Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5914 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ככלל - כל צמיג מעל 30K הוא כבר לא רלוונטי.

פחות בגלל היובש\שחיקה\מרחק בלימה ויותר(הרבה יותר) בגלל שהמבנה שלו כבר לא מחזיק מעמד בעקבות המכות\בורות\מדרכות שפוגעים באמינות שלו.

יצא לי לראות הרבה(יותר מידי) צמיגים שמבחוץ נראים חדשים(מה גמור?! לפני שנה שמתי אותו!!) אולם מבפנים כבר מתחילים להתנפח...עצוב שאנשים לא שמים לב לזה.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אייכות הצמיג הרבה יותר משפיעה מאשר גילו. צמיג T1R בן שלוש שנים יבלום טוב יותר מאשר לינג לונג חדש לגמרי.

גם השפעת גיל הצמיג משתנה לפי תנאי האיכסון והשימוש - צמיג שנשמר במחסן צמיגים בעל טמפרטורה, לחות וחשיפה מבוקרת לשמש יכולים להחזיק מעמד באיכסון גם הרבה יותר משנה ללא פגיעה בביצועים. גם בשימוש עצמו יש הבדל אם הרכב חונה בחניה מקורה, נוסע כל יום או פעם בחודש וכו וכו.

באופן כללי שום צמיג מאייכות סבירה לא אמור להיהרס אחרי 18 חודש, לומר שצמיג אחרי 18 חודש זה פלסטיק למלגזות זה הגזמה רצינית אם זה לא היה מגיע מברשד הייתי אומר גם בורות ;-)

הבעיה הרצינית ביותר היא לא גיל הצמיג אלה אייכותם, מדיניות הליסינג והאנשים היום גורמת להמוני רכבים לנסוע עם צמיגים סיניים בעלי יכולות בלימה והתנהגות נמוכות.

פורסם

אחדד, לרכוש צמיג עד 6 חודשים מתאריך ייצור (במחיר טוב מאוד ובתנאי שאוכלים אותם מהר יחסית להיגרר עד 9 חודשים מתאריך ייצור) מרגע עליה לכביש עד 18 חודשי חיים עם ביצועים טובים.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

למה דווקא 6 חודשים? ואם זה 7?

למה 18 חודש? ואם זה 19?

כל המספרים האלו הן באויר. צמיג בן 18 חודש על רכב שישב בחניה סגורה ונסע 500 קמ בחודש, יהיה במצב תקין.

יש צמיגים שיכולים לעשות 50 אלף קמ לפני ההחלפה שלהם.

בשביל זה יש דרכים לבדוק, כמו העובי של הגומי.

פורסם

אני אישית מחליף צמיגים הרבה טרם זמנם בלי קשר לקילומטרז'.

במחיר היום שאפשר לסגור רביעיית טויו, פשוט לא שווה למשוך. פחות מ2000 ש"ח ואתה עם רביעייה טריה.

מבחינתי זה אביזר בטיחות מספר 1 ואני לוקח ים של ספייר.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

צמיג טוב שלא עובר התעלללות אמור להחזיק 3 שנים בכיף אם עדיין לא נשחק ונפגע.

צמיג שלוקחים להרבה ימי מסלול וכולי כנראה לא יחזיק 3 שנים כי ישחק\יפצע\ יפגע לפני כן.

מהנסיון שלי עם טויו T1R אני ממש לא הייתי בוטח בהם שהם מזדקנים בכבוד (מבחינת זמן).

פורסם

מישהו יודע אולי מה העלויות לרביעיית R1R/ R888 במידה 215/45/17 לאימפרזה?

והאם יש אופציות עדיפות יותר לרכב הנ"ל?

אלעד

:evil:LEON CUPRA 2011 ,GIAC STAGE 1

פורסם
צמיג טוב שלא עובר התעלללות אמור להחזיק 3 שנים בכיף אם עדיין לא נשחק ונפגע.

צמיג שלוקחים להרבה ימי מסלול וכולי כנראה לא יחזיק 3 שנים כי ישחק\יפצע\ יפגע לפני כן.

מהנסיון שלי עם טויו T1R אני ממש לא הייתי בוטח בהם שהם מזדקנים בכבוד (מבחינת זמן).

הרביעייה הקודמת שלי של טויו שהוחלפה לפני חודש-חודשיים מבחינת פגעי הזמן, יובש וסדקים החזיקה בצורה מעולה (בת 3 לפי תאריך הייצור).

במיוחד האחוריים שנראו חדשים לחלוטין. [הרביעייה הוחלפה לאחר כ25K ק"מ על הרכב בתקופת זמן של שנתיים וחצי]

נ.ב. אתה לא זה שהחליף את ה T1R אחרי יומיים תוך הכפשת היבואן בארץ? או שאני טועה.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לא אייל אתה טועה!

אני זה שהחליף צמיגים של טויו T1R שהיו בני פחות קצת פחות משנתיים לאחר שגרמו למשיכה.

הארוע היה לאחר החלפת זוג אחר, הזוג הפגום היה הזוג שנסע כ שנה וחצי.

קצת לפני כן צמיג קידמי פשוט איבד את כל האויר בשניות בלי סימן נראה לפנצ'ר (הייתי אומר כמעט התפוצץ), צמיג מאותה רבעיה בת כמעט שנתים. - בעקבות בארוע הזה הוחלף זוג צמיגים לזוג חדש שלא קשור לפרשה, הוא תקין.

מעולם לא הכפשתי את טויו, אני מביא את סיפורי במדויק! אם יש לי תלונה (ויש לי) היא ליחס היבואן ולא למוצר.

המוצר הוא צמיג זול יחסית ,אוחז יחסית ולא מאד איכותי לטעמי , בהחלט מהווה פתרון יחסית טוב להרבה אנשים.

אני אישית מעדיף היום בדיעבד לשלם (ושילמתי) את הפרש המחיר על מישלין, אם הייתי צריך להתפשר הייתי שוקל יוקו S.

מצד שני אני נוסע רגוע בד"כ על הצמיגים הרגילים, ולכן מצפה שיתפקדו טוב מעוד בחינות מעבר לאחיזה ולאורך זמן.

שאלה: יש סיכוי שאתה מקבל תשלום ממישהוא כדי להסיט כל נושא שלהם ולהגן עלהם, זה בהחלט נראה ככה?

מידי פעם יש לך גם שרשורים בסגנון "אוי, אני מתלבט,איזה צמיג לקנות? אולי טויו, מצאתי יופי של טויו, אפשר לבחור טויו כזה או טויו כזה".

למשל http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=297450

אני מאד מציע לך לא להאשים אותי בהאשמות שווא, שים לב זאת פעם שניה!

פורסם

אנקדוטה בנושא צמיגים, זמן, ק"מ, אחיזה.

יונדאי I30 בן 9 חודשים בקרוב עם 44,000 ק"מ על השעון כולם שלי (לצערי), הצמיגים מקוריים הנקוק אופטימו 185/65/15 (השם ירחם....) TW 400, גיל הצמיגים 13 חודש.

הצלבת צמיגים (קידמיים אחורה ולהפך) בוצעה על ידי ב- 40,000 ק"מ (למזלי לא נתפס הגב), הרכב בשימוש סטנדרטי ורגוע בגבולות הסביר, עיקר הנסיעה בכבישים בינעירוניים, הקפדה על לחצי ניפוח וכל הבולשיטראי הרגיל.

בארבעת החודשים הראשונים הרכב הפתיע עם אחיזת כביש יפה מאוד, ועוצמת בלימה טובה ביחס לנתוני הצמיגים (תחושותי האישיות כמובן) בהמשך ירידה בביצועים הן באחיזה והן בבלימה (ABS ו-ESP נכנסים לעבוד הרבה יותר מוקדם.... שוב תחושותי), לאחר ההצלבה בכלל חגיגה והפעם מכיוון הזנב שקיבל צמיגים שנשחקו במקצת מקדימה.

חיצונית הצמיגים נראים בסדר גמור.

רוצה לומר שכל הסט צעיר בסה"כ וכבר מרגיש עייף למדי......

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם
....... הרכב בשימוש סטנדרטי ורגוע בגבולות הסביר, עיקר הנסיעה בכבישים בינעירוניים, הקפדה על לחצי ניפוח וכל הבולשיטראי הרגיל.......

השימוש שלך "סטנדרטי ורגוע" ?

ועוד "בגבולות הסביר" :shock: ?

נס הרים הוא "כביש בינעירוני" ?

בארבעת החודשים הראשונים הרכב הפתיע עם אחיזת כביש יפה מאוד ......בהמשך ירידה בביצועים הן באחיזה והן בבלימה ......

כן כן, שמעתי שאיכות האחיזה בכביש נס הרים ירדה לאחרונה 8):lol:

נ.ב: הכל בהומור כמובן, כן ?

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם
לא אייל אתה טועה!

אני זה שהחליף צמיגים של טויו T1R שהיו בני פחות קצת פחות משנתיים לאחר שגרמו למשיכה.

הארוע היה לאחר החלפת זוג אחר, הזוג הפגום היה הזוג שנסע כ שנה וחצי.

קצת לפני כן צמיג קידמי פשוט איבד את כל האויר בשניות בלי סימן נראה לפנצ'ר (הייתי אומר כמעט התפוצץ), צמיג מאותה רבעיה בת כמעט שנתים. - בעקבות בארוע הזה הוחלף זוג צמיגים לזוג חדש שלא קשור לפרשה, הוא תקין.

מעולם לא הכפשתי את טויו, אני מביא את סיפורי במדויק! אם יש לי תלונה (ויש לי) היא ליחס היבואן ולא למוצר.

המוצר הוא צמיג זול יחסית ,אוחז יחסית ולא מאד איכותי לטעמי , בהחלט מהווה פתרון יחסית טוב להרבה אנשים.

אני אישית מעדיף היום בדיעבד לשלם (ושילמתי) את הפרש המחיר על מישלין, אם הייתי צריך להתפשר הייתי שוקל יוקו S.

מצד שני אני נוסע רגוע בד"כ על הצמיגים הרגילים, ולכן מצפה שיתפקדו טוב מעוד בחינות מעבר לאחיזה ולאורך זמן.

שאלה: יש סיכוי שאתה מקבל תשלום ממישהוא כדי להסיט כל נושא שלהם ולהגן עלהם, זה בהחלט נראה ככה?

מידי פעם יש לך גם שרשורים בסגנון "אוי, אני מתלבט,איזה צמיג לקנות? אולי טויו, מצאתי יופי של טויו, אפשר לבחור טויו כזה או טויו כזה".

למשל http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=297450

אני מאד מציע לך לא להאשים אותי בהאשמות שווא, שים לב זאת פעם שניה!

לא האשמתי אף אחד, רק שאלתי אם זה אתה או לא. דווקא לא התכוונתי למקרה שלך אלא למקרה אחר שהיה.

בנוגע להטלת הספק ביושר שלי : אתה בכלל לא בכיוון. אף אחד לא משלם לי כלום ואין לי שום אינטרס.

אני לקוח מרוצה שחיפש הרבה שנים צמיג טוב שנותן תמורה למחיר ואני מעוניין לשתף בכך את שאר החברים.

יש לי נסיון עם מלוא קשת הדגמים שלהם מכיוון שאחרי שראיתי כי טוב, החלפתי בכל הרכבים של המשפחה.

תלמד שלא כולם עובדים מתוך אינטרס מסויים, יש כאן קהילה של אנשים שמנסה לעזור אחד לשני.

מה יהיה השלב הבא? תגיד שאני מקבל כסף מצ'מפיון כי אני חובב את המותג?

אולי אני מקבל כסף מ MOBIL כי זה השמן היחיד שאני שם ברכב?

אולי כסף מ CALIFORNIA כי אני משתמש רק בפחיות הריח שלהם? :)

בקשר לשרשור ההוא , טויו נבחרו מכיוון שעלו כמעט חצי מכל המתחרים אבל לא הרגישו פחות טובים (אולי הפוטנזה RE050A היה יותר טוב מהם, אבל לא ברמה שמצדיקה תשלום של 1300 ליחידה במקום 500 ליחידה)

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני יכול לחזק את אייל בקטע של יחס תמורה בטויו

אני כרגע עם T1R שעלו 530 ש"ח לצמיג (225/45/17) טריים מאוד אגב

בהתחלה דווקא לא הייתי מרוצה,אחרי תקופת הרצה של כשבועיים הם בהחלט מספקים מאוד מכל בחינה ותמורה מעולה למחיר יחסית זול

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

• תוכן חדש...