שיפורים - כוח, אחיזה ומה שביניהם
כאן אפשר לקבל הצעות וייעוץ לגבי כל דבר שבסופו הרכב שלכם יסע מהר יותר, יאחוז טוב יותר או יבלום חזק יותר. זיכרו! שיפורים בישראל הם תחום אפור, שלא לומר שחור. קחו את זה בחשבון. ונהגו בבגרות ואחריות.
כללי פורום שיפורים - חובה לקרוא
ברוכים הבאים לפורום שיפורים. כדי לשמור על פורום נעים ומכבד, להלן כללי הפורום:
1. אין לפרסם מוצרים למכירה כאן בפורום אלא בפורום המסחרי (אם אתם ספונסר פורום מורשה) או בפורומי המכירה (אם אתם חברי פורום מהמניין).
2. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י "חברי פורום" חדשים, ימחקו.
3. שרשורי פרסום ''מוסווים'' ע"י גולשים וותיקים, ימחקו בתוספת ענישה.
4. לו לאחר המלצה על מקום מסוים יהיו עודף תגובות כגון: "כן, הם הכי מגניבים/הכי שולטים!!!/הכי מקצועיים/אחלה בורקסים" הן תמחקנה בתוספת ענישה.
5. תופעות של משתמשים שמגיבים רק בכדי להשמיץ מתחרים ו/או לפרגן יחסמו.
6. כתיבה נאותה מחויבת גם מהספונסרים.
7. לא. אין אופציה לשנות אף אחד מששת הסעיפים הקודמים.
המטרה כאן היתה לבנות פורום מקצועי, רלוונטי, אמין ובין היתר עם דעות מכל הכיוונים. זה לא מה שקורה.
אחלה יום לכולכן.
תודה, מנהלי הפורום.
9,654 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום חברים, מישהו יודע מה תפקיד ושם המכלול שמימין לפורק? (הוא מתחבר עם צינורית ואקום לסעפת היניקה וצידו השני יורד אל לתוך המנוע) בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת RACEPAK, -
-
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום רציתי לשאול שאלה. אני בקרוב רוצה לשדרג מעט את אחיזת הרכב, שתהיה קצת יותר יציבה, חשבתי על הנמכה סטנדרטית סולידית, לא משהו מטורף, בסגנון ה 35-40 מ"מ. ביררתי פה ושם לגבי סטים, עכשיו יש לי שאלה. אני רואה שיש הרבה סטים מיד שניה וכו', במחירים ממש טובים, מסוג אייבך, וייטק וכו', השאלה שלי היא האם כל סט מיועד ספציפית לרכב מסויים, או שיש אפשרות להשתמש בו לרכב אחר. סתם לדוגמא - סט להונדה סיויק, הוא יתאים לקולט? תודה!
הודעה אחרונה מאת Dudi@PIT-STOP, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום לכם ה205 הלבנה שלי חזרה להיות mi16 ובקרוב מאוד אני יעלה תמונות של הפרוייקט { אני מחפש רק את התושבת שיושבת על הבלוק שיושב עליהא דינמו מי שיודיע איפו למצוא אותה שיעזור לי בבקשה}
הודעה אחרונה מאת Turbo-boY, -
- עוקב אחד
- 51 תגובות
- 14 אלף צפיות
שלום לכולם וחג שמח רציתי לדעת מה ההבדל בין שני הצמיגים הללו, מבחינת נוחות, אחיזה, בלאי וכו'. 225/45ZR17 PROXES-R1R ZR 91W TL 225/45ZR17 PROXES-T1R ZR 94Y RF TL
הודעה אחרונה מאת obarshad, -
מחפש לקנות מגני רוח לסוזוקי ג'ימיני
מאת Guest אליאור1- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש לקנות מגני רוח לסוזוקי ג'ימיני 2008. בחברה רוצים מעל ל600 ש"ח לזוג(מחיר שערורתי לכל הדעות!!!! ) אם למישהו יש משומש זה גם טוב.... או אם מישהו יודע איפה מוכרים או מאיזה חנות אינטרנטית בחו"ל שמוכרת זה גם יעזור. תודה מראש .
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
ברשותי 605 שנת 96 אני נהנה מהרכב, אבל אני שונא גיר אוטומט ואני חושב שהגיר גם מסרס את הכוח של הרכב. השאלה היא אם אפשר להחליף לגיר ידני מדובר על מנוע 2000 טורבו, ובמה זה כרוך. ראיתי שיש 306 ששתלו מנוע זהה לשלי והם בטח עם גיר ידני.
הודעה אחרונה מאת yosik, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום! מבקש עזרה בחידוש צמיגים, כמו כן אשמח מאוד להמלצה לצמיגים כולל פנציריות באזור תל אביב או אשדוד. כרגע נוסע על TOYO 225/50/16 T1R הצמיג עבר הרבה וכרגע בן 3 שנים+ הבעיה במידה הזאת היא המחירים ועוד יותר אין כמעט להשיג צמיגים בגודל הנ"ל.. חשבתי לרדת במידה ל 205/55/16, בשביל לא להחליף גנט ולהשיג מידה נפוצה ולא בעיתית.... הבעיה נוצרת במכון טסטים..נותנים לי אישור לשנות לפי קטלוג של E46 98-07 שזה דור המשך.. מבחינתי הבעיה היא שאני רוצה ללכת על פי יצרן של דגם E 36. ניסיתי להסביר על דגמי מעבר נפוצים יותר כמו מאדה 3 שיצאה ב 2003 אך עם זאת היו גם 323 ב2003,שלא הגיוני להסתכל בקטלוג של מאזדה 3 בשביל לבחור גודל ל323, אך נתקלתי בטיפשות גמורה מצד מנהל המכון ועובד…
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני בעלים של פיאסטה 1300 מודל 95', ונפשי חושקת בפילטר פתוח, הרכב עשה 160K ק"מ, סוחב מצויין, השאלה שלי האם כדאי לשים פילטר פתוח, מבחינת השחיקה המוגברת שהוא גורם, אז מצד שני הוא תורם גם לביצועים, לא גיבשתי החלטה, ורציתי לשמוע דעות נוספות
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
שאאלללום אנשים... בזמן האחרון אני מתעניין מאוד לגבי קיט של טורבו לרכב שלי ואני לא כל-כך מבין בזה ורציתי לקבל ממכם כמה עצות.. אני נוהג על אאודי A6 אוטומטית (טיפטרוניק).. ורציתי לדעת אם שווה לי להתקין קיט שכזה על רכב אוטומט? איזה קיט מתאים לרכב כמו שלי? וד"א מדובר במנוע 2400 ומן הסתם גם לא TDI וכמה יכול לעלות כל העסק הזה כולל ההתקנה? ועוד שאלה האם הטורבו יכול להפחית את הצריכה של הדלק או להחריף אותה או שזה לא ישתנה? תודה מראש!!
- 10 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
יש לי אודי שנת 2001 TT מנוע 1.8T עם 180 כ"ס מקורית ללא שיפורים ואני מעונין לקבל קצת עזרה על אפשריות שיפור ועליות חשבתי על החלפת טורבו ל K 04 רציתי לדעת עליות ומה מומלץ לחזק ברכב עם החלפת הטורבו
הודעה אחרונה מאת fish, -
ש לי פיג'ו 306 XR ידנית שנת 95 1.6 ורציתי לדעת אם יש לי כרית אוויר באוטו כי אני רוצה לשים הגה ספורט.
שלום חברים. לאחר שמוצו כל השיפורים האפשריים עם ה K-03 ,הוחלט לעלות לשלב הבא. הרעיון היה ,להוציא את ההספק המירבי מהמנוע,תוך כדי שמירה על זמינותו לשימוש יום יומי. בעצתו של אביחי ,רשימת הקניות סוכמה והרי היא לפניכם: מגדש גארט GT28-RS עם AR 64 סעפת פליטה-יציקה דאון פייפ ואינלט בבניה עצמית מזרקים 440 CC משאבת דלק וולברו 255 תוכנת ניהול מנוע CUSTUM-MADE בכדי לא לקחת סיכונים מיותרים,הוחלט להחליף את המצמד המקורי במשופר (גלגל תנופה קל ומצמד מקורי של VR-6 ),אשר אמור להחזיק עד 400 כ"ס. בימים הקרובים ,אשתדל ללות את הפרוייקט בכמה שיותר תמונות,ולשתף אתכם בחוויות. הנה כמה "טייזרים קטנים"... הגיר יורד: הקלאץ החדש:
הודעה אחרונה מאת eldor, -
- 12 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום חברים קניתי מאתר EBAY צ'יפ לרכב גולף 2002 . קחבלתי את הצ'יפ עם 2 חוטים שחורים, החוטים שיוצאים מהחיישו הרכב הם 5 חוטים. מישהו יכול לעזור לי איך ואיפה ואיזה חוטים יש לחבר לצ'יפ ??? תודה לכם ..
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
ערב טוב, האם ניתן להפוך כל רכב אטמוספרי לרכב בעל טורבו? ניקח לדוגמא רנו קליאו RSI 1.8 שבה אני מאוד מעוניין ביחס לתקציב הדל שיש לי, ניתן יהיה להרכיב בה טורבו? מצריך החלפה של עוד חלקים? מה העלות בערך? ובאותו הנושא, ראיתי המון שמדברים פה על גדישה ביחידות של בארים. אפשר הסבר קצר על הגדישה עצמה? מה נמדד בבארים? איך מגבילים את הגדישה כדי למנוע מהמנוע להגמר? הגדישה שונה בכל הילוך או בכל סל"ד? תודה מראש, רותם.
הודעה אחרונה מאת talroze, -
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום לכולם, ביכולתי לבצע פרוייקט שבו למעשה אעביר צינורות מחלקו הקדמי של הטמבון אל עבר בקאליפרים מטרת הצינורות היא שכאשר הרכב יהיה בתנועה אוויר המגיע ממול לרכב יכנס ויקרר דרך הצינורות את הברקסים. דבר זה נהוג בעיקר ברכבי מרוץ אולם גם בארץ נקח לדוגמה את הירידות לאילת ביום חם בנהיגה מהירה הברקסים עלולים להתחמם השאלה שאני מעלה פה לפני שאבצע את אותו פרוייקט היא מה אתם חושבים שיכולה להיות ההשפעה של הקירור, האם הוא מיותר או שיש בו צורך
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- 6 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
כבר ראיתי בכמה שרשורים שמדברים על סעפת טובולרית ,אבל לא הבנתי בדיוק מה ההבדל בינה לבין סעפת רגילה של הדרסים למשל ? (חיפשתי בפורום שיפורים ולא מצאתי אודות הנושא)
הודעה אחרונה מאת andernalin_junk, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ערב טוב לכולם , יש ברשורתי דהייו לגנצ'ה 2000 המידה שלי כעט היא 15'' 5 ברגים ,יצא לי לפני כמה ימים להחליף צמיג אצל פנצ'רייה והמוכר ["פנצ'רמכר"]הציע למכור לי 4 ג'אנטים של מאזדה 6 [משומשים]17'' חתח נמוך זה יושב טוב על הרכב בדקנו גלגל אחד אותו גובה כמו של ה15'' עם הצמיג. עכשיו השאלות הם : 1] יעשו לי בעיה ברישויי בקשר למידה 17'' ? 2] האם שווה 4 ג'אטים לא פגועים + צמיגים 1400 ש"ח ?[17'' של מאזדה 6 כמו שצויין] 3] האם זה לא יגרום לפגיע בסיבובים חדים ,שיפשופים וכדומה ...? 4]מה זה יתן לי מבחינת ביצועים ? תודה על העזרה KOMKOM
- 22 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחרונה חשבתי על שדרוג לא קטן לצנרת המקורית של האיביזה FR וכרגיל לפני כול צעד אני מתייעץ עם בעלי הניסיון. אני שוקל להחליף את הדאון פייפ המקורי לדאון פייפ 3" אינץ שיורד ל2" (רוחב הצנרת המקורית) לאחר מכן ממשיך לממיר מאגנאפלו ספורטיבי ומסתיים באגזוז סברינג אובאלי רציתי לדעת עם הסטאפ הזה יעבור טסט ? ומה יהיה השינוי המורגש בכוח של הרכב? הרכב סטנדרטי לגמריי
הודעה אחרונה מאת 98civic, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני עומד בפני שדרוג לפביה 1.2TSI. מצאתי שישנן כמה חברות הולנדיות ובלגיות מתעסקות עם צ'יפ למנוע המדובר, ואז הופתעתי לגלות של-ABT יש עדכון תוכנה למנוע המדובר (העדכון מעלה ל-140 כ"ס וסביב 22.5 קג"מ). מי - מבין הסדנאות - מתעסק עימם? כל מידע יעזור
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכם, בעוד כשבוע עומדת להגיע השירוקו החדשה שלי. מנוע 1.4 tsi dsg. קראתי פה בפורום שהתיבה הנ"ל מאוד רגישה לשיפורים וכו'. אם אני אשים נגיד צ'יפ לאוטו, התיבה תקרוס? ואם אפשר לשים, בכמה אתם מעריכים יעלה הספק כוחות הסוס ברכב. תודה רבה לעוזרים אילון
-
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שנת 2001 דגם מנוע AGU יש המלצות? דגם ספציפי? ואם מישהו מכיר בעל מגרש עם גיר של gti גם יעזור ויתקבל בברכה. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת eladdl, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, רציתי לדעת איפה אני יכול לקרוא\ללמוד קצת על מבנה המנוע ושיפורים, יעילות וכל השאר. בנעוץ לא ראיתי שום דבר כזה. תודה רבה, ולילה טוב
הודעה אחרונה מאת MTKS, -
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ערב טוב, אני צריך להחליף צמיגים קדמיים (אחוריים במצב מצוין), וחשבתי בגלל שמדובר בג'נט 16x7 (מקורי) אולי עדיף לעבור ל205/45. האם זה מומלץ מבחינת שטח המגע של הצמיג, אחיזה והתנהגות? והאם החתך בפועל יהיה יותר נמוך? ומצד שני אם זה ישפיע לרעה בצורה כלשהי? אציין כי במידה הזאת קיים מבחר הרבה יותר גדול וזמין, וזה גם אחד השיקולים. * לפני כמה ימים החלפתי בולמים קדמיים למונרו ריפלקס (התרשמות רק אחרי הצמיגים), מחר אני הולך להחליף בין הצמיגים קדימה אחורה כדי לעשות כיוון פרונט, ואולי גם אמצא צמיגים, תלוי במידה, ע"פ המלצותיכם. תודה רבה לכולם, אבי
הודעה אחרונה מאת שמעון55, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, רציתי לשאול, אני מעוניין להתקין ברכבי ג'אנטים, עד איזה גודל מותר לי מבחינת חוק ? לפי האתר של טויוטה ניתן 16 אינץ' גודל צמיג 205/60R16 והיום הייתי אצל פאנצ'ר מאכר בתל אביב (פרטוש) והוא אמר לי שניתן עד 17 אינץ' וגודל צמיג 215/45R17 האם זה נכון ?
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שנת 99 רשום במכסה של הדלק שאם יש נוסע יחיד או שניים אז מומלת ב30 PSI אבל רשום שמה גם למקרים אחרים,ככה שאין לי מושג מה כדאי כמה באמת צריך? ואם בעבר ניפחתי בPSI שונה מ30,אז האם עליי לרוקן קודם לגמריי את האוויר בגלגלים ואז לנפח מחדש ב30 PSI? או שאין צורך? תודה לעונים!
פילטר פתוח
מאת pronella- 13 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
יש לי כמה שאלות אליכם יקיריי, כמה יעלה לי פילטר פתוח פשוט? האם אחרי הרבה זמן הרעש באמת נכנס למוח וזה חופר? או שמפילטר פתוח לא משתגעים? שמעתי איפשהו שיש דבר כזה ערכת ניקוי לפילטר, אני חייב לקנות כזה דבר? ואם כן כמה זה עולה? וכל כמה זמן אני צריך לנקות את הפילטר? ד"א הצינור שלי פונה לפרונט כלומר שיכנס אויר מהגריל, רציתי לשאול למה זה יותר טוב? [למה זה משנה שנכנס אויר] מצטער על החפירה חברים. יאללה תגובות
הודעה אחרונה מאת dts2, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום, יש לי סיאט איביזה שנת 2007 (צורה אחת לפני החדשה) ושמתי לה 2 פנסים קדמיים חדשים עם פס לדים בתור אורות חנייה ואנג'ל אייז לאורות דרך. היום חיפשתי דברים מעניינים לאוטו ומצאתי מסגרת לאנג'ל אייז (כמו של הב.מ.וו). השאלה שלי היא איך מרכיבים אותה? , כי לפי מה שאני יודע אי אפשר לפרק את השמשה של הפנס ואיך אני יודע איזה גודל מסגרת אני צריך כי ראיתי שיש כמה סוגים של גדלים וגם האם אני יכול לחבר אותה שתפעל ביחד עם פס הלדים כל פעם שאני יפעיל אורות חנייה? זה הפנס שלי תודה קישורים למסגרות שראיתי 90mm הקישור כאן 80mm הקישור כאן עריכה: בטעות פתחתי כאן, מצטער
-
- 14 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם ראיתי ביד 2 מודעה שאני קצת בספק לגבי אמינותה האם אפשרי שמנוע 1.9 טורבו דיזל של איביזה יגדוש 2.2 באר ויגיע ל220 כ"ס להלן המודעה ועוד שאלה עם כמה כוחות סוס מגיעה האיביזה טורבו 1.8 mk3 וכמה היא גודשת במקור ואיזה מנוע יש לה VW\AUDI תודה לכולם
- 12 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
ערב טוב, היום התחדשתי בפילטר, של TWISTER, לA3 1.8T 2009 רציתי שתתנו חוות דעת על מיקום הפילטר, ובכללי על כל העסק תודה רבה, ולילה טוב
הודעה אחרונה מאת smallars, -
- 2 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום, אבי קנה לאחרונה פולו SDI 2005, הרכב הגיע עם צמיגי Interstate touring IST-1. 2 מהצמיגים מ2007 (שצריך להחליפם), ו2 מ2008. השאלה היא כזו: האם היצרן הזה שווה משהו בכלל? חוקי? והאם אפשר להישאר איתם או שדחוף להחליף? על הצמיג רשום תוצרת סין, ובחיפוש ברשת אין כמעט מידע עליהם. תודה. אם זה הפורום הלא מתאים- אשמח אם תעבירו לפורום המתאים (טכני?).
הודעה אחרונה מאת eldor,
-
מי מחובר 36 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 2,379 אורחים (הצג רשימה מלאה)