שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכם, בבעלותי טויוטה יאריס 2009,וברצוני להוסיף לרכב מוט מייצב לגלגלים האחוריים.בחיפושי בפורום לא העליתי דבר על מוט לדגם הספציפי הזה שנמכר בארץ.נתקלתי אך ורק באתרי אינטרנט בחו"ל.בבירור מול מחסן טויוטה-אין להם דבר שכזה במלאי.יש להם חישוקים ועוד חלפים,אך אין להם מוט מייצב אחורי. האם מישהו מכיר/יודע על אתר אינטרנט אמין בארץ או בחו"ל שניתן לרכוש דרכו את המוט הנ"ל או תוספות נוספות לרכב?האם מישהו יודע על טווח מחירים בייבוא לארץ?או על חנות מסודרת בישראל שמייבאת את המוט או אביזרים לרכב?
הודעה אחרונה מאת גרשון המשפר, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בס"ד אני פותח את הנושא הזה אחרי שכבר עשיתי חיפוש בפורום.. 1. כונסי אוויר שהם מדבקת פלסטיק (בלי חור במנוע!) לדוגמא: http://car-lab.co.il/wp-content/uploads/2009/02/10270085-bk-bl.jpg . חוקי או לא? 2. DVD מקדימה לנהג, מכל מה שמצאתי עדין לא הבנתי מה התשובה? הבעיה היא לא לראות בשעת נהיגה או שבכלל אסור מסך DVD מקדימה? 3. מדבקה על החלון הקידמי כמו פה: http://car-lab.co.il/wp-content/uploads/2009/02/subaru-sunstrip.jpg - חוקי או לא?
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום וערב טוב,אני מעוניין להחליף את הצמיגים והג'אנטים ולעבור ממידה של 55\185 ל-55\195,האם השינוי מורגש,ואם כן,לטובה או לרעה?
הודעה אחרונה מאת kilshtok, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שאלה לבעלי VR6 רכב שהוחלף בו ציפ האם אפשר להחזירו למצבו המקורי ואם כן אצל מי וכמה זה עולה תודה למשיבים
הודעה אחרונה מאת AVIHAITOPOR, -
-
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
למשהו יש מושג איפה יש מקום בחיפה שמרכיב פלטר פתוח לרכב? הייתי ב 4 מקומות ואף אחד לא מתעסק עם זה איביזה ספורט 1.4
הודעה אחרונה מאת RS, -
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
אהלן חברים! ממליץ לכולם לראות את הסרטון הבא, ולדעת אחת ולתמיד מהם הביצועים והספקי המנוע בתידלוק אוקטן 95, 97 ו-98, בוצע ע"י תכנית Fifth Gear! http://www.youtube.com/watch?v=NaPQLV5i4ks בברכה, עדי.
הודעה אחרונה מאת Eran@TIG Motorsport, -
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מעוניין לבצע צ'יפ ברכב, היכן ניתן לקנות אפסולוט פרט ל-E&A?
הודעה אחרונה מאת BLACK COLT, -
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
הסט הנוכחי של קונטיננטל קונטאקט ספורט 3 הולך ונשחק במהירות, נשאר לו אולי יום מסלול אחד ואלפיים ק"מ עד שהוא יהיה מסוכן לשימוש. דרישות מהסט המחליף: מידות הצמיגים 45\215\17. אחיזה פסיכית. תחת שימוש אגרסיבי - שיצליח לתת בערך 10,000 ק"מ. תקציב - עדיף פחות מ- 4,000 לסט. אפשר למתוח את התקציב בקצת. הייתי שמח ללכת שוב על הקונטיננטל, הבעיה שעוד לא מצאתי מקום שמחזיק ContactSport 3. ה- T1R של טויו לדעתי לא עומדים בדרישות אחיזה. בפיטסטופ הציעו לי R1R ו- R888 במחירים דומים במחירים שעומדים בתקציב. אני לא מכיר את הצמיגים עצמם. יש למישהו המלצות בנושא ?
הודעה אחרונה מאת senda, -
- 3 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום, יש לי פונטו ספייס 1.2 16v ידנית. חשבתי לאחרונה להתקין קיט יניקה, בעיקר בשביל הרעש הנחמד ותגובת מצערת יותר טובה. מה יהיה ההבדל בין פילטר inbox ופילטר פתוח עם קיט יניקה? האם פילטר inbox יהווה שינוי לעומת מה שיש לי עכשיו? ואם כן מומלץ לעשות את ההחלפה, אז מה עדיף? K&N או BMC? המחשבה שלי..פשוט פחות התעסקות, עלות נמוכה יותר, וכמובן INBOX זה חוקי תודה רבה לכל העוזרים ערן
הודעה אחרונה מאת =Adi=, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם ושבוע טוב. ברצוני לקחת מיני פרויקטון קטן ולוהוסיף קצת כוח לאיביזה. הסכום שברצוני להשקיע הינו עומד על כ1K-3K בלבד. יש לציין שלפני כן ברצוני להחליף צמיגים ולעשות טיפול בלי שום קשר לסכום הננקב. אפשר לקבלת חוות דעת? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת MaorXXX, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אז ככה... יש לי פיאט פונטו ספייס ידנית. אני רוצה שיהיה רעש יפה לאוטו אני לא יודע מה עדייף: פילטר פתוח או אגזוז לחץ? ושל איזה חברות ? וכמה עולה ? האם זה עם צנרת או לא ? תודה לעוזרים! משה
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם ושבת שלום! שאלה שמטרידה אותי הרבה זמן כבר, כיצד אני יודע איזה גודל חישוקים ישפרו את אחיזת הרכב שלי ואיזה לא יעילו כלל ואף יגרעו? כיצד אני מתאים גלגל בגודל נכון המשפר את אחיזת הרכב ואת נוחות הנסיעה? ושאלה נוספת היא כמה משמעותי צריכת הדלק בהתאם לגודל הגלגל ברשותי סיאט איביזה 94 1600 סטנדרטית. אשמח לתשובה תודה מראש.
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום רב בולמים אוריגנליים רוצים כבר מנוחה,לכן אני נאלץ לחשוב באיזה סוג להחליפם. באיסוזו טרופר שהחלפתי לבולמי קוני, ברצוני לדעת מה מומלץ ברכב כביש אורגנלי או חלופי. תודה מראש על התשובות המלומדות אדי
הודעה אחרונה מאת danit98, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
סורי שפתחתי את הנושא בשני פורומים, אני לא יודע איזה מהם מתאים לנושא ולכן אבקש לנעול את ההוא שלא. אהלן, ברשותינו רכב מסוג VW בורה משנת 2002. הרכב נועל צמיגי DUNLOP מסוג SP200E SPORT במידה 195/65/15. הצמיגים כבר ישנים ולכן אנחנו מחפשים להחליפם. אני מבקש המלצות על מקומות שבהם אפשר לרכוש צמיגים + מחירים של צמיגים טובים(רצוי DUNLOP). אם מישהו מוכר מיד שנייה צמיגים במצב ממש טוב זו גם אופציה. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת ניב, -
- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
יש לי רכב סופר לנסר עם ג'אנט 15 195/50 ואני מעוניין להמניך את הרכב. אני לא ממש מבין גדול בזה ואני ישמח לדעת על איזה חברות ממליצים אנשים וכמה עולה כזה עסק לסופר לנסר.
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
ציוד ל-mi16
מאת eli-g- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מי מתמחה בארץ בmi16-ואפשר לקנות ממנו ציוד?
הודעה אחרונה מאת bmwe21, -
- 15 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
לילה טוב. אבי רוכב על bmw r1200gs adv,לאחרונה הוא חושב להחליף לאותו האופנוע רק דגם 2010,אחד מבין הדברים השונים הוא תוספת של 10 כ"ס ומומנט זניח.אמרתי לו שבמקום להוסיף בסביבות ה30K עדיף לו לשפר את האופנוע הקיים בפחות משליש מחיר. ידוע למישהו אם הוא מחליף מערכת פליטה(tig art?)ומשדרג את תוכנות ניהול המנוע(פרילינג?) כמה תוספת הוא יקבל? מנוע 1200 סמ"ק,במקור 100 כ"ס ו11.7 קג"מ. בתודה,בן.
הודעה אחרונה מאת בן ה, -
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי לכולם - לפני מס' חודשים רכשתי S60 חדשה. נכון, לא רכב שמתאים לגיל שלי אבל כשנותנים לך הנחה גדולה, לוקחים הכל... הייתי זקוק ל"סוס עבודה" מכובד אבל לא מנקר עיניים, ובינתיים היא עושה את העבודה. בין לבין המרתי אותה לגז, כך שאפילו צריכת הדלק (1:9-10 בממוצע) לא מכבידה כלל. כפי שחשבתי, התברר לי שההספק הנמוך (140 כ"ס) לא נובע מהבדל מכאני כלשהוא אל מול הדגם בעל 170 כ"ס ששווק בעבר, אלא מתוכנה שמגבילה באופן מלאכותי את ההספק והסל"ד. יש לי אפשרות לבצע מיפוי מחדש במחיר סביר (כ-2000 ש"ח) ולהחזיר את הסוסים שאבדו, כמו-גם 0.5 קג"מ למומנט, אבל בסל"ד גבוה יותר. השאלות שלי - כרגע הרכב מפיק 22 קג"מ ו-140 כ"ס בסל"ד נמוך יחסית (3300 ו-450 בהתאמה). העלאת ההספק והמומנט אמורה לתרום כאמ…
הודעה אחרונה מאת msigal, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אחרי דפדוף לא קצר בכל מיני דפים הגעתי למסקנה שאין תשובה\תגובה החלטית לגבי שיפורים "בסיסיים" שנעשים ברכב. ברצוני להציג מספר דברים שיש אותם למספר לא מועט של נהגים ולשמוע מכם (מהבטוחים בעצמם) "האם זה חוקי" ואם לא - איך אפשר לעשות אותו חוקי? 1.הגה קטן יותר של OMP מההגה הרגיל ברכב ללא כריות אוויר. 2. פילטר אוויר פתוח 3. אגזוז לחץ של סיברינג 4. מוט גישור של KONI מדובר ב205 GTI ואני מעוניין להכשיר אותה, לא מעוניין לחטוף דוחות גם אם זה בא על חשבון הורדת הדברים האלה ו\או הפיכתם לחוקיים אשמח לעזרה , התייחסות ותגובות מאלו שביניכם שמשתמשים בדברים אלה ויודעים מה עושים!
הודעה אחרונה מאת osher4441, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום ! גם אני הייתי במפגש המדובר באיקאה ב19.12 ושמעתי אנשים מדברים על דבר שנקרא twin turbo או אוזבורד או משהו כזה האם יש בארץ twin turbo ? מה זה אוזבורד או משהו כזה הבנתי שזה מנוע יותר חזק מטורבו משהו כזה מישהו יודע מה זה? תודהה
-
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
בוקר טוב אפשר לומר עוד כמה שעות מתחיל קודם נעדכן לכם תמונות של האוטו תא מנוע וכל השאר מסביב... הפורד הגיעה אליי בלי קומפרסיה במנוע ובלי ניהול מנוע מורכב היום אני יפרק תתא מנוע יוריד ראש יוציא בוכנות וטלטלים נעשה חידוש למנוע כל מה שצריך נסיים את זה נתקין ניהול ונצא לדרך מבטיח לעדכן בהמשך . שבת שלום
הודעה אחרונה מאת fish, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
משנת 2009 החברה התחילה למכור את הסיוויק דגם מפואר עם קסנון מהחברה, האם אני יכול להתקין קסנון ושזה יהיה " חוקי "? כמו לעבור טסט וכל זה.... תודה.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני בקרוב הולך להחליף 4 בולמי זעזועים שעשו את שלהם (11 שנה) האם להחליף לבולמים מקורים? האם הם יספקו אחיזה סבירה+ או להחליף אותם באחרים? אם כן יש המלצה? כמה המחיר ל4 בולמים חדשים?
הודעה אחרונה מאת gil_a, -
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני אחדד את השאלה שלי בדוגמא, למה שקפיצי הנמכה של הונדה סיביק (לדוגמא) לא יתאימו לHGT שלי? לפי מה מתאמים את הקפיצים?
הודעה אחרונה מאת PIT-STOP, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
סתם בשביל ה"פאן", לא משהו מיוחד. חשבתי בעיקר על שינויים קוסמטיים, אבל בהחלט אפשרי גם מכניים. האם ניתן לקנות לוח שעונים עם רקע לבן ולשנות תאורה, או משהו כזה. מה לגבי שיפורים נוספים, שאפשר לבצע (ובשום אופן לא יותר מהסכומים שציינתי)? ני ממש אשמח לקבל רעיונות. אתודה.
הודעה אחרונה מאת Uno Turbo, -
-
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
האם אפשרי להרכיב גיר של 205 1400 על 405 1600?? אני מניח שזה שיפר כי כרגע על ה 405 יש גיר אוטו'. פשוט בפורום טכני אף אחד לא עונה אולי פה מישהו יידע?
הודעה אחרונה מאת bravh, -
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
חשבתי לאחרונה לעשות זאת ה205 שלי שנת 1995 בנפח מנוע 1400 האם זה בכלל אפשרי? איזה שינויים האלץ לעשות בשביל לבצע זאת? לכמה יכולה להגיע עלות השינוי? תודה רבה מראש, אלי.
הודעה אחרונה מאת Nir017, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין להחליף את המנוע הסטנדרטי של הבונוביל(L27 3800) למנוע מתקדם יותר (L 67II, יש מוגדש-240 כ"ס ויש לא מוגדש-225 כ"ס , אני מעדיף את המוגדש, אבל גם הלא מוגדש יספק אותי), יש לציין שאין שום בעיה עם המנוע הקיים (רק בי...) וכמו כן הדגם הזה של המנוע מותקן על אותו דור(92-99),רציתי לדעת אם יש דרך חוקית לעשות זאת והאם יש מישהו שמתעסק עם האביזרים הללו(מנוע+ גיר)?
הודעה אחרונה מאת sandosse, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לפני שאני עושה טעות(או שלא?) רציתי להתיעץ וללמוד מכם. יש תאורייה האומרת שדוד מעבר מחזיר גזים ,ובעצם זה בריא למנוע ומשפר מעט את הביצועים(נעזוב את הרעש בצד). ויש תאוריה אחרת שאומרת - צנרת ללא שום דוד נותנת תגובת דוושה יותר חדה. אשמח לקבל תיקונים אם טעיתי.. החלטתי לבנות צנרת חלקה עד הדוד האחרוי ולפני שאני מתחיל נקבל יעוץ של הדקה ה90. מה אתם מיעצים למנוע אטמוספרי שמפיק כסטנדרט באיזור ה115-120 כ"ס? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת DaniAv, -
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
החלטתי לשפר את מערכת הפליטה בפגו 106 שלי שנת 94 נפח 1400 . החלטתי שהצעד הראשון בשיפור יהיה סעפת הפליטה ורציתי דעות איזה סעפת תהיה הכי טובה לרכב ?: סעפת של ראלי דור ראשון , סעפת של חברה אחרת ? , אשמח להמלצות . אני מזכיר שהסעפת היא רק החלק הראשון המטרה היא להגיע למערכת פליטה שלמה משופרת אבל לאט לאט .
הודעה אחרונה מאת dankarni,
-
מי מחובר 67 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 1,014 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Honboy
- rolling_stony
- CompL
- גולדן191
- דובצע
- srool
- shlomiko
- euronitzan
- Liquidator
- נעם101
- Gavrik
- FROGIE