שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 34 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
מה ההבדל בין אנטי רולים של חברה לא מוכרת למוכרת ? והאם מומלץ לא לחסוך בעניין? או שזה לא כזה משמעותי. תודה
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני רוצה לקנות אופל טיגרה ולעשות לה את הדלתות שנפתחות למעלה.. כמה זה יעלה לי ואיפה אפשר לעשות את זה ? תודה
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים, אני רוצה לרכוש לאוטו זוג בקליות לפנסים האחוריים. עכשו ראיתי בebay בקליות יפות במחירים טובים אבל אני לא יודע אם הם עושים משלוחים לישראל המקומות בהם ראיתי את הבקליות. האתר: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/02-03...Q5fAccessories או: http://shop.ebay.de/i.html?LH_AvailT...baru&_ckw=rear אשמח לעזרה ממי שמבין שיכול להגיד אם הם עושים הזמנה לישראל ואם חוץ מהמחיר שרשום שאני צריך לשלם אני צריך לשלם עוד כסף על מכס או משלוח. אני לא כ"כ בקיא בנושא. תודה לעוזרים...!
- 8 תגובות
- 16.5 אלף צפיות
שלום רב שאלתי היא כך. החלטתי לשפר את מערכת הפלטה ברכב,אבל לפני כן אני רוצה לדעת כמה דברים "סעפת מניפולד" אז ככה.אני לא יודע כל כך מה זה,לפי התאור שלי,והידע שלי בחלק הזה שעוברים (הגזים) והאוויר והדלק שנשרפים במערכת דרך הסעפת הפלטה,לא יודע אם זה מדוייק,אבל זה מה שאני יודע. השאלות: 1.למה זה עולה יקר כל כך (כמה אלפים טובים) 2.במה שונה המניפולד המשופר לקיים ברכב 3.בכמה כוח סוס זה משפר את הרכב כי הבנתי שלפני שמשפרים לסעפת מניפולד משופרת צריך להבין קודם מה רוצים, "אוטמוספרי" או "טורבו" ,אני החלטתי ללכת על אוטמוספרי כי טורבו צריך השקעה רבה,וגם בגלל הטיפולים,ואחזקה לא קלה. אוקיי,מקווה שתוכלו לענות לי על שאלותי בנושא המבוקש. וש…
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
הרכב : פאסאט 2001 צורה חדשה הבעיה : צמיגים ישנים והג'אנטים ניראים קטנים מידי מה אתם אומרים אני מעוניין להחליף את המידה,כרגע המידה היא 205/60/15 מותר לפי ספר רכב 205/55/16 או 17 "בקומבינה " עכשיו יש לי התלבטויות לגבי נוחות? מחירי הצמיגים ?ורוחב הצמיג במידה ויאושר 17? מה אתם אומרים ? לעלות ל17 ? אם כן באיזה רוחב 205?215?225? (ובאיזה מידה הצמיגים הכי נפוצים ?) או שאולי לעלות פשוט ל16 ולא לשבור לי ולכם את הראש יותר מידי ? ואם אפשר הצעות של ג'אנט לטעמכם שיתאים לרכב?
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מה אתם ממליצים לשפר ב207 GTI? תקציב , 7 אלף חשבתי על צנרת 2.75 ואינטרקולר חזית, מה עוד אפשר ומומלץ?
הודעה אחרונה מאת Shmelov, -
יש למישהו מושג איפה אפשר להשיג מגיני רוח לB4 וכמה זה עולה... הבנתי שהיום יש כבר בשוק לרכב הבעייתי הזה מגיני רוח
שלום חברים. השבוע התחדשתי ברביעיית TOYO R1R מטריפים, עם TRED "רכרוכי" של 140 !!! הצמיגים, בעלי פרופיל "מלחמתי" על גבול הסליקס, עם שימושיות יומיומית כנראה טובה יותר מהR888 הבכירים יותר, ועם אורך חיים סביר של כ 20K. התרשמות ראשונית: 1. יופי - בעיניי נראים מדהימים 2. רעש - סביר, די דומה לפירלי ROSSO הקודמים שלי (מוצעים למכירה) 3. אחיזה - (הדבר היחיד שחשוב כאן) אחרי שיעברו 200-300 ק"מ הרצה, אעלה דיווח מסודר גמר חתימה טובה ליאור (מצטער על האיכות - צולם בסלולר)
הודעה אחרונה מאת obarshad, -
היי, איזה טורבו מומלץ להחלפה של K03 עד 5 אלף שקל? איביזה טורבו 01. שמעתי על: T3, GT28, K04, K03S. מישהו יכול לחדד לי את הדברים. תודה.
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, ברשותי פיאט פונטו רגילה משודרגת קלות מבחינת הצמיגים, יושבת על ג'אנטים של GT עם צמיגים במידה 185/55/14 (גודייר אקסלנס) ובנוסף לאחרונה הוחלפו מאחורה משאבות בלמים של הדראמים כולל חריטה והחלפה של הדיסקיות, מקדימה הוחלפו הדיסקים לדיסקים של ברקו ורפידות של לוקאס, הכל בגלל בלאי טיבעי ובמידה המקורית. בעיקרון עוצמת הבלימה טובה מאוד ביחס לפונטו רגילה אחרת אבל לא ברמה שהייתי רוצה לבלום באמת. כרגע יש לפעמים בריחות לחץ קטנות של משאבת הבלמים המרכזית, לדוגמא כאשר הרכב בשיפוע ומפמפמים קלות בבלמים הדוושה צונחת קצת. אחרי שקראתי את השירשור של הרמן הבנתי שאם אחליף את המשאבה באחת טיפה יותר גדולה וחזקה ובנוסף עם ריענון נוזל הבלימה(DOT 4) במקום 3, אין צורך להישתגע עם 5.1, ישנו ס…
הודעה אחרונה מאת PIT-STOP, -
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
איזה אגזוז עדיף 1.סופר ספרינט אובלי 2.סברינג נירוסטה עגול 100ממ 3.סברינג אובלי
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני כבר איזה חודשיים מחפש גאנט יפה לגולף , כרגע יש לי צמיגים 14 אינץ' ואין הרבה מבחר של גאנטים וגם ב15 לא ראיתי משהו מדהים .. אם מישהו יודע איפה אני יכול למצוא גאנט יפה בגדלים האלה שמתאים לגולף אני אשמח שהוא יגיד לי איפה ? או אם מישהו כבר שם על הגולף שלו גאנט הייתי שמח לראות תמונה.. תודה
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום ברשותי 306 ST 1.8 סדאן דור ראשון כשנה, כשקניתי ישרתי קו אבל עכשיו !!!אשתי!!! טוענת שחסר לה כח. מהן האופציות ? לאוטו במקור היו 101 כ"ס אני ב-190000 ק"מ ואני בוחן אופציות להחלפת מנוע. או לשיפור המנוע הזה אחרי אוברול. התקציב עכשיו הוא 10000 ש"ח. מה דעתכם? תודה אבי
הודעה אחרונה מאת natan5, -
- 19 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אפשר לפנות למסגר כלשהו שיוכל לייצר אנטי רול קידמי ואחורי? מישהו עשה דבר כזה פעם? מאיזה חומר הוא עושי? האם בפנים הוא חלול?
הודעה אחרונה מאת Dudi@PIT-STOP, -
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
אהלן חברים, אז ככה: בולם אחורי ימני נוזל. אני מתלבט בין שתי האופציות הבאות: 1. VMAXX סט בולמים וקפיצים. 2. קוני מתכווננים. - בולמים בלבד. מה דעתכם? יש עוד אפשרויות? התקציב: 3000 שקלים. עוד שאלה: הרכב עבר 215 אלף ק"מ. האם יש בלאי לקפיצים, או שהחלפה לקוני בלבד תהיה מספקת? ועוד שאלה: נניח ואני רוצה לחסוך עוד קצת ולקנות סט יותר טוב, ולמשוך עם המקוריים. איזו סכנה בטיחותית יש בנסיעה עם בולם נוזל? תודה!
הודעה אחרונה מאת פומפה, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש ברשותי מנוע של סוזקי 1300 דגם g13 המנוע הוא עם הזרקה חד נקודתית EFI בלוק אלומיניום (S-4) ויחס דחיסה 9.50:1 השאלה שלי היא איזה שינויים אני צריך לעשות למנוע בשביל להתקין טורבו במיוחד בנוגע ל מערכת הזרקה, האם היחס דחיסה תקין , ואם הבלוק אלומיניום יעמוד בזה ד"א מתכוון לגדוש 0.5 עם טורבו קטן.. מאוד תודה מראש
הודעה אחרונה מאת or444, -
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הרכב וולוו 850 טורבו 95' (ללא שיפורים במנוע) משאבת הדלק שלי עברה קילומטרים רבים והגיע זמן להחליף אותה בדקתי וראיתי שהמשאבה המקורית של בוש אפילו יותר יקרה מהwalbro 255 שלפי מה שהבנתי נחשבת מאד איכותית. השאלה: האם ניתן להחליף את המשאבה המקורית לwalbro 255 והאם זה גורר שינויים נוספים ברכב? האם יש סכנות בכך? מה בעצם עדיף?
הודעה אחרונה מאת andernalin_junk, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, הרכב הוא סיויק סדאן 94'. בזמן הקרוב אני מתכנן להחליף את ההדרס (סעפת פליטה) ל421, ולהחליף אגזוז לאחד בעל זרימה חופשית יותר ( לא דוד פתוח). על הדרך חשבתי להוריד את הממיר הקטליטי ולשים "דוד נקניק", האם הדוד שבקישור יהיה טוב?. http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=110482945933&viewitem= או שצריך משהו מיוחד?. * המשאבת דלק גם כן בדרך להחלפה, האם עדיף לשים משאבת BOSCH מקורית או להזמין משאבת WALBRO 255 המפורסמת באותו המחיר?. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת STAS-S, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי רנו קליאו rt שנת 95' ורציתי פשוט לשפר אותו ע"י פילטר פתוח + צי'פ השאלה שלי היא כזאת פניתי לאיזה אתצר מפרסם את עצמו באינטרנט לא אנקוט בשמו אבל שם אמרו לי שאין בכלל ציפ שיכול להתאים לרכב שלי וגם לא יהיה בחיים ...ולגבי פילטר אני צריך סוג מיוחד שנקרא פייטרייה. פניתי לעוד אתר גדול במיוחד שמפרסם את עצמו באינטרנט ושמה שאלתי את אותו שאלה לגבי צ'יפ ולגבי פילטר....התשובה שלהם הייתה חד משמעית שיש להם גם פילטר פתוח שיתאיים לי וגם צ'יפ .. מה שנעשה לי בראש זה סלט במלוא המובן איך אלו אמרו שאין צ'יפ שיכול להתאים והאתר השני אמר שיש אני ככבר לא יודע את מי לשאול ..היום כבר מקומות כאלה עושים " מסחרה " במקצוע הזה.... יש אולי מקום שאני כן אקבל תשובה חיוביית אבל …
-
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש לי hgt שכרגע נוסעת על בולמים קפיצים של v maxxx הסט מעולה אבל טיפה קשיח בשבילי . השאלה שלי היא האם זה שאני יחליף לקפיצים יותר רציניים סטייל אייבך רכים, יגרום נזק כלשהו לבולם. או שזה בסדר והנסיעה שלי תהיה רכה יותר וטובה יותר. תודה רבה על העזרה שחף
הודעה אחרונה מאת chef85, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אהלן, אני לא מבין גדול, למען האמת אני דיי מתחיל בכל העסק. טוב נו, אפילו לא מתחיל.. אבל עדיין אני אשמח לתגובות יש לי סיטרואן C3 HDI ידני, דיזל 2005. הרכב דיי בטטה בהילוכים גבוהים. בהתחלה הוא מאיץ די מהר, אבל החל מהילוך שלישי-רביעי , הצרפתיה פשוט לא יודעת ת'עבודה. איך אפשר לשפר אותה לפי דעתכם ? תנקיו
הודעה אחרונה מאת hummiz, -
-
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם ! כלפני חצי שנה רכשתי את הפנסים Philips Diamond Vision היום בבוקר הלכתי לעשות טסט ! האוטו עבר ללא שום בעיות אבל אמרו לי שהפנסים לא חוקיים וצריך להחליף אותם מכיוון שאני יכול לקבל דו"ח ממשטרה 750 ש"ח דיברתי עם GTLV מהם רכשתי את המוצר. איזשהי אישה ענתה לי ואמרה לי שכרגע יש בעיה עם המנורות והיבואן לא מביא את הדגם הזה ספציפי מכיוון שהו לא בידיוק חוקי. ולפני חצי שנה בערך זה כן היה בסדר. כרגע חוקי רק EXTREME ו BLUE POWER מה אני אמור לעשות כרגע ?רכשתי מוצר שהיה חוקי ועכשיו ניהיה לא חוקי. האם אני יכול לדרוש את הכסף שלי בחזרה ? המשך יום נעים
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לי יש פולקסווגן גולף במצב בסיסי ואני רוצה להפוך אותה ליפה ומרשימה ביותר . התקנתי כבר בקליות מטורפות , אני כנראה מתקין ג'אנט מגנזיום (14 אינץ') , מה עוד לעשות ? פסי המגן בגולף שלי הם בצבע שחור ורציתי לדעת האם כדאי לצבוע אותם לצבע המטאלי של האוטו ? תנו לי המלצות לשיפורים . כי גולף זה אחד מ3 המכוניות שאפשר לשפר כמעט בכל דבר ולהפך אותו מסתם עוד אוטו לאוטו משוגע.
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
סמל לגולף מהסדרה של השנים 99-2004 , סמל קדמי .
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
לאחרונה החלטתי לחשוב לכיוון צנרת פתוחה באיביזה קופרה שלי. דבר שמההתחלה הייתי נגד בגלל הנושא של המשטרה והטסט השנתי. אני חושב שמצאתי את הפשרה פשוט להוסיף לצנרת ממיר ספורטיבי,מכמה בירורים שעשיתי חברת magnaflow תוכל לתת לי מענה. הבנתי שבארץ מחיר הממיר הוא באיזור 1500 ש''ח,לכן פניתי לאיביי. http://cgi.ebay.com/ebaymotors/MAGNAFLOW-HI-FLO-UNIV-SPUN-METAL-CONVERTER-2-75-59958_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem45f0035958QQitemZ300379494744QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories האם זה רק מתאם?כי הוא שונה מהממירים שמופיעים שם? הצנרת שארכיב תהיה 2.75 וכל הממירים שם הם או 2.5 או 3 אינצ', *השאלה אם ניתן לקנות 3 אינצ' ולהצר אותו על הצנרת? *האם זה יפגע …
הודעה אחרונה מאת tgt, -
-
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם. רציתי את עזרתכם בפיענוח תוצאות בדיקה. את פרטי הרכב אני מעדיף להשאיר חסויים לטובות המוכר. אם זה ממש מחייב תקבלו בפרטי. רכב שנת 97 מנוע 1600 הרכב עבר הסבה לטורבו על מנוע סגור. הוחלף ראש מנוע, בלוק מקורי. את החלק המטושטש בטופס ערכתי לנוחיותכם. http://www.siz.co.il/my.php?i=qt40d0gjnion.jpg תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת E&A-AUTOSPORT, -
סיטרואן קסרה HDI 1 2
מאת שמעון55-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
חבר קנה אתמול קסרה HDI מנוע2.0 בשביל לשפר אותו איזה שיפורי מנוע אתם ממליצים בסכום של5K, אני רוצה לציין שהיה לו עד לא מזמן אביזה FR סטנדרט והוא רוצה את שהקסרה תנסע יותר טוב בקו ישר העם הדבר אפשרי?
הודעה אחרונה מאת natan5, -
-
שלום לכולם, בסיאט לאון 20VT4 (מודל 2002, כמובן) של הוריי יש ככל הנראה בעייה עם הממיר הקטליטי. זו הזדמנות להתקין ממיר חלופי עם זרימה משופרת מה מומלץ ? איפה משיגים ? כמה עולה ? תודה מראש, דניאל
הודעה אחרונה מאת tgt, -
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום ברשותי רכב מסוג אודי A3 1.8 . רציתי לדעת אם אפשר להחליף את המנוע ל 1.8 טורבו ? (אני יודע שצריך גם גיר אחר ומחשב כול שאר החשמל מסביב אני רק שואל האם זה חוקי.)
הודעה אחרונה מאת andernalin_junk, -
החלפת מנוע V5 ב VR6 1 2
מאת ko23-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
שאלה עבור חבר. לחבר שלי יש גולף V5 אוטומטית שנת 2000. לאור המון תקלות בגיר וקצת במנוע, חברי שואל האם אפשר להחליף את מנוע ה V5 במנוע של גולף VR6. והאם זה יתן לו יותר אמינות לעומת ה V5 הבעייתי שלו. מנוע VR6 במצב טוב אפשר למצוא בסביבות 5K. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת asaf.m, -
-
מי מחובר 61 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 239 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- nadavd4
- TvrSpee12
- `Infinity
- Tal7
- sfargol
- nglancer
- Chmimo
- SlowRide
- itzik123
- shaymolcho
- yuvk
- ofralon