהצלחה.

:wink:

חג שמח

פורסם

כאחד שקיבל את סט ה R1R הראשון כאן, ומניסיון של כמעט שנה ...

שים את הזוג שתקנה איפה שבא לך, קדימה, אחורה, ממש לא משנה.

ובתנאי אחד, שתקנה עוד זוג R1R לסרן הנוסף.

יסלחו לי כל אותם "נהגי על", אני לא מבין את הטמטום של נהיגה בכביש ציבורי עם רכב לא מאוזן.

(במסלול סגור תעשו מה שבא לכם)

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם
יש לי חבר חכם עם GTI 205 ששם מקדימה R888 ומאחורה צמיגים רגילים,לא עבר הרבה זמן בבית אורן עד שאיבד את הזנב,למזלו הוא הצליח להשלים את הספין יפה ובלי נזק.

אני פסיכולוגית אין לי אומץ לשים את הישנים מאחורה

אני מצטער, אבל חבר שלך אידיוט.

לשים צמיגים ברמת אחיזה כ"כ גבוהה מקדימה ומאחורה צמיגים רגילים. זה פשוט נטו סיכון.

אני אפילו לא רואה את הכיף שבזה.

שימו את אותו סט מקדימה ומאחורה ותאמינו לי שתחסכו לעצמכם הרבה צרות.

אני מחכה לזה שיפתח דיון על זה שיש לו 2 סטים של צמיגים והוא רוצה לשים סט אחד באחורי השמאלי הקידמי השמאלי ואת הסט השני על שני הסרנים בצד ימין.

רוצים לדעת איך זה יתנהג? תנסו תראו ואם אחר כך תשארו בחיים לכתוב בפורום, גם תספרו לי כדי שאני אדע אם כדאי גם.

S2000

פורסם

מסכים עם הדיעה שהובעה כאן : גם אני תמיד מחליף ברביעיות.

זה נכון שהקדמיים נגמרים הרבה יותר מהר מהאחוריים,

במקרה הזה אני פשוט מוכר את האחוריים במחיר סמלי (בדרך כלל הם במצב מצויין בעת המכירה) ,

ומרכיב רביעייה שלמה. אני גם מקפיד שכולם יהיו מתאריך זהה.

במחירים של הטויו האלה ופעם בשנתיים - שלוש , אני חושב שזה משהו שאפשר וחשוב להשקיע בו.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

ברגע שאתה נותן ברקס, אתה מעביר משקל קדימה (כמה שיותר ברקס, יותר משקל). יותר משקל על הסרן/צמיגים הקדמיים = יותר אחיזה ופחות תת היגוי.

כמו שבטח ראית בסרט drift bible זה נקרא braking (אחת מ-6 הטכניקות)

להעביר את כל המשקל קדימה כך שיש פחות על הגלגלים האחוריים והם מתחילים להחליק

Porsche 911 GT2

BMW 335i 2011

Mini Cooper JCW 2009 - GONE

BMW M3 2006 - SOLD

• תוכן חדש...