Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5918 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, ביכולתי לבצע פרוייקט שבו למעשה אעביר צינורות מחלקו הקדמי של הטמבון אל עבר בקאליפרים

מטרת הצינורות היא שכאשר הרכב יהיה בתנועה אוויר המגיע ממול לרכב יכנס ויקרר דרך הצינורות את הברקסים.

דבר זה נהוג בעיקר ברכבי מרוץ אולם גם בארץ נקח לדוגמה את הירידות לאילת ביום חם בנהיגה מהירה הברקסים עלולים להתחמם

השאלה שאני מעלה פה לפני שאבצע את אותו פרוייקט היא מה אתם חושבים שיכולה להיות ההשפעה של הקירור, האם הוא מיותר או שיש בו צורך

פורסם

בירידות לאילת או בכל נסיעה מנהלתית, לא תהיה לזה שום השפעה ואין גם צורך בזה (מתי בפעם האחרונה דעכו לך הבלמים בנהיגה יום יומית?).

בנהיגה ספורטיבית אינטנסיבית, קרור יעיל ע"י צנרת מקדמת הרכב יוריד בצורה משמעותית את התחממות ודעיכת הבלמים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני לוקח בחשבון שביום חם באמת בירידות לאילת במהירות של 60-70 קמ"ש ,כמובן עם אוטו מלא באנשים שרוצים לנסוע לאילת, צינור כזה יכול להוריד את הטמפרטורה של צלחות הברקס ועל זה אין עוררין

אני לא מדבר רק על מצב של דאיכה בבלמים אלה גם על שימור ובלימה משופרת, ברקס קר יותר עוצר טוב יותר

בגירה ,האם יש בידך נתונים כל שהן חוץ מאינטואיציה שיכולים לשלול את דברי?

בהתנהלות יום יומית אכן לא תהיה לכך השפעה בזה אין ספק אבל מה עם סיטואציה כמו שהצגתי או לחילופין "טראק די "במנחת בערד כאשר פעם אחר פעם אני מגיע לפניית ה"U" ובולם חזק?

פורסם

במערכות בטיחות כל כך קריטיות לא סומכים על אינטואיציות ולא מבצעים "פרויקטים" על סמך תמונות, במיוחד אם אתה רוצה ש"הרכב המלא בנוסעים בירידות לאילת" לא יישאר בלי בלמים עקב כשל שלא חשבת עליו.

צינורות כאלו יכולים להוביל אבק וטינופת אל הקליפר, יכולים אולי להפריע בקירור עקב הפרעה בזרימת אוויר כפי שרצה היצרן ועוד ... כמו שאמר בגירה, המערכת ברכב שלך (לא כתבת איזה) תוכננה לנסיעות משפחתיות עמוסות, לירידות ביום חם, וכנראה לעוד 100% ספייר, ולכן אם הכוונה היא לעשות "שיפור" רק בשביל שקט נפשי, אתה עושה בדיוק את ההיפך.

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

הרכב הוא סיטרואן וולקן

בנתיים חוץ מלכתוב לי על כל מיני מעשיות שיכולות לגרום לברקסים שלי לשבוק חיים לא הייתה פה תשובה המבוססת על עובדות

קיטים ראם אייר לברקסים נמכרים באופן מסחרי וישנם מספר כאלה שמיועדים לפג'ו 306 ולסטרואן וולקן

החלטה כמו זאת צריכה להתבסס על עובדות, לכן לא בצעתי את הפרוייקט, אלה בא ושואל את אנשי הפורום

ומקווה לקבל תשובה הולמת ואם לא אז לא..

לידור, אמרת שהדבר יכול לפגוע בזרימה החופשית של האוויר , האם זאת תשובה מבוססת או על פי האינטואיציה?

נקודת המוצא שאני יוצא ממנה היא שרוב יצרני הרכב לא יבזבזו כסף, לא מקום ולא עוד פס יצור שייצר פלסטיקים כאלה ואחרים כך שישנם שפורים כדאיים

לידיעתך מספר רכבי ספורט מגיעים עם מערכות קרור אוויר באופן מובנה אומנם לא בצורה של צינור אלה יותר בכיוון של תיעול אוויר לכיוון הקאליפרים , EVO 8 וגם סדרה 3

פורסם

אני מציע לך להביט באתר autospeed.com היה להם diy בנושא.

אתה יכול לבנות מערכת בסיסית לבדך עם צינור שרשורי מקדמת הרכב עד הדיסק/קליפר.

בנוסף, לרכב שלי -אימפרזה יש צינור מקורי המגיע מהספליטר הקדמי אל הדיסקים הקדמיים.

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

בנתיים חוץ מלכתוב לי על כל מיני מעשיות שיכולות לגרום לברקסים שלי לשבוק חיים לא הייתה פה תשובה המבוססת על עובדות

החלטה כמו זאת צריכה להתבסס על עובדות, לכן לא בצעתי את הפרוייקט, אלה בא ושואל את אנשי הפורום

ומקווה לקבל תשובה הולמת ואם לא אז לא..

איזה תשובה יותר רצינית ממה שכתבתי אתה רוצה לקבל?

בירידות לאילת או בכל נסיעה מנהלתית, לא תהיה לזה שום השפעה ואין גם צורך בזה (מתי בפעם האחרונה דעכו לך הבלמים בנהיגה יום יומית?).

בנהיגה ספורטיבית אינטנסיבית, קרור יעיל ע"י צנרת מקדמת הרכב יוריד בצורה משמעותית את התחממות ודעיכת הבלמים.

פורסם

פיפט גיר, האם יש לך את הלינק לשירשור של אותו דיון

בגירה, אני חוזר בי, לא שמתי לב שכתבת מתי כן תהיה לכך משמעות

בקיצור הפרוייקט יוצא לדרך, תמונות בהמשך

פורסם

בהצלחה, צא לדרך ואל תשכח לצלם הרבה.

פורסם

בעברי היתה לי וולקן 2.0

לא זכורות לי בעיות דעיכה בבלימה

רוצה הצעות רציניות ובדוקות ? :

שדרג את נוזל הבלמים באם הוא בן יותר משנתיים, השתמש ברפידות ובדיסקים איכותיים, כמו כן, אם יש קיט ייעודי ל 306\ZX, למה לא ללכת עליו ?

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

קודם כל תמיד יש מקום לשפר, ברקסים, בולמים,וכו...

המטרה היא לבצע שיפור יכולת לרכב במינימום עלות, ברצוני להשתתף בעתיד עם הרכב בימי המסלול או בתחרויות כאלה ואחרות

שהיו בעתיד אז למה לא

בנוסף יושבים אצלי כרגע דיסקים 266 מ"מ של פג'ו 206 XS שיתפסו את מקומם של המקוריים

נ.ב פיפט גיר, תודה על הלינק

פורסם

מחזק את דברי ליאור - א-ב זה לרענן שמן בריקסים (לשים DOT4 כמובן) ורפידות משופרות עמידות לחום.

אני בזמנו השתמשתי ברפידות יעני קרמיות של AXXIS ולא לא נתקלתי בדעיכה אף פעם.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

• תוכן חדש...