שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
שלום לכולם . יש בבעלותי bmw 330 ci שנת 2003 , רכב נהדר וכיף לנסיעה , רק בעיה אחת ... הדיפרנציאל מסרס את הרכב באופן מוחלט ! כל פעם שנכסים לפנייה בלחיצה , הגלגל האחורי החיצוני לפנייה לוקח את כל הכוח והרכב מסבסב את הגלגל לחינם ( במקום החלקת כוח כיפית ...) . הייתה לי m3 שנת 98 שבה הדיפרנציאל מוגבל החלקה , זה היה תענוג . כוח לא חסר לי ב-330 , אני רק צריך למצוא מישהו שיודע להתעסק אם דיפרנציאל כזה כדי להגביל אותו מעט . 1. יש למישהו מושג מי בארץ מתעסק בדברים האלה ? כמובן באופן מקצועי ואיכותי . 2. האם דיפרנציאל של e46 m3 יתאים לרכב שלי ? ( הרכב שלי אוטומטי ) תודה , בני .
הודעה אחרונה מאת הנסיך., -
- 17 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
הרכב איביזה Fr 05 סטנדרטית התחדשתי היום בפילטר פתוח + מגן חום ונשם רציתי לדעת איך המיקום של הפילטרר והנשם , והאם המגן חום הזה אפקטיבי הפילטר הוא של סימוטה .
הודעה אחרונה מאת asafay1, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום חבר'ה! החלטתי לאחרונה שאני רוצה קצת לשפר את יכולות הנהיגה שלי ולרכוש נהיגה יותר מיומנת ומקצועית. כיום מעל כבר שנה וחצי אני נוסע על אימפרזה WRX ואני חושב שחובה ברכב כזה לדעת לנהוג טוב יותר מהנהיגה שבאה "בטבעיות" והניסיון כמובן, השאלה היא כמה מפגשים בקורס כדאי לעשות, איפה הכי מומלץ וכמה עולה כל התענוג? תודה מראש, אלעד.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לא יודע אם זה המקום המתאים, מחפש המלצה למקום שמוכר שעונים באזור ראשל"צ עד 200 שקל לשעון. מחפש שעון טעינה, מכיר את מיקי ספידומטרים בחולון אבל המחיר שם זה 300 שקל לשעון.
הודעה אחרונה מאת oren1994, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
חג שמח חברים, ברשותי גולף 2008 1600 סמ"ק מידת צמיגים 196/65/15. לפי ספר הרכב שלי המידה הכי גדולה שאני יכול להחליף צמיגים/ג'נטים היא 205/55/16. אני מעוניין לדעת אם יש אפשרות לשים מידה גדולה יותר לדוגמא כמו של ה 225/45/17gti ?? תודה וחג שמח
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לא מזמן קניתי הונדה אקורד 94 נפח 2200יבוא אישי האוטו בא במידת ג'נט 14וזה גם מה שרשום ברשיון רוב ההונדות האקורד שאני רואה על הכביש המידה שלהם הם לפחות 16 השאלה אם אני גם יאכל לאשר ברשיון את המידה הזאת?
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הגעתי לפורום הזה והייתי שמח שיש כאן אנשים מנוסים ולא מושפעים בני 17 שרק קיבלו רישון וחושבים שהם אלוהים. אני בעצמי צעיר ורק עוד 18 ימים נגמר המלווה אבל אני מתחיל לברר כל מה שאני צריך. יש לנו מזדה 6 luxury אם רשמתי נכון שנת 2006 מנוע 2000. בתאכלס אני לא אוהב אותה ככה אני רוצה לשפר אותה וזה מתחיל מדברים ממש קטנים וזה כולל מראה חיצוני. בנתיים אני מתחיל במראה חיצוני עד שאני יקבל משכורת ואני יחסוך אני יוכל לממן שיפור משמעותי. אני קודם רוצה להבין , מה זה צ'יפ ?! כל כך הרבה קראתי ולא הצלחתי להבין מה זה ומה הוא עושה ואם הוא מוסיף רעש או ההפך , חוקי , לא חוקי. במשפט רק תסבירו לי מה זה. עכשיו הבנתי שאגזוז לחץ זה רק לאופנועים ולרכב זה נקרא דוד זרימה חופשי אז אצלנו באוטו יש …
הודעה אחרונה מאת y.bar, -
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יש לי תמה טורבו ואני רוצה להחליף 4 צמיגים.אחרי שביררתי באוטודאטה ודיברתי עם המחלקה הטכנית של פיאט ובקיצור עשיתי כל מה שאני מכיר כדי לשנות את מידת הצמיגים בצורה חוקית מסתבר שזה לא אפשרי ואני חייב להישאר עם 195/60/15.הבעיה שלי היא שלא ניתן להשיג את הצמיגים של TOYO במידה הזו.אני מחפש צמיג שיהיה מקביל לו מבחינת ביצועים ואורך חיים.
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום יש לי איביזה שנת 1999 אני מעוניין לקנות נשם איפה אני מחבר אותו במנוע ??? נ.ב איפה אפשר לקנות את הנשם ?? תודה יקיר
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
האם התקנת צ'יפ בהונדה סיוויק 99 אוטומט תועיל במשהו?תשנה משהו בהתנהגות של הרכב?
הודעה אחרונה מאת עמר, -
אל תשכחו שצ'יפ דורש גם תדלוק ב98
הודעה אחרונה מאת AVIHAITOPOR, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום, מחפש בנרות אמצעים לשפר את ההספק של שברולט קרוז 1.6. ואנא - הימנעו מתגובות כגון "בחר אוטו אחר" ו"קח מזדה" וכיו"ב. זה האוטו שיש ואני מרוצה מכל אספקט חוץ מעניין המנוע החלש. ואגב, מדובר במודל 2010, לאחר הריקול לכיוונון מחשב המנוע בסוף 2009. ביקרתי במרכז שיפורים לרכב, והם טענו כי אין בנמצא ציפ לקרוז, בגלל ש-GM לא פתחה את הקוד או משהו כזה (לא בדיוק הבנתי...) גם בשיטוט באינטרנט לא מצאתי ציפ לקרוז. בכל מקרה, רוצה לעשות משהו, במגבלות של כמה אלפי שקלים ולא יותר, שיוסיף לה עוד כ-20 HP שכל כך חסרים לה... מה האופציות העומדות בפני?
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום חברים, האם אינלט מסוגל להגביל את טווח ההספקים בגלל קוטר הצינור שלו? (לעומת מנועי טורבו עם קוטר צינור גדול הרבה יותר, ראה תמונה) תודה רבה לעונים, שבוע טוב
הודעה אחרונה מאת =Adi=, -
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אהלן חברים, איפה אפשר למצוא צילומים והסברים למבנה המנוע באלפא 156 ? (גם של הטווין ספארק וגם של הjts) תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת אייל 7, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן, ככל הנראה, משאבת הדלק ברכבי עשתה את שלה, 160K ו10 שנים על הכביש דאגו לכך. אני מעוניין להחליף למשאבה חדשה מקורית, או חדשה חזקה יותר (הומלץ לי על וולברו 255). מה דעתכם בנושא? ברכב יש לי פילטר פתוח וצ'יפ של ריבו סטייג' 1. אשמח להחכים..
הודעה אחרונה מאת AVIHAITOPOR, -
קיט נייטרוס
מאת asi1920- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם. יש לי הונדה סיוויק שנת 93' היא לא משופרת חוץ משיש לה צנרת ישירה אז רציתי לדעת ככמה יעלה לי לעשות את הקיט נייטרוס: 1.מהם החלקים שצריכים בשביל הקיט? 2.כמה יעלה לי החיזוקים של השילדה וכו'? 3.איפה אני יכול להרכיב את הקיט?(מקומות) 4.כמה כל זה יכול לעלות לי?(המקסימום) אודה לכל מי שיעזור לי.
הודעה אחרונה מאת snir55, -
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי, רציתי לדעת האם מישהו התעסק עם המערכת? כעיקרון זוהי מערכת הצתה שניתן לתכנת. אני שוקל להחליף את הדיסטריביוטר במערכת כזו, ואני מקווה לקבל חוות דעת על המערכת או על ההמרה (לטובה/לרעה). כמו כן במידה ויש בארץ מומחים שהתעסקו בפרויקט כזה אני אשמח לדעת. דרך אגב, הרכב הוא מיני שנת 1979:-D שבת שלום, נאור
הודעה אחרונה מאת kobyiso, -
קיט נייטרוס
מאת asi1920-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם. אודה לכם אם תענו לי על השאלות: 1.רציתי לדעת כמה יעלה לי לקנות קיט נייטרוס? 2.אם אני יכול להרכיב את זה בעצמי אוו שיש מקום שאפשר להרכיב? 3.מהם החלקים של הקיט? תודה גדולה לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הגיעה הזמן ואני צריך להחליף 4 צמיגים ברכב שלי מידת הצמיגים 205/50/17 עשיתי סקר שוק בכמה מקומות והציעו לי שלושה צמיגים פלקן FK 452 יוקוהומה C DRIVE גודיאייר EXCELLENCE מה דעתכם בעניין?
הודעה אחרונה מאת Air-Joni, -
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
המידה המקסימלית לרכב שלי עד כמה שאני יודע זה:195/45R16 סיאט איביזה 1600 ידנית שנת יצור 2001. יש את המידה הזאת בצמיגים הנ''ל?
הודעה אחרונה מאת נהג_צעיר, -
- 20 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום לכם, אני מחזיק בסיאט איביזה 1400 2008 עם 85 כ"ס. הבלמים שלי כבר שורקים ועושים רעשים, הבעיה שלי היא שיש לי ברקס תוף מאחורה. רציתי לשאול האם אני יכול להחליף את זה לדיסק וכמה זה יעלה? וכמה עולה בכללי ברקסים רגילים להחליף וכמה זה יעלה לי עם דיסק מאחורה? תודה רבה מראש חג שמח וכשר.
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום אשמח לדעת איזה ציפ הכי מומלץ לשירוקו 1.4 ידני.
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לאחרונה גילינו כי אבא שלי הצליח (איך שהוא) לגרום לקרעים קטנים בשני הצמיגים הקדמיים (מצורפות תמונות) ובהתחשב באופי הרכב ובעובדה שהוא נוסע לא מעט ודי מהר החלטנו להחליף אותם. הצמיגים המקוריים הם dunlop sp sport maxx, במידה 255/40ZR19XL, דירוג 100Y. צ'מפיון רוצים על צמיג כזה קצת מעל 3700 ש"ח, ליחידה אחת, והשאלה שלי היא האם במחיר כזה לא עדיף להחליף כבר את כל הצמיגים למשהו אחר? ראיתי שאין R1R במידה הזו, אבל יש T1R שנחשב ליותר ספורטיבי (למיטב הבנתי), האם מישהו יודע להגיד אם הוא ישנה את ההתנהגות של האוטו- האם הוא קשיח יותר/רך יותר? איך הוא על רטוב? אורך חיים? (הכל בהשוואה לדנלופים המקוריים כמובן) והכי חשוב - מה סדר גודל עלות לרביעייה? תודה, יוסי.
הודעה אחרונה מאת bregman, -
- 13 תגובות
- 6 אלף צפיות
לאחר שביקרתי אצל דודי (פיט סטופ) שלא הייתה להם תוכנה מתאימה בשבילי (למרות שהציעו לי להשבית את הרכב שבוע ולהכין אחת בשבילי - דבר שלא אפשרי מבחינתי) ואצל E&A שהתקינו לי את הגירסא אך הרגישה לי חזקה מידי בהתחלה במקום להיות ממותנת (זהירות, גיר שביר) הגעתי לקובי. ממצאים: הרכב: פאסאט 1.8T שנת 2000 טיפטרוניק. נתונים: יצרן: 147 כ"ס ו21.1 קג"מ. ריבו סטייג' 1: 195 כ"ס ו30 קג"מ. כמובן בלי להתחשב באיבוד הסוסונים עם השנים. בכל מקרה, יישרתי קו ברכב לפני שנכנסתי לעולם. תודה רבה לקובי מTOP RPM התותח שנתן לי גירסת ניסיון (שמשום מה הרגישה לי יותר חזקה מהתוכנה הסופית - כנראה בגלל ההתלהבות הראשונית) והיה מקצועי לכל אורך התהליך. וכמובן, שענה לכל השאלות הקודחות שה…
הודעה אחרונה מאת TOP RPM, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שבת שלום לכולם! הרכב המדובר הוא אאודי איי3 טורבו 150 כ"ס AGU 2001 חשבתי על משהו, במקום להחליף את הפילטר לפילטר פתוח שלפי מספר דיונים לא תורם הרבה בגלל המיקום החם שהוא נימצא. אז חשבתי להוסיף עוד צינור נוסף שיוביל אוויר קר מבחוץ. זה יכול לתרום או שזה יגרע? זו מחשבה ראשונית, אם נראה שזה יכול להצליח נמשיך הלאה עם התכנון. ועוד משהו מה אני יכול להוסיפ לכניסה של הצינור בכדי לשמוע את היניקה?(סתם בכדי לשמוע את הרכב יונק.) תודה וחג שמח לכולם!
הודעה אחרונה מאת Ac Performance, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אז ככה, לפני יומיים היה לי על הרכב 185/60/14, החלפתי לג'אנט איביזה טורבו 195/45/16 עם צמיגים חדשים. האחיזה והיציבות של הרכב מורגש שיפור מעולה, אם לפני זה הרכב התחיל להראות תזוזה של רעידות ב 120, עכשיו עד 150 הוא לא רועד ולא מצייץ (המהירויות האלה נעשו למספר שניות רק בשביל לאבחן את השינוי, זה לא המהירויות הרגילות שלי). בכל אופן, אני מוכר עכשיו את 2 הזוגות ואני רוצה לאשר מידה 15 אינץ' על הרכב, אני יודע שסופר לאנסרים וכו' כן יכולים לאשר. מישהו יודע בוודאות לגבי הקולט? ואם הוא מכיר מקום שיאשר לי את זה? אגב אם כבר אתם קוראים פה, חשבתי לעשות פרוייקט מעניין, רציתי ג'אנט שהוא כביכול עמוק, היחידי שמצאתי שמתאים זה ה בורבט ה"ערבי", רציתי לצבוע את כל הפנים בשחור, ואת השפ…
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שנת 2002 מנוע דיזל 1.9 (לא טורבו), האם ניתן לשפר את הביצועים של האוטו כי כרגע הוא דיי עגלתי? התקציב סביבות ה10K בתודה מקס
הודעה אחרונה מאת שמעון55, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום חברים, מישהו יודע איך קוראים לחומר הזה? אני משער שמטרתו לבודד את החום. אם מישהו מכיר, אשמח לשמוע יתרונות וחסרונות בעניין. תודה רבה לעונים,
הודעה אחרונה מאת =Adi=, -
-
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
על הקולט שלי היו מורכבים רביעייה של 185/60/14 היום עליתי במידה כשהרכבתי ג'אנטים של איביזה טורבו במידה 195/45/16 צמיגים חדשים. האחיזה פשוט נהייתה מטורפת, הבדל ממש גדול. השאלה שלי היא כזו, האם יהיו הבדלים בשאר ההבטים? כלומר, הרכב ירגיש לי כבד יותר? או שההבדל לא יהיה מורגש בצורה רצינית מידי. בנוגע לדלק, הצריכה תעלה משמעותית או שזה משפיע אבל גם לא חור בכיס? מצאתי שרשורים בנוגע למידה גדולה ומכאן באו השאלות הספציפיות האלה, אבל בנוגע לרכב מסוג קולט לא מצאתי תשובה.
הודעה אחרונה מאת Shotdown, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
חברה רציתי לשאול למי שיודע\מכיר אילו חלקים ניתן לשנות ברכב הנ"ל מבחינה חיצונית? ראיתי מוכרים פנסים קידמיים ואחוריים שונים רק לא ראיתי תמונות שלהם. תודה.
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים,
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 809 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- hunter22
- sperial
- SlowRide
- Chmimo
- 2pac
- גולדן191
- Itzik-b
- RedLabel
- zaf
- hans
- yoni162
- davemustaine87