שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 13.2 אלף צפיות
שלום, לקראת הצורך להחליף פלאגים בקרוב,חיפשתי אולי סוג חדש של פלגים לרכב שלי מגאן קופה 2L. מצאתי בגוגל את המוצר הזה: http://cgi.ebay.co.uk/4X-BRISK-DOR14LGS-Spark-Renault-Megane-Laguna-Clio-+5HP_W0QQitemZ160402948765QQcmdZViewItemQQimsxq20100210?IMSfp=TL100210163001r531 עוד מאמר/אתר על הפלגים האלו ועל יעילותם: http://www.lpg-kits.com/plugsRenault.htm כמה יעלה להביא כאלו פלאגים והאם זה שווה את זה? תודה!
הודעה אחרונה מאת roeiw, -
-
בוסטקונטרולר
מאת 98civic- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם,יש לי שאלה לגבי הרכבת בוסטקונטרולר והשימוש בו. מעבר לזה שהוא נותן אפשרות למספר כיוונים של הגדישה בהיי-בוסט ולאו-בוסט וביטול N75 (איביזה קופרה) שמהווה מיכשול בבניית לחץ גבוה האם יהיה איזשהו הבדל בשטח לאחר הרכבתו לעומת מצב הנוכחי שבלעדיו? כרגע לא מעניין אותי כל הנושא של נוחות שהוא מספק,כוונתי לביצועים נטו. תודה
הודעה אחרונה מאת 98civic, -
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
יש לי הזדמנות לקנות בזול רביעייה. רציתי לדעת איך הם ביחס למתחרים כגון- T1R, SPORTMAXX וכו'... ה-ADVAN רועשים יותר מה-T1R (מנסיון הטויו מאוד שקטים)? אם אפשר בבקשה לא להסתמך על אתרים כמו 1010TIRES כי שם זה ביקורות שאנשים נותנים, וחלק לא סגורים על עצמם. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
- 3 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום הייתי רוצה לדעת איך מכיוונים דיסטרבוטור? חוץ מלפתוח כמה ברגים ולהזיז את המפלג,זה נראה לי לא מדוייק ככה לעשות את זה,יש איזה מכשיר? ואני אסביר מדוע אני שואל,הייתי בחברה ונתתי לאחד העובדים שם המוסמכים לבדוק לי את הרכב,הוא נסע ואמר לי שאני צריך לעשות קידום הצתה,והסביר לי מה לעשות,אבל זה נשמע קצת לא מקצועי ומדוייק,להזיז את הדיסטרבוטור ולראות מה זה עושה,טוב למרות זאת פתחתי את הברגים והזזתי,ונתתי סימן שבמקרה שזה לא יהיי טוב,אני יחזיר את זה למצב הקודם,וזה אכן נתן לי תגובה יותר טובה,עשיתי נסיעת מבחן,והתגובה השתנתה,אבל זה לא נראה לי מדוייק,ולכן אני שואל.ואיך יודעים בעצם שכיוונתי טוב? ותודה רבה
הודעה אחרונה מאת חזיז ורעם, -
בקשת יעוץ| דוד פתוח 1 2
מאת DaniAv- 17 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אני מחפש בזמן האחרון לפרויקט שלי דוד אחורי פתוח(מעדיף יציאה אחת) שישב על צנרת 2.25-2.5 ללא שום דודים בדרך. הכיוון שלי הוא ,דוד שיהיה דיי שקט עם הצנרת הנקיה (לא מעוניין בבניה). האופציות שאני מכיר אלו דודי רמוס (פיטסטופ) וסברינג(E&A) שמעתי שיש בארץ גם ANSA וסופרספרינט רק שאין לי מושג היכן נמכרים הדודים. אשמח לקבל את עצתכם + מקומות נוספים באיזור המרכז שניתן יהיה להשיג דודים ברמה. תודה מראש,דני.
הודעה אחרונה מאת moshedj2005, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אז ככה יש ברשותי מגאן קופה שנת 99 עם מנוע 1600, לטעמי המנוע חלש, אבל כל שאר הרכב במצב נדיר. השאלה שלי היא, ראיתי פה מישהו שמוכר מנוע rgx 2000 טורבו, והאם הוא יתאים לי לרכב, ואם כן במה זה יהיה כרוך, והשאלה השניה שלי היא האם אני אצטרך להחליף לגיר ידני או שאני אוכל להשאר עם האוטומט.
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האיכות של התחליפי ירודה , קניתי תוצרת טורקיה מצנטרל לפני חצי שנה וכבר נקרע הגומי, המקורי של TRW עולה 180 ש"ח לצד (פי 4-3 מהתחליפי). האם הגומי במוטות קישור לברלינגו חזק יותר ?
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
רציתי לשנות את תבנית ההילוכים איפה שרשום D-P-S-L-1-2 הפלסטיקה מסביב להילוך הוא בצבע שחור אני רוצה להוציא אותו להשים ניקל כסוף במקום שיהיה יותר יפה. עכשיו השאלה שלי איפה מוצאים כזה דבר? (הרכב אוטומטי)
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
הקולט שלי היא ידנית, דגם ישן. אני חשבתי להחליף את המוע 1.6 העכשווי במנוע 1.8 של גאלאנט. האם ניתן בכלל לקבל אישור לדבר כזה? האם אחרי השתלת מנוע כזה צריך יהיה לעבוד גם על המכלולים האחרים של הרכב(תיבת הילוכים למשל)? תודה
הודעה אחרונה מאת liorharush, -
-
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, אני מעוניין לשפץ\לשפר רכב קטלס 87 שהוא במצב נסיעה. מה האופציות שלי, אני מבין שבמנועים גדולים (5000) זה שונה. גם הרכב הוא קרבורטור... מה אפשר לעשות בארץ(חלקים, ידע, רישוי)? וכמה השקעה כלכלית מדובר, לערך? תודה פרי
הודעה אחרונה מאת nyck1, -
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לצורך בניית אבטיפוס של מכונה מסויימת (לא רכב), אני מחפש גיר אוטומטי "טיפש" , שבמקור בא מרכב עם חטיבת כוח רוחבית. הגיר דרוש כדי לחלק מומנט סיבובי לשני כיוונים במידה שווה, בטווח גדול של מהירויות. הסטליטים בדיפרנציאל ירותכו. דרישות מהמכלול: יכולת לעמוד לאורך זמן בעומסים של עד 200 כ"ס גיר אוטומטי בעל 3 או 4(רצוי) יחסי העברה לא מנוהל מחשב זמין בארץ במחירים סבירים
הודעה אחרונה מאת MichaelV, -
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
ערב טוב..! קניתי לפני כפחות משבוע פיגו 205 XR 1.4 שנת 96 .. ברצוני לשבח את הפורום על הידע שאני רואה כאן ולכל המשתמשים המשקיעים!! רצית לדעת כמה פרטים על צמיגים לרכב שלי ..כרגע על הרכב מקורי יש לי 175/70/13 עד איזה גודל אני יכול להרכיב כולל אישור?? איזה הכי ממולץ לי מחינת צריכת דלק ? וגם אחיזת כביש (פתיחות, פניות, בלימות )?? בבקשה תשובות בונות תודה רבה לעוזרים!!!
הודעה אחרונה מאת udilbaz, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מישהו מכיר,יודע,אם ניתן לשפר במקצת את המנוע להוסיף משהו בין 10-15 כ'ס ? אלה מנועים שבכלל ניתן לשפר במקצת או שחבל על הזמן ולהסתפק במה שיש ?
הודעה אחרונה מאת skitsa, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
יש לי מספר שאלות בנוגע למנוע דיזל ולשיפורים בשביל מנוע זה. אז ככה קודם כל רציתי לשאול אם אפשר להפחית את הרעש של המנוע בדרך כלשהי, דבר שני אם להתקין אגזוז לחץ או פילטר פתוח (לא בשביל להגביר את הרעש של המנוע דיזל אלה להפוף אותו לצליל נעים יותר)זה יתן תוצאה כלשהי לביצועים או שסתם יעשה רעש מזיק ומוגבר של הדיזל? תודה לעונים מראש.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 31 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום אני כרגע מעוניין להזמין אינטרקולר חזית וממיר ספורטיבי לאוטו,השאלות שלי הם כאלה: קודם כל יש לי בעיה עם האינטרקולר כי אצלי באוטו המקורי הוא בצד ובשביל שאני ישים חזית אני צריך אחד כזה עם היציאה והכניסה מאוטו צד.האם למישהו יש פתרון יצירתי? כמה יעלה אחד כזה בארץ הקודש? לגבי הממיר, יש לי צנרת 3" והריח פשוט בלתי נסבל .אם אני יזמין ממיר של MAGNA FLOW כניסה 3" לא תהיה בעיה להתאים אותו?או שצריך דאון פייפ מיוחד? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת andernalin_junk, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, בבעלותי CITROEN ZX 16V שנת 94 וברצוני להחליף את הסעפת פליטה המקורית לסעפת פליטה של 306 GTI-6 האם אני אתקל בבעייה כלשהיא בהתאמה ?
הודעה אחרונה מאת themichman, -
- 11 תגובות
- 3 אלף צפיות
אהלן, אני רוצה להחליף ב A3 2010 את הצמיגים לאחר קנית ג'אנט 17 ( מעבר מ 16 מקורי של הרכב). המליצו לי על הדגם הנ"ל עם הגודל 255 * 45 . רציתי לדעת האם למישהו יש נסיון עם הצמיג או חלופה אחרת יותר טובה ? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת senda, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום,ברשותי אלפא 156 V6 ידנית ואשמח לקבל המלצות אם הדבר כדאי ומומלץ או לא ואם כן אז אצל מי עדיף?אני יודע שאפשר אצל גיא פרילינג SUPERCHIPS ואצל E&A UPSOLUTE תודה מראש
הודעה אחרונה מאת edanj, -
פורק חיצוני בWRX 1 2
מאת jimbo- 27 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום, חבר מעוניין לשים פורק חיצוני בWRX הפורק המדובר הוא HKS SSQV V3 ,האם יהיה השפעה על הביצועים? חלק טוענים שזה לא בריא (מגיע עם פנימי)ויהיה השפעה על הביצועים וחלק טוענים שלא יהיה שום בעיה והרכב ינסע פיקס, האם יש פה בעלי WRX שנוסעים עם חיצוני על טורבו מקורי ויכולים להמליץ /לשלול? תודה לעוזרים,
הודעה אחרונה מאת yanwrx, -
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לקהילת המשפרים! לאחר תאונה שקרתה לי , שבה כוחו האפל של תת ההיגוי מנע ממני לברוח ממי שחתך אותי , החלטתי שאני פשוט חייב לשפר את האחיזה וההתנהגות של הרכב של ההורים ( רנו מגאן 2002 , 1.6 16V אוט' ). הקורבן הראשון הוא כמובן צמיגי STARFIRE שמורכבים כעת . אז במידה 185/60/15 מה מומלץ בתקציב של נגיד עד 2000 לסט ? ואם אפשר אז גם מקומות באיזור י-ם ששם ניתן להתקין הדרישות הן בטיחות כמובן ואחיזה ( נוחות וצריכת דלק והשפעה על האצה פחות חשובים לי )
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
שלום ברשותי מיצובישי סופר לנסר גיר אוטומטי. אני רוצה לשפר את תגובות ונסיעת הרכב. אציין שאני לא מעוניין שהרכב יעשה 0-100 ב4.5 שניות (נו, באמת...) אבל אני מוכן להשקיע על מנת שתגובות הרכב יהיו טובות יותר, הנסיעה תהיה חלקה יותר, הרכב ייסע טוב יותר אמרו לי שכדאי להחליף לפילטר פתוח, חוטי הצתה מסיליקון וכו' רציתי לדעת מה אתם ממליצים לי , תותחי הפורום תודה רבה לכם
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- 25 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
יש ברשותי גול V5 170 כבר לא מעט שנים בסך הכול אני מרוצה . רציתי לדעת מה ניתן לשפר ברכב , כדי שיתן לו יותר כוח ?
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
- 17 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום לכולם, החלטתי לקנות פורד פיאסטה דור ראשון, ויש לי אסקורט 1600 16V שלמה לפירוק, חשבתי אולי להשתיל את המוע וכל מה שניתן, שאלות : - כמה כ"ס יש למנוע הזה, הבנתי שצריך לעשות משהו עם התושבת שם - מה בעצם חוץ מהמנוע ניתן לקחת ? - מבחינה כספית אין לי בעיה, השאלה האם זה שווה ? - האם הדשבורד + כל הפלסטיקה ניתנים להלבשה עליה ? ובכללי מה דעתכם ? המבינים שביניכם עוד שאלה : שמתי לב שלפיאסטה הזאת יש פנסים עגולים, מאיזה רכב הם לקחו אותם ? http://images.google.co.il/imgres?imgurl=http://www.m-99.co.uk/Car_Bodykits/Fiesta_MK1_Wide_Wheel_Arches.jpg&imgrefurl=http://forums.focaljet.com/team-rigz/611554-my-1980-ford-fie…
- 6 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
לפני כחודשיים קניתי רכב מסוג מזדה 323 שנת 2003 מנוע 2000. מידת הג'נט היא 15' וכדי לשפר את האחיזה שלה על הכביש הייתי רוצה להגדיל את מידת הג'נטים והצמיגים.. מה הפרוצדורה שאני צריך לעבור כדי להרכיב ג'נט 16' ? כל עזרה תתקבל בברכה..
הודעה אחרונה מאת Turbo-boY, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני ישמח לדעת איפה אפשר למצוא את החלק של דשבורד להונדה סיוויק קופה 96 שיהיה נקי וחלק ? וגם אפשר לצבוע אותו בצבע כסף כשיתאים לטעם יש כזה שמתעסקים בזה? אשמח לעזרתכם איפה זה ממוקם וגם רחוב תעזור לי יותר טוב תודה רבה .
הודעה אחרונה מאת liorharush, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני בונה לי רכב שישמש לנהיגת ראלי ואני רוצה לשפר לו את הצנרת פליטה הרכב המדובר הוא פיאסטה 1400 אז ככה , הממיר בטוח יורד רציתי לדעת האם יותר טוב להוריד גם את הדוד או שדוד אחורי מוסיף משהו ? ומה המידה לצנרת אידיאלית למנוע כזה ? ומה אפשר לשפר במנוע זה שיוסיף להספק או לתגובתיות ?
הודעה אחרונה מאת avichyav, -
-
- 9 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אני עומד להזמין גלגל תנופה חדש לרכבי וכעת עומדות בפניי שתי אופציות, גלגל תנופה מקורי או גלגל תנופה קל משקל. רציתי לדעת את כל ההיתרונות והחסרונות בגלגל תנופה קל, האם הוא עושה יותר רעש? עד כמה הוא יעיל באמת? וכו'.. בנוסף מה ההשלכות הצפויות בהחלפת קלאץ מקורי לקלאץ משופר? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת poko, -
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום. לפני כמה ימים קיבלתי פילטר אויר פתוח. שמתי אותו, יושב יופי. הבעיה היא שאני לא בטוח שזה המקום שהוא צריך להיות בו, כי לפי מה שהבנתי הוא צריך לשאוף אויר קר מבחוץ והמקום הנוכחי שלו נורא חם. נראה לי הכי חם שיש. חיפשתי כבר באתרים מה אפשר לעשות אבל הפילטר שלי הוא קצת גדול ככה שאני לא יודע היכן למקום אותו.
הודעה אחרונה מאת RayzeR, -
- 24 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום חברה אני רוצה את עצתכם באם זה שווה לייבא את הקיט הזה http://cgi.ebay.com.sg/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=370300349961 והאם אני יכול למצוא במחיר הזה משהו דומה בארץ או שווה ערך המנוע שלי הוא 4G93 16V SOHC 1800CC תודה מראש
הודעה אחרונה מאת maxpower, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
קניתי במזל טוב אוטו חדש- מאזדה 3 Sport spirit 2000 עם כל החבילה קיבלתי גם צמיגים בפרופיל נמוך- 200/50/17. הצמיגים של חברת Toyo/Proxes x32 -89w הבעיה שהצמיגים רועשים בצורה נוראית, קשה לשמוע רדיאו בוליום נמוך. האם הצמיג הנוכחי באמת נחשב לרועש והאם יש צמיגים שיכולים לשפר את העניין מודה מראש, מיכאל
הודעה אחרונה מאת Godflash,
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 809 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- hunter22
- sperial
- SlowRide
- Chmimo
- 2pac
- גולדן191
- Itzik-b
- RedLabel
- zaf
- hans
- yoni162
- davemustaine87