שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
למי שזוכר.... זה התחיל ככה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=29409&highlight=%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%91%D7%95 ונגמר לפני כ3 חודשים. הקיט נמכר,והמנוע המקורי 1.4עדיין מורכב ברכב ונוסע כאילו לא קרה כלום...(לאחר הרבה התעללויות @ 20 psi) ועכשיו.... התחלתי את הפרוייקט מחדש... קצת יותר מעניין ככה זה הולך: http://i26.photobucket.com/albums/c127/racepak/MY%20SOHC%20BUILD%20LOG/IMG_5760.jpg מי אמר שאין לי חלקים בחדר ??? עדכונים בהמשך...!
הודעה אחרונה מאת Boris002, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יש ברשותי רובר 620 אוט' שנת 97 . מדובר במנוע אקורד . רציתי לדעת מה אפשר לשפר ברכב ,אולי הסבת גיר הוא דברים שמוסיפים כוח לרכב . יש לי אפשרות של 4K להשקיע ברכב . בלי קשר להסבה .
הודעה אחרונה מאת R620SI, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום חברים אני חדש בפורום הזה (מהיום) ואני צריך עזרה. יש ברשותי מזדה 323F עם פנסים נפתחים, עכשיו האוטו דיי יפה ונחמד אבל אני יהיה מעוניין לשפר אותו חיצונית וכמובן שבצורה חוקית. אני אשמח להצעות כלשהן/
הודעה אחרונה מאת nirsnik, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הגיר שיש לי עושה את העבודה אך בישביל מנוע RFV החמישי קצר מדי מאיזה גיר אפשר לקחת את ההילוך? תןדה
הודעה אחרונה מאת STAS-S, -
בעקבות התלבטות בין השירוקו 122 כ''ס ל1.4 הרגילה (אני צפוי להזמין אותה עד אוקטובר) החלטתי אולי לשקול אופציה של צ'יפ לשירוקו , יש דבר כזה? כמה כ''ס הוא מוסיף? מה העלויות? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת gtv11636, -
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יש לי מיצובישי לאנסר 2007 ''ספורט''(חישוקים קלים,הגה ספורט),אני מעונין להוסיף לה פילטר פתוח שתינשום בגבהות לאוטו יש ראם אייר מקורי,אני מעונין בפילטר פתוח ללא הקופס,ברגע שאני מוריד את הקופסא אינ עדין יוכל להשתמש בראים אייר המקורי?,אני מעונין גם ברעש יניקה נחמד,קוד המנוע הוא 4G18 צריך איזה שהוא חיישן שיעקוף את החיישן של הפילטר?
הודעה אחרונה מאת liorharush, -
- 19 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
הכוונה- מה בעצם שונה במנוע שב316 הוא מפיק 95 כ"ס וב318 115? אני מדבר על הדגמים עם הM40. האם יש גם הבדלים במכלולים של הרכב? מתלים, בלמים, מערכת היגוי וכדומה. תודה.
הודעה אחרונה מאת eladns, -
איזה רכב לשפר?
מאת adh-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, אני רוצה להתחיל בפרוייקט שמטרתותיו הן להתמקצע בתחום ומכירת הפרוייקט עם סיומו ברווח. חשבתי על כמה רכבים(בעיקר שנות ה-80 וה-90).אני מתלבט מאד וכאן דרושה עזרתכם. יש לציין כי מבחינת התקציב,היות וברצוני גם להרוויח בסופו של פרוייקט,אני מוכן להשקיע. אשמח לקבל רעיונות מפורטים כולל מחירים ע"מ להחליט בימים הקרובים. תודה מראש לכל העונים!
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אשמח מאוד אם תתנו דעתכם על הציפ הנ"ל לרכב שלי {מה שבחתימה} http://www.ddmtuning.com/Products/E34-525i-91-92-E36-325iisiC-TMS-Performance-ECU-Chip הצ'יפ הוא בחינם {מישהו יביא לי את שלו-משומש} אשמח לקבל חוות דעת לגבי שימוש בצ'יפ שכזה ועוד ברכב ישן. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
- 21 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
אפשר להגיד תתחדש , כי טורבו חדש עושה דרכו מאמריקה במזודה. הזמנתי בסוף GT3071 משודרג מסדנה . עכשיו יש בעיה להחליט על הסעפת . מצד אחד יש את ATP שאפשר למצוא משומשת בפחות מ 800 שקל . ויש סעפות טובולריות שאין למצוא בפחות מ3500 שקל . השאלה עם צריך בכלל טובולרית במנועים של 1800 טורבו של האודי?
הודעה אחרונה מאת eldor, -
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, כאשר בדקתי שמן, מים במנוע ראיתי שהפורק השתחרר מהמקום שלו, הצלחתי להגיע אליו אבל אני לא יודע אם חסר איזה אטם או חלק שלו ובכלל איך צריך להרכיב אותו בצורה טובה כך שלא יתשחרר שוב? האם נגרם/יכול להיגרם נזק מזה שנסעתי בלי הפורק? איך אני יכול לדעת שהפורק תקין? תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת Tamir FR, -
- 36 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום, אני צריך להחליף צמיגים קדמיים ובקרוב גם אחוריים לרכב, כרגע אני נוסע על Contisport או משהו כזה, כמובן של קונטיננטל, מידת הצמיגים: 225/45/R17. האם כדאי להחליף לאותו סוג צמיג, או לדגם אחר של אותה חברה או בכלל חברה אחרת, חשבתי על הTOYO T1R האם הם מתאימים לרכב ואיך הם בהשוואה לצמיגים הנוכחיים? כמובן שאשמח לשמוע גם על המלצות לצמיגים אחרים וגם חוות דעת. בעניין התקציב - אני מוכן לשלם על צמיג טוב ואיכותי אבל אני לא מחפש משהו מטורף/קיצוני עם מחיר מופרז. תודה לעוזרים! נ.ב. אין לי גם מקום מסוים שאני מכיר, אז אשמח לקבל המלצה על מקום באיזור המרכז ועוד יותר טוב באיזור השרון
הודעה אחרונה מאת tisan4us, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 111 תגובות
- 36.5 אלף צפיות
לאחר שמחקו לי את ההודעה בגלל סיבה מסויימת, החלטתי לרשום אותה שוב אך עם תיקונים קלים. לפני חודש וקצת החלטתי להוסיף כח לרכב. אני 5 שנים נוסע על רכב חצי סטנדרתי (מתלים פרוגרסיבים הכוללים הקשחה והנמכה, דוד אחורי פתוח, קיט יניקה פשוט ועוד שינויים קוסמטים מקוריים) והגיע הזמן לשנות. את התהליך כבר התחלתי לפני קצת פחות מחודש בזמן שקיבלתי רכב מהעבודה. אני לא הולך לפוצץ פה בתמונות ובהסברים מכיוון שאת הכל ניתן למצוא באשכול שנפתח במיוחד באתר המועדון שלי. אני אשתדל לתמצת במילים ובתמונות כך שאני מקווה שדברים יהיו מובנים כאן. אז מה הולך לקרות ל-F בחודשים הקרובים ומה כבר נעשה. הסבת גיר ידני (בפיסקה הבאה כתוב הסבר קצרצר על הבעיות שמתחילות לצוץ. רענון אטמים במנוע (רינג…
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי - האם יש בארץ מישהו שמבצע עדכוני תוכנה של BSR? יש להם עדכון לוולבו שלי שמעלה ל-188 כ"ס ועוד 3.5 קג"מ, הרבה יותר מאשר אפסולוט...
הודעה אחרונה מאת msigal, -
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יש לי הרגשה שהקלאץ' שלי הולך לסיים את חייו, הוא מפריד גבוה. מה המחירים של גלגל תנופה קל וקלאץ' קרמי של ואלאו לדוגמא?. כמה תעלה עבודת ההחלפה במוסך מורשה?. חברים עוד לא ממש עשיתי קילומטראז' עם האוטו וכבר התחילו ההוצאות .
הודעה אחרונה מאת שרגאמן, -
- 8 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
ערב טוב, ברצוני לדעת כיצד ישנן מיצובישי סופר לנסר עם מנוע בנפח 1800 סמ"ק ומנוע 2000 סמ"ק. האם שואלים את המנועים הללו ממיצובישי גאלאנט ומשתילים אותם? או שקודחים בבלוק ה1600 כמה CC נוספים או משהו דומה? שמעתי שהן נוסעות גיהנום (יחסית...לא למה שהולך פה בפורום עם כל השבלולים ) במידה ומדובר בהשתלה כמה עולה מנוע של גאלאנט בערך? מאיפה משיגים? ואיפה אפשר לבצע את ההשתלה? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת Car Syndrome, -
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, עשיתי חיפוש בפורום ולא מצאתי בקורת בנושא. את הרעיון מאחורי המוצר הבנתי וגם דיברתי עם החברה. אני רציתי לדעת האם יש משהו שהתנסה במוצר ויכול לתת בקורת כלשהי? הרכב הספציפי שלי הוא JETTA TDI 1.9 105HP תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת Jeka04, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כמה אמור לעלות הרכבת מאוורר חשמלי של ספאל , שיעבוד קבוע עם הדלקת הרכב, (בלי קשר ליוניט חום שמפעילה את המאוורר הנוסף). וסלילת קו חשמל חדש ישירות מהמצבר דרך ממסר או פיוז (או שניהם יחד) למשאבת הדלק?
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אובכן, ברשותי רכב פולקסוואגן גולף פלוס שנת 2007. הייתי מאוד רוצה לקנות חישוקי מגנזיום לרכב, ולהעיף את הנוכחיים השחורים והמכוערים, והטסות הלבושות עליהם! (אגב הטסות מקוריות). בכל אופן גודל הצמיג הוא 15/195/65 אני מקווה שלא התבלבלתי! בכל אופן, הייתי רוצה מגנזיום מקורי של פולקסוואגן, אבל אני לא יודע מהעלויות, האם אם אני יגש למוסך מורשה שאני מטפל בו אני יוכל לרכוש שם?, האם מחליפים גם את הצמיג? אמרו לי כשמים מגנזיום, מגדילים ב1" אחד. ז"א לגלגל 16", כפי שידוע לי בגולף, לא בגולף פלוס מגיע הרכב עם צמיגים של 16" מקוריים מהחבר'ה, וכיודע הגולף פלוס בנויה על הגולף, האם להעלות את גודל הצמיג ב 1" זה חוקי? איפה אפשר לרכוש לא במוסך מורשה משהו איכותי לשמה.? תודה לכל ה…
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכל היודעי דבר , רציתי לשאול האם יש מקום מסודר שבו אני יכול לרכוש את כל התוספות , הפנימיות והחיצוניות שמגיעות אורגינל מהחברה של סיאט , בשביל הרכב איביזה שנת 2007? האם יש מחסן כזה שמחזיק חלקים אורגינל? כמובן שניסתי כבר בEBAY ואכן גם הזמנתי כמה וכמה דברים (כולם הגיעו באריזות אורגינל של החברה) אני פשוט רוצה יותר זמינות ונגישות , האם קיים הדבר?
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום,אני צריך עזרה אני רוצה לקננות פג'ו 106. היותר חדשה כיאילו עם עיצוב טיפה שונה המישנה קיצר,אמרו לי שאין שם. טורבו.יש דרך לשים טורבו? אם כן כמה הוא עולה?.
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם רציתי לדעת האם אגזוזן יכול לעשות משהו באגזוז או בדוד כדאי שיהיה אפקט של רעש כמו באגזוז זרימה חופשית? ואני לא מתכוון לחור באגזוז. תודה
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היום זה קרה, היום הבנתי שאני והאוטומטי לעד נישאר אויבים . אני נוהג על פאסאט 2001 מנוע 2000 בנזין וכואב להגיד אוטומט פשוט נימאס לי מהגיר האידיוטי הזה מהדיליי המטורף שלו מהכוח שהוא מגביל מהשגעונות שלו החלטתי אני מסב את הרכב לידני וזה סופי ועכשיו לשאלות : איפה מתחילים ? איך מתחילים ? כמה צפוי להיות הנזק? אצל מי מתחילים ?רון ? מאיפה מביאים גיר ?ואיזה ? האם שווה ? מה יקרה בזמן שאני ירצה למכור ? האם אני יקבל תוספת מורגשת של כוח ותגובה טובה יותר ? תודה מראש, איליה
הודעה אחרונה מאת אליה, -
-
- 20 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
שלום לכולם מדובר ברכב סיאט איביזה SC, שנת 2010, ידני, 85 כ"ס. ברצוני להתקין צ'יפ למנוע איך זה הולך? האם יש צ'יפ מקורי? אילו סוגי צ'יפים מתאימים לאוטו והדגם הנ"ל? האם השיפור לאחר תוספת הצ'יפ יהיה מורגש?
הודעה אחרונה מאת daniel.benzvi, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם! אחרי סט צמיגים וג'אנטים ראויים (Lenso Eagle/Toyo T1R), משולשים, פעמונים וקלאץ' חדשים, הגיע השלב הבא בשיפור הרכב שלי - סיאט טולדו 1.6 שנת 1993 (בעקרון גולף MKII וקצת MKIII בתחפוסת). הבולמים הקדמיים כבר גמורים ונוזלים, אבל הבעלים הקודמים החליף את האחוריים לבולמי גז קשיחים של CORVEN, לפני משהו כמו שנתיים. הקפיצים במצב סביר, אבל אני מעוניין בהנמכה של כ30-40 מ"מ. אני לא מפחד מקשיחות מוגברת, אבל יש העדפה למתלים שלא ירסקו לגמרי את הגב ואת התא הנוסעים (חובבי VAG אמורים כבר להכיר את מושבי האבן ואיכות הפלסטיקה הירודה ). השאלות: - האם כדאי להחליף את כל רבעיית הבולמים או להישאר עם הקורבן מאחורה, שכבר קשיחים מספיק לדעתי? - על איזה סט קפיצי הנמכה הייתם מ…
הודעה אחרונה מאת xxxxx20vt, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם, כפי שכתוב בכותרת, האם יש דרך כלשהי לשפר את יכולות הבלימה של רנו טווינגו? במפרט הנוכחי יש לה דיסקים מקדימה ותופים מאחור. בתודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת ronenfe, -
-
- 2 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם ! קודם כל אני רוצה להגיד - כל הכבוד למקימי האתר ולחברי הפורום שעוזרים ומקדישים מזמנם לענות או להמליץ במגוון שאלות ונושאים שמעלים כאן, בתחום רחב זה של הרכב. אז לענייננו, מדובר ברכב: vw golf 4,1.8T,20V,GTI,150hp,aum engine code, מצערת אלקטרונית. אחרי שחפרתי באינטרנט ובפורומים חו"ל, האנשים טוענים כי מנוע AUM זהה למנוע AUQ הנמצא למשל בסיאט לאון ובגולף GTI עם הספק סטנדרטי 180hp, וההבדל היחיד הוא במיפוי הראשוני (המקורי) והגיר שהוא 6 הילוכים. להלן מידע שמצאתי: 1. Engine Code:AUM/ARX, Application: Audi A3 1.8T,Audi TT,Skoda Octavia,Vw golf GTI,VW Bora 1.8T, Model years:00-05, Std. power:150, QPENG power:230, Big port- No, DBW, Mounted: Transverse, Cr:9…
הודעה אחרונה מאת elili, -
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני רוצה להתקין בגולף שלי מוט גישור מיצב המוט בא עם 2 תושבות שיושבות סביב הפלסטיק של הבולם ויש 4 חורים בכול צד לברגים. עכשיו השאלה שלי היא אם איזה ברגים לחבר את זה? קצרים, אורכים ,עבים, דקים, קודחים, איזה? תודגה ושבת שלום
הודעה אחרונה מאת בני ארוך, -
- 10 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
הי לכולם - דפדפתי היום באתר של אפסולוט וראיתי שלכאורה הם עושים נפלאות לא רק במנועים מוגדשים (מנסיון - 1.8 של פולקסוואגן מרגיש נפלא אחרי עדכון עדין שלהם..) אלא גם באטמוספריים - לפי האתר הוולבו S60 140 כ"ס מועלה ל-160 כ"ס והמומנט עולה ב-2 קג"מ. עכשיו, אני יודע שזו "לו חכמה" כי הגרסא של 140 כ"ס זהה מכאנית ל-170 ומדובר בהפחתת הספק כפויה ע"מ ליצור פערי מחיר (כמו ה A3 שבאו בזמנו עם 150 כ"ס ועם 180 כ"ס), אבל גם בחלק משאר הרכבים ה"רגילים" יש תוספת של 10-15 כ"ס ו-1 עד 2 קג"מ, ותודו שזה מכובד למדיי. ועכשיו לשאלה המתבקשת - היש דברים בגו? האם באמת אפסולוט מצליחים לעשות נפלאות ולהעלות הספקים ב10% ויותר גם ברכבים שאינם מוגדשים? אישית, קשה לי להאמין שחברה רצינית תתפס לפרסום שגוי, א…
הודעה אחרונה מאת msigal, -
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
עריכת הודעה מחדש
הודעה אחרונה מאת elili,
-
מי מחובר 61 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 239 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- nadavd4
- TvrSpee12
- `Infinity
- Tal7
- sfargol
- nglancer
- Chmimo
- SlowRide
- itzik123
- shaymolcho
- yuvk
- ofralon