Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפור גולף 1.3

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5997 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום הנכבדים

הסיפור מתחיל כך: לפני זמן מה קיבלתי גולף 1.3 שנת 1992. מבצע החילוץ כלל את הוצאתה של החמודה מחור בשטחים אחרי שהיא לא נסעה המון זמן.

אני מודה שאף פעם לא הבנתי מה מוצאים ברכב הזה. כחובב הנעות אחוריות ומנועים שואגים (אלפות בקיצור, אבל לא רק) זה נראתה לי כמו קופסא מרובעת בלי שום דבר מיוחד, אבל הייתי צריך רכב נחמד ליום יום וכשנותנים לך, תיקח.

הספיקה נסיעה אחת עם בולמים הרבה מעבר לגמורים וצמיגים מרובעים כדי שאתאהב מעל האוזניים.

היא שודרגה קלות עם קרבורטור כפול של סקודה, עבודת מיתלים, צמיגים ובולמים רציניים מאוד שעדיין בדרכם לארצנו, ונסעה והתנהגה פשוט נפלא. אולי אני מגזים אבל ככה זה כשמאוהבים:-D

הקרבורטור הכפול עשה פלאות, ואז המנוע מת.

ואם כבר מת אז מה, נשאיר 1.3? נו באמת...זו אפילו לא אופציה.

התחלתי לחפש מנועים, 8v של גי טי איי (מה הקוד, אגב?) pg, abf, kr מה שתרצו. אחרי שנרגעתי קצת מההתלהבות המוקדמת נזכרתי שצריך לעשות מחקר. קראתי את השרשור של באגירה על סוגי המנועים (איך לכל הרוחות מוצאים אותך? אתה לא עונה לה"פ) וקראתי קצת בשרשורים מחו"ל.

רוב השרשורים היו אופטימיים להפליא. אין בעיית תושבות, מחברים את המחשב והצמה לקופסת הפיוזים הקיימת, והופ - מניעים.

זה עד כדי כך פשוט???

מה שכן, רוב השרשורים עסקו ב גי טי איי ששיפרו אותם, מצאתי מעט מאוד מידע על שיפור מ1.3 קרבורטורים.

אז מה שכן ברור זה שמעבר למנוע (והגיר? ) צריך את כל החוטיאדה, זה בסדר. מה צריך מבחינת אגזוז? בכולם בא אגזוז כפול לכל האורך? יש להשיג בארץ דבר כזה?

חוץ מזה היו כמה רמזים מדאיגים לשינויים שצריך לעשות במיתלים ובהגה (הבלתי מוגבר הנפלא! לא רוצה לגעת בו חלילה) זה נכון או שמדובר באנשים שהחליטו לשדרג "על הדרך"? בקיצור, צריך לגעת שם במשהו?

דבר נוסף שעלה כמה פעמים הוא צורך לשנות משהו בדוושות בחלק מהמנועים. זה נכון? באיזה מנועים?

צריך את קופסת הפיוזים של הרכב התורם? סוויץ פלוס מפתח? שוב, באיזה מנועים כן ובאיזה לא?

גיר: הגיר הקיים ב 1.3 קצר מאוד (ומשודך נפלא למנוע הזה) חייב לשנות אותו? הוא מתאים לכל המנועים? מן הסתם צריך קל,ץ מחוזק - הוא יתאים לגיר? חוץ מזה קראתי שבחלק מהמנועים בא גיר עם משאבות קל,ץ הידראוליות. לפני שאני מזמין בטעות מנוע וגיר, באיזה מנועים מגיעה תיבה עם הידראוליקה ובאיזה עם כבל?

כאן המקום לציין שאני מגיע מתחום האספנות, כך שאני לאו דווקא מחפש כוחות אימים, ובטח לא על הנעה קדמית. יותר חשובה לי תגובת מנוע והתנהגות כך שמחינתי כל האופציות (חוץ מ 1.3...) פתוחות.

לגבי מנוע 8v, אני לא מכיר את המנוע, אבל בהיותו הישן ביותר אני מניח שהכי קל להרכיב אותו, שהוא הכי זול (גם זה חשוב...) שהכי קל לשדך אותו לגיר הקיים, ומן הסתם הכי קל להסב אותו לקרבורטורים, שזה רצוי מאוד. מענין אותי לדעת האם המנוע מגיע עם חיישנים וכו', או שהוא "מנוע של פעם" מה שאומר שאפשר להרכיב אותו עם הסבה לקרבורטורים בלי שום שינוי בצמות החוטים ואולי רק שינויים מינוריים באגזוז, האם זה נכון?

בקיצור, הרבה שאלות...אשמח לשמוע תשובות ותודה מראש לעונים

איתן

פורסם

דוקא החלפנו כמה הודעות פרטיות.

בכל מקרה, אם אתה מחליף מנוע, אתה חייב להחליף גיר, כי ההינע הישיר של דגמי ה 1800/2000 שונה מה 1300.

אם אתה עובר לגיר שונה, אתה חייב להחליף את הפדלים (זה סט של שלושה, אין כזה דבר להחליף דוושא אחת) כי אצלך הקלאצ הוא מכני (כבל) ובגיר החדש הוא הידראולי.

כמובן שאתה צריך גם משאבת קלאצ עליונה+תחתונה +הצינור המקשר בניהם.

צריך גם ידית הילוכים עם כל מערכת העברת ההילוכים כי אצלך זה מוטות דחיפים ואתה צריך מערכת שנשלטת בכבלים.

הסטרטר בגולפים יושב על הגיר ולכן כמובן צריך גם לרכוש את הסטרטר המתאים.

ציריות, דרייב שפטים וכו' כמובן שצריך להחליף.

בקיצור, נשמע מסובך,אבל זה ממש לא.

מה שכן, זה עלול להיות יקר.

אם אין לך רכב שלם לאחר תאונה שאתה קונה בזול, צפה לעלות כוללת של הסבה אטמוספרית כ 20-25K ש"ח (תלוי בעלות העבודה ואם החלקים הם חדשים מקוריים או חליפיים או בחלקם משומשים).

יש בפורום מודעת מכירה של MK2 GTIעם KR עם זוג סולקסים כפולים, אוטו באמת נחמד ובמחיר זול מאוד, אני הייתי ממליץ לבדוק אותו כי יש שם כל מה שאתה רוצה בשליש מחיר ממה שזה יעלה לך לעשות לבד.

לשיקולך, הנה הרכב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

קודם כל, תודה על התגובות.

בוא נראה שהבנתי נכון: כל הגי טי איי לדורותיהם באים עם גיר, או יותר נכון קלאץ' הידראולי, ואין אפשרות לשדך בין מנוע גי טי איי לגיר וקלאץ' בעלי כבל. הבנתי נכון?

דבר נוסף, חייבים החלפת ציריות. יש אפשרות להשיג אותן כאן (דיסקל ושות")? האם זה לא מחייב שינוי נאבה ל5 ברגים מה שיחייב החלפת ג'אנטים?

בענין הרכב בקריות, הייתי אצל הבחור לפני זמן, ובהחלט התרשמתי לטובה ממנו וממה שהוא עושה. אין ספק שאם הרכב טוב (ואני לא מכיר את הרכב ספציפית) מדובר במציאה נהדרת, אבל לא במשהו ששוה כלכלית או הגיונית להשתיל, אלא לקנות את כל הרכב מן המוכן. מאחר ומשום מה יש לי סנטימנטים עזים לגולף שלי, אין הגיון לפרק את הרכב שלו בשביל לשתול בשלי.

דבר אחרון, חיפשתי אותך באגירה כי מה שהצעת לי מענין אותי למרות הכל, שוה לדבר על זה. אם אתה עדיין מעונין אנא צור קשר בה"פ.

אגב, בחיפושי וחפירותי ברכבי הרשת, הוזכר מנוע ה kr כמנוע נהדר אם הוא מסודר ומדויק מה שכנראה לא קורה הרבה...מנוע ה 8v הוזכר כמנוע אמין בהרבה, וכזה שקל מאוד לשפר אותו כך שיהיה חזק כמעט כמו 16 ש"ס. חוץ מזה, נתוני הביצועים שראיתי, לפחות מבחינת תאוצות 0-100 השינוי לא ממש משמעותי. לכן נראה לי ש 8 ש"ס הוא המנוע שארצה, כמובן אם ניתן לשדך אותו לגיר בעל כבל ואם יש ציריות שקל להשיג.

אשמח לשמוע עוד דעות/ הצעות

פורסם
אם אתה עובר לגיר שונה, אתה חייב להחליף את הפדלים (זה סט של שלושה, אין כזה דבר להחליף דוושא אחת) כי אצלך הקלאצ הוא מכני (כבל) ובגיר החדש הוא הידראולי.

כמובן שאתה צריך גם משאבת קלאצ עליונה+תחתונה +הצינור המקשר בניהם.

צריך גם ידית הילוכים עם כל מערכת העברת ההילוכים כי אצלך זה מוטות דחיפים ואתה צריך מערכת שנשלטת בכבלים.

ציריות, דרייב שפטים וכו' כמובן שצריך להחליף.

בקיצור, נשמע מסובך,אבל זה ממש לא.

מה שכן, זה עלול להיות יקר.

לא בהכרח. כל גיר מסדרת 020 הוא עם קלאץ' מכאני והפעלה ע"י מוטות, לכן לא צריך להחליף את הדוושות את הידית ומשאבות קלאץ'. רק את המוטות שבין הידית והגיר. ב-MK2 רק ל-G60 היה גיר עם כבלים וקלאץ' הידראולי.

לדעתי כדאי לך לחפש גיר של MK3 1.8 עם 90 כ"ס, מדגם CHB, שיתן לך את הפשרה הכי טובה בין ביצועים לצריכת דלק.

צריך כמובן גם גלגל תנופה וקלאץ' מתאים.

אתה כמובן חייב להחליף אגזוז שלם מהסעפת עד הקצה.

צריך כמובן גלגל תנופה מתאים.

לגבי ציריות- לא צריך להחליף נאבות.

מנוע 8V עם הזרקה אלקטרונית דיגיפנט יהיה לרוב מדגם PB, עם הזרקה מכנית K-JET יהיה מדגם EV, DX וכיו"ב, אלא אם אתה הולך על מנועים יותר חדשים.

אם אתה רוצה להפעיל את המנוע עם הזרקה אתה צריך חוץ מהצמות והמחשב גם צינורות דלק חדשים ומשאבת דלק חשמלית.

החיבור של הצמות והמחשב יהיה הרבה יותר קל אם תמצא צמות של מודל 90 ומעלה.

אבל הכי חשוב- זה לא יהיה חוקי.

• תוכן חדש...