Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5940 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
באגירה אני הבנתי שחומר הזה מכיל חומרים דומים לBG44K שמנקים את המנוע והאינג'קטורים,

1. אם אני עובר ל-STP Octane Booster כדאי להפסיק את השימוש בBG44K? (ריאקציה)

(או לחילופין בשימוש ה-BG44K למלא 98 רגיל ולא להוסיף את ה-)STP

כן, אם מתחילים שימוש קבוע באוקטן בוסטר של STP, אין צורך בתוספי דלק. יכול להיות שגם מאוקטן בוסטר מיצרנים אחרים אין צורך יותר בתוספי דלק, פשוט לא מכיר.

2. האם הוא באמת מעלה ב-5 נקודות? עם מילוי אוקטן 95 אני אקבל אוקטן 100? ((RON

בדיקות מעבדה בילתי תלויות מדווחות על עליה של מקסימום 3 נקודות.

3. להחליף פילטר דלק אחרי כמה שימושים ראשוניים?

לא הכרחי אבל בהחלט יעיל (אחרי כמה תדלוקים)נגד סתימות מזרקים.

4. מה ההבדל בין STP לטולול? ומה מומלץ יותר?

לא מכיר אחרים. STP חברה מאוד ותיקה ומכובדת, המוצר טוב, המחיר מתאים ומעולם לא פזלתי לצדדים :wink:

5. למה לא פשוט להוסיף 5% מתאנול בעל אוקטן 100 לטנק הדלק? (הרבה יותר זול מ-STP)

לא מכיר את הנוהל, לא יודע איפה קונים מתנול.

6.אני מאמין שישנה סיבה למה בחרת ב-STP על פני מוצרים אחרים, אנא שתף אותנו למה.

כמו שציינתי, מאוד ותיקה, מאוד מכובדת, מוצר שמומלץ בכל הפורומים החו"ל, מחיר בארץ סביר לחלוטין ואספקה שותפת כל השנה.

תשובותי באדום.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כיוון ההצתה הוא הרלוונטי בנושא להבנתי.

מניסיון אני יודע שברכב שלי שמכוון ל95 (ע"פ מה שידוע לי ) ותודלק 98 אצל הבעלים הקודם, לא היה שום הבדל.

אמרתי שאני אנסה מיכל של 95 ולא היה שום שינוי, לא רעשים, גימגומים, תיתוקים וכו'... ואז זה מה שאני ממלא.

הרכב נוסע בדיוק אותו הדבר (אני חושב שאפילו עוד 20-30 ק"מ למיכל)

ייתכן שאם אשנה את מקדם ההצתה אקבל תוצאות משמעותיות עם 98, לא חשבתי על זה לפני... אין לי בעיה לנסות...

בנוגע לאמירה פה שהכל בגלל המחיר זה ממש לא מדוייק, אני משקיע ברכב המון ומטפל בו במיטב כספי...

אם הייתה תמורה ולו מינימלית או חשש כלשהו שאני מזיק/מקצר את החיים לרכב, הייתי מתדלק 98 גם אם היה עולה יותר.

GOLF GTI 1.8T

פורסם

אם אני לא טועה אחרי צ'יפ ההצתה מקודמת כחלק מהניהול החדש מפות הדלק והעלאת הגדישה,אבל בדבר אחד אין ספק - חובה 98 אחריו

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

לא רק המפות,אלא גם ניתן לקדם הצתה בעוד מעלה שתיים וכתוצאה מכך עוד יותר כח.השינוי מורגש ואפילו נבדק מול סט אפ זהה רק שרכב אחד היה עם כיוון ל95 והשני ל 98.מי שלא איכפת לו קצת פחות ביצועים יסתפק גם ב 95 יופי.

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם
אם אני לא טועה אחרי צ'יפ ההצתה מקודמת כחלק מהניהול החדש מפות הדלק והעלאת הגדישה,אבל בדבר אחד אין ספק - חובה 98 אחריו

א. אתה חצי טועה, פרמטר ההצתה משתנה בין צ'יפ לאחר, יש כאלה שמותאמים ל95 וכאלה ל98...

ב. "בדבר אחד אין ספק - חובה אחריו 98" ?! מאיפה הבאת את זה??? למי אין ספק? לך אין ספק? לי דווקא יש!

הכל תלוי ברכב, בצ'יפ ששמת ובעוד משתנים.

ברוב מכוניות 20VT של VAG אם אתה רק עם צ'יפ אין תמורה בהספק ל98 ולכן הצ'יפים מכוונים מלכתחילה ל95...

נעשה על זה מחקר בהילוך חמישי, עם בדיקות ותוצאות, יש קישור בתחילת השירשור....

בשורה התחתונה, לא כל רכב יודע לנצל הבדל בין דלקים, לאו דווקא קשור לציפ...

לא מכיר אותך אישית, אבל חשוב לציין האם המידע שאתה מוסר מגיע מנסיון, מידע כללי או השערה.

ביטויים כמו "אין ספק" מקנים אשליה של בטחון וידע, ייתכן וחסרי ניסיון ישגו בעקבות דברים כאלה.

GOLF GTI 1.8T

פורסם

אצלי בקליאו ספורט משהו מוזר.

עם 95 הרכב נוסע יותר חזק (נעשו מדידות די מדוייקות, עם אותו סטופר ובאותה השעה כשהאויר קר) וכמה חברים מסכימים איתי שהקליאו שלי נוסעת טיפה יותר חזק מקליאו אחרות), יותר חסכוני, ואין שום צלצולים.

אולי זה ה-98 שלא טוב.

ייתכן ומדובר בתחנה עם 95 ממש טוב (בתחנה הזו דווקא לא מוכרים 98. אגב, זו דווקא תחנה עם דלק מוזל ("טן") אבל יצא לי לתדלק שם גם רכבי הדגמה שאמורים לתקבל דלק איכותי (במחלקת נסיעות מבחן אמרו שלתדלק 95 זה בסדר, לא הייתי מתדלק ב-95 בניגוד להוראות) ואין שום צלצולים או איבוד כח! אני מתדלק באותה התחנה כבר כמה שנים, וחצי אשקלון מתדלקים שם. (כלומר תחלופת דלק מאוד מאוד גבוהה, ובאמת המון פעמים שאני שם אני רואה משאית דלק ממלאת את המיכלים).

אחרי שחבר טוב שלי יצליח לחבר את ה-VAG COM לאיביזה קופרה המשופרת שלו אנחנו נעשה ניסוי ונבדוק תיקוני הצתה על הדלק 95 הזה.

פורסם

לשם בדיקה תקינה בין אוקטני הדלק היית צריך לרוקן לגמרי את המיכל ולאפס את המחשב.

בבדיקות מעבדה הם אפילו שוטפים את המיכל ואת משאבת הדלק.

פורסם
לשם בדיקה תקינה בין אוקטני הדלק היית צריך לרוקן לגמרי את המיכל ולאפס את המחשב.

בבדיקות מעבדה הם אפילו שוטפים את המיכל ואת משאבת הדלק.

נסעתי 20 ק"מ על המנורה דולקת, מה שאני לא עושה אף פעם.

וזו לא בדיקה מדעית, כמובן.

פורסם

לא יודע כבר למה ולמי להאמין.

זה שבדיקות מעבדה בילתי תלויות מראות שאוקטן בוסטר מעלה את האוקטן ב 2.5-3 נקודות זה בדוק (אני אצרף לך קישורים אם זה מעניין אותך) וזה שברכבים ספורטיביים, 98 מוציא הספק עדיף משמעותית, זה אפילו פיפט גיר בעצמם הראו בכתבה ארוכה אז פתאום העלאת האוקטן מורידה הספק?

כמו שאמרתי, לא יודע למה ולמי להאמין.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

עדי כל הקטע של לאפס מחשב, לרוקן מיכל כמה פעמים נשמע לי קצת אגדה אורבנית.

את ההבדל בין 95 ל-98 ברכב שכוון ל-98 מרגישים מיידית וזה מניסיון של עשרות לוגים שעשיתי בחיי, אין ספק שישנו תהליך של אדפטיישן אחרי צריבת צ'יפ או מחיקת תקלות אבל במקרה של האוקטן זה פחות רלוונטי.

***Skodillac***

פורסם

ברכב מוגדש מקבוצת VAG שיש בו ציפ' לדוגמא:אפסולוט, מרגישים מיד הבדל גדול לטובה במעבר לדלק 98

מניסיון אישי ב-5 רכבים מתוצרת VAG.

פורסם

מנסיון שלי עם אפסולוט לא היה הבדל בין 95 ל 98- איביזה FR 05.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

גם מניסיון מדידה מאד מדוייק שעשיתי, על 1.8T

תדלוק 4 מיכלי 95, כנ"ל 98, כנ"ל 99 (סונול) לא נרשם כל הבדל בצריכה, פרט לחור בכיס

ד.א: בשיחות עם בעלי תחנות דלק, במיוחד מהתחנות בהן אין הרבה צריכת 98, הם מזמינים כל שבוע מלאי קטן של 98, ולא מחזיקים מיכלים מלאים, כך, לדבריהם, יש תמיד מלאי "טרי", אני עדיין מעדיף את ה 95 הישן והטוב ...

אשמח לשמוע מהמשפרים (דודי ? אביחי ? גיא ? ערן ? ) תגובות לגבי מיפוי הצתה לטובת 95, איך ? למה ? כמה ?

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

• תוכן חדש...