Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לצורך בניית אבטיפוס של מכונה מסויימת (לא רכב), אני מחפש גיר אוטומטי "טיפש" , שבמקור בא מרכב עם חטיבת כוח רוחבית. הגיר דרוש כדי לחלק מומנט סיבובי לשני כיוונים במידה שווה, בטווח גדול של מהירויות. הסטליטים בדיפרנציאל ירותכו.

דרישות מהמכלול:

יכולת לעמוד לאורך זמן בעומסים של עד 200 כ"ס

גיר אוטומטי בעל 3 או 4(רצוי) יחסי העברה

לא מנוהל מחשב

זמין בארץ במחירים סבירים

פורסם

תנסה סדרות של GM בעלי הנע קדמי,הבעיה היא אולי ההספק כי אתה מבקש גיר ללא חשמל ואלקטרוניקה.

לפורד יש כאלו גירים וגם לGM אבל עם אלקטרוניקה וחשמל.

גרנד פריקס מתאים,זה עם המנוע החזק ,אך לדעתי משולבת בו אלקטרוניקה וחשמל.

מה שעולה לי בראש כמתאים (אבל במגבלת הספק) אלו גירים של אופלים ישנות אסקונה וכאלו...אבל עד 120 כ"ס.

http://www.f2h.co.il/3940631868318

פורסם
גירים אוטומטיים של ב.מ.וו ישנות - סדרה 5 E28, או מרצדסים ישנים

להערכתי הוא ביקש גיר טיפש,ורוחבי...

פורסם

המנוע שמשודך אליו מפיק 19.5 קג"מ, אשר מועברים לגיר דרך תיבת הפחתה קבועה של 1:22 => 429 קג"מ ביציאה?:shock: או שהחישוב שלי לא לנכון?

קיימת בכלל תיבת הילוכים אוטומטית שיכולה לסבול עומסים כאלה, שאיננה של משאית כבדה ?...

אני מעדיף להמנע מהפתרון המתבקש של גיר+טרנספר מטנדר אמריקאי, בגלל הסירבול והמימדים.

פורסם

לפי הנוסחא כן, אבל מצד שני לא לקחת בחשבון את ההפסדים בדרך. בצד הקג"מ האסטרונומי ישנו סל"ד יציאה מאוד נמוך אם אני לא טועה הסל"ד הנמוך יקל על התמסורת להתמודד עם המומנט אך בהיותה "ממסרת טיפשה" זה עלול להציב אותך בבעיה שההילוכים לא יתחלפו ללא הגעה לסל"ד כניסה לממסרת מסויים, לפי הנוסחא כאשר המנוע מפיק 4K סל"ד מתיבת ההפחתה יוצא כ0.182K סל"ד. אולי כדאי לך לשקול ממסרת יותר חכמה.

לעניות דעתי, כל עוד הצרכן שמתחבר לממסרת אינו מתנגד ברמה כל כך גבוה אין צורך בגיר שיכול לספוג את כל המומנט הזה במיוחד עם צורת העבודה של המנוע היא שוטפת ללא "קיקים" או הופעת והעלמות התנגדויות פתאומיים. אם ישנה אפשרות, חשב את התנגדות המערכת אשר תתחבר לממסרת, קח מקדם ביטחון של פי 2 ולפי זה תתאים ממסרת.

פורסם

ההפסדים בתמסורת בודדת וקבועה דיי קטנים, ובעיקר הם אלה שמהווים אצלי את מקדם הבטחון

ההתנגדות למערכת היא משתנה, זו מכונה חקלאית מאולתרת. בעקרון, השאיפה היא למצוא את המכלול החזק ביותר תמורת סכום סביר של אלפים בודדים.

החלפת ההילוכים אמורה להפתר ע"י משחק בלחצי ההפעלה של הסשתומים ב"מוח" ההידראולי של הגיר, או פתרון יצירתי אחר כתלות במבנה המכלול שיפול לו הכבוד להבחר למשימה. ייתכן ואאלץ להוסיף משאבה חיצונית לסחרור תקין של השמן

גיר עם פיקוד אלקטרוני נפסל, קודם כל בגלל שאני לא אוהב אלקטרוניקה, והיא לא אוהבת מים ובוץ

• תוכן חדש...