שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שמתי לב שבניגוד לרכבים יותר מודרנים הבלמים ברכב הזה לא הכי טובים, למשל בלימת חרום או משהו כזה לא מדבר על בלימה ממושכת שמחממת אותם השאלה שלי היא האם יש אפשרות לשפר את הבלימה מעט ? דיסקים שונים,? רפידות ?
הודעה אחרונה מאת itamareiny, -
- 1 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
עשיתי חיפוש ולא מצאתי תשובה ברורה לשאלה שלי. מדובר על רכב רנו מגאן קופה, אני מתכוון להזמין מחו"ל ספויילר\כנף לרכב שלי. מבחינת חוקיות. האם זה חוקי (בוחן)? האם עובר טסט? מדובר על הספויילר\כנף הזה. http://www.pitlane-bg.com/mattig-renault-megane-1-rear-spoiler-coach-2-p4766-en זאת שאלה מאוד פשוטה, אם זה באמת לא חוקי אני לא קונה ולא מרכיב ברכב, לא מחפש צרות עם השוטרים. עוד שאלה שכניראה קצת טיפשית. בקשר לטמבונים, אני יודע שעוד לא קרה או שמעו על מקרה שהורידו מהכביש או פסלו בטסט, אבל גם אותה שאלה האם זה חוקי, כי פה גם מדובר על שינוי הרכב. תודה מראש מקס.
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
השתלת מנוע ב206 1 2 3
מאת rodion25- 36 תגובות
- 9.6 אלף צפיות
שלום, האם אפשר מבחינה מעשית, להשתיל את המנוע של 206 GTI [כנראה שצריך יהיה להחליף גם את הגיר]ב206 שנת 99 ידנית סטנדרתית? נעזוב את האישורים והפרוצדורות של משרד הרישוי בצד. אם כן, איך עובד כל התהליך? מייבאים את המנוע? או שקונים פה בארץ? מוסך רגיל עושה את זה או שצריך ללכת לאזשהי סדנה או מקום שמתמחה בזה? יש תקציב של 15000 שקל בשביל זה ובבקשה על תגידו לי שזה לא שווה או לא כדאי כלכלית. תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת MORE BOOST, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, נפלה לידי הזדמנות לקבל מתנה 2 צמיגים במידה שפעם ראשונה ידעתי עליה, 195/45/15. לא זכור לי החברה, אבל הם חדשים ממאי 2010. חשבתי לשים אותם בתור סט אחורי/קידמי, ולהשאיר 2 אחרים במידה 195/55/15. הזוג במידה 195/55/15 הם גם חדשים מ 2010. מה ההבדלים או הבעיות שצפויות לצוץ במידה ויהיה שינוי בין הסטים, מחתך 55 לחתך 45?
הודעה אחרונה מאת Shotdown, -
- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מה המחיר של סט הנמכה למיצובישי גאלאנט שנת 2000
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום! אני רוצה לקנות רכב חדש, ויש לי 10K ש"ח בשבילו. לפני שאתם פוסלים את הסכום וממשיכים הלאה, תגידו כמה אני צריך בשביל מה שאתם ממליצים, כי אולי יהיה לי כדאי לחסוך קצת. בעיקרון, אני רוצה רכב עירוני קטן, בערך בגודל של הרובר 214 שלי. אבל, שלא יהיה יותר קטן, כי היא די קטנה. אני רוצה רכב קופה 3 דלתות ידני עם לוק ספורטיבי ומנוע 1400 סמ"ק, שיהיה חסכוני בדלק וגם יראה טוב. חשוב גם שהרכב יהיה אמין, שלא יזדקק להרבה טיפולים וחלפים, ושהחלפים שלו יהיו זולים. חשוב גם הגה כוח. חשבתי על הונדה סיויק קופה האצ'בק 1400, אבל היא קצת יקרה. מה אתם אומרים עליה? שיפורים שארצה שיהיו באוטו (או להוסיף מהמשכורות הבאות): מערכת סאונד טובה, צמיגים רחבים, מגנזיום, סאן רוף, הגה ספורטיבי, אגזוז …
- 3 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי פונטו שנת 02, 60 כוח רציתי לדעת איך אפשר להפוך אותה ל75 כוח.
הודעה אחרונה מאת שמעון55, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום לכולם . יש לי כבר מעל לשנתיים סובארו לגאסי ידנית 1.6 שנת 93 . נמאס לי! האוטו ממש עצל , כבד , אוכל דלק ללא שום תמורה בביצועים , ודי משפיל ליד אחרים ! המון זמן אני חושב על התחלת פרוייקט ברכב. קוסמטיקה וחיצוניות לא מעניינים אותי. השאלה שלי היא אם יש על מה לדבר? קיימים חלקים לרכב הזה? רובכם יגידו לי להעיף את הרכב או לקנות לגאסי עם נפח מנוע אחר. לא אני רוצה את הרכב שלי ספציפית לשפר מכל הבחינות המכניות ואולי גם לגדוש אותו . כסף יש! אשמח לקבל ייעוץ ממי שמכיר את הרכב ואת הפוטנציאל שבו (אם יש) תודה לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת רז לוי, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, 1.מישהו יודע היכן אני משיג אטם ראש ממתכת למנוע RGX 2.0 ליטר של פיזו 605? 2.הוספתי טורבו למנוע הזה שהתקנתי על 205 ויש לי "צלצולים",מישהו יודע מה צריך לעשות? תודה
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
קיט טורבו ל1.9? 1 2
מאת zxs-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום,ברשותי מנוע 1.9 של וולקן אוטומטית.הייתי מעוניין,עקב העובדה שאף אחד לא מתעניין ב205 שלי שמיועדת למכירה באתר... לבנות על המנוע טורבו.אשמח באם למישהו יש סעפת,טורבו וכל מה שדרוש לצורך העניין.ברצוני לבנות את המנוע בחוץ ואז להרכיב אותו.לכל המנוסים בפרוייקטים אלה שפירסמו כאן באתר-אשמח להמלצות לרשימת חלקים נדרשת לעניין,כמו כן מי מסוגל לייצר סעפת וצנרת. תודה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת BIG Y, -
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, יש לי מאזדה 323 2003 גודל צמיג 15' ..האם כדי להגדיל ל 16' אני צריך אישורים מיוחדים? הבנתי שאפשר להגדיל עד מידה אחת בלי אישורים..זה נכון? תודה לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת יוני28, -
יש לי 205 1900. אני רוצה לשפר אותה. מאיפה לקנות חלקים לטורבו? מישהו יודיע ? מחפש עזרה, תודה.
- 12 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
צמיגי סמי סליקס TOYO R888 במידה 195\50\15,איפה אני משיג? מישהו מכיר? שמע ? על מקום שמוכר כאלה ויש לו במלאי? ואם כן,אז מה המחירים? איזור המרכז רצוי.. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת מאיר + מאור, -
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
יש לי טויוטה 2004 163 כ"ס ואני מעוניין להוסיף לרכב כוח חשבתי על ציפ השאלה היא אהים זה מומלץ ואם כן באיזה מקום וכמה זה עולה ובכמה זה יכול לשפר לי את היכולת של הרכב
הודעה אחרונה מאת E&A-AUTOSPORT, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, יש לי הונדה סיויק קופה שנת 1996.אוטומטית האוטו כרגע בישור קו מסויים ועל הדרך חשבתי לשנות קצת במערכת הפליטה . האגזוז שיש לי עכשיו הוא מקורי ויש לו חור איפשהו והוא מרעיש רעש שונה מהרגיל . אני מעונין להחליף לדוד זרימה חופשית עם צליל עמוק ויפה וכמובן דוד עם אישורים. איזה מבין החברות הכי מומלץ? עכשיו אני מאזור המרכז והייתי שמח אם תכוונו אותי לחנות טובה באזור תלאביב\חולון\בת-ים שמתעסקים עם אגזוזים כאלה.השמח גם להצעות יד שניה תודה. יחד עם זאת אני מאוד אשמח אם תעזרו לי למצוא צבעי רכב זול וטוב לפחחות וצבע שיהיה זול בעיקר עבודה סבירה זה הונדה לא מרצדס. כרגע הרכב צבע ירוק מטאלי דהוי בעיקר עם כמה מכות אין חלודות ביכלל ברכב .. אני מעונין לצבוע ללבן פנינה או רג…
לשפר את האוטו בירדן? 1 2 3
מאת oyway-
- אחראי פורום
- 34 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
שלום לכולם כבר הרבה זמן שאני רוצה להחליף לקויילראוברים של KW אצלי באוטו (סובארו לגאסי 1992 סטיישן) אבל המחיר שלהם בערך 1150 פאונד, מה שאומר שבארץ הם יעלו מעל 10,000 שקלים. התחלתי לחשוב להעלות את האוטו לספינה ולקחת אותו לקפריסין, אבל אתמול קיבלתי ממישהו רעיון אחר - ליסוע עם האוטו לירדן, ששם שלא כמו בישראל, יש ספורט מוטורי. מישהו עשה את זה? עם מי יוצרים קשר בשביל זה? אני לא יכול סתם להיכנס לירדן ולחפש חנויות שיפורים, ואם אני אמצא לצפות שיהיה להם קויילאוברים בשבילי... בקיצור, מה דעתכם בנושא? ואיך עושים את זה? תודה, דניאל.
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
-
- 15 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
אורות חנייה זה נראה מאוד חזק כי לא יודע מה עובר על המצלמה זה דווקא עדין ביותר , זה לדים של 12V מחוברים לאורות חנייה שילוב של כחול ולבן , אהבתם ? אורות גבוהים : ועוד פעם אורות חנייה זה באמת עדין פשוט המצלמה של הפלאפון ... הלד הכחול בגרילר למעטה עושה גם אור כחול לריצפה נותן תחושה של ניאון : זה עושה לי את זה לא יודע מה איתכם
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום יש לי אימפרזה שנת 1999 מנוע 1600 גיר רגיל רוצה לקנות אגזוז ופילטר פתוח עד 1000 גר באשדוד תמליצו לי בווקשה מה לקנות ואיפה
הודעה אחרונה מאת ליאור קלה, -
- 3 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
יש לי שני סטים של ג'נטים, האחד 13" עם צמיג 75\175 והשני 15" עם צמיג 60\195 ניסיתי לחשב את קוטר של הגלגל כולו אז עשיתי: 13X2.5=32.5 175/100X75=131.25 32.5+131.25=163.75 אז יוצא שהקוטר הכללי של הגלגל הוא 163.75 ולאחר אותו חישוב רק לגלגל ה15" יצא לי 154.5 לא הגיוני בעליל שגלגל 15" עם צמיג, קטן יותר מ13" או שזאת לא הדרך לחשב קוטר של גלגל לרכב, או שאני מתחיל לדמיין דברים ובמבט, רואים בבירור שהגלגל גדול יותר! ולאחר שנלבן את העניין הזה מה הם באמת הסיכונים לשים 15" במקום 13" במידות הנ"ל?? מרגישים הבדל על הרכב עצמו אבל זה היה לי די ברור שיהיה הבדל בבלימה והאצה בגלל משקל בלתי מוקפץ גדול יותר. אבל בכל זאת יש עוד דברים שאתם רוצים להוסיף?
הודעה אחרונה מאת TalRaZ, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום. בכוונה פרסמתי בחלק הזה של הפורום כי פה אקבל תשובות ברורות יותר. אני בכוונה לא אומר אילו רכבים כדי שהסטיגמות לא ישפיעו. אני זקוק לחוות דעת לגבי השוואת שני המנועים. מה יותר חזק ומה יותר מומלץ. כפי שאתם רואים התאוצה היא כמעט אותו הדבר. מנוע א' גודל: 1991 סמ''ק הספק: 6000 סל''ד/130 כ''ס מומנט: 171/4400 משקל הרכב: 1155 ק''ג מנוע ב' 1994 סמ''ק 6400 סל''ד/160 כ''ס 186/3200 1310 ק''ג הבדל בתאוצה 0.3 שניות לטובת מנוע ב'. אשמח לשמוע את דעתכם, בעיקר פירוש ומשמעות בהשוואת ההספקים ופירוש ה…
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- 18 תגובות
- 5 אלף צפיות
אחרי שנתיים עם הונדה טורבו לפני 3 חודשיים קניתי איי 3 1800 טורבו 2003 התכנון הראשון כמובן הוא להחליט איזה טורבו להזמין T3 סופר סקסטי 2871 AR הגדול 3071 אותו AR מתי פול בוסט של כול אחד מהם? הבעיה שלי כרגע שאני נשאר על מנוע סגור,במצב מדהים עם 85 אלף אני מנסה לדעת איפה נמצאים החולשות של המנוע? היחידי שיש לי נסיון מעולה איתו מההונדה הוא סרדיין,ככה שמבינת סעפת וריתוכים אני יפנה אליו בקרוב מי מתעסק עם כיוונים של המחשב המקורי בארץ?
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי איסוזו איפון 2000 אני רוצה לשים לו אגזוז לחץ לשם רעש יותר יפה וחזק דוגמא:http://www.youtube.com/watch?v=LxMuwIkUdjU&feature=related אפשרי דבר כזה? תודה לעונים
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני כבר שבוע שלם רואה כל כמות של שירוקואים עם מדבקות של APR בהתחלה חשבתי שאני הוזה לגמרי כי הרוב היו לבנות ואז התחלתי להשים לב ללוחיות רישוי ולצבעים של המדבקות. יש כמות מטורפת של רכבים האלה עם הדבקות על הכביש ומין הסתם לא רק בצבע לבן השאלה עם כולם עברו TUNING?
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לאחרונה בא לי להחליף דוד אחורי מקורי,כאשר ישנה צנרת עד לדוד ביניים.השוק מוצף והמבחר עשיר,כנ"ל גם המחירים.ההתלבטות כרגע היא בין סברינג אובלי לבין סרדין .איך הם מבחינת רעש ומבחינת ביצועים נטו.המחיר משחק תפקיד לא קטן כי במחיר מבצע של סרדין הוא מאד אטרקטיבי ביחס לסברניג.השאלה איך הוא יהיה בהשווה לסברינג ?
הודעה אחרונה מאת 98civic, -
- 14 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
ואם לא, מה קורה בהזמנה מחו"ל? חייבים להביא אישורים?
הודעה אחרונה מאת Croc, -
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום. יש לי מאזדה לנטיס 1800 שנת 96. לפני כמה ימים נגעתי בפילטר באוטו והחזרתי אותו כמו שהיה. הרעש של המנוע השתנה ונהיה כאילו יש פילטר פתוח,רעש שנורא אהבתי. עכשיו ניסיתי להסתכל עם זה יושב כמו שצריך וזה ניראה כמו שצריך ואני לא מבין מאיפה הרעש. הקופסה של הפילטר סגורה ואטומה,הצינור שמלטה קצת לא מחובר. יכול להיות בגלל זה? השאלה שלי היא כזאת,האם יכול להיגרם נזק למנוע?
הודעה אחרונה מאת maor23., -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום.שמי יורי ויש לי הונדה האטצבאק 93. רציתי לשאול כמה המכונית עושה בוודאות 0-100,מכיוון שראיתי ביוטיוב אנשים שעושים עם "סטוק" 7 שניות, אחרים עשו 9 שניות ועל שלי ניסיתי למדוד עם חבר היא עשתה 9.האם זה בגלל שהמכונית ישנה או סיבה אחרת? כמו כן רציתי לשאול כמה בערך יעלה להחליף מנוע לB16A+התקנה+מחשב?והאם ניתן להשיג אחד כזה בארץ ומבלי להזמין מחול. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום לכולם. יש לי חבר שיש לו FIAT UNO 1.4IES (הזרקה) שנת 94 5 דלתות. עכשיו ברשיון הרכב שלו רשום: "פיאט אונו טורבו". מכיוון שאני קצת מתמצא בנושא אני יודע שזאת לא אונו טורבו מהחברה לפי כל הסממנים והעדר הטורבו כמובן. () השאלה שלי היא אם אני שם טורבו על האוטו הזה שברשיון רשום "טורבו" אבל בהגיעו מהחברה לא היה לו טורבו הרי זאת 1.4IES פשוטה וסטוק לחלוטין זה טופס מבחינת הרישוי? תודה לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת ShEden, -
-
- 14 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום, רציתי לדעת איך אפשר לברר אם על רכב מסויים מותקן צ'יפ לשיפור הספק המנוע, היכן אפשר לבדוק זאת ובעזרת אילו כלים?
הודעה אחרונה מאת E_M777, -
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, יש לי פיג'ו 306 XN 1.4 שנת 95' ורציתי לדעת איזה פילטר מתאים לאוטו שלי. תודה מראש. עריכה: אם אפשר גם ייעוץ לגבי אגזוז זרימה חופשית. מחירים, איכות.
הודעה אחרונה מאת madriver,