Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6030 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וערב טוב,אני מעוניין להחליף את הצמיגים והג'אנטים ולעבור ממידה של 55\185 ל-55\195,האם השינוי מורגש,ואם כן,לטובה או לרעה?

ח חי חיפ חיפו חיפושית

פורסם

השיפור הוא יהיה לטובה כמובן, למרות שאתה מוסיף פה רק סנטימטר אחד ברוחב הצמיג

אני לא בטוח עד כמה אתה תרגיש סנטימטר (אוי זה לא נשמע טוב), אבל זה בטח לא יעשה רע לאחיזה של הרכב.

דרך אגב אתה מתכוון להגדיל גם את מידת הגאנט?

Alfa Romeo 159ti 3.2 Manual 2008

Arcticat DVX400 2008

פורסם

תודה על התגובות המקצועיות.

הג'אנט ישאר 15,אני לא משנה את גודלו.

pit-stop

במידה והאוטו לא מונמך,לא צריכה להיות בעיה נכון?

תודה רבה:-o

ח חי חיפ חיפו חיפושית

פורסם

אני יודע שישר יקפצו עלי פה הנדסאים חובבים עם שלל נוסחאות חיכוך וסכמות אחיזה אבל אני אהיה גיבור ואגיד את זה בכל זאת:wink:...

אז הנה זה בא, "במידה ומדובר על צמיגים זהים, מאותו יצרן,אותו דגם בדיוק, אותו מפעל ואותו תאריך ייצור וכל ההבדל בניהם הוא שאחד 185/55/15 והשני 195/55/15, שום הבדל באחיזה לא יורגש".

הסיבות היחידות שאני מצליח לחשוב עליהן שיכולולות לגרום למעבר כ"כ שולי הן מבחר מידות שקיים במידה אחת ולא בשניה או פער מחירים דרסטי בין המידות (בעקבות נדירות המידה למשל) רק שאין לי מושג אם זה המצב במידות האלה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הרכב הוא במקרה 306/ZX ספורטיבית?

אני עם 306 XSI, התלבטתי בעבר האם לעלות מידה, הבעיה היא ש195/50 צריך "לאשר" ברשיון, לדעתי לא שווה את ההתעסקות, במיוחד ש:

1. יהיה שינוי בקוטר בין המידות ומכאן גם סטייה במחוג המהירות, ולדעתי גם ירידה (מזערית אבל עדיין) בהספק בגלגלים.
  2. צמיג רחב יותר אולי יביא ליותר אחיזה (וגם בספק כמו שבגירה אמר) אך גם עלייה בצריכת דלק עקב יותר שטח מגע עם הכביש - ושוב יכול להיות מזערית, אך לאורך זמן זה מורגש.
  3. יותר גומי = יותר משקל = פגיעה במשקל הבלתי מוקפץ.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

הסיבות היחידות שאני מצליח לחשוב עליהן שיכולולות לגרום למעבר כ"כ שולי הן מבחר מידות שקיים במידה אחת ולא בשניה או פער מחירים דרסטי בין המידות (בעקבות נדירות המידה למשל) רק שאין לי מושג אם זה המצב במידות האלה.

מחזק את דבריך בגירה.

כרגע מורכבים אצלי 185.65.15

חמש שנים של קונטיננטל באו לקיצם.

באתי לקנות חדשים,אבוי,480 שקל למיג טוב במידות הנ"ל לפני מע"מ.

תודה רבה לאלכס מהפורום שקניתי ממנו ג'נטים

וכרגע המידה שלי תיהיה 205.65.15 ומחיר הצמיג של חברת קונטי ירד פלאים ל230 שקל לפני מע"מ (ספק צמיגים של אוויס,אני עובד בחברה...)

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם
באתי לקנות חדשים,אבוי,480 שקל למיג טוב

זאת הפנטזיה שלי.

כרגע מחירי המיגים עומדים בין 70,000$ לכמה מיליונים. תלוי ממי אתה קונה ובאיזה מצב.

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

יאשה,

אחד החלומות שלי שאני בהחלט אגשים זה לשכור מיג לאיזה שעה.

יש שרות כזה בכמה ממדינות בריה"מ לשעבר, עולה איזה 10 אלף דולר ואתה מקבל מטוס קרב חדיש מצויד בטייס קרב מיומן ויאללה בלגן :twisted:

הנה דוגמא

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לפותח השרשור, כמו שPIT STOP אמר לך, 195/55 יותר גבוה מ185/55, מה שאומר זיופים במד מהירות בגלל קוטר גלגל (ג'אנט + צמיג) לא מקורי ולכן כדאי שתבדוק את חוקיות השינוי הזה.

וכמו שבאגירה אמר, אם כבר 195 אז בחתך 50 (ירידה בפרופיל לצורך עלייה ברוחב סולייה)

ולשאלתך, אני גם לא מאמין שתרגיש הבדל באחיזה אם תחליף לאותו דגם של צמיגים וההסבר היחיד שאני רואה לעשות את השינוי הזה הוא כלכלי (מחירי צמיגים נמוכים יותר)

כמו שאני החלפתי לא כלכך מזמן מ185/65 ל195/60 (אני אהיה פייר כי רציתי לשפר את האחיזה, אבל על הדרך גיליתי שצמיג עולה 20% פחות)

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
זאת הפנטזיה שלי.

כרגע מחירי המיגים עומדים בין 70,000$ לכמה מיליונים. תלוי ממי אתה קונה ובאיזה מצב.

לא יפה,מפאת חוסר תקציב אין לי צ' סופית במקלדת.

אנא קבלו זאת בהבנה

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

אם בית הגלגל לא רחב מספיק אתה עלול לשפשף אותו עם קצות הצמיג בפניות פרסה. זה בכל אופן המצב בחיפושיות שבהן אין כמעט צמיגים ברוחב 155 והרוב עוברים לרוחב 165. אם אתה מרחיב את הצמיג ורואה שהוא משפשף את בית הגלגל, תשתדל להמנע מפניות פרסה (לא לסובב את ההגה עד הסוף) וכמו כן להחליף בין הצמיגים כדי שצד אחד לא יישחק יותר מהצד השני בצמיג.

פולקסוואגן חיפושית - איכות גרמנית בהישג ידך :lol:

CAR4 - פשוט לבחור את הרכב הבא שלך

• תוכן חדש...