Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5917 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפותח השרשור,

נתנו לך פה כמה תגובות ראויות על למה השיפור הזה לצרכים שלך לא יהיה ממש רלוונטי.

אתה ממשיך להתעקש שזה טוב ושאף אחד לא נתן תשובה נורמלית למה לא לעשות,אז מה אתה רוצה ?

לך על זה ידידי!

בתכל'ס,בשביל הירידות של סדום בדרך לאילת בנסיעה מנהלתית זה ממש מיותר (היצרן לא חיכה לך כדי שתלמד אותו איך לקרר את הברקסים בנסיעה מנהלתית).

נכון,תמיד יש מקום לשיפור, אבל גם שיפורים עושים בסדר מסויים, הרי לא יעזור לך ממש אם תקח את הרכב ותתקין לו כרגע אינטרקולר ענק,אם הרכב אטמוספרי,נכון ?

כל עוד מערכת הבלימה שלך מרועננת,עם נוזל בלמים איכותי,רפידות ודיסקים טובים, ההשקעה בתיעול אויר לקירור הינה מיותרת לצרכי נסיעה מנהלתית.

הטיעון של "תיהיה דעיכה בבלמים בירידות עם רכב מלא וטמפ' חמה" לא ממש מבוסס, אם הסובארו DL 88 של אבא שלי לפני 18 שנה הצליחה לרדת את אותן ירידות בדיוק עם רכב מלא,אין סיבה שהוולקן לא תעשה זאת בהצלחה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אכן הולך על זה

אני מכבד כל דעה ודעה ותודה

ונכון, אני מתעקש לקבל תשובה המבוססת ניסיון, מישהו עם נתונים.

כרגע יש לי קצת זמן פנוי, חוק מרפי אומר שמתי שיש לך זמן פנוי אין לך כסף

משמע ,קרקע פוריה לעשיית שטויות ודברים לא מועילים.

יצרן רכב לוקח בחשבון שהנהג הממוצע לא מבלה את זמנות בבלימות אגרסיביות כולל המהנדסים של הסוברו DL .

בנוסף יצור חלק ותכנון שלא יבוא לידי ביטוי ויעשה שיפור משמעותי בהתנהגות הרכב אין בו צורך מבחינת היצרן לכן עדיף בלעדיו

בהמון רכבים המיועדים לנסיעה יום יומית קיימת מערכת תיעול אוויר משופר לדיסקים.

בתור אחד שפוקד את אירועי הג'מקאנה ואירועים נוספים הגעתי מספר פעמים למצב של דאיכה בבלמים.

ועכשיו לפרוייקט,

שלבי התכנון כבר גמורים, פתח יניקת אוויר אחד יהיה ממוקם איפה שחסרה לי חתיכת פלסטיק בטמבון ופתח שני יהיה ממוקם בצד הפתחים המיועדים לכניסת אוויר בראדיאטור, (תמונה מצורפת)

כרגע הותקנו רפידות של OMP ונעשה רענון לשמן הברקס אחרי ההמלצות של חברי הפורום

כל אלה משלימים את החבילה אחרי שכבר הותקנו על ידי הבעלים הקודמים דיסקים של 206 ,266 מ"מ

הרכב עוצר מעולה

קצת יותר מסובך ממה שחשבתי למצוא צינורות שרשורים בגודל פחות או יותר של 2-3 צול

הסתובבתי היום במספר חנויות חשמל,בנין ומזגנים, לא היה להם

לא בעיה למצוא צינור בגודל הנ"ל אולם צינור גומי בתנועת המתלה וההגה יהרס מאוד מהר וצינור מבוסס קרטון יהרס מרטיבות

פה אני פונה אליכם אם למישהו יש מושג איפה אני יכול להשיג כזה צינור.

123.JPG

פורסם

הייתי כרגע אצל אוקי חלפים, אלומיניום לא יעמוד לאורך זמן משימה מכיוון שהוא לא יסבול את תנועת המתלה

אבל 2מטר מאוקי חלפים מצאתי חנות וקניתי 2 מטר של צינור ציליקון שמיועד לג'אקוזים בצבע לבן, עמיד לחום ולדעתי יחזיק הרבה זמן

כרגע הטלבתות היא לחבר את הצינור שיגיע עד upright מה שיצריך מהצינור לבצע את תנועת ההיגוי

כמו פה

או לחבר אותו ללא צורך לפעולת ההיגוי מה יאריך את חייו של הצינור ויהיה יותר קל לביצוע

נ.ב לגבי הנתונים, בתמונה המצורפת ניתן לראות אנליזה של דיסק לפני ואחרי שהותקנה מערכת קירור ברקסים

מה הנתונים הללו אומרים ואיך זה בא לידי ביטוי בדיוק, אין לי מושג אבל ללא ספק מבסס את העובדה שזה אכן משפיע

brake_analysis7.gif

פורסם

יש לך אפשרות לחבר חיישני חום ליד הדיסקאות, כדי לבדוק לפני השיפור ואחריו אם באמת יש הבדל?

מתחדשת*

פורסם

כרגע הותקנו רפידות של OMP ונעשה רענון לשמן הברקס אחרי ההמלצות של חברי הפורום

כל אלה משלימים את החבילה אחרי שכבר הותקנו על ידי הבעלים הקודמים דיסקים של 206 ,266 מ"מ

הרכב עוצר מעולה

.

האם הורגש שינוי? האם הוחלף ל dot4? או שזה היה הנוזל מראש?

פורסם
האם הורגש שינוי? האם הוחלף ל dot4? או שזה היה הנוזל מראש?

הנוזל במקור היה כבר דוט 4, הרכב היה מטופל עוד מלפני ככה שרוב השמנים עברו עדכון לא מזמן

אין הבדל ממשי בתחושה.

אבל יש הבדל גדול עם צלחות הפג'ו יחד עם רפידות הOMP.

להערכתי ישנו קיצוץ משמעותי במרחק הבלימה, מה שיפה הוא שהרגש על דוושת הברקס נשמר ,משמע לא צריך כושר הסתגלות לסט החדש והאוטו עוצר יותר טוב.

פורסם

יצרן רכב לוקח בחשבון שהנהג הממוצע לא מבלה את זמנות בבלימות אגרסיביות כולל המהנדסים של הסוברו DL .

סשן ג'ימקאנה שנמשך דקה נקרא מבחינתך "לבלות את הזמן בבלימות אגרסיביות" ?

מבטיח לך שהיצרן כיוון הרבה יותר גבוה ממה שאתה חושב.

בנוסף יצור חלק ותכנון שלא יבוא לידי ביטוי ויעשה שיפור משמעותי בהתנהגות הרכב אין בו צורך מבחינת היצרן לכן עדיף בלעדיו

שיפור משמעותי בהתנהגות הרכב ?

בתור אחד שפוקד את אירועי הג'מקאנה ואירועים נוספים הגעתי מספר פעמים למצב של דאיכה בבלמים.

אין שום קשר בין ג'מקאנה לבין התחממות ברקסים בירידה לאילת.

ג'ימקאנה מתבצעת בהילוך שני,מקסימום שלישי עם בלימות מאוד תכופות שעוד איכשהו מחממות את הברקסים (עדיין,לא ברמה שמקצה של דקה-דקה וחצי יגרום לדעיכת בלמים,אבל נגיד).

בירידה לאילת הפניות לא כאלה תכופות,הנסיעה די מהירה,שני אלה יחד תורמים לקירור בלמים מספיק יעיל (שוב,אנחנו מדברים פה על רכב די "רגיל" לא על איזו מפלצת עם 400 כ"ס).

.

שלא תבין לא נכון ידידי,

אני האחרון שאומר שהיצרן מייצר את הרכב הכי טוב שהוא יכול,נהפוכו, אני בעד לשפר, אבל לשפר עם טעם ולהבין מה משפרים ולמה משפרים.

אם אתה מרגיש שיש לך דעיכת בלמים בסשן ג'ימאקנה יכול להיות שהבעייה שלך לא נעוצה בכלל בקירור הבלמים, יכול להיות שהגיע הזמן לעבור לרפידות וצלחות בילום איכותיות יותר, אולי כדאי לשקול צינורות בלימה שזורים וכו'.

אני ממש לא מאמין שבסיטרואן ZX צריכה להיות דעיכת בלמים בגלל התחממות יתר בקטע ג'ימאקנה של דקה,אולי זו רק תחושה פסיכולוגית.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...