שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
מדי פעם צצה בפורום השיפורים הודעה על "ידועים מקרים" של בעיות בתיבה אחרי שיפורים. אני רוצה לדעת מה האמת? אם אני קונה תוכנת קאסטום למנוע TSI160 1.4 שמשפרת 30-40 כ"ס, האם זה יביא לסופה של התיבה? שאלתי מספר משפרי רכב ולא קיבלתי מהם תשובות ברורות. אשמח מאוד אם למישהו יש מידע בנושא וישפוך קצת אור בקצה המנהרה. בתודה. ירון
הודעה אחרונה מאת Aviry, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני רוצה לשים ג'נטים לאוטו גולף שנת 2002 במידה 16 עכשיו הם במידה 14 איך אני משיג אישורים לזה ולאגזוז לחץ?
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
מקורי: סמלון של גרמניה: סמל שחור ו-GTI עם I אדומה: הכל שחור: סמל בשחור ו-GTI באדום: בלי GTI בכלל: או רק סמל שחור: הייתי עושה הודעה בתצורת סקר אבל אני לא יודע איך... אז מה אתם אומרים?
- 32 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
חודשים שאני מחפש מדריך איך לשים פורק חיצוני בלאון אז חיפשתי וחיפשתי ברחבי האינטרנט עד שמצאתי את מבוקשי. כרגע אני עם פורק של פורג' אבל 007P פנימי. טוב נתחיל בזה שעדיין לא הרכבתי פורק חיצוני וזהו רק מידע על הרכבת פורק חיצוני שניתן ע"י ECS TUNING. כל המידע כאן הוא על אחריות המשתמש בלבד, שאני אשיג פורק 004 לנסיון אני אנסה ויתן רשמים מההרכבה. נעבור למדריך. התמונות לקוחות מרחבי האינטרנט ולא מהתא מנוע שלי. לא לשכוח לעבוד על הרכב שהוא קר דברים שנצטרך.. 1. פקק לחסימת יציאת הפורק על האינלט 2. צינורית וואקום לפורק אם אני לא טועה היא 6 מ"מ, נא לבדוק קודם את הקוטר. 3. מתאם בשביל להאריך את הצינורית וואקום. 4. צינור ישר בעל אותו קוטר שנפרק מהצינור גדישה אלומיני…
הודעה אחרונה מאת asafay1, -
- 30 תגובות
- 10.4 אלף צפיות
מכיוון שלא בכל יום,מתקינים הזרקת מתנול ממוחשבת(STAGE 3),חשבנו שיהיה מעניין לשתף אתכם בשלבי ההתקנה ובתוצאות. STAGE 3 ,נחשב לגולת הכותרת של הזרקות המתנול, בזכות אפשרותו של המחשב לדייק בכמויות המתנול ולהתאימן כמעט לכל תרחיש אפשרי המשלב ומעבד נתוני סל"ד,זמני פתיחת מזרקים וגובה הגדישה. שלב ראשון צולם הקיט בקופסא בשלב שני,הותקן מיכל אחסון המתנול בתא המטען של הרכב ,לידו מוקמה משאבת ההזרקה והועברו חוטי מתח וצינור הזרקה ,לחזית הרכב. בשלב שלישי ,פורק אחד מצינורות הגדישה והתקנו עליו את דיזת הזרקה . בשלב רביעי ,מוקם לוח הבקרה ליד ההגה וחובר למכלולי השליטה. בשלב ההתקנה האחרון ,עברנו למכסה המנו…
הודעה אחרונה מאת .:BMW:., -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הצמיג הוא PZero Rosso של פירלי, מידה 225/45 R17 והבעיה - דירוג 94W. כל הצמיגים שמצאו לי בארץ הם 91Y, כלומר דירוג מהירות גבוהה יותר אבל משקל נמוך יותר. בשיחה עם המנהל הטכני של סקודה (הרכב הוא סקודה סופרב 09) הוא אומר ש"אין שום בעיה" אבל לא מוכן לתת על זה מסמך חתום. * הצמיג הרזרבי לא באותה מידה, ויכול להיות רק זמני. בגדול אני דיי מיואש מחיפוש הצמיג הספציפי הזה, אם אתם יכולים לעזור אודה מאוד. (TIRES4U/אנטון/תמיג כבר נבדקו, אין) לשאלה העיקרית, הוצע לי להחליף שני צמיגים לToyo Proxes T1R במידה המתאימה בדירוג 94Y, כלומר דירוג מהירות גבוהה יותר ודירוג משקל זהה. איך הם בהשוואה לPZero Rosso ? (שני T1R עולים כמו PZero אחד) ברישיון רשום בפרוש 94W, האם בטסט או ח…
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, בעקבות פריצה באטם ראש מנוע ב- 106 שלי (ובעקבות ההשראה שקיבלתי מהנושא בדביק: שיפור ראש ל- 205), החלטתי לעשות את אותה העבודה אצלי במנוע (שזה גם אותו דגם KDX 1360cc הזרקה חד -נקודתית). את כל החלקים כבר יש לי חוץ מה- camshaft החם. רציתי לדעת איזה C.S יתאים לי לראש מנוע, מה העלות +-, ואיפה ניתן להשיג באזור מרכז? אשמח מאוד לתשובה (אפשר גם בהודעה פרטית) כי אני רוצה להתחיל את הפרוייקט כשיש לי את כל החלקים לפניי. בתודה, אלי.
הודעה אחרונה מאת PursuitForce, -
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
למרות שמדובר ברכב אספנות (מיני 1979) השאלה נכונה לפורום הזה כי הראש מנוע משופר ואני מחפש אנשים שתעסקו עם הפן הזה. כעיקרון זהו ראש מנוע "סטנדרטי" העניין הוא שאני אזדקק לאישור משרד התחבורה ובeBay המוכר רשם "Stage 3 Modified Cylinder Head" משמע - ראש מנוע משודרג סטייג' 3. אני מפחד שאצטרך להגיע למשרד התחבורה ויאמרו לי שזה ראש מנוע משופר ושאסור להכניס אותו לארץ. המלצות? הצעות? נאור.
הודעה אחרונה מאת mayrun, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם יצרו איי פעם דיסטרבוטור אפטרמארקט ל GTI1.6 205 האם יש לקנות חדש? למרות שאני בספק רב ? ספציפית אני מחפש לשנתון 90
הודעה אחרונה מאת srack, -
אהלן אנשים דרושה עזרה קטנה בהבנת איזה אינלט לקנות ראיתי שיש כמה חברות שמוכרות אינלטים לפי דגם מנוע, אגב דגם המנוע שלי הוא AUQ. אני הולך על כיוון פורג' חברה ידועה ומחיר יחסית משתלם או שעדיף לי משהו אחר? החלפת החלק לא ניראת לי מסובכת יותר מדי, רק דבר אחד אני לא מבין, האם האינלט סיליקון מחליף את הגומי+ האינלט מהברזל? או שהוא בא להחליף רק את החלק הפלסטיק (שמגיע לMAF ומשם לפילטר אוויר עד לאינלט מהברזל שאין לי מושג מה שמו ). כרגע הרכב לא משופר (חוץ מפורק ופילטר K&N INBOX) אבל בעתיד שאני יהיה מסופק מהכח הנוכחי יבוא שלב העדכון תוכנה שבנתיים אני מתלבט לא נפתח את זה פה שלא יהיה ריב סדנאות אוקיי מחכה להצעות והסבר למה בדיוק מוחלף שמחליפים לאינלט מסיליקון. …
הודעה אחרונה מאת asafay1, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מרבה להיות פה בפורום בעיקר על תקן צופה ופחות על תקן כותב לא זכור לי שנשאלה שאלה כזאתי אז אשמח לקבל תשובות ידוע לי שבימים חמים והטמפרטורות גבוהות, קיימת בעיה במכוניות שיש להם טורבו נוכחתי בעצמי לראות את זה פעם אחת שנסעתי עם חבר באיביזה FR. הרכב לא גדש כמו בימים רגילים והטורבו "נכנס ויצא" לפעולה בצורה מוזרה... רציתי לדעת כיצד ומדוע משפיע החום או הקור על אופן פעולת הטורבו? איך ניתן לגדוש בצורה טובה בימים חמים כמו היום למרות החום(בהנחה שאתם מסכימים עם דבריי)? האם יש פתרון כולל לבעיה הזאתי ע"י יצרניות הרכב שתמנע השפעת טמפרטורות קיצוניות על ביצועיי הטורבו? תודה רבה לכל העונים ושיהיה לכולכם קיץ נעים
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
הגבהה של רכב
מאת M.V- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, אני חדש פה :] אני בדרך לקנות רכב חדש והחלטתי לרחרח טוב טוב לפני שאני קונה את הרכב הראשון שלי. אבל עד אז יש לי שאלה שבזמן האחרון מעניינת אותי. האם ניתן להגביה כל רכב? (ובעיקר פג'ו 206) באיזה סכום מדובר פחות או יותר? האם זה חוקי? תודה מראש :]
שלום לכל החברים ברשותי פונטו ספייס 1300 סמ"ק , אני מעוניין לגדוש את הרכב , מסיבות כאלו ואחרות אני לא מעוניין ברכישה של כל רכב אחר . לענייננו: טורבו של פאסאט טורבו דיזל כבר נקנה במצב מצויין. רוב החלקים כמו וסת לחץ דלק מזרקים אינטר קולר של איביזהFR יקנו בקרוב, צנרת לאינטר קולר ודאון פייפ יצור עצמי (אבא חרט) רציתי בבקשה לדעת אם 2 אטמי ברזל לראש מנוע יורידו את היחס דחיסה מספיק בשביל גדישה של 0.5 באר הרכב הוא בעל 60 סוסים בלבד ולא יהיה לו צ'יפ. השאלה שלי בלי לגעת בניהול מנוע עם מזרקים ווסת לחץ דלק מהי העלייה בסוסים הצפויה בתודה אלי.
הודעה אחרונה מאת fish, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב, רציתי לשאול האם אתם יודעים במקרה האם שעון TURBO קטן (52mm) יוכל להתחבר ולהתאים לרכב שאינו בעל מנוע טורבו ? האם השעון מצריך מנוע טורבו או שניתן לחבר ולהתאים אותו גם בדרך שונה ? עם-זאת, רציתי לשאול איזה שעונים הייתם ממליצים לרכוש ולהתקין במכונית (ברצוני להתקין 2 שעונים, אילו מהם הכי שימושיים ?) עקרונית אני אוהב את היופי שבשעונים הקטנים האלו אבל אני מניח שהם עשויים להיות גם שימושיים.
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
היכן אפשר למלות גז במיכל נייטרו? עשיתי חיפושון בפורום ולא מצאתי תשובה לזה..
הודעה אחרונה מאת .:BMW:., -
-
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
רציתי לשאול שאלה, אני מחפש סוג של קפיצי הנמכה, לא כלכך משנה לי כמה מ"מ, אבל משהו באזור ה 35-45 מ"מ אני מעוניין פשוט לשפר את יציבות הרכב. אמרו לי שבגודל הנמכה כזו אין בעיה לבולמים המקוריים. בכל אופן רציתי לדעת איפה אני יכול לחפש מידע אם בולמים לדוגמא ייעודיים של הונדה סיויק 94 / פונטו HGT / פג'ו 206 וכו' יכולים להתאים את עצמם לרכב שלי? (מיצובישי קולט 94). אם למישהו יש מושג איזה קפיצים קיימים למגוון רכבים יכולים גם להתאים עצמם לרכב שלי, משום ששוק האפטרמרקט לא כזה להיט למיצובישי קולט
הודעה אחרונה מאת Kreios, -
GTV 2L V6 turbo 96 1 2
מאת BonBon-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום לכולם אז ככה לפני שבוע התחדשתי לי באלפא רומאו מהדגם הנ"ל ורציתי לדעת מה הן אפשרויות השיפור הקיימות לרכב זה . הייתי שמח לדעת איזה טורבו יש לו כיום והאם אפשרי להגדיל אותו על מנוע סגור ? האם זה נכון שלא כל טורבו יתאים למנוע V6 ? האם מישהו מכיר אתר לקניית החלקים בספרד ? והאם מישהו מכיר את הרכב אישית ויוכל לתת טיפים אז אשמח . המון תודה לעונים צוק
הודעה אחרונה מאת BonBon, -
-
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם. מדובר בטנדר C\K2500 של שברולט (היודע גם כSIERRA). האם מבחינה פיזית וחוקית להוציא את המנוע 5.7 קרבורטור שיש שם ולהכניס מנוע6.6 TDI עם גיר אוטומאט 6 הילוכים של שברולט סילבראדו החדשה? השאלות הן: אם זה יתאים לטראנספר או שצריך להחליף גם אותו? מה הפרוצדורה מול משרד הרישויי להפוך את הרכב מבנזין לסולר? תודה מראש לכל העונים. ושיהיה יום טוב.
הודעה אחרונה מאת סופר גיפ, -
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לפני חודש השתדרגתי בסט קויילים של VMXXX. הקויילים מורכבים משתי קפיצים אחד רך ואחד קשה על אותו בולם. איזה קפיץ שמים למעלה ואיזה למטה? או שזה לא משנה. לפי תמונות באינטרנט יש גם ככה וגם ככה. תודה שחר
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
צהורים טובים חברים,ברשותי יש סט בולמים של קוני שמתאימים לפיאט אונו. רציתי לדעת אם יש איזשהו סיכוי שהם יתאימו לאיביזה? ואם לא, לאילו עוד רכבים הם יכולים להתאים?
הודעה אחרונה מאת andernalin_junk, -
LBS TO PSI
מאת maatrixx-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אני מצטער עם השאלה לא לפורום הזה. איזה בחור שפרסם בפורום בחו"ל פרוייקט טורבו שהוא עשה לרכב שלו, משום מה הוא התעקש לרשום שהרכב שלו גודש 8 LBS ולא ב-PSI או BAR חיפשתי באינטרנט ולא ממש הצלחתי למצוא איך להפוך את ה-8 LBS ל-PSI
הודעה אחרונה מאת yohann, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
איזה שיפורים במידה וקימים לרכב הנהל אני יודע שזה לא רכב ספורטיבי עם גיר אוטומטי בעל נפח של 1600 סמ"ק איזה שיפורים חיצונים +פנימים אפשר לעשות לו??
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
אהלן חבר'ה, שמעתי שמנוע עם יחס דחיסה נמוך מתאים לגדישה. עכשיו, השאלה האם הכוונה לכל מנוע? מנוע מיושן עם גל זיזים עליון גם יעמוד במשימה? אני מבקש לא להתייחס לרכב,לשלדה,להיגוי,לסחירות,לאמינות וכן הלאה. אלא רק למנוע הנ"ל. מקריאה בפורומים בחו"ל המנוע עמיד מאוד ומוצלח מאוד עם סופרצ'ארגר והבנתי שמסתובבת אחת כזאת בנצרת. אלו נתונים עליי לחפש בשביל לדעת האם המנוע באופן טבעי יתאים לסופרצ'ארגר /טורבו. האם יש נתונים שזורקים מידע שניתן לקלוט כבר באופן מיידי? למשל,יחס דחיסה?
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום, אני מחפש המלצה לחרט/סדנא לשיפוץ מנועים. ראש אלומיניום: ניקוי, השחזת שטח, החלקת מעברים ותא שריפה - אני מניח שיש אנשים שעושים פורטינג בנפרד,השחזת 3 זויות לתושבות שסתום. בלוק ברזל: ניקוי ,חריטת צילנדרים והונינג לאוברסייז. אני צריך גם חרט לייצור מתאמים לקליפרים. תודה חן
הודעה אחרונה מאת redroze, -
שלום לכולם, לא מזמן קניתי פונטו טורבו 95, המצב המכני במיוחד המנוע שלה לא הכי טוב אבל היא נוסעת טוב.. רציתי לשאול כמה שאלות ולהתייעץ לגבי שיפורים עתידיים, הטורבו באוטו כבר חצי מת ומעשן שמן.. לשפץ אותו אני כבר לא מעוניין ולקנות חדש אני עדיין לא יודע איזה הכי כדאי ומה מתאים. אז השאלה שלי ככה איזה טורבו כדאי ושווה לשים ברכב ואיזה תיקונים נילווים צריך לעשות לאוטו לדוגמא במנוע או מערכות יניקה או הזרקה וכדומה.. הסכום שאני רוצה להשקיע ברכב מסתכם פחות היותר ב-6 עד 7 אלף שקל בחודשיים שלושה הקרובים.. אני אשמח לשמוע הצעות וחוות דעת. תודה.
הודעה אחרונה מאת eldor, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום חברים, אימי לקראת קניה של לנדרובר פרילנד, טורבו דיזל ידני שנת 2000, שמפיק 97 כוחות סוס במקור. לפי הנתונים באינטרנט הוא מאיץ מ0-100 סביב ה15 שניות, ואני מפחד שהרכב ירגיש חלש ועגלתי בעליות. באתר של אבסולוט ראיתי שצ'יפ מעלה את ההספק ל128 כוחות סוס. האם זה כמו בוואגיות שמחברים רק לשקע הרכב ותוך רבע שעה הרכב מוכן? האם ההאצות מ0-100 והבניים ישתפרו משמעותית? האם המנוע/טורבו יעמוד בהספק החדש כמו שצריך? אשמח לשמוע עוד פרטים על הצ'יפ הנ"ל תודה ושבת שלום
הודעה אחרונה מאת עתיד, -
- 0 תגובות
- 3 אלף צפיות
ערב טוב, אני בעלים של ניסאן טראנו בנזין, מנוע 2400 דגם KA24. בעבר הלא רחוק פתחתי שרשור על השתלת מנוע של SX שהינו אותו מנוע בעל הספק גבוה יותר. לאחר בירורים נוספים שערכתי: המנוע שלי בנוי על מומנט, כלומר כוח בסלד נמוך מנוע של SX בנוי על הספק, כלומר כוח בסלד גבוה אי לכך ובהתאם לזאת, המנוע הנל אינו יעיל במיוחד בעבורי. אני מחפש עכשיו דרכים לשפר את הרכב, לא משהו הסטרי, אבל שיהיה עוד כוח. יש לציין כי אין לי הרבה ידע בתחום השיפורים, כי מעולם לא עסקתי בזה באופן אישי. מבחינת תקציב אני לא מגדיר כרגע, אני אגדיר אחרי שאני אשמע אופציות. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
האם אפשר להחליף את הקלאץ המקורי בקלאץ קל של VR6?
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום ברשותי רכב מסוג פאסאט 2003 רציתי לדעת עם כל מנורת קסנון בגודל H7 כמו המנורה שכרגע יש באותו תשב כמו שצריך על הפנס או צריך לעשות קומבינה כל שהיא בניגוד למנורה רגילה שמתלבשת בקלות ? בתודה כפיר
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן, ברשותי פיג'ו 205 שנת 99 מטופחת ושמורה מאוד. אני רוצה לקנות לה נעליים חדשות וגדולות יותר. מדובר במעבר מ165/70/R13 ל185/60/R14. הייתי רוצה לדעת האם לפי דעתכם הצריכת דלק תושפע מהמעבר משמעותית? או בצורה זניחה. תודה רבה. אמיר
הודעה אחרונה מאת Gunner,
-
מי מחובר 11 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 1,636 אורחים (הצג רשימה מלאה)