שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני רוצה לקנות רכב לעצמי 306 XR או XT באיזור השנים 94-99 אני לא יודע בדיוק עדיין או דור 1 או דור 2. מה הכי טוב לעשות אחרי הקנייה ישוור קו?החלפת שמנים פילטרים? ואחרי הטיפולים הבסיסים?כדאי לשפר אחיזה ובטיחות על הכביש וחסוך בדלק איזה טיפולים מה עליי להחליף ולשפר? תודה לעונים,
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 13 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלוש לכל חברי הפורום הנכבד.. ברצוני לרכוש מיצובישי קולט ידנית 97' ורציתי לדעת מה אני יכול להרכיב עליה כדי להוציא כמה שיותר שרירים (כ"ס) וגם בסביבות כמה זה יעלה.. (אפשר להגזים אבל בתכלס התקציב עד 10K לכל היותר של היותר) אם הנושא לא במקום הנכון אני מצטער.
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני מעוניין להוציא מהhgt שלי עוד 18-12 סוסונים. מה הדרך היעילה הפשוטה להביא את המנוע לתוספת כח כזאת? התקציב הוא עד 5k אגב כמה עולה קיט הנמכה? תודה
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
פורום יקר, לאחר שקראתי והפנמתי את השרשור הזה שבו איציק נ. הסביר שמשאבת בלם מברלינגו II/קסארה II תתאים ל306, חפרתי קצת בServiceBox של פיג'ו (clicky) ומסתבר שיש 3 סוגים: עם ABS, ללא ABS, עם ESP. אצלי למשל יש ABS, ומן הסתם אין ESP. איך אני יכול לדעת שאני לוקח את המשאבה הנכונה? צירפתי צילומי מסך של ServiceBox עם דגמי משאבות מברלינגו B9 וברלינגו M49 - מה ההבדלים? ובסופו של דבר - איזה דגם מתאים ל306 XSI דור 1? תודה לכולם..
הודעה אחרונה מאת SP33DS73R, -
-
- 4 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום, אני חדש בפורום וברצוני לברר עניין אחד שיושב לי על הלב כבר זמן מה. המיצובישי שלי, אחלה אוטו, אבל סה"כ 98 כ"ס ב5000 סל"ד, זה לא הרבה בכלל קראתי כל מני שרשורים על טורבו שמורבו כלמני פילטרים פתוחים ופורקי לחצים לא הצלחתי לגבש עמדה לגבי זה אשמח להעלות את כמות כ"ס ממש לא בהרבה, 20 גג. יש הצעות? תודה מראש, הנרי :]]
הודעה אחרונה מאת 123 boom, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 69.1 אלף צפיות
לאחר תקופה רצינית שבה נכנסו לחיינו הספונסרים, הבנו שיש גם מינוסים. הפורום אט אט הפך להיות פרסומון. וזו לא היתה כוונת המשורר. אנו מבקשים להבהיר כלפי הספונסרים וכלפי המשתמשים, מספר דברים. 1. אין לפרסם מוצר כאן בפורום אלא בפורום הספונסרים. 2. בטח ובטח לא לתת מחירים לתהיות גולשים. את זה אפשר לעשות בה"פ. ורק שם. 3. שרשורי פרסום ''מוסווים'', ימחקו. 4. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים, ימחקו בתוספת ענישה. 5. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" אנו פשוט נמחק. ונעניש. 6. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו. 7. כתיבה נאותה מחויבת…
אהלן, אני מעוניין לבצע שדרוג של הבלמים הקדמיים מ288 מ"מ המקוריים ל312 מ"מ אשר מורכבים בV6 או V5 משנת 02 ומעלה .(וכמובן בסיאט לאון 20vt ודגמי אאודי השונים) שמעתי שמועות שאין צורך לקנות את כל מכלול הבלם , כלומר קאליפר + אוכף, אלא שמספיק האוכף והקאליפר זהה בין הדגמים. לא הצלחתי לאושש את הנושא באמצעות ETKA מכיוון שהמק"טים לא זהים לחלוטין בין הקאליפרים (קידומת שונה) ולכן אני מחפש חוות דעת מקצועית של כאלה שכבר התנסו בהחלפה כי חבל שאני ארכוש סתם קאליפרים אם הנוכחיים מספיקים. תודה.
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 1 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם אני מתכוון עכשיו להחליף צמיגים לפיג'ו שלי 206 ידני 1.4 המידה שאני רוצה לקחת היא 185X65R14 איזה חברה כדאי לי לקחת בתקציב של עד 1500 ש"ח אני רוצה צמיג אמין איכותי שישרת אותי לתקופה ארוכה הוא לא צריך להיות ספורטיבי או משהו
הודעה אחרונה מאת mitsugli, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ערב טוב,השאלה כמו בכותרת האים זה ניתן לביצוע? ומה בבקשה העלות של כך? תודה רבה!
-
- 16 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום בבעלותי פיאט hgt ,והיא נוסעת על בולמים קפיצים של וי מקס. השאלה שלי האם זה נורמלי שהרכב מרגיש יחסית כמו קארטינג על הכביש . זאת אומרת שהוא מרגיש טיפה מקפץ על הכביש .חוץ מזה הקיט בסדר גמור\ פשוט אני רוצה לוודע שזה דבר נורמלי. תודה
הודעה אחרונה מאת obd, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 30 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
יש לי פג'ו 206 1400 ידני שנת 2003. לדעתי הרכב דיי "כבד" ואין לו את הזריזות והזינוק מהמקום שהיה לרכב הקודם שלי! הייתי רוצה לעלות לה את ההספק לא בהרבה אני לא מדבר על דברים מטורפים. השאלה שלי היא כזאת: העם עדיף לשים פילטר פתוח+אגזוז זרימה חופשית+צ'יפ? או פשוט להחליף מנוע למנוע יותר גדול/חזק? אם יש אפשרויות אחרות אני ישמח לשמוע? התקציב הוא בערך 6-7 אלף כולל הכול עם התקציב לא מספיק אשמח לדעת כמה אני יצתרך לחסוך עוד בערך. בבקשה בלי השטויות של תחליף את האוטו וזה הרכב הזה רק נקנה! כמ שאמרתי עם יש עוד הצעות אשמח לשמוע תודה מראש לכול העוזרים
הודעה אחרונה מאת fish, -
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
טוב אני לא יודע למה, אבל זה לא נותן לי לירשום בפורום של התוספות לרכב, אז אני שואל פה. מה ההבדל בין נאונים מתחת לרכבף לבין לדים מתחת לרכב? בבקשה תענו, אני יודע שזה לא המקום אבל מי שמבין. ואני יודע שזה לא חוקי וזה לא יפה אבל זה בעיה שלי כבר.
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
קודם כל קצת פרטים על הרכב שנת 96 מנוע 3.8L V6 קילומטראז' - 97K הרכב עבר כמה טיפולים והוחלפו פה ושם כמה חלקים (אני לא בדיוק יודע אני אברר אם צריך), אבל לא חלקים משמעותיים לדעתי. עכשיו השאלה שלי היא איך אני יכול "להחיות" מה שנקרא בחזרה את הרכב ז"א להחזיר כמה סוסונים שאבדו (בלי התקנת טורבו כי זה דיי יקר כרגע) אין לי בדיוק תקציב מדוייק לתת כי אני רוצה לדעת בגדול אם זה ניתן לעשייה. אבל רק בשביל הבהירות אני יכול לשער תקציב בגודל של 10K. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת V_DoR, -
-
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מתי נראה חצי מהאיכות עבודה הזאתי בארץ? http://www.lancerregister.com/showthread.php?t=224101
הודעה אחרונה מאת LeonTurbo4, -
- 3 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום למומחים אני מחפש לדעת מה הדגם או החברה של הג'נטים הללו הוספתי תמונה בסוף הדף. והיכן ניתן לקנות או להשיג אותם בארץ? אני מאזור המרכז. הכוונה לחנות !!! ותודה
הודעה אחרונה מאת fish, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים ברשותי 306 מושתלת RGX והמלצות של כולם היו להחליף את הטורבו המקורי ב TD04 (אימפרזה). הטורבו המקורי הוא TB25 מסדרת ה T25 של גארט. אבל רציתי לדעת האם אפשר להחליף רק את גלגל הקומפרסור? האם זה אפשרי פיזית ומה יהיהו התוצאות? http://www.ztechz.net/id1.html כאן ראיתי שהאבדלים לא כאלה גדולים (אם הנתונים נכונים כמוון)
הודעה אחרונה מאת avichyav, -
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם, רציתי לשאול לגבי ההברגה של חיישן הEGT, יש ברשותי חיישן (וחור בסעפת ), רציתי לדעת את המידות של ההברגה משני הצדדים, החלק שמתברג לסעפת והחלק שמתברג לחיישן, עד כמה שאני ידוע זה מידות סטנדרטיות, מישהו יודע מה הן ?
הודעה אחרונה מאת taotao161, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, ברשותי פונטיאק בונוביל 92 ואני איני מרוצה מיכולות הבלימה של הרכב, כאשר אני מאט במהירויות גבוהות(100 קמ"ש+) האוטו רועד, מאט אבל רועד, מאוד. איזה בלמים הכי מומלצים? כמו כן הבלמים האחוריים הם תופים, האם כדאי להחליף לדיסקים או שזה עסק יקר מדי? תודה.
הודעה אחרונה מאת shahar, -
-
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש לי סובארו אימפרזה 2002 1600 אוטומט האוטו במצב חדש ולא נסע אנחנו הוצאנו אותו מהחברה ,הרכב עשה 80 אלף קילומטר אני יודע שזה כלום בגלל זה אני מתלבט בהשקעה במצב של היום כל רכב בשנתונים הרבה יותר גבוהים עשו מעל מאה.השקעתי כבר ברכב מערכת גאנט 15 חלונות שחורים ריפודי עור ואגזוז לחץ.והסאנרוף הפשוט שמוצג באתר שבגנות ניראה נחמד ויחסית לא יקר אבל הוא ידני.האם שווה להשקיע באוטו גם סאנררוף? לא מזמן ראיתי סבוארו כמו שלי 1600 אם סנרוף זה דוקא מוסיף השאלה עם זה מהווה בעיות לעתיד ?
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
כמה יעלו לי ג'אנטים מקוריים לגולף 2001
- 7 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
האם ישנם שיפורי רכב שלא דורשים השגת רישיון מיוחד? תודה
הודעה אחרונה מאת maxpower, -
גדישת HGT אצל מי? 1 2 3
מאת hgt no1- 31 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
היי שלום בבעלות רכב מסוג פונטו HGT . הרכב במצב מצויין עבר 100 אלף. אני מחפש בעל מקצוע שיוסיף לי טורבו בגדישה נמוכה 05 באר לרכב או סופר צארגר. כמובן ללא פתיחת מנוע. יש אפשרות לעשות זאת? אני בעד חלקים משומשים וטורבו קטן! הסכום עבור הפרוייקט יחסית קטן ולכן אני בספק לגבי זה! הסכום הינו 10 אלף ש"ח. אם חריגה קטנה. לא צריך לשפר ברקסים לא קלאצ ולא גיר רק גדישה! תודה רבה
הודעה אחרונה מאת or444, -
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם.הרכב המדובר הוא איביזה FR 05 , באוטו יש צ'יפ ניהול מנוע ,והבעיה שנגרמת הוא שהאוטו רועד בסרק.לאחר חיבור VAG COM המחשב הראה תקלת AIR FLOW MASS .האם יש דרך לעקוף את זה ? האם יש צורך בעידכון תוכנה בצ'יפ ניהול מנוע?
הודעה אחרונה מאת Turbo-boY, -
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
כמה שאלות שלא מצאתי להן תשובה בחיפוש : 1)בדיקת 4 גזים, אם וכאשר מותקן אצלי אגזוז לחץ אני עובר בדיקה או לא ? 2) האגזוז שמציאים לי ישב על מאזדה, זה אותו קוטר והכל אותו דבר ויכנס אצלי ? תודה רבה ערב טוב.
הודעה אחרונה מאת asafay1, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום, אני מתעניין להוסיף לאופל אסטרה שלי (TDI 2.0) צ'יפ בשביל להעצים את הגדישה ולהוסיף כמה סוסים. למי יש המלצה למקום שבו אני יכול למצוא צ'יפים ועלות משוערת? כמו כן רציתי לדעת האם יש אפשרות להרכיב פורק לחץ חיצוני לטורבו?
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
שיפור גולף 1.3
מאת ezl280-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום הנכבדים הסיפור מתחיל כך: לפני זמן מה קיבלתי גולף 1.3 שנת 1992. מבצע החילוץ כלל את הוצאתה של החמודה מחור בשטחים אחרי שהיא לא נסעה המון זמן. אני מודה שאף פעם לא הבנתי מה מוצאים ברכב הזה. כחובב הנעות אחוריות ומנועים שואגים (אלפות בקיצור, אבל לא רק) זה נראתה לי כמו קופסא מרובעת בלי שום דבר מיוחד, אבל הייתי צריך רכב נחמד ליום יום וכשנותנים לך, תיקח. הספיקה נסיעה אחת עם בולמים הרבה מעבר לגמורים וצמיגים מרובעים כדי שאתאהב מעל האוזניים. היא שודרגה קלות עם קרבורטור כפול של סקודה, עבודת מיתלים, צמיגים ובולמים רציניים מאוד שעדיין בדרכם לארצנו, ונסעה והתנהגה פשוט נפלא. אולי אני מגזים אבל ככה זה כשמאוהבים הקרבורטור הכפול עשה פלאות, ואז המנוע…
הודעה אחרונה מאת 2pac, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני צריך פחח לא בשביל מכות ברכב כי אין רק בשביל ליישר תקווים של הרכב הם בכלל לא ישרים תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
עכשיו יש לי צמיגים 155/70/13 שהגיע הזמן להחליף אותם וגם את הג'אנטים בגלל תאונה קטנה. חשבתי על גלגלים 14, הם צריכים להתאים ראיתי מישהו מחוץ לארץ שם לאותו מודל 195/60/14 מה דעתכם? ולגבי מנוע יש לי כרגע מנוע CLEON 1.2 רגיל של רנו חשבתי אולי לשים מנוע CLEON 1.4 כמו של רנו 5 רגילה בלי טורבו ולשים טורבו. קראתי משהו פעם שהשימון במנוע 1400 בלי טורבו שונה מהשימון ב1400 טורבו ואחד שלא ידע שבר את הבוכנה. תודה ויום טוב.
-
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מישהו מכיר את הפריט הזה: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/AUDI-80-90-100-200-4000-5000-PRO-TUNER_W0QQitemZ310197256771QQcmdZViewItemQQptZMotors_Car_Truck_Parts_Accessories?hash=item4839328243
הודעה אחרונה מאת Guyvaron, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום. ברצוני לדעת אם זה חוקי לעשות לאוטו הנמכה, או טמבונים יותר נמוכים ממה שיש במקור. האם אנגיי'ל לייז חוקי והאם מותר לשים קסנון אם יש לי אנגל אייז, ואם כן עד איזו רמה. כמה עולה לצבוע את האוטו בצבע שונה מהמקור ואיך אני משיג אישורים לזה. תודה.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
מי מחובר 34 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 1,075 אורחים (הצג רשימה מלאה)