שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 13 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
לכל בעלי הרנו ספורט בהווה ובעתיד, בפרט בעלי ה- 197 וה- 200 (שתגיע אלינו במהרה אמן) - הזמנתי מ- KT RACING באנגליה פילטר אוויר תחליפי של ITG ייעודי לדגם. מחיר כולל משלוח 250 שקלים. זמן הרכבה: דקה. ללא שינוי בטון המנוע, שיפור מאד מורגש בצריכת הדלק (לטובה). היום בנסיעה בין עירונית מנומנמת ראיתי נתונים הזווים של 1:20. יתרון נוסף הוא שאין איתו שום בעיה של חוקיות. הוא נכנס בתוך הקופסא המקורית. לגבי שיפור הספק\זמינות כוח - אני לא רוצה להגיד סתם אבל נראה לי שיש איזשהו שיפור קל. בהחלט לא שינוי של יום ולילה. בכל מקרה הוא עדיף על המקורי. לבעל(י) המגאן - ייתכן מאד שגם ל- 225 יש פתרונות דומים, ממה שנראה עכשיו הוא מחזיר את העלות שלו תוך שלושה-ארבעה חודשים בקלות. שבת שלום.
הודעה אחרונה מאת oferh, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
3 דלתות, הרכב שוקל טיפה מעל הטון ויש לו 100 סוסים שחוקים (סביר להניח שאיבד כמה..) הקילומטרז' לא מטורף קצת מעל ה150K. האחיזה: סבירה. זריזות: סבירה (וזה תודות ליכולת שלי) מהירות מקסימלית ובכלל: גרועה! מראה: טואוב! מה אתם מציעים כדי לשפר את הביצועיים? עכשיו אם אני הולך להוסיף כוחות סוס הייתי רוצה לחשוב גם על דרך להשאיר את הרכב בטיחותי ע"י בלמים טובים יותר. אשמח לעצות, ובכלל אנשים שיצא להם לעבוד עם הרכב על חוות דעת. ---------- תקציב לא בשמיים, אבל תתחילו מצ'יפ...
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
-
טוב אז בשעה טובה, הבולמים והקפיצים אצלי ברכב הולכים להיתחלף. קפיצי MAD ן 35מ"מ הנמכה. בולמי KONI גז. הקפיצים אצלי ואת הבולמים אני אוסף בבוקר וישר הולך להתקין. נתחיל בטעימה של הקפיצים. עידכונים ותמונות נוספות יותר מאוחר
הודעה אחרונה מאת MaorXXX, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לכולם אני חדש כאן ושמעתי על האתר הזה שהוא טוב. אז ככה יש לי פיאט בראבו 1.6 אוטו עם 100 סוסים ואני רוצה להוסיף עוד כמה סוסים אבל בלי להשקיע יותר מידי. אודה אם מישהוא יכוון אותי או יגיד איך אפשר להוסים כמה סוסים במינימום השקעה
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
רציתי להתייעץ לגבי שיפורים אפשריים על הסיאט איביזה 1400 סמ"ק, 85 כ"ס למיטב הבנתי מדובר באותו המנוע כמו בקופרה, רק שבקופרה צירפו טורבו לעסק. הקופרה עולה 165 אלף שקל בשביל 180 כ"ס האם זה אפשרי לשפר את האיביזה 1400 מבחינת לשים קיט טורבו לחזק את הפולי, גיר וכו על מנת להגיע לאיזור ה 160 כ"ס ואם כן, במה זה כרוך והערכת עלויות (גסה מאוד)? תודה לכולם. אבקש לא להמליץ לי לחפש רכב אחר - זה הרכב, אני מעוניין להתייעץ לגביו
הודעה אחרונה מאת daniel.benzvi, -
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום המכונית היא הונדה סיויק שנת 97 גיר רגיל מה מוסיף פילטר פתוח והאם זה פוגע בצריכת הדלק ? והאם היתם ממליצים ?
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
חג שמח למומחים בבעלותי סונומה 4300 שנת יצור 94 בקרוב אני מפרק את סעפת היניקה ושולח אותה למילוי/ חריתה או החלפה... שאלה כללית : איך ניתן לשפר למנוע את הכוח? אם כבר אני מפרק את סעפת היניקה, יש משהו שניתן לשפר? בכבוד
הודעה אחרונה מאת kobyiso, -
- 8 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מה יתן לי עם אני יחליף סעפת יניקה + סעפת פליטה ואולי גם את כל הצנרת ? כמה כל זה אמור לעלות בערך?
הודעה אחרונה מאת FifthGear, -
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
בשבוע שעבר נקנה דוד זרימה חופשית תוצרת "רמוס" בעל 2 יציאות יעודי לפונטו HGT 1.8 שכך גם מצוין על האגזוז עצמו. למתקין לא היו אישורים לאגזוז, האגזוז מאוד שקט ואפילו שקט מידי. כרגע אני שוקל אם להוריד דוד אמצעי כדי להעלות מעט את הווליום, יכול לגרום לבעיות? השאלה שלי היא מהיכן ניתן להשיג אישור משרד התחבורה\משטרה\יבוא\תקינה וכו' אני מוכן גם לבוא לקחת אם למישהו יש והוא יוכל לעזור למרות שפקס\סריקה עדיפים. לשם השוואה - ככה נשמע האגזוז פחות או יותר(לא סרטון שלי) תודה והמשך יום טוב.
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
אהלן, מה הפרוצדורה להפיכת מנוע שבמקור מיועד להנעה קידמית, לרכב עם הנעה אחורית? המנועים (פורד): 1. RS-T 2. Duratec HE של מונדאו תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת yohann, -
- 14 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום בעקבות חיפוש חלקים לרכב שלי החלטתי לחפש דברים מעניינים,ונתקלתי בדבר הזה,שאין לי מושג מה זה,ומה הוא נותן אשמח אם תשיבו לי עם הסבר על המוצר הנ"ל. והאם התוספת הזאת תתין לי שיפור? קישור למוצר : http://cgi.ebay.com/ebaymotors/OBX-Individual-Throttle-Body-ITB-Honda-B16-B18C-DC2-EG6_W0QQitemZ190354092983QQcmdZViewItemQQptZMotors_Car_Truck_Parts_Accessories?hash=item2c51fcf3b7 הוספתי גם תמונה ותודה מראש
הודעה אחרונה מאת proxima, -
-
- אחראי פורום
- 34 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
אני מחפש צמיגים חדשים לאסטרה GSI. מידת הצמיגים היא 205/50/ R16. בפנצ'ריה הקרובה הציעו לי מספר צמיגים. אני לא מבין בצמיגים ולכן אשמח לעזרה. המחירים של הצמיגים קצת מוזרים לפי המחירון באתר tires4u - חלקם נמוכים וחלקם גבוהים מההצעה. ההחלפה היא ל-4 צמיגים. התקציב עד 3000 ש"ח בעדיפות לפחות. המחיר הרשום ליד כל צמיג הוא ל-1. Falken ZE912 87V-TL 380 Toyo T1R 87W TL 550 Hankook K105 91W TLXL 550 Brigdestone TG80 87V 600 Yokohama C Drive 87W 600 Continental 87V TL 700 כל הצמיגים חדשים פחות מחצי שנה מייצורם. אני מחפש צמיגים שיהיו ספורטיביים ומהנים לנהיגה, אבל גם שלא ייגמרו אחרי 20,000 ק"מ. אם יש צמיגים אחרים שלא רשומים פה אבל מומלצים אני כמובן אגש לחפש או…
הודעה אחרונה מאת פומפה, -
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש משו שיפריע מחשב או משו במנוע? והאותו אוטומט גם אשמח לרקע על זה.
הודעה אחרונה מאת Fangio, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
קראתי בפרום כל מיני נושאים בקשר לג'נטים, אבל לא קיבלתי את התשובות לשאלות שלי, כך שהחלטתי לשאול פה. יש לי הונדה סיויק 2001 עם גלגל רגיל בגודל של 14 אינץ'. אני רוצה להחליף אותו לג'נט מגנזיום ב100% רק בשביל היופי של הרכב. שאלתי בכמה חניות שמתעסקות בזה, ואמרו לי שם שהחלפת ג'נט לגדול יותר (ל 15) גורמת לעלייה בצריכת הדלק של לא יותר מ5 עד 10%, ושהרכב יושב טוב יותר על הכביש, ושום תופעות לוואי אחרות. בנוסף בתיעצתי עם כמה חברים, חלקם אמרו שהגדלת ג'נט גורמת לשחיקה חזקה יותר של מכלולי הרכב. והשאלות שלי הן. 1) עד כמה באמת הגדלה של ג'נטים משפיע על צריכת הדלק של הרכב ? 2) מה הם ההבדלים בין הג'נטים הזולים ללא שם, במחירים של עד 2000 ש"ח, לג'נטים של חברות מוכרות כמו OZ במחי…
- 13 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
מישהו שמע ,המלצות ? אני לפני קניית רביעיה 195.55.15 R1R ו-888 לא על הפרק עקב בלאי גבוה מחפש נוחות אבל לא מתפשר על אחיזה . כרגע נעול על P600 בני שלוש והבלאי ניכר בהם. המליצו לי על פאלקן 912,טויו פרוקסס תקציב בסביבות 1400.
הודעה אחרונה מאת francis_r, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, רציתי לדעת היכן הכי כדאי לעשות את העבודה? מהן החברות המתמחות בארץ לשיפורים ב VAG ? תודה.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
האם הגדלת הג'אנט מביאה לשינוי כלשהו בצריכת הדק של הרכב? לטובה או לרעה? מה לגבי אחיזה? ביצועים? מהירות סופית האצה וכו', ויציבות? אני שואל כי אצלי בפיאסטה שינו מידת ג'אנט מ13 ל14 אינץ' ורציתי לדעת עם זה תורם במשהו חוץ מאשר יופי.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
עזרה בעניין הכ"ס
מאת ולד-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אם יש לי תקציב גדול לשיפורים ותוספות (מעל 10 אלף) מה אני יכול לעשות כדי שזה יהיה משמעותי בעניין הכ"ס . אני די חדש בנושא. תודה מראש לעוזרים.
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, ההיתי רוצה לדעת מהניסיון שלכם לגבי 100-200 השאלה היא כמה עושה 100-200 STI לאחר שעברה ECUTEK עם צנרת 3' ומשאבת דלק. תודה רבה.
- 6 תגובות
- 10.4 אלף צפיות
היי חברים, חשבתי להתקין ברכבי (סיאט קורדובה 2002 - מידת צמיג 14) חישוקי מגנזיום. כדי להתחיל בסקר שוק הלכתי לאחת הרשתות הגדולות. ראיתי שם מבצע - סט שלם ב1200 ש"ח. לפי מה שהבנתי זה יחסית נמוך. וזאת בעצם שאלתי, האם המבצע באמת משתלם? האם אוכל להשיג במחיר יותר זול משמעותית? ואם כבר מדברים - למה חשוב שזה יהיה ממגנזיום? משפר את האוטו או רק חיצונית? תודה רבה
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום חברים ההיתי רוצה טיפים ועזרה לגבי ריכבי. יש לי אאודי 1.8T ידנית 150 כ"ס ההיתי רוצה להכניס לה למכסה עוד איזה 50 כ"ס. אני מבקש טיפים לשיפור הרכב ואם אפשר להצמיד לכל טיפ מס טלפון והפניה לאנשים הנכונים. אני דיי בתול בנושא המון תודות מראש.
הודעה אחרונה מאת celica gt-i 16v, -
-
- 9 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אהלן... ממ רציתי לדעת כיצד אני יכול לבדוק כ"ס באוטו שלי? אשמח אם תגידו לי, ואם זה עוזר יש לי ניסאן אלמרה 99 אוט', אם מישהו כבר יודע אז מה טוב [: ( והאם לאוטו מהסוג שיש לי ניתן להוסיף/לשפר כ"ס בדרך כלשהי? ) תודה.
הודעה אחרונה מאת proxima, -
- 3 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
לאחר כ 4 שנים עם הצמיגים המקוריים ברידגסטון פוטנזה (אני נוסע על איביזה fr") החלטתי להתחדש ברביעיית טויו r1r ששיפרו את האחיזה וקיצרו את מרחק הבלימה בצורה משמעותית ביותר אולם יש לי עוד רצון בהורדת הכוח לכביש בצורה יותר טובה ואחיזה טובה על איזה סט מתלים מומלץ תקציב כ 2000-3000 . אתמול נסעתי בלילה נסיעה רגועה ובשיוט אני שומע מעין בס מכיוון הצמיגים האם זה תקין ? האם הצמיגים הללו אמורים להיות יותר שקטים בנסיעה ? תודה רבה סופשבוע טוב
הודעה אחרונה מאת leibraz, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
האם מומלץ על רפידות קראמיות??? סיויק 92,
-
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
אהלן, לפני כמה חודשים קניתי את הסיאט איביזה החדשה ואני מאוד מרוצה ממנה חוץ מההרגשה בנסיעה על הכביש. כל מהמורה קטנה בכביש מרגישים. תהיתי אם יש דרך לשפר את ההרגשה של האוטו על הכביש מבלי לפגוע באחיזה.
הודעה אחרונה מאת בן ה, -
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
האם צמיג 195X55R15 (חתך 15'') יתאים למאזדה 3 שנת 2007?
הודעה אחרונה מאת Tair, -
- 21 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
היי יש ברשותי פיאט פונטו ספייס HGT שנת 2001 דגם ספורט. מנוע 1800 138 כוח סוס.ידני מה ניתן לשדרג כדי להגיע לכמה שיותר כוח,כאשר המגמה היא להגיע ל 150-155 כוח סוס.בכמה שפחות הוצאה כספית. תודה שי.
הודעה אחרונה מאת E_M777, -
היי חברים , יש לי לאון 2005 1.8T ואני מעוניין לעשות לה דיאטה . מישהו יודע מה הדרך הכי טובה לעשות זאת ? אני יודע שאפשר להחליף מכסה מנוע למכסה קל אבל זה בעצם כל המושג שיש לי. אז אם למישהו יש אופציות ועלויות אני אשמח לשמוע. תודה
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הרכבתי היום רבעייה של TOYO PROXES T1-R 215/50/17 Traction AA Treadwear 280 Temperature A היה מורכב: BRIDGESTONE POTENZA E050A Traction A Treadwear 140 Temperature A ההתרשמות היא כי טויו מחזיקים את הרכב פחות טוב. היגוי בערך אותו הדבר לאומת הברידג'סטון הכמעט גמורים. דופן של טויו גמישה יותר. מחירים: טויו 430 + מע''מ ברידג'סטון 1,000 + מע''מ אולי למישהו המידה יהיה שימושי. רכב: מאזדה6 מנוע 2.5 (170 כ''ס)
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
חג שמח לכולם! לחבר שלי הלך המנוע הוא שואל אם ישנה אפשרות להחליף אותו למנוע של GTI או לגיסה של ה 100 כ"ס בניגוד ל 90 שיש לו. הרכב שנת 97 והדגם מנוע אם אני לא טועה NFZ תודה לכל העוזרים!
הודעה אחרונה מאת skitsa,
-
מי מחובר 59 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 984 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- פאר האורה
- גולדן191
- Ghost93
- stx
- ELI001
- davemustaine87
- פיגו107שנת2010
- yoav911gt2
- phpclub
- Tal7
- menir1
- zvigolden