Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באגירה(יניב נכון?)צודק השילדה של הסופר לנסר זאת השילדה של האיוו 3 תאמין לי שעם בולמים והנמכה כמו שיש לאיוו האוט פונה מצוין ומאכילה אבק הרבה רכבים.האוטו הזה מהיר מאוד צריכים רק לשפר נכון

המערכת שלי :

HU: PIONEER 3950 MID:MOREL PULS AMP:JBL GTS180 AMP 2:JENSEN MARCURI SUB:PIONEER SPICEL EDISEN

פורסם

אני דווקא חולק על באגירה,

אמנם נכון,יש את האיבו,GSR וכו',אבל על אותו משקל, תמליץ למישהו שיש לו סובארו גראנד ליאונה לשפר אותה רק בגלל שיש אימפרזה GT ?

איזה פוטנציאל בדיוק יש לסופר לנסר רגילה ?

יש לה בדיוק את אותו פוטנציאל שיש לגרנד ליאונה ביחס לאימפרזה טורבו.

אלה רכבים שלמעט צורה חיצונית הם שונים ברוב המכלולים.

אני לא הייתי ממליץ למישהו עם גראנד ליאונה לשפר אותה רק בגלל שיש לה אחות בדמות אימפרזה GT והן נראות דומות, אותו כנ"ל לגבי סופר לנסר.

רכב משפחתי רגיל עם צריכת דלק לא משהו בכלל, בינונית לגמרי.

לפותח השרשור,

שלא תבין שאני לא חושב שיש דברים שאפשר עדיין לשפר ברכב,נהפוכו, אני יודע שאפשר לשפר את הרכב.

פשוט אם מסתכלים על הרכב כבסיס לשיפורים, אז כן, הוא לא משהו,ואין מקום להשוות בין סופר לנסר לבין איבו למשל כי אנחנו מדברים על הנעה קדמית לעומת כפולה, על מנוע עם הספק כפול,שילדה הרבה יותר קשיחה ועוד לא מעט הבדלים שבגללם האיבו (ושאר הגרסאות הספורטיביות) מתומחרות כפי שהן מתומחרות, והסופר לנסר מתומחרת כפי שהיא מתומחרת.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

חלילה אני לא דיברתי על להפוך את הרכב אפילו לדומה לאיבו כי זה לא אפשרי

אלא אם כן אני מוכר את האוטו וקונה איבו אמיתית .

דיברתי על לשפר תגובות מנוע, יניקת אוויר, וכו'

לא רוצה שהאוטו ייסע יותר מהר, שלא יעשה לי 0-100 יותר מהר או שייקח סיבובים על 140 "בכיף"

פורסם

לפני שכולם יספרו לך סיפורים על פילטר אויר "ובניו", אל תרוץ לזרוק את הכסף שלך לחינם.

העצה שלי, אם אתה רוצה להוציא מהרכב שלך "עוד קצת":

תבדוק מצב כל הגומיות\בוקסות (משולשים וכו'), אם הן שחוקות-תחליף אותן.

תחליף נוזלים לאיכותיים יותר (הכוונה לשמן מנוע\שמן גיר וכו'),אבל שים לב לא להתפתות לעבור לנוזלים עם צמיגות שונה מזו שהשתמשת עד כה,זה יגרום לך לנזילות.

אם בא לך,תקנה פילטר פתוח IN BOX שיתאים לקופסת הפילטר המקורי של הרכב.

אני כבר אומר לך שזה יעשה לך במקרה הטוב שינוי פסיכולוגי בתגובת הרכב.

מבחינת המנוע עצמו הייתי ממליץ לך לא להתעסק מהסיבה הפשוטה:

עד כמה שאני זוכר את הלאנסר שיווקו עד 94, משמע הרכב כבר לפחות 16 שנה על הכביש,משמע מדובר במנוע די עייף.

אל תשפר את המנוע אם אין לך כוונה לבצע לו על הדרך שיפוץ מקיף שיחזיר לו את הסוסים שברחו לו מהאורווה עם השנים.

אם בכל זאת תשפר את המנוע ללא שיפוץ כולל או לפחות טיפול במה שדורש טיפול אתה צריך לצפות לכך שאמינות לא תראה מהמנוע.

תזכור שחוזק של עצם,במקרה זה המנוע,נמדד בנקודה הכי חלשה שלו,לא יעזור אם תשפר נקודה מסויימת ואת השאר תשאיר במצב לא משהו.

עצתי ?

אם באמת אתה קשור לרכב ומרגיש שחסרים לך עוד כמה סוסים תמתין קצת,תחסוך כסף ותתקין מנוע 1.8, אני מאמין שתקבל את התוצאה הרצוייה.

אופצייה נוספת היא לשפץ את המנוע הקיים ולהחזיר לו את צעירותו,שיפוץ מנוע איכותי בהחלט יכול לגרום לך להרגיש שינוי, בייחוד שאם אינני טועה במנוע היה במקור 113 כ"ס,משמע מנוע עם הספק לא רע בכלל.

מה שכן,תבדוק את נושא הקולר שמן,אם הוא מבוטל תדאג להשמיש אותו מחדש (באמת הרבה מוסכניקים חאפרים מבטלים אותו ברגע שיש ממנו איזו נזילה).

פורסם
אני דווקא חולק על באגירה,

אמנם נכון,יש את האיבו,GSR וכו',אבל על אותו משקל, תמליץ למישהו שיש לו סובארו גראנד ליאונה לשפר אותה רק בגלל שיש אימפרזה GT ?

איזה פוטנציאל בדיוק יש לסופר לנסר רגילה ?

.

אתה ממש לא חולק עלי כי אני לא אמרתי שאני אמליץ לשפר סופר לאנסר לרמת איבו.

אני בסה"כ יצאתי נגד הקביעה ש "יש רכבים שאין מה לשפר אותם"(אתה מוזמן לבדוק מה כתבתי), בזמן שכל הדגמים החמים הם בעצם שיפור של הסופר לאנסר המצ'עממת.

מעבר לזה, אתה גם טועה בחוסר הפוטנציאל של הרכב, סופר לאנסר עם סט בולמים+קפיצים טוב ומנוע 1800 או 2000 זה אוטו שבהחלט יכול להפתיע.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ועל מנת לחזק את מה שכתב באגירא,יש לי סופר לאנסר אשר שידכתי לה מנוע 1800CC 4G93 16V וסט של בולמים קפיצים איכותיים יחד עם מוטות מייצבים , ועוד כמה דברים והאוטו באמת הפתיע לטובה.

it's not what you drive it's what drive you :twisted::twisted:

פורסם

שוב, להגיד שהגרסאות הספורטיביות הן שיפור של הלאנסר זה קצת מטעה שכן למעט מראה חיצוני הן מאוד שונות מבחינה מכנית.

אני שוב אתן את הדוגמא של הגראנד ליאונה אל מול אימפרזה GT, אי אפשר לומר על ה-GT שהיא שיפור של הגראנד ליאונה, מדובר ברכב שונה לגמרי בכל פן.

לא כתבתי שאי אפשר לשפר את הלאנסר, כמובן שאפשר, אבל אם נסתכל על זה בראייה קצת יותר רחבה, כל רכב משפחתי כמעט שתשים לו מנוע קצת יותר "אנרגטי" מהסטנדרט+צמיגים איכותיים רחבים+בולמים וקפיצים איכותיים+מוטות מייצבים כאלה ואחרים יציג שיפור בביצועים.

אני עדיין לא מבין מה מייחד אותה מיתר המשפחתיות האחרות באותם שנים (שוב,מבלי להכנס לגרסאות הספורטיביות שהן מכוניות שונות לגמרי).

מה שאני אומר מאוד פשוט, יש רכבים אחרים שיכולים לתת תמורה יותר טובה בפן הדינמי שגם יהיה הרבה יותר קל לשפר אותם מבחינת זמינות חלקים,אז למה דווקא סופר לאנסר ?

בוא נגיד את זה אחרת, קח 306XSI מהשנתונים הנמוכים, כסטנדרט,היא תתן ביצועים יותר טובים מסופר לנסר עם מנוע 1800+קפיצים\בולמים\מוטות מייצבים.

אל תדבר איתי על כך שה-306 תיהיה שחוטה וכו',אפשר לחשוב שסופר לאנסר מתחילת שנות ה-90 זה שיא האמינות.

פורסם

גם אם אתה צודק, לפותח השרשור אין 306, יש לו סופר לאנסר שהוא רוצה קצת לשפר.

פורסם

אין עם זה שום בעייה לכן הדגשתי שבהחלט ניתן לשפר את הסופר לאנסר,אבל צריך לאמוד את מצב המנוע\גיר לפני ביצוע שיפור כזה או אחר,כי לא ייתן כלום אם יישפרו חלקים מסויימים והמנוע או גיר יגלו חוסר אמינות בגלל שהם כבר "עייפים".

אני באמת חושב שהשיפור הכי טוב שאפשר לעשות לרכב כזה זה פשוט לשפץ את המנוע כמו שצריך על מנת להחזיר לו את הסוסים שאבדו לו עם השנים,בכל זאת זה רכב של מינימום 16 שנה על הכביש, וכמובן להשתמש בנוזלים איכותיים.

אני באמת מאמין שזה לבד ייתן לפותח השרשור את ה"אקסטרא" כוח שהוא מייחל אליו.

אם זה לא ייתן לו את זה אז אין סיבה שפילטר פתוח וכו' ייתנו את התוצאה המבוקשת.

פורסם

אבל למה במסגרת יישור הקו, אם הבולמים גמורים, לא להתקין בולמי בילשטיין?

אם המנוע גמור, למה לשפץ מנוע ולא להתקין 1800-2000?

איזה סיבה יכולה להיות להמליץ בפורום שיפורים על שיפוץ מנוע ולא על שידרוג למנוע גדול יותר וחזק יותר?

פורסם

מצטער על האיחור בתגובה.

איזו סיבה יש להמליץ על לשפץ את המנוע הקיים ולא להחליף ?

סיבה פשוטה- פותח השרשור כתב כבר שהוא לא מעוניין להחליף את המנוע.

אי לכך, אני חושב שאם הוא מעוניין להתחיל לשפר את המנוע הקיים, הצעד הראשון אותו הוא צריך לעשות זה קודם כל לשפץ אותו כדי שיהיה לו איזשהו בסיס לעבוד עליו.

אחת הסיבות שכתבתי שאת השיפור הוא צריך להתחיל משיפוץ המנוע זה מהסיבה שלאחר שיפתחו את המנוע יוכלו גם לעמוד על מצבו בצורה טובה יותר ולהחליט אם יש או אין טעם בכלל לשפץ אותו.

במידה ואין טעם לשפץ אז בהחלט להביא מנוע בנפח גדול יותר.

אם יש טעם לשפץ ובעל הרכב לא רוצה להחליף מנוע אז זו גם אופציה,היקף השיפוץ כמובן בהתאם למה שצריך לבצע, ואז המנוע גם יהיה בסיס טוב יותר לשיפור.

לגבי בולמים,מסכים לחלוטין שאם כבר מחליפים בולמים אז לשים ספורטיביים יותר.

• תוכן חדש...