Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

יש לי חבר שיש לו FIAT UNO 1.4IES (הזרקה) שנת 94 5 דלתות.

עכשיו ברשיון הרכב שלו רשום: "פיאט אונו טורבו".

מכיוון שאני קצת מתמצא בנושא אני יודע שזאת לא אונו טורבו מהחברה לפי כל הסממנים והעדר הטורבו כמובן. (:lol:)

השאלה שלי היא אם אני שם טורבו על האוטו הזה שברשיון רשום "טורבו" אבל בהגיעו מהחברה לא היה לו טורבו הרי זאת 1.4IES פשוטה וסטוק לחלוטין זה טופס מבחינת הרישוי?

תודה לכל העונים.

פורסם

טכנית, אתה יכול להרכיב מכלולים של אונו טורבו.

עם זה ככה אז הוא גם משלם ביטוח של אונו טורבו, ומשלם אגרה יקרה יותר (לא כך?)

פורסם

מזל שלא כתוב לו פרארי 308, השיפור היה אומנם היה חוקי אבל ממש ממש יקר.

וברצינות, אם לא מסתתר שם שבלול, עלות ההסבה (כולל ניהול בלמים בולמים ומחמצים) תהיה בערך פי 11 משווי הרכב, מה שהופך את העניין ללא כדאי וגם לא בטוח שחוקי.

מצטרף מתוך סקרנות לבקשת הסריקה של שאר הפרטים (נפח מנוע, דגם מנוע וגודל הצמיג). 

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

לא יודע מה איתכם.

אבל לי אישית הרישום ה"מטומטם הזה ברישיון היה פותר הרבה מאד בעיות.

וכן גם אני בעלים של פיאט אונו 5 דלתות.

בשימחה הייתי מיתחלף בסיטואציה הזו. יחד עם תשלום ה ביטוח היקר יותר אם קיים בכלל ויחד עם מה שכרוך בזה ואז הייתי מחייך לכל שוטר חיוך רחב.

ולמי שרשם פי 11 מערך ה רכב אז סוד קטן וקצת מאמץ יניב לך מנוע של אונו טורבו יחד עם הטורבו הניהול והאייר פלו מטר בפחות מ 7 אלף זוזים.

אז נישאר סעפת פליטה של פונטו ג'י טי ב עוד כמה זוזים ולא לא הרבה.

וסעפת יניקה של אונו טורבו או ג'י טי ועדיין לא שילשנו את מחיר הרכב .

וזה רק כדי לגדוש ואם נשקיע עוד מעט יהיו לנו גם שעונים בנניח 300 שעון גדישה 150 לחץ שמן 150 שעום חום מנוע .מד כמות אויר.

וכמובן ברקסים ומה שמסביב .

עבודה עצמית ולא הגענו ל "פי 11" מהמחיר של האוטו.

פורסם

אסף, הגענו לדי המון כסף... אתה מתייחס לברקסים בתור משהו בקטנה, אבל זה סיפור דיי יקר וחשוב, גם אם אתה עובד לבד.

לאבא שלי היה סיפור דומה, הייתה לו סובארו פורסטר טורבו שהוא קנה חדשה בשנת 2005. אחרי שנתיים שלחו לו חידוש רישיון והיה כתוב "סובארו אימפרזה" אז הוא התקשר ואמר להם שזו לא אימפרזה, אלא פורסטר טורבו, אז קיבלנו עוד רישיון "סובארו אימפרזה טורבו". יופי.. תודה באמת... שוב טלפון (התאריך של הטסט כבר היה ממש קרוב...) ונשלח עוד רישיון "סובארו פורסטר" ובדגם מנוע היה רשום EJ20 ובהספק 177 כ"ס.

EJ20 הוא מנוע טורבו כמובן אז עם הרישיון הזה נשארנו ומעולם לא היו שום בעיות, אני אפילו חושב שזה שלא היה כתוב בגדול "סובארו פורסטר טורבו" זה דבר דיי טוב.

ולנושא, לעשות פרוייקט טורבו לפיאט אונו בגלל שפקידה דיסלקטית במשרד הרישוי הוסיפה את המילה "טורבו" למעלה נשמע לי מטופש להחריד.

דניאל.

אני שונא את הקיץ!

פורסם

אני בטוח שלא חסרים אנשים שהיו רוצים אונו טורבו 5 דלתות חוקית :lol: אז האוטו של החבר שלך שווה יותר בגלל הטעות הזאת

אם יש מישהו שרצה לעשות כזה פרוייקט אז זה האוטו המושלם בשבילו

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

אני לא אומר שצריך עכשיו להתחיל בפרוייקט אבל אני בטוח שמישהו שיש לו אחת כזו כבר, יהייה מאד שמח שיהייה רשום לו ככה ברשיונות.

ולא אני לא אומר שברקסים זה בקטנה בעיני ובשונה מהרבה אנשים הברקסים קודמים למנוע .

אחרי הכל צריך לעצור איכשהו את סוסי הפוני .

פורסם
קרה לי פעם עם אוטביאנקי "טורבו"

סתם טעות אבל חבל שתשלם עליה כסף

אם מדובר ב Y10 אז באמת היה דגם טורבו שאפילו שווק בארץ.

אולי שלך הייתה טורבו לשעבר כי בהרבה מהן החליפו מנוע לאטמוספרי (כמו שעשו בהרבה שרייד טורבו).

EJ20 הוא מנוע טורבו כמובן אז עם הרישיון הזה נשארנו ומעולם לא היו שום בעיות, אני אפילו חושב שזה שלא היה כתוב בגדול "סובארו פורסטר טורבו" זה דבר דיי טוב.

דניאל.

נראה אם תחשוב שזה טוב כשיעצור אותך בוחן ויחליט שלא רשום טורבו אז הוא מוריד את הרכב מהכביש וקונס אותך ב 1000 ש"ח.

באותו עניין, באופל שלי יש במקור מנוע C20NE (שזה 2 ליטר שמונה שסתומים), שידרוג נפוץ הוא למנוע ה C20XE (זה ה 16V מהאסטרה GSI) ושידרוג עוד יותר אכזרי זה C20LET שזה מנוע הטורבו הגרזני.

אצלי ברשיונות בדגם מנוע כתוב 20 :twisted::twisted::twisted:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לא קונה את הסיפור חבר שלי קודם כל שיצלם רישיון.

ונניח שכן חוקי הוא יהייה עד שחס וחלילה יקרה משהו ויבדקו מה אז הוא יגיד שהייה כתוב אז הרכבתי?

פורסם

בהחלט!

לא רק שהוא יגיד "היה כתוב אז הרכבתי" אלא שמבחינת החוק היבש והמגוחך, הרכב שלו כרגע לא חוקי ועבר שינוי מבנה והוא מוכרח עפ"י חוק שהמפרט הטכני של הרכב יתאם לרשיונות! רכב גודש מקורישהורד ממנו הטורבו, מבחינת החוק דינו בדיוק כמו רכב אטמוספרי שהוגדש, לא שמישהוא ממש אוכף את זה אבל מבחינת החוק היבש, זה המצב.

עולם מטורף! :loco::brickwall::drinking:

דרך אגב, יש מצב שהרשיונות מולבשים על הרכב הזה?

הרי נפח המנוע זהה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני יכול להגיד לכם כמה דברים בטוחים:

1. האוטו לא הוסב לאטמוספארי.

2.הרשיונות הם המקוריים.

3.אין לי סיבה סתם לתת סיטואציה מסויימת.

אני ינסה להביא ממנו את הרשיונות כמה שיותר מהר ויעלה לכאן.

• תוכן חדש...