שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
שיפור סופרב TDI 1 2 3
מאת ertgil-
- אחראי פורום
- 33 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
שלום, אני הבעלים הגאה של סופרב 1.9 TDI משנתון 2005. (רמת גימור אלגנס עם זה משנה) לפני הרכב הזה הייתה לי A4 משנתון 98 בעלת אותו מנוע. למרות שלפי הנתונים הידועים לי לסופרב יש יותר כ"ס וקג"מ היא עדיין מרגישה לי חלשה לעומת האאודי. חשבתי לשפר את הרכב עם צ'יפ של E&A שלפי האתר שלהם נותן לי 160 כ"ס (במקור 130, האם זה הגיוני?) עכשיו השאלה היא כמה יעלה לי הסיפור, והאם אי אצטרך לשדרג מערכות נוספות ברכב (חיזוק גיר אוטומט וכדומה) והאם הרכב יעבור טסט לאחר שיפור זה?
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
-
- אחראי פורום
- 38 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
שלום רב, אני דיי חדש בתחום השיפורים אז אנא היתחשבות לפני שקופצים עם תגובות לא ענייניות. עכשיו- היתחלתי להיתעניין בנושא של הטורבו החשמלי והאפשרויות הטמונות בו. אני מיתכוון להתחיל לילמוד בסוף השנה הנדסאי מכונות ויש לי כמה רעיונות שארצה לפתח שם. עד אז אשמח להעשיר את הידע שלי מניסיונכם. ראיתי את הפוסטים שהיו על הנושא והם דיי משעשעים האמת- אני מכיר את השטות שמוכרים בE-BAY בצורת מפוח LOL זה דיי ברור שהוא לא יתן כלום כי היו לי כאלה במחסן בצבא והם עושים יותר רעש מרוח חח ואני גם לא מיתייחס לשטות הזאת שמיסתובבת עם היניקה של המנוע ואומרים שמוסיפה הרבה כוח. מה שמעניין אותי זה: א- אני מיתייחס רק למכוניות עם מנוע צנוע וקטן כמו 1.2 או 1.4 ליטר כמו לפונטו ש…
הודעה אחרונה מאת hwgeek, -
-
אני יודע שזה נשמע ממש לא מתאים, אבל רציתי לדעת אם אפשר להרכיב לאיביזה 1400 2008 קיט טורבו STAGE 3? סתם אני צוחק... קיט טורבו, בלי להזיק למנוע, אפשרי? והאם זה מחיר טוב ב8000 ש"ח? ורציתי לדעת כמה כוח זה מוסיף? וד"א אני יודע שאני לא נשמע כמוכם, מה לעשות אין לי הרבה ידע בזה, אז תהיו נחמדים. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
לילה טוב לכולם,אחרי שביצעתי חיפוש בפורום,וקראתי לפחות 15 תר'דים עדיין לא מצאתי תשובה קונקרטית. לפני כשבוע הרכבתי פורק חיצוני(האוטו הוא איביזה FR 05 ) האוטו נשמע מצויין אך הרגשתי כאילו יש בעיות בסרק ויש ירידה בביצועים.אני מודע לכך שיש מצערת אלקטרונית ובלתי אפשרי להרכיב פורק חיצוני,למרות הכל האוטו לא הראה שום צ'ק אנ'גין(כמו שחלק מהאנשים אמרו שאצלם כן מופיע) ותקלות נוספות,אני לא התחברתי עם ואגקום בשביל לבדוק תקלות.אבל בכל מקרה פירקתי את הפורק והזמנתי פורק 50/50 .אך עכשיו אני מבולבל עוד יותר יש כאלה שאומרים שגם כזה לא מתאים,כאלה שאומרים שרק פנימי מלא מתאים בלבד. אני אשמח אם חלק מהאנשים עם האיביזות יגידו מה מורכב אצלם באוטו? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת E&A-AUTOSPORT, -
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מבקש המלצה על קיט הנמכה לפונטו HGT . קיבלתי כבר הצעות ל-VMAXX וגם ל-WEITEC אותו מחיר פחות או יותר. איזו עוד חברות יש מתחרות ברמת מחירים סבירה? ואיזה סט כדי לי לבחור! שחר
הודעה אחרונה מאת MaorXXX, -
קסנון לקופרה
מאת stratus- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי חברה ברשותי איביזה קופרה 08 ואני רוצה להרכיב ברכב קסנון... רציתי לברר איזה קיט(איזה H) אני צריך? תודה
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
חברים שלום, האם ניתן להחליף גיר בסיטרואן C5 2003 לגיר מודרני יותר מה-AL4? אני מבין שגיר ידני זה פנטזיה ברכב הזה, אבל אולי גיר מודרני יותר יכול לבוא בחשבון? תודה
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אבא שלי היה בסוכנות של סקודה והוא שוקל להזמין את הדגם הנ"ל. רציתי לדעת גם בשביל ידע כללי וגם במקרה שאבא שלי יחליט לסגור את העסקה, האם צ'יפ יכול לפגוע באמינות של הרכב מכיוון ששמעתי שהDSG לא כל כך אמינים תחת לחץ ועדיין זה בסך הכל מנוע 1.2 קטן. נ.ב. בלי תגובות כגון חבל על האחריות וכו'. אם אפשר לדון בכלליות על המנוע הזה אני אשמח כי סה"כ זה מנוע די חדש ולא ראיתי פה בפורום דיון עליו.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בירשותי פיאסטה 87 אני נוסע איתה בשטך. שמעתי שאפשר להגביה קצת באזרת ספיסרים. מזה הספיסרים האלה? איך מתקינים אותם? מה המחיר? ואיפו אפשר להשיג אותם(באזור הצפון)?
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מה קורה חבר'ה אני חדש בתחום ואני כבר בבעיה וצריך את עזרתכם אני לא מבין הרבה בשיפורי מנוע אז הנה אני כאן יש לי דייהו אספרו 2.0 שנת 96 גיר אוטומט אני פשוט חולה על האוטו הזה ולא מוכן להיפרד ממנה היא שירתה אותי נאמנה כמעט 7 שנים ואני אוהב אותה יותר מהאוטו החדש שלי ( אימפרזה 2004 2.0 GX אוטומט ) אחלה אוטו אני לא מתלונן אבל יש משהו באספרו שמושך אותי אני רוצה לעשות הסבה לגיר ידני + לשפר קצת ביצועי מנוע כמו למשל מהירות אבל תאוצה בעיקר התקציב שלי לא בשמיים אבל אני חושב שזה אמור להספיק משו כמו 10.000 שקל וגם הייתי רוצה לדעת אם אפשר להחליף בלמים אחוריים מתופים לצלחות
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, רציתי לדעת איך לקבל סאונד יפה לסיאט איביזה 94 מנוע 1600 הרכב רגיל וללא שיפורים. פילטר פתוח יעשה סאונד יפה ? ויש אפשרות לאגזוז עם סאונד ובזול ? תודה מראש.
-
שלום אני מעוניין לשים צ'יפ על 205 gti 1.9 הרכב עם מנוע ה xu9ja כמובן אך עם מחשב של 1.6 !! מחפש צ'יפ טוב , התקציב לא רלוונטי , משהו שבאמת יעזור . תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
- 30 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
היי, יש לי גולף 1.6 שנת 2001 גנריישן.. ידנית, אבל חסר לי מעט כח בעיקר בהילוכים 2 ו-3 ... רק ברגע שמגיעים לסלד גבוהה היא מתחילה להזיז את עצמה.. חשבתי אולי תוכנת ניהול מנוע (צ'יפ) תעזור. האם מומלץ ? יש המלצות נוספות ? תודה, חג שמח
הודעה אחרונה מאת E&A-AUTOSPORT, -
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
wrx 2002. לפני כ 3שנים וכ40000 ק"מ החלפתי קלאצ' בפעם הראשונה. הדיסק, פלטה ומיסב הוחלפו לחלקים משופרים שהוזמנו מהאיביי בעלות כוללת של 265$ - מדובר בקלאצ'stage2 - fullface. כעת הקלאצ' מחליק תחת עומס. אני יכול לרכוש חבילה דומה למה שרכשתי פעם קודמת באמצעות האיביי או לרכוש רק דיסק מהאיביי. ראיתי דיסק באיביי 02+ SUBARU IMPREZA WRX [ 6-Puck SP Clutch Disc ] · High Performance RACE system · Holding capacity 100% over stock · Heavy-Duty reinforced DRIVE PLATE · RACING™ CERAMETALLIC PUCK · Sprung hub/cushioned disc · 6-Puck Sprung ·Masatsu systems : · HD OPEN RETAINER · HD SPRINGS · HD DRIVE PLATE · HD RIVETS · HD 6 …
הודעה אחרונה מאת FifthGear, -
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
טוב לאחרונה קניתי פאסאט 06' Tdi (כן כן לקסורי) היית ברשותי בעבר פאסאט 02' Tdi שהגיע למיטב זכרוני תודות לצ'יפ מסויים מ140 כ"ס ל160. עכשיו בנוכחית דיברתי עם כמה בעלי עסק וקיבלתי הצעות מחיר שונות ומשונות וכמה מהם הציעו לי צ'יפ שיוסיף לי 70 כ"ס (210 כ"ס). רציתי לקבל קצת הסברים. הבנתי שיש סוגים שונים של צ'יפים... בנוסף רציתי לדעת עם לאחר שיפור כזה יש צורך בשיפור הגיר, ברקסים וכדומה. שמנים כמובן שכן. ההודעה נערכה. נא לא להשתמש בנקודות כתחליף לסימני פיסוק. תודה, יאשה.
הודעה אחרונה מאת E_M777, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אז ככה יש לי הונדה שנת 97 גיר רגיל, יש לי שאלה בקשר לאיזה צ'יפ יהיה טוב לשים למכונית, מה זה מוסיף? והאם זה פוגע בצריכת דלק או בשימוש יו יומי. תודה לעונים!!!
הודעה אחרונה מאת xvvirus, -
- 13 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
שלום חברים, היום כבר יש את כל הצ'יפים המותאמים אישית, לחלקם ישנה אפילו האופצייה לשינוי ערכים במקרה של שדרוג, [הגדירו אותה פה כיחידת ה-Select (או במילים אחרות "כיוון")], אם ככה אז בואו נעשה סדר בעניין, 1. לאור ההתקדמות של הצ'יפים (עריכת תוכנה) בזמן האחרון מה מבדיל אותם ממערכת ניהול מקצועית (ECU)? 2. האם יש טווח הספק מסויים שבו ה"צ'יפ" קורס לעומת מחשב ניהול מקצועי (ECU)? 3. כמה ערכים ניתן לשנות ב"צ'יפ" לעומת מחשב ניהול מקצועי (ECU)? 4. אם יש לי רכב בעל 600 כ"ס עם ניהול מנוע Motec M800 ההחלפה לצ'יפ תניב לי ביצועים דומים? (כלומר החלפה למחשב מקורי ועריכת התוכנה שלו = צ'יפ) 5. במידה והחלטתי שאני לא רוצה להשתדרג יותר בהספק…
הודעה אחרונה מאת TIG Motorsport, -
אני מחפש ספקים/יבואנים בארץ של צמיגי סמי סליקס אשמח לתגובות תודה
הודעה אחרונה מאת דורוןא, -
מזדה 3 צמיגים
מאת diido-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני מחר קונה צמיגים רציתי לדעת איזה צמיגים הכי טובים שיש היום בשוק ל16 חתך נמוך ומה המחירים אם אפשר לדעת
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, אני צריך מקום טוב שיש בו שיפורים פנימיים לרכב, באיזור המרכז. אודה לכם מאוד אם תביאו לי גם אתרים שיש בהם מבחר שאפשר לראות ולהתרשם.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שבת שלום רציתי לדעת איזה סוג מנורה יש באימפרזה STI 2002 משום שברצוני להתקין קסנון. תודה רבה למגיבים.
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לרצינים בלבד האוטו שלי משופר ברמה לא נורמלית ,הוצאתי על הרכב 18 אלף שח ,והאוטו בן זונה נסעתי לאילת נסעתי ,לבניאס נסעתי ,לירושלים לטבריה ,בלי עין הרע האוטו קטלני . עכשיו יש לי כמה שאלות בקשר לאוטו ולפילטר פתוח: ראשית 1 עם אני ישים פילטר פתוח המנוע לא יתחמם יותר? 2איזה צנרת כדאי להשים או איזה פילטר פתוח כדאי להשים שלא יתחמם 3 האם למישהו יש המלצה על מקום משהו שקשור לפילטר אשמח 4 8 שנים לא החליפו שמן גיר,(גיר ידני) אני מרגיש רק שבהילוך ראשון יש קושי טיפה בכלל כדאי להחליף שמן גיר או להשאיר ככה תודה לעונים נ.ב גם עם הפילטר פתוח לא יתן כלום אני אוהב את הרעש רק שלא יעשה משהו רע עם זה לא יוסיף ולא יזיק גם טוב
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
פילטר פתוח לסובארו גאסטי 1200 הזרקה מודל 94 שאלה לגבי הפילטר לרצינים בלבד האוטו שלי משופר ברמה לא נורמלית ,הוצאתי על הרכב 18 אלף שח ,והאוטו בן זונה נסעתי לאילת נסעתי ,לבניאס נסעתי ,לירושלים לטבריה ,בלי עין הרע האוטו קטלני . עכשיו יש לי כמה שאלות בקשר לאוטו ולפילטר פתוח: ראשית 1 עם אני ישים פילטר פתוח המנוע לא יתחמם יותר? 2איזה צנרת כדאי להשים או איזה פילטר פתוח כדאי להשים שלא יתחמם 3 האם למישהו יש המלצה על מקום משהו שקשור לפילטר אשמח 4 8 שנים לא החליפו שמן גיר,(גיר ידני) אני מרגיש רק שבהילוך ראשון יש קושי טיפה בכלל כדאי להחליף שמן גיר או להשאיר ככה תודה לעונים נ.ב גם עם הפילטר פתוח לא יתן כלום אני אוהב את הרעש רק שלא יעשה משהו רע עם ז…
- 15 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אני כמאט נעול על רביעית צמיגים אלו. מידת רכבי 195/45/16. R1R או R888 איו במידות הנ''ל. יש המלצות לעוד צמיגים באותה רמת מחיר ובאותה רמה?
הודעה אחרונה מאת srack, -
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
הבעיה בהונדה סיויק 94,מנוע ויטק של דגם חדש (99) . לפני כמה ימים שמתי אגזוז זרימה חופשית, ופילטר פתוח ושמתי לב בלילה שהסעפת פליטה נהיית אדומה .הורדתי את הפילטר והחזרתי למקורי והכול הסתדר, הסעפת לא נהיית אדומה. הרכבנו את הפילטר באוטו של חבר, גם הונדה סיוויק ואותו דבר קורה גם אצלו , מישהו יודע מה זה יכול להיות.? ויש לי גם עוד בעיה, שאני פותח סוייץ המשאבת דלק לפעמים לא מקבלת חשמל אז אני נותן לה פלוס מניע ועוזב ואז זה נישאר בסדר, איזה חשמלאי אמר לי שיכול להיות משהו במחשב אולי יכול להיות עוד משהו. ? תודה למי שיוכל לעזור
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום, היום רכשתי דוד זרימה חופשית מסוג ANSA. בחרתי בחברה הזו משום שאומרים שיש להם דודים שקטים ולא מרעישים בכל השכונה. אני רק רוצה קצת באס בעליית טורים ולא אגזוז שצורח בכל העיר, בגלל זה בחרתי בחברה הזו. בכל אופן, הלכתי לאגזוזן שהרים את האוטו ואמר לי שבלתי אפשרי להתקין את האגזוז, משום שבמקור יש לי דוד ששוכב במקביל לטמבון וממנו יוצא צינור שמתעקל לבחוץ וזה כביכול הפיה של האגזוז. ראיתי הרבה קולטים עם אגזוזים כאלה, והאגזוז אכן יושב בשיפוע, ביקשתי מהאגזוזן שאפילו ישים לי בשיפוע אין לי בעיה עם זה. והוא אמר לא זה לא יכנס וכו'. הלכתי לאגזוזן אחר, שהוא הסתכל על הרכב ועל האגזוז ואמר לי "שמע אפשרי לשים, אבל הפיה תהיה קצת בשיפוע כלפי מטה ולא ישרה 100%." יגרם נזק? זה משנה ל…
הודעה אחרונה מאת Tamir FR, -
-
- 38 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
עדיין לא יצא לשוק אבל כבר מראים סימנים של מה מחכה לנו
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אז ככה אני בעל רכב הונדה סיויק שנת 97 גיר רגיל, האוטו נוסע סבבה ,אבל חבר הציאה לי ליפתוח את הVTEC, אם מישהוא יכול בבקשה להסביר לי מה זה התהליך?מה הוא מוסיף? האם יש פגיעה בתצרוכת הדלק לאחר הפתיחה ?האם מוסיף כוח? והאם שווה לעשות את זה ב300 שקל ?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם! אז הרוב מפורט בכותרת.. רוצה לקבל ממכם המלצה על חברה מסויימת ומה המחירים. * הרצון האמיתי הוא לצליל יפה ולא רעש של מטוס!! תודה מראש! אחלה סופ"ש (:
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום יש בבעלותי פולקסווגן ג'טה ורציתי לדעת עם זה חוקי מבחינת משרד התחבורה ועם זה עובר טסט?
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים,
-
מי מחובר 56 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 928 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- meir_gi
- David32
- yuvk
- pooh-bear
- Avia
- motior
- Tal7
- nadavd4
- Shay Shd Dave
- פינדר
- shaymolcho
- ETStudio