Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5920 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

אני מחזיק בסיאט איביזה 1400 2008 עם 85 כ"ס.

הבלמים שלי כבר שורקים ועושים רעשים, הבעיה שלי היא שיש לי ברקס תוף מאחורה.

רציתי לשאול האם אני יכול להחליף את זה לדיסק וכמה זה יעלה?

וכמה עולה בכללי ברקסים רגילים להחליף וכמה זה יעלה לי עם דיסק מאחורה?

תודה רבה מראש חג שמח וכשר.

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

הברקסים שלי כבר לא בצמב טוב, מה שאני שואל זה האם אני כבר יכול להיפתר מהתוף בזול? או שיצא לי יקר הרבה יותר?

מה המחיר של החלפת הבלמים לחדשים עם תוף ובלי תוף[ז"א החלפת התוף בדיסק]

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

החלפת כלל מכלול הבלימה בסרן האחורי תעלה לך יותר יקר מאשר החלפת רכיב בודד - לא צריך יותר מהיגיון בריא כדי להבין את זה.

אני מניח שמעבר לכך שתצטרך להשיג מפירוק קאליפרים ובטח עוד כמה מתאמים, עלולות להיות עוד כמה התאמות שוודאי תצטרך לבצע ברכב. קח בחשבון שיש מכוניות ששינוי מהסוג הזה מחייב החלפה של כל הסרן האחורי.

אם אין לך בעיה עם הבלמים בתצורתם הנוכחית, הייתי מציע לך לרדת מהרעיון, ואם כן - נסה קודם דרכים אחרות, יותר זולות ולא פחות יעילות, כדי לטפל בה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אלעד, לא חסר איביזות כאלה בפירוק. כל איביזה 1.4 ו-1.6 "ספורט" מצויידת בסרן דיסק אחורי (בלמי 232 מ"מ).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אלעד, לא חסר איביזות כאלה בפירוק. כל איביזה 1.4 ו-1.6 "ספורט" מצויידת בסרן דיסק אחורי (בלמי 232 מ"מ).

צודק, הכל תלוי ביכולת המיקוח ועלות העבודה אלא אם כן אתה יכול לבצע זאת בעצמך ואז רק עלות הרכישה נחשבת.

אם אתה קונה סרן דיסקים אחורי הוא כבר מגיע עם הקליפרים, בולמים, קפיצים הכל, ובנוסף יש לפרק את מנגנון ההנדברקס עם כל הכבלים ואת ווסת הבלימה האחורי, ואם נפלת על אחד טוב אז גם הדיסקים והרפידות לא ידרשו החלפה.

החלק המורכב ביותר בעבודה הוא הרכבת מנגנון ההנדברקס השונה מסרן תוף .

פורסם

כפי שציינתי מקודם: הכל אפשרי, השאלה מה בדיוק האפקט שמבקש פותח השרשור להשיג באמצעות השינוי, כמה זה הולך לעלות לו והאם ניתן להשיג את אותו האפקט בעלות נמוכה יותר.

הרי מה הטעם לשפר את התאוצה של הרכב ע"י פרוייקט השתלת טורבו יקר ומסובך, בזמן שאפשר פשוט לשחרר את בלם היד ללא כל עלות? :lol:

הבה נניח לו לענות לנו על שלוש שאלות אלה ומשם נתקדם הלאה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם
החלפת כלל מכלול הבלימה בסרן האחורי תעלה לך יותר יקר מאשר החלפת רכיב בודד - לא צריך יותר מהיגיון בריא כדי להבין את זה.

אני מניח שמעבר לכך שתצטרך להשיג מפירוק קאליפרים ובטח עוד כמה מתאמים, עלולות להיות עוד כמה התאמות שוודאי תצטרך לבצע ברכב. קח בחשבון שיש מכוניות ששינוי מהסוג הזה מחייב החלפה של כל הסרן האחורי.

אם אין לך בעיה עם הבלמים בתצורתם הנוכחית, הייתי מציע לך לרדת מהרעיון, ואם כן - נסה קודם דרכים אחרות, יותר זולות ולא פחות יעילות, כדי לטפל בה.

אני מעדיף שלא לרדת מהרעיון כי הבנתי שהתוף חלש משמעותית מהדיסק מאחורה, או שאני טועה?

צודק, הכל תלוי ביכולת המיקוח ועלות העבודה אלא אם כן אתה יכול לבצע זאת בעצמך ואז רק עלות הרכישה נחשבת.

אם אתה קונה סרן דיסקים אחורי הוא כבר מגיע עם הקליפרים, בולמים, קפיצים הכל, ובנוסף יש לפרק את מנגנון ההנדברקס עם כל הכבלים ואת ווסת הבלימה האחורי, ואם נפלת על אחד טוב אז גם הדיסקים והרפידות לא ידרשו החלפה.

החלק המורכב ביותר בעבודה הוא הרכבת מנגנון ההנדברקס השונה מסרן תוף .

בעצמי אני בטוח לא יכול לעשות זאת, אני יצטרך להרכיב את זה אצל חבר של אבא [בפחות כסף]

וכן גם אני חשבתי לעצמי שהHANDBRAKE תהיה בעיה בשבילי..

כפי שציינתי מקודם: הכל אפשרי, השאלה מה בדיוק האפקט שמבקש פותח השרשור להשיג באמצעות השינוי, כמה זה הולך לעלות לו והאם ניתן להשיג את אותו האפקט בעלות נמוכה יותר.

הרי מה הטעם לשפר את התאוצה של הרכב ע"י פרוייקט השתלת טורבו יקר ומסובך, בזמן שאפשר פשוט לשחרר את בלם היד ללא כל עלות? :lol:

הבה נניח לו לענות לנו על שלוש שאלות אלה ומשם נתקדם הלאה.

אוקי את זה לא הבנתי

אני רוצה לדעת האם אני יכול לחולל את "השינוי" בלי בלאגן :)

או שזה כבר לא ישתלם לי?

תודה רבה לכם על העזרה.

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

יהיה שינוי קל שבקלים - בכל זאת מדובר בסרן האחורי ורב יכולת הבלימה מוטלת על הבלמים הקידמיים.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

להערכתי מדובר בעלות של פי 7-5 מעלות החלפת רפידות בתופים, כך שמשתלם זה לא .

היתרון היחידי לסרן דיסקים במידה ואתה הולך לשידרוג/החלפת מנוע רצינית ומחלקת התמיכה הטכנית בצ'מפיון תדרוש בדומה לשרודר סרן כזה.

משתלם במצב הזה ? רק אם הפער בין עלות השדרוג הכוללת (מנוע, סרן, בלמים קדמיים מוגדלים,מיתלים ועבודה ) נמוכה משמעותית מהחלפה לאיביזה ספורטיבית עם המנוע המיוחל ושאר המיכלולים מהמפעל.

פורסם
אני מעדיף שלא לרדת מהרעיון כי הבנתי שהתוף חלש משמעותית מהדיסק מאחורה, או שאני טועה?

נראה שגמרת אומר בלבך להחליף את התופים בדיסקים, וכל שאתה זקוק לו כעת זה רק חיזוקים מנטליים מאיתנו.

שאלתי אותך בהודעתי השניה בשרשור הזה מה היא הסיבה לכל הצעד הזה, אולם מסיבותיך שלך בחרת להתעלם מהשאלה ולהמשיך לחפש חיזוקים אצל מגיבים אחרים.

האם יכולת הבלימה של הרכב הולמת את השימוש שאתה עושה בו?

האם אתה מוצא את עצמך יותר ויותר פעמים מאבד בלמים עקב התחממותם?

האם מערכת הבלימה שלך במצב תקין?

האם חשבת על אלטרנטיבות אחרות, יותר יעילות ופחות יקרות, לשיפור הבלימה?

האם אתה עושה בבלמים שימוש נכון (או במילים אחרות, לקחת קורס נהיגה כדי להבין אם אתה טועה או לא טועה באופן השימוש בהם)?

האם אתה מתכנן להשתיל מנוע חזק יותר ברכב?

אם ענית על רוב השאלות הנ"ל בלא, לא נותר לי אלא לקבוע שמה שמעניין אותך זה ה-LOOK של הדיסק מאחור ולא שיפור אמיתי בבלימה, ולכן השרשור הזה כלל לא קשור לפורום שיפורים.

אם יש לך עודף כסף פנוי, אתה יכול:

1. לבצע את הפרוייקט המיותר הזה במכוניתך ולהרגיש טוב עם עצמך.
  2. לשים אותו בצד ולחסוך אותו עד שתרכוש איביזה עם בלמי דיסק בסרן האחורי.
  3. להעביר אותו לחשבון הבנק שלי, למרות אני לא מתחייב לכך שתקבל אותו בחזרה.

פורסם

אתה מתאכזב מכך שהתוף מאחורה קיבל חלודה עם הזמן והוא נראה כמו הצרות של כל חברי הפורום ? כי אם כן אז זה בדיוק מה שקרה גם לי בתופים שלי באיביזה ,

מה שעשיתי זה לקחת צבע אדום מבריק למתכות וברזל , לפרק את הגלגלים מאחורה , לשייף טוב טוב עם נייר זכוכית עבה את כל החלודה ושאריות הצבע ואז להתחיל לצבוע , לא יצא בכלל בן מיעוטים דווקא יצא יפה לאללה , ועם הצהוב של האיביזה בכלל אש.

ולכן אני מייעץ לך להחליף לבלמים חדשים ופשוט אחרי העבודה על החלפת הבלמים להתחיל לצבוע את התוף כמה שכבות עם המתנה של 30 דקות בין שכבות יצא 10 ,

פורסם

נראה שהוא מתאכזב מהתשובות המתנשאות שקיבל,

הוא לא התבייש להודות שאינו מתמצא בתחום, בסה"כ ביקש עזרה וקיבל מקלחת צוננין.

פורסם

תשובות מתנשאות? זה מעניין. תוכל להכווין אותי לכמה כאלה?

דווקא חיפשתי כאלה בשרשור הזה, רק שלא מצאתי אף אחת. לעומת זאת, מה שכן מצאתי זה שאלות ענייניות מנחות מחד, ותשובות לא קשורות ומהוססות מאידך.

• תוכן חדש...